Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Παρέμβαση Κωνσταντίνου Κατσίκη στην Εαρινή Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ


Την άμεση παρέμβαση του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Κωνσταντίνου Κατσίκη στην Εαρινή Κοινοβουλευτική Συνέλευση των μελών του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας, μεταξύ 26 και 31 Μαΐου 2017,  προκάλεσε η αναφορά έκθεσης της Επιτροπής  Οικονομικών και Ασφάλειας της Συμμαχίας, η οποία στο λεκτικό της έκανε χρήση του όρου «Μακεδoνία» όταν αυτή αναφερόταν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM).

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Κατσίκης ζήτησε να διορθωθεί άμεσα ο όρος «Macedonia», τονίζοντας ότι  αποτελεί σαφή παρέκκλιση από τα συμπεφωνημένα εντός της Συμμαχίας, περί του τρόπου καταγραφής της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM) και να αντικατασταθεί με την προαναφερθείσα προσωρινή ονομασία της.

Η παρέμβαση του Βουλευτή έγινε δεκτή, συνεπικουρούμενη και από τον Ιταλό Βουλευτή Ραφαέλο Βόλπι, ο οποίος τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει σε κάθε σύνοδο της συμμαχίας.

Παράλληλα ο Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επεσήμανε πως η Ελλάδα υποστηρίζει θερμά τη θέσπιση κριτηρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της αμυντικής βιομηχανικής βάσης της Ευρώπης, μέσα από τα οποία θα αναδεικνύονται οι κρίσιμες και ευαίσθητες περιοχές της Ευρώπης, στις οποίες θα υπάρξει δυνατότητα υλοποίησης της κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας και των Ευρωπαϊκών στρατιωτικών επιχειρήσεων.


Η συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ τόσο στον επιχειρησιακό όσο και στον τεχνολογικό – βιομηχανικό αμυντικό τομέα είναι επωφελής και ζωτικής σημασίας για τα κράτη μέλη αλλά κυρίως για την παγκόσμια ασφάλεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου