Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

« ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» ένα Super Market με Ελληνική Ψυχή


Της Βαρβάρας Ταβλαρίδου Μπακάλη

Εδώ και 7 χρόνια, η Λαογραφική Εταιρεία Θρακομακεδόνων «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» με τη συνεργασία κάποιων φωτισμένων δασκάλων, οργανώνει ανελλιπώς Χριστούγεννα και Πάσχα ανάλογες γιορτές για παιδιά Δημοτικών σχολείων της περιοχής μας των οποίων οι οικογένειες έχουν πληγεί από τη φοβερή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας.

Στις εκδηλώσεις αυτές εκτός από ψυχαγωγία και φαγητό προσφέρονται στα παιδιά δώρα, γλυκά και δωροεπιταγές για αγορά τροφίμων, το οικονομικό κόστος των οποίων καλύπτεται από τα μέλη και τους φίλους του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ και από προσφορές καταστημάτων.

Πρόθυμα έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα στα σχετικά αιτήματά μας ο παλιός ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ- όχι ο διάδοχός του-, το FOOD-MARKET, το ζαχαροπλαστείο Παπασπύρου , φούρνοι της περιοχής, καθώς επίσης και το Σούπερ-Μάρκετ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στη Νέα Κηφισιά παρ’ όλο που δεν βρίσκεται στην επικράτεια του Δήμου μας. Αντίθετα κάποιες άλλες μεγάλες πολυδιαφημιζόμενες αλυσίδες της περιοχής μας κυρίως ξένων συμφερόντων απαξίωσαν να προσφέρουν για τα παιδιά έστω και ένα σακουλάκι πατατάκια! Το ίδιο και ο γνωστός κολοσσός JUMBO, ούτε ένα μολύβι ή ένα μπαλόνι…

Μόνιμος όμως και κύριος πρωταγωνιστής σ’ αυτού του είδους τις χορηγίες είναι το Σούπερ- Μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ χάρη στις πλούσιες προσφορές του οποίου πολλοί χειμαζόμενοι συμπολίτες μας μπόρεσαν να κάνουν αξιοπρεπείς γιορτές και το ίδιο θα γίνει και φέτος. Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, μια αμιγώς Ελληνική επιχείρηση, από τότε που δημιουργήθηκε, πέρα από το ότι απ’ όσον γνωρίζω στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του, βοηθούσε ανέκαθεν απλόχερα αυτούς που έχουν ανάγκη και που στις μέρες μας δυστυχώς είναι πολλοί. Και συνεχίζει να το κάνει χωρίς τυμπανοκρουσίες και πολυδάπανες διαφημίσεις. 

Σίγουρα αυτή συμπεριφορά δεν είναι θέμα οικονομικού μεγέθους όπως αποδεικνύει η αντίστοιχη των προαναφερθέντων ομοειδών επιχειρήσεων. Είναι πιστεύω αποτέλεσμα της φιλοσοφίας που τον διέπει, είναι μια στάση ζωής που πηγάζει από τις διαχρονικές αξίες του λαού μας, μια από τις οποίες εξακολουθεί να είναι η αλληλεγγύη. Χωρίς αυτήν αμφιβάλλω αν η κοινωνία μας θα στεκόταν ακόμη όρθια.

Ένα ολόθερμο ευχαριστώ λοιπόν κι ένα μεγάλο μπράβο στον γείτονα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, το Σούπερ-Μάρκετ με την Ελληνική ψυχή. Και μην ξεχνάτε: Εκτός του ότι «ΌΤΑΝ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΣΕΝΑ» όπως έλεγε η παλιά εκείνη διαφήμιση, η επιβράβευση όσων προσφέρουν στις μέρες μας αποτελεί αν μη τι άλλο ηθική επιταγή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου