Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Το Τσιγάρο σκοτώνει…






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η απουσία πολυπληθούς ακροατηρίου δεν πτόησε καθόλου τον κ. Παναγιώτη Χ. Καζανά Προέδρου του Παραρτήματος Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ,αφού κατά τα φαινόμενα και ένας να ήταν θα τον ενημέρωνε γύρω από τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου , και πραγματικά όσοι παραβρέθηκαν στον ομιλία στο τέλος έφυγαν ευχαριστημένοι και σίγουρα περισσότερο ενημερωμένοι. 

Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε μερικά από τα συμπεράσματα από την κατατοπιστική και πλήρως ενημερωτική και παράλληλα συμβουλευτική εισήγηση του Προέδρου του Παραρτήματος Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Παναγιώτη Χ. Καζανά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων ΠΟΚΕΝ-3ο ΚΑΠΗ- Κόκκινος Μύλος με πρωτοβουλία του Συλλόγου Νήσου Λέσβου « Ο Άγιος Ταξιάρχης Μανταμάδου», του Α.Ο. Κόκκινος Μύλος και της Δημιουργικής Ομάδας κατοίκων Κόκκινου Μύλου, στις 25 Ιουνίου 2017.

Το κάπνισμα είναι μία πολύπλοκη συμπεριφορά που επηρεάζεται από φυσιολογικούς, ψυχικούς, γνωστικούς και κοινωνικούς παράγοντες. Το τσιγάρο περιέχει 4.000 βλαπτικές ουσίες. 

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ } 
Καρκίνος πνεύμονα, στόματος, λάρυγγα, οισοφάγου } Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια } Στεφανιαία νόσος } Αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια } Επιπλοκές εγκυμοσύνης και στον τοκετό } Επιδείνωση υπάρχουσας ασθένειας } Έλκη, νόσος του Crohn } Ανδρική ανικανότητα ανωμαλίες στην ποιότητα σπέρματος, πρόωρη εμμηνόπαυση } Ρυτίδες προσώπου, γκρίζα μαλλιά, απώλεια μαλλιών } Περιφερειακή αγγειακή νόσος 15.000 περίπου θανάτους προκαλεί το κάπνισμα το χρόνο στην Ελλάδα } 

Αξίζει λοιπόν να διακόψουμε το κάπνισμα } Έχουμε βραχυχρόνια & μακροχρόνια οφέλη } Εγκληματικό το να υποβάλλουμε την οικογένειά μας ή το αγέννητο έμβρυο μας σε παθητικό κάπνισμα } Σήμερα υπάρχουν και αποτελεσματικοί τρόποι ιατρικής βοήθειας για τη διακοπή του καπνίσματος, προέχει όμως η θέληση. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί και εκείνο ένα καινούργιο προϊόν καπνίσματος. "Όταν ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου καίγεται, κάνει τα κύτταρα να απελευθερώνουν φλεγμονώδεις πρωτεΐνες, που με τη σειρά τους αυξάνουν το στρες στο εσωτερικό των κυττάρων, προκαλώντας βλάβες" . 

Δεν υπάρχει λιγότερο βλαπτικό κάπνισμα. Δεν υπάρχει διαφορά αν σκοτώσουμε κάποιον με ένα πολυβόλο ή ένα περίστροφο «ο φόνος είναι φόνος».

Κατά τον κ. Μπεχράκη, το ηλεκτρονικό τσιγάρο πρέπει να ενταχθεί στους νόμους που αφορούν στην απαγόρευση του καπνίσματος.
Με την ελπίδα να ξανάσυνεργαστούμε με το Παράρτημα Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και σε άλλα σοβαρά θέματα κύριε Παναγιώτη Καζανά, γ
ια άλλη μια φορά σας εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστούμε για ΟΛΑ αυτά που μας ενημερώσατε σχετικά με το τσιγάρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου