Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Από το Μενίδι η αρχηγός της Εθνικής Ομάδας χαντμπολ που συγκίνησε για τη στάση της στα Σκόπια

Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΙΖΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΓΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Η Αναστασία Βασιλείου είχε πετύχει στον προηγούμενο αγώνα με την Πολωνία έξι γκολ
Η Αναστασία Βασιλείου επισημαίνεται με το βέλος στην παράταξη της ομάδας,
πριν από τον αγώνα με τα Σκόπια
Η Ελληνική αποστολή στο Προεδρικό Μέγαρο,
όπου έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η Αναστασία Βασιλείου δίπλα στον Πρόεδρο, κρατώντας τη μπάλα που του πρόσφερε, ως αρχηγός της ομάδας
Η απόφαση της Ομοσπονδίας Χάντμπολ να μην κατεβάσει την Εθνική Νεανίδων στον αγώνα με τα Σκόπια την 1η Αυγούστου 2017 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επειδή η ομάδα της γειτονικής χώρας δεν χρησιμοποίησε την επίσημη ονομασία FYROM και MCD μας έκανε περήφανους.
Ακόμα πιο περήφανοι νιώσαμε από το γεγονός ότι η αρχηγός της ομάδας νεανίδων είναι η συντοπίτισσά μας Αναστασία Βασιλείου που μένει στην Αυλίζα και αγωνίζεται στον ΓΑΣ Καματερού.  Μάλιστα η Αναστασία στον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης, με αντίπαλο την Πολωνία είχε πετύχει 6 γκολ.
Η ομάδα νεανίδων και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ έγιναν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, την Τρίτη 22 Αυγούστου 2017, ο οποίος τους συνεχάρη για την απόφαση τους να αποσυρθούν από τον αγώνα.
 «Ήταν μια στάση συνέπειας και ευθύνης. Όχι μόνο απέναντι στην πατρίδα μας, αλλά απέναντι στο αθλητικό ιδεώδες, απέναντι στο αθλητικό πνεύμα. Το γνήσιο αθλητικό πνεύμα, το γνήσιο αθλητικό ιδεώδες δεν συμβιβάζεται, με χονδροειδείς παραχαράξεις της ιστορίας, οι οποίες μάλιστα εκδηλώνουν τάσεις αλυτρωτισμού, προσβάλλουν ακόμη, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτό που κάνατε, λοιπόν σας τιμά γιατί υπερασπιστήκατε και την πατρίδα μας, αλλά και τον αθλητισμό. Και μάλιστα από μια χώρα που γέννησε το Ολυμπιακό ιδεώδες, το οποίο είναι σύμφυτο με την ιστορική αλήθεια και με την ειρήνη. Συγχαρητήρια θερμά. Συνεχίστε έτσι. Και να θυμάστε ότι είχατε ελπίδες, σχεδόν βεβαιότατα, για ένα μετάλλιο, ακόμα και για το χρυσό. Προτιμήσατε, όμως να μείνετε συνεπείς. Αυτό είναι το μεγαλείο του αθλητισμού, αυτό σας διακρίνει και γι’ αυτό είστε ένα παράδειγμα για τη γενιά σας. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Καλή συνέχεια και για τα υπόλοιπα που πρέπει να κάνετε για τη ζωή σας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η Αναστασία Βασιλείου πρόσφερε στον Πρόεδρο μια μπάλα χάντμπολ με τις υπογραφές των αθλητριών και η συναρχηγός Στέλλα Ντιμτσούδη τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας.
Να αναφέρουμε, για την ιστορία, ότι η ελληνική αποστολή στα Σκόπια απαρτιζόταν από τον αρχηγό αποστολής Δημήτρη Χασεκίδη, την έφορο Ερασμία Λάσκαρη, τον συντονιστή Εθνικών ομάδων Γυναικών Χρήστο Τζουβάρα, τους ομοσπονδιακούς προπονητές Μενέλαο Δανήλο, Τριαντάφυλλο Χριστοδουλίδη και τις αθλήτριες Μιχαέλα Φραγκίσκου, Αγγελική Μάγκου, Παρασκευή- Άννα Καραμάνου, Αντωνία Χαριτίδη, Αναστασία Βασιλείου, Μαρία Σπυροπούλου, Ιωάννα Χριστοπούλου, Εμμανουέλλα Τσικνάκη, Κατερίνα Κουκμίση, Ευγενία Σαμολαδά, Όλγα Χαραλαμπάκη, Ελίνα Τροχίδου, Στέλλα Ντιμτσούδη, Ελένη Κερλίδη, Μελπομένη Νικολάου, Κωνσταντίνα Κρανιώτη. 
Όπως επίσης ότι η περήφανη στάση είχε κόστος καθώς η ομάδα αποκλείστηκε από τη διοργάνωση και με Απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής επιβλήθηκε στην Ελληνική Ομοσπονδία πρόστιμο 25 χιλ. ευρώ ΚΛΙΚ 1
Κατόπιν αυτού η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι άσκησε το δικαίωμα της να προσφύγει στο ECA (EHF Court Of Arbitration), δηλαδή το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ και ότι κατέθεσε υπόμνημα, το οποίο συντάχθηκε με την υποστήριξη της νομικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών και έπειτα από ενέργειες του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη ΚΛΙΚ 2
Δείτε εδώ πως περιγράφει η Ομοσπονδία τα πραγματικά περιστατικά πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα με τα Σκόπια ΚΛΙΚ 3

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου