Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με συγκεκριμένες προτάσεις κατεβαίνει στη νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Τοπικό Συμβούλιο κατά της εγκληματικότητας...

Φωτό Αρχείου από συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου. Ο Πολυμενέας είχε καταθέσει και τότε συγκεκριμένες προτάσεις 

Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας – Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Αχαρνών

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

  1. Άμεση υλοποίηση του υπογεγραμμένου Μνημονίου Συνεργασίας του Δήμου με την ΕΛΑΣ που αφορά τη Σχολή της Αμυγδαλέζας, στο οποίο προβλέπεται η δημιουργία Πολυδύναμου Αστυνομικού Τμήματος στο εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο κτίριο του 10ου Γυμνασίου στην Αυλίζα.
  2. Κατάργηση Καταυλισμού σεισμοπλήκτων « ΚΑΠΟΤΑ » ο οποίος δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των σεισμοπλήκτων του σεισμού το 1999 και πλέον έχει μετατραπεί σε εστία κάθε μορφής εγκληματικότητας. Η δικαιολογία ότι κατοικούν κάποιοι αναξιοπαθούντες αποτελεί άλλοθι για την συνέχιση της λειτουργίας του. Προτείνουμε το Υπουργείο Εργασίας να φροντίσει ώστε οι πραγματικοί αναξιοπαθούντες να ενταχθούν στα προγράμματα του Υπουργείου ( όπως κάνει για του ROMA ) προκειμένου να λάβει μέτρα για την αποκατάστασή τους. Δηλαδή π.χ.
  • να δοθεί δυνατότητα σε όσους έχουν οικόπεδο να μεταφέρουν τον οικίσκο σε αυτό και να μπορούν να συνδεθούν με τα δίκτυα ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.
  • Εάν δεν έχουν οικόπεδο να τους δοθεί επιδότηση ενοικίου.
  • Να υπάρξει δυνατότητα εγκατάστασής τους στα κενά διαμερίσματα του ΟΑΕΔ.
  1. Ειδικές Ομάδες ΟΠΚΕ να βρίσκονται επί 24ωρου βάσεως στις προβληματικές περιοχές ( Αυλίζα, 40 Μάρτυρες, Αγ.Σωτήρα, Κύπρου, Αγ.Δημήτριος) οι οποίες θα εισέρχονται εντός των περιοχών αυτών προκειμένου να ελέγχουν τους εμπόρους ναρκωτικών και όχι τους χρήστες κατά την έξοδό τους.
  2. Συνεχής παρουσία Εισαγγελέα όπου θα έχει έδρα στην πόλη μας προκειμένου να παρεμβαίνει άμεσα σε κάθε γεγονός.
  3. Ενίσχυση των ομάδων ΔΙΑΣ οι οποίες πρέπει να περιπολούν επί 24ωρου βάσεως.
  4. Ενίσχυση του Α.Τ. Αχαρνών με προσωπικό και Τεχνική Υποστήριξη.
  5. Παραμονή και όχι κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού στους Θρακομακεδόνες και ενίσχυσή του με περιπολικό και άλλες υποδομές.
  6. Αλλαγή του Νομοθετικού Πλαισίου που αφορά την ηχορύπανση , την κατοχή και χρήση όπλων .
  7. Ενίσχυση του θεσμού του Αστυνομικού της γειτονιάς.
  8. Συνεχής παρουσία τροχαίας που θα ελέγχει ύποπτα οχήματα εντός και εκτός των προβληματικών περιοχών.
  9. Παρέμβαση του ΣΔΟΕ προκειμένου να ελέγξει αδικαιολόγητο πλουτισμό (όπως άλλωστε πράττει για όλους του Έλληνες Πολίτες) σε όσους , ενώ δηλώνουν ανεπάγγελτοι και μάλιστα λαμβάνουν όλα τα επιδόματα Πρόνοιας, κατοικούν σε πολυτελείς κατοικίες, οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα και έχουν πολλές χιλιάδες ευρώ καταθέσεις σε τράπεζες.
12) Να υπάρχει μέριμνα από το Υπουργείο Υγείας για τους χρήστες που μετακινούνται με τα ΜΜΜ ( Προαστιακός, Λεωφορειακές Γραμμές, Τραίνο ) ώστε να διασφαλίζεται η υγεία σε όλους του επιβαίνοντες
13) Παρουσία της Αστυνομίας στα ΜΜΜ ώστε να αποτρέπουν τους χρήστες (αγοραστές) να καταλήγουν στον τελικό τους προορισμό για την αγορά της δόσης τους από τους εμπόρους.

Τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι τώρα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχουν αποδώσει. Κάποιες προσαγωγές και συλλήψεις δεν λύνουν το πρόβλημα. Το εμπόριο συνεχίζεται απρόσκοπτα όπως και οι ανεξέλεγκτοι πυροβολισμοί με αποτέλεσμα παραλίγο να θρηνήσουμε νεο θύμα στην περιοχή του Προφήτη Ηλία.
Είναι υποχρέωση όλων μας και πρωτίστως της Δημοτικής Αρχής να συνεχίσουμε τις κλιμακούμενες κινητοποιήσεις ώστε να γίνει αντιληπτό προς κάθε κατεύθυνση ότι η πόλη και οι δημότες της δεν θα ανεχθούν πλέον αυτή την κατάσταση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00
ΠΡΟ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΑΥΛΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΥΜΕΝΕΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου