Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με νηφαλιότητα και με αγώνα…


Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Σκόπιμα ορισμένοι βάζουν τις δικές τους προτεραιότητες στο μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας στις Αχαρνές, μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Μάριοιυ.
Η ανάγνωση των γεγονότων, οδηγεί στα πιο κάτω συμπεράσματα::
Υπάρχει το γεγονός της δολοφονίας του 11χρονου Μάριου
  1. Υπάρχει η καθομολογούμενη αύξηση της εγκληματικότητας και παιδικής παραβατικότητας στην πόλη των Αχαρνών σε όλες τις μορφές (ναρκωτικά, πορνεία, όπλα, προστασία, συμβόλαια θανάτου κλπ)
  2. Υπάρχει η αντικοινωνική συμπεριφορά των Ρομά (ηχορύπανση, πυροβολισμοί, παιδιά που δεν πάνε σχολείο αλλά ασχολούνται με την επαιτεία ή την πώληση ναρκωτικών κ.α.)
  3. Υπάρχει το άβατο του στρατοπέδου Καποτά
  4. Υπάρχουν και λειτουργούν τα γνωστά σε όλους Σούπερ Μάρκετ Ναρκωτικών στις περιοχές Αγία Σωτήρα, Κύπρου, Άγιος Δημήτριος, Αυλίζα.

Οι προσπάθειες πολιτικών και αστυνομικών κύκλων επικεντρώνονται στο να υπόσχονται σύλληψη του δράστη που πυροβόλησε στον αέρα και η σφαίρα έπληξε θανάσιμα τον μικρό Μάριο όσο και στην αποτροπή των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που ενοχλούν το σύστημα γιατί απλά αναδεικνύουν το πρόβλημα.
Θα έχει ενδιαφέρον να μας απαντήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γιατί εχθές το απόγευμα, ημέρα Τετάρτη, αστυνομικοί συνέλαβαν ορισμένους νέους που ούτε στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν αλλά και που καμία ένδειξη εγκληματικής ομάδας δεν είχαν.
Ταυτόχρονα θα πρέπει πάλι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να μας απαντήσει, πως γίνεται να «κτένισαν» στην κυριολεξία τις περιοχές που Ρομά ομολογούν ότι έχουν όπλα και να μην βρουν κανένα, να μην βρουν ναρκωτικά, να μην κάνουν καμία προσαγωγή όταν γνωρίζουμε πως εκκρεμούν πολλά εντάλματα σύλληψης για αρκετούς εξ αυτών.
Θα έχει ενδιαφέρον να ενημερωθούμε γιατί πολιτικοί παράγοντες, που «κόπτονται» για την πάταξη της εγκληματικότητας στις Αχαρνές, πίεζαν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, να σταματήσουν οι ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας.
Όλα τα πιο πάνω οδηγούν στο συμπέρασμα πως τα αρμόδια όργανα και τα «κολαούζα τους» δεν έχουν σκοπό να κάνουν τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου ο Δήμος Αχαρνών να μην είναι μία τριτοκοσμική περιοχή, δεν είναι στα σχέδιά τους οι δημότες των Αχαρνών να ζουν σε μια ευνομούμενη πόλη.
Όσο φυσικά κυριαρχεί η εθελούσια υποταγή ενεργών πολιτών στα κόμματα όλων των χρωμάτων και ιδεολογιών και στις σκοπιμότητες που υπαγορεύουν, δύσκολα η πόλη των Αχαρνών θα δει άσπρη μέρα.

Όταν το κάθε τεράστιο πρόβλημα, όπως αυτό της εγκληματικότητας, γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης από δημοτικές παρατάξεις με μοναδικό στόχο, όχι την επίλυση του προβλήματος αλλά το κέρδος των εντυπώσεων, τότε δεν υπάρχει ελπίδα.
Το ΚΑΘΗΚΟΝ του κάθε πολίτη είναι να προασπίζεται τα δημοκρατικά του δικαιώματα, όπως αυτά πηγάζουν από το Σύνταγμα με στόχο, να προστατεύσει την οικογένειά του και την κοινωνία, να είναι ένας από εκείνους που οδήγησαν μια πόλη, μια χώρα, στην πρόοδο, στην ανάπτυξη, στην ευημερία. Χρέος του κάθε πολίτη είναι να αγωνίζεται για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Και χιλιάδες κάτοικοι αυτές τις μέρες το απέδειξαν συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και στις ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας.
ΚΑΘΗΚΟΝ του κάθε αιρετού, όποιο αξίωμα κι αν κατέχει, είναι να προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις για βελτιώσει την ποιότητα ζωής, να παρέχει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες, να μη κρύβεται στα δύσκολα αλλά να είναι μπροστάρης στους δίκαιους αγώνες της κοινωνίας.

Ας μην πέσει λοιπόν κανείς στη φάκα που «στήνουν» οι επιτήδειοι υποσχόμενοι την σύλληψη του δράστη της δολοφονίας του μικρού Μάριου. Αυτό είναι αυτονόητο, είναι καθαρά υποχρέωση των οργάνων της πολιτείας κι όχι κάποιο κατόρθωμα.
Μέχρι να καταρτισθεί ένα πρόγραμμα δράσης που θα δίνει τις λύσεις στο πρόβλημα της εγκληματικότητας που μαστίζει την πόλη των Αχαρνών, οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν. Πρέπει να κατανοήσουν όλοι οι πολιτικοί, όλα τα κόμματα κι όλοι οι συναρμόδιοι φορείς το μέγεθος του προβλήματος και αφού καταρτίσουν πρόγραμμα δράσης να το υλοποιήσουν.
Κι από τον σχεδιασμό για την κατάρτηση του σχεδίου δράσης, δεν μπορούν να απουσιάζουν, το Υπουργείο Εσωτερικών, το ΥΠΕΧΩΔΕ, το Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αχαρνών.

Ας ελπίσουμε πως όλα θα κινηθούν προς την σωστή κατεύθυνση…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου