Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πιστός στο λόγο του ο «πύρινος» ιεράρχης Αμβρόσιος παρών στο μνημόσυνο του Σπυρίδωνος Αναγνωστόπουλου

Μερικοί άνθρωποι δεν έγιναν κατά τύχη σημαντικοί. Έγιναν γιατί έχουν αξίες, τιμούν φιλίες και κυρίως γιατί είναι αεικίνητοι και δραστήριοι. 
Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μια εμβληματική μορφή της Εκκλησίας.
Η ηλικία των 79 ετών δεν τον εμπόδισε να τηρήσει τη δέσμευσή του ότι θα παρευρεθεί στο 40ήμερο Μνημόσυνο του φίλου του Σπυρίδωνος Αναγνωστόπουλου.
Τήρησε λοιπόν το λόγο του και βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 20 Μαΐου 2017 στον Άγιο Βλάσιο Αχαρνών. Μάλιστα, μετά το μνημόσυνο, φωτογραφήθηκε, στον καφέ που δόθηκε στον Κιτσαρώνα, με όλη την ομήγυρη, δηλαδή με τους γιους του αείμνηστου φίλου του Παναγιώτη και Χρήστο, τον έγγονό του Σπυρίδωνα, το Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό και τους ιερείς του Αγίου Βλασίου.
Φυσικά δεν αποτέλεσε έκπληξη η παρουσία του Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών Δημήτρη Καλομοίρη. Κι αυτό γιατί ο Δημήτρης είναι πρωτοψάλτης στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά και διατηρεί στενούς δεσμούς με την Εκκλησία και ιδίως με τους ιερωμένους που δε "μασάνε" τα λόγια τους, όπως ο Αμβρόσιος.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου