Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Το Παραδοσιακό Πανηγύρι στην Αγία Τριάδα της Πάρνηθας



Με σύμμαχο τον καιρό και τη συμμετοχή πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε το Παραδοσιακό Πανηγύρι στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Πάρνηθα. 

Από το πρωί της Δευτέρας 5 Ιουνίου , ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, οι πιστοί που βρέθηκαν στην Πάρνηθα παρακολούθησαν την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας με τη Συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αχαρνών, επισήμων και πιστών. 

Μετά το πέρας των Θρησκευτικών εκδηλώσεων, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με πρωτοστάτες τις χορευτικές ομάδες, του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών, του Συλλόγου Θεσσαλών Αχαρνών και του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών. 

Τη διατήρηση του εορταστικού κλίματος ανάλαβε η λαϊκή ορχήστρα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών. 

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός ικανοποιημένος από την διοργάνωση του ενός ιδιαίτερα συμβολικού παραδοσιακού πανηγυριού δήλωσε: 

"Η παρουσία του κόσμου, η συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων και η άρτια οργάνωση από τις Υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών, αποτελούν την εγγύηση για τη διατήρηση ενός πατροπαράδοτου Μενιδιάτικου εθίμου: τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, μια μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, στον ιστορικό ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πάρνηθα. 

Ειδικά φέτος που ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το μήνυμα είναι διπλό. Από τη μια αφορά τη διατήρηση των παραδόσεων και των εθίμων και από την άλλη δείχνει ότι ο σεβασμός και η αγάπη των Μενιδιατών για την Πάρνηθα είναι διαχρονικές αξίες". 

Στο Παραδοσιακό Πανηγύρι Αγίας Τριάδας Πάρνηθας παραβρέθηκε ο Βουλευτής κ. Βασίλης Οικονόμου ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου και η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Γιάννα Τσούπρα. 

Οι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών: Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού κα Λουΐζα Κοσμίδου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θοδωρής Συρανίδης, Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργος Σταύρου, Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Αντώνης Παλιούρας. 

Επίσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών κ. Γιώργος Δασκαλάκης, ο πρόεδρος του Κέντρου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Δήμου Αχαρνών ΑΡΩΓΗ κ. Νίκος Γκασούκας και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αχαρνών κα Νίτσα Βαρελά. 













0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου