Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια στην πανήγυρη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών

Μεγάλο θρησκευτικό γεγονός  ο εορτασμός  του Δεκαπενταύγουστου,  στην  πανέμορφη Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου,  στις Αχαρνές,  που βρίσκεται σε απόσταση 200 περίπου μέτρων από την κεντρική Πλατεία.
Την παραμονή της εορτής τιμά κάθε χρόνο με την παρουσία του ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Αθηναγόρας, ο οποίος χοροστάτησε  στη Λειτουργία  του μεγάλου Εσπερινού, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος.
Το τελετουργικό της πρώτης μέρας ολοκληρώθηκε  με την λιτάνευση του Επιταφίου, της Υπεραγίας Θεοτόκου, την οποία λάμπρυνε η Φιλαρμονική του Δήμου. Ακολουθούσαν, οι  μικρές μυροφόρες, οι  ψάλτες,  οι ιερείς  του Ναού και άλλων ενοριών, που πλαισίωναν τον Μητροπολίτη μας  και  οι  επίσημοι  της Δημοτικής Αρχής επικεφαλής των πιστών .
Η πομπή, ξεκίνησε από την  οδό Λιοσίων και ακολούθησε την οδό  Αρχαίου Θεάτρου, την Φιλίππου Δέδε, την Αθηνών, την οδό Φιλαδελφείας και μπήκε στην Κεντρική Πλατεία όπου μπρος του  Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου, εψάλη δέηση.
Στη συνέχεια δια μέσου της οδού Λιοσίων, επανήλθε στον  Ιερό Ναό, όπου στην είσοδο, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Αθηναγόρας, ευχαρίστησε όλους, φορείς και πιστούς που συνέβαλαν στην επιτυχία της τελεής, τους ιερείς του Ναού, τους εφημέριους Θεολόγο, Χαράλαμπο Τριαντόπουλο  και Γεώργιο, τους συμμετέχοντες ιερείς, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, την Φιλαρμονική του Δήμου,  της γυναίκες του Φιλοπτώχου, την Ελληνική Αστυνομία, τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και φυσικά  τις εκατοντάδες πιστών.
Από πλευράς επισήμων διακρίναμε, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  Κώστα Ρούσσα,  τον  Αντιδήμαρχο  Γεώργιο Σταύρου, την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ  Μαρία Ναυροζίδου,  τον πρόεδρο της Αρωγής Νίκο Γκασούκα και τους  δημοτικούς συμβούλους  Ελένη Σαχσανίδη και  Στέργιο Πεδιαδίτη.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΩΡΑΣ











































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου