Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ήταν και η πρώτη συναυλία από την ορχήστρα της Φιλότεχνης Αχαρνών

Της Ελευθερίας Τριανταφύλλου


Μια συναυλία-υπερθέαμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το βράδυ της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου όσοι παρευρέθησαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”. Η νεοσύστατη ορχήστρα της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών και οι ερμηνευτές της βραδιάς Κατερίνα Σκρέκη και Νίκος Μπουρνέλης είχαν υποσχεθεί στο μουσικόφιλο κοινό της πόλης μας και όχι μόνο, ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι -“από την οπερέτα και τον κινηματογράφο μέχρι το ελαφρό και το λαϊκό”- υπό το φως των αστεριών. 


Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και δηλώσεις των συντελεστών, λίγο πριν την έναρξη της βραδιάς, δεν υπήρχε εκ μέρους τους μεγάλη αγωνία, καθώς όλοι του διαθέτουν πολυετή εμπειρία στο τοπικό και όχι μόνο μουσικό στερέωμα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα αντιμετώπιζαν την πολυαναμενόμενη εμφάνιση με τη δέουσα σοβαρότητα και το απαραίτητο μεράκι. Βλέπετε επρόκειτο για την πρώτη επίσημη εμφάνιση της νέας ορχήστρας της πόλης μας μπροστά σε κοινό και κριτικούς, με τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις να είναι ιδιαίτερα αυξημένες. 


Κατερίνα Σκρέκη και Νίκος Μπουρνέλης επί σκηνής






Το κατάμεστο αμφιθέατρο στον λόφο Προφήτη Ηλία 

Οι μουσικοί και ο μαέστρος της ορχήστρας κούρδισαν, λοιπόν, από νωρίς τα μουσικά τους όργανα και έκαναν τις απαραίτητες δοκιμές στον ήχο, ενώ οι τραγουδιστές προχώρησαν στην απαραίτητη προθέρμανση της φωνής τους, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την μεγάλη βραδιά. Αν λοιπόν το απόγευμα τις Δευτέρας ακούσατε στην περιοχή γύρω από το θέατρο κάποιους ασυνήθιστους ήχους, όπως διάφορες μουσικές μπερδεμένες με το κλασικό “Δοκιμή πφφφ... ένα-δύο Δοκιμή-τεστ ένα-δύο...” σας διαβεβαιώνουμε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως τα μικρόφωνα λειτούργησαν άψογα! 


Στις 9 ακριβώς το αμφιθέατρο έσφυζε από κόσμο, με προσωπικότητες από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτισμού του τόπου μας να δίνουν βροντερό παρόν, προκειμένου να υποστηρίξουν την υπέροχη αυτή προσπάθεια της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών. Όλα κύλισαν άψογα: Μουσικοί και τραγουδιστές τήρησαν στο έπακρο την υπόσχεση τους και το ταξίδι ξεκίνησε! Η παρουσιάστρια της βραδιάς και διακεκριμένη ηθοποιός Γιάννα Μαλακατέ -ένα ακόμη ταλέντο του τόπου μας- υπήρξε σε όλη την διάρκεια της βραδιάς άφταστη ξεναγός των εκπλήξεων που επεφύλασσε το μουσικό ταξίδι, ενώ η φιλική συμμετοχή του Τάκη Κωνσταντακόπουλου στο τραγούδι ξεσήκωσε και ενθουσίασε. Η Κατερίνα Σκρέκη αποτέλεσε -όπως κάθε φορά άλλωστε- την ακαταμάχητη θηλυκή παρουσία της βραδιάς με τις ερμηνείες και τα σκέρτσα της να εκτοξεύουν το κέφι σε νέα ύψη. 


Κορυφαία στιγμή της βραδιάς το μουσικό αφιέρωμα του Νίκου Μπουρνέλη στον πατέρα του Λεονάρδο Μπουρνέλη -“σπουδαίο μουσικό, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και συνθέτη που έγινε γνωστός και ως «βασιλιάς» του τσιφτετελιού” ΚΛΙΚΕΔΩ- που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ο Νίκος με τρεμάμενη φωνή αλλά και μια ολόκληρη ορχήστρα τίμησαν με δακρυσμένα μάτια τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και ξεσήκωσαν ρίγη συγκίνησης, διδάσκοντας έμπρακτα ήθος, αξιοπρέπεια, αγάπη. Για εκείνους δεν υπήρξε απλώς ένας σπουδαίος μουσικός... Για εκείνους έφυγε από την ζωή ο πατέρας, ο δάσκαλος, ο συνάδελφος και συνεργάτης τους, ένας αγαπημένος φίλος! 


Κάπως έτσι, λοιπόν, στο φινάλε της λαμπερής βραδιάς παρά τον έναστρο ουρανό το χειροκρότημα έπεσε βροχή, η πρόεδρος Μπαϊρακτάρη Ειρήνη μαζί με μερικά από τα νεότερα μέλη της Φιλότεχνης Λέσχης μοίρασαν τριαντάφυλλα στους συντελεστές της βραδιάς για τα “καλορίζικα”, ενώ έπειτα από απαίτηση του κοινού οι τρεις τραγουδιστές παρέτειναν λίγο το πρόγραμμα και βρέθηκαν όλοι μαζί στη σκηνή σε μια συνάντηση μουσικής κορυφής. Και επειδή κόκκινο χαλί στο θεατράκι δεν έχουμε, έχουμε όμως κόκκινη σκηνή, ακολούθησε η φωτογράφιση των επισήμων στην κόκκινη σκηνή! 

Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες στους συντελεστές της βραδιάς και τη Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών. 


Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Η νεοσύστατη ορχήστρα της Φιλότεχνης Λέσχης επί τω έργω






Η παρουσιάστρια της βραδιάς Γιάννα Μαλακατέ








Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος ξεσήκωσε το κοινό






Ο Νίκος Μπουρνέλης ενώ τραγουδά προς τιμήν του πατέρα του Λεονάρδου Μπουρνέλη


Ολόκληρη η ορχήστρα αποδίδει φόρο τιμής στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη








Το φινάλε της μουσικής βραδιάς



Τα τριαντάφυλλα για τους συντελεστές της βραδιάς


H Λουΐζα Κοσμίδου, η Γεωργία Ευθυμιάδου και ο Θόδωρος Συρινίδης 




Οι τραγουδιστές συνεχίζουν το πρόγραμμα έπειτα από απαίτηση του κοινού


Η παράταξη "ΑχαρΝέων Ελπίδα" του Σπύρου Βρεττού υποστήριξε με την παρουσία της την όλη προσπάθεια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου