Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ξεσηκώνονται Σωματεία και Μαζικοί Φορείς Μενιδίου και Φυλής για τον άδικο χαμό του 11χρονου μαθητή - Την Τρίτη 13 Ιουνίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία Μενιδίου

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

Τα εργατικά σωματεία και οι υπόλοιποι φορείς του Μενιδίου και της Φυλής που υπογράφουμε το παρόν κείμενο, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του μικρού μαθητή που τόσο άδικα έχασε τη ζωή του μέσα στο σχολείο του.

Το παραπάνω περιστατικό επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο το υπαρκτό πρόβλημα της εγκληματικότητας και παραβατικότητας στη περιοχή μας. Η εγκληματικότητα και παραβατικότητα που αναπτύχθηκε και οξύνθηκε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας δεν είναι τυχαία. Είναι συγκεκριμένη επιλογή των κυβερνήσεων για να συγκεντρωθεί και να γκετοποιηθεί μακριά απ το κέντρο, σε περιοχές που ζουν φτωχά λαϊκά στρώματα (Μενίδι-Φυλή-Ασπρόπυργος) με στόχο να την ελέγχουν και να την αξιοποιούν.

Επισημαίνουμε τις τεράστιες ευθύνες που έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις αλλά και οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Στην  καθώς στην περιοχή μας ζουν, κατοικούν και δουλεύουν χιλιάδες μεροκαματιάρηδες, φτωχά λαϊκά στρώματα, άνεργοι που τα τελευταία χρόνια εξαιτίας αυτών των πολιτικών γνώρισαν νέο χτύπημα στο εισόδημα και στα δικαιώματά τους. Ειδικά η ακραία φτώχεια και εξαθλίωση οδηγεί τμήμα του λαού στο περιθώριο και το κάνουν εύκολη λεία των διάφορων κυκλωμάτων.

Η έλλειψη χώρων άθλησης και πολιτισμού, η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικής-αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, το υποβαθμισμένο δίκτυο συγκοινωνιών εντείνουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά γκετοποίησης της περιοχής.

Όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι παίζουν σημαντικό ρόλο και αντικειμενικά αποτελούν έδαφος για τη δράση διάφορων εγκληματικών κυκλωμάτων με χαρακτηριστικό αυτό της διακίνησης των ναρκωτικών που έχουν επίκεντρο την περιοχή μας. Αν σε αυτά, δεν υπάρξουν μέτρα και λύσεις τότε το πρόβλημα θα έρχεται και θα επανέρχεται όσες αστυνομικές εκκαθαρίσεις και εκκενώσεις κι αν διεξαχθούν.

Η εγκληματικότητα και παραβατικότητα δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι συνέπεια μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε βαθιά κρίση γιατί λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Συνδέεται με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, έχει – αν όχι τη στήριξη- την ανοχή από κρατικούς μηχανισμούς, καθώς και  διάφορες φασιστικές ομάδες που έχουν ανοιχτή διασύνδεση με αυτά τα κυκλώματα.

Γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για οργανωμένο έγκλημα με λεία υπέρογκα κέρδη που είναι πάνω από θρησκεία, χρώμα δέρματος, καταγωγής των διαπλεκόμενων στις εγκληματικές ενέργειες.

Είναι ζήτημα ότι ο κεντρικός προσανατολισμός της αστυνομίας δεν είναι η προστασία του εργαζόμενου λαού, του άνεργου, του νέου από το οργανωμένο έγκλημα αλλά αντίθετα είναι η ένταση της καταστολής απέναντι σε κάθε αγώνα που αυτοί διεξάγουν. Γι αυτό, με κατεύθυνση αποδυναμώνονται τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα και ταυτόχρονα ενισχύονται οι μηχανισμοί καταστολής του λαϊκού κινήματος όπως τα ΜΑΤ.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής να συσπειρωθεί στα σωματεία του, τους συλλόγους του, στους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος και να διεκδικήσει οργανωμένα μέτρα και λύσεις που να χτυπάνε τη ρίζα του προβλήματος. Κάθε άλλη λογική μέσα στο κίνημα αντικειμενικά έχει σκοπό να εκτονώσει, να θολώσει το τοπίο για τον πραγματικό ένοχο, ακόμη και να καλλιεργήσει αυταπάτες για το ρόλο του κρατικού μηχανισμού.

Εντάσσουμε την πάλη μας ενάντια στην εγκληματικότητα, στη συνολικότερη πάλη του κινήματος ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση την ανεργία και των μεγάλων λαϊκών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός. Στην πάλη ενάντια στα ναρκωτικά και στο διαχωρισμό μαλακών-σκληρών που διαχρονικά προωθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

 Δε χωράει καμία απογοήτευση. Είναι ώρα για αγώνα και δράση για τη ζωή που μας αξίζει. Αυτή τη ζωή κανείς δε θα μας τη χαρίσει. Με τον αγώνα μας θα τη διεκδικήσουμε και θα την κατακτήσουμε.

Πάρε μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν σωματεία και φορείς της περιοχής την
Τρίτη 13 Ιουνίου και ώρα 19.00 στην Κεντρική Πλατεία Μενιδίου.


Φορείς που ήδη υπογράφουν:
Σύλλογος Δασκάλων «ο Σωκράτης»
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ  Αχαρνών
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ  Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου- Καματερού
Συνδικάτο Οικοδόμων (παράρτημα Μενιδίου-Φυλής)
Σύλλογος Γυναικών Αχαρνών (ΟΓΕ)
Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων (ΟΓΕ)
Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων (παράρτημα Μενιδίου – Φυλής)
Σύνδεσμος  Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων  Αχαρνών (ΣΕΒΑ)
 Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ)
Σωματείο Επισιτισμού-Τουρισμού (Παράρτημα Δυτικής Αθήνας)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου