Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραβατικότητα ζητάει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Βασίλης Τοπαλιανίδης και Παναγιώτα Αγγελοπούλου
Τη δημοτική αρχή της πόλης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μενιδίου, για το γεγονός ότι καθυστερεί να ικανοποιήσει αίτημα που έχει θέσει, να πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα το ζήτημα της εγκληματικότητας που απασχολεί ευρύτερα τον εργατικό - λαϊκό κόσμο του δήμου. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε ζητήσει πριν το Πάσχα συνεδρίαση για το ζήτημα αυτό, αλλά η δημοτική αρχή δεν έχει δώσει καμιά απάντηση μέχρι σήμερα. Επιπλέον, το ΔΣ έχει να συνεδριάσει πάνω από ένα μήνα.
Το πρόβλημα της εγκληματικότητας στο Μενίδι είναι έντονο τα τελευταία χρόνια. Ιδιαίτερα στην Αυλίζα, στον Αγιο Πέτρο και στην οδό Κύπρου, το πρόβλημα έχει οξυνθεί περισσότερο. Πριν 2-3 μήνες έγιναν ληστείες και κλοπές σε σχολεία, γεγονός που κινητοποίησε την Ενωση, αλλά και Συλλόγους Γονέων. Η μόνη κίνηση της δημοτικής αρχής ήταν η συνεδρίαση, την περασμένη Δευτέρα, της δημοτικής Επιτροπής κατά της εγκληματικότητας και παραβατικότητας. Σε αυτήν είχαν κληθεί τοπικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, αλλά αποκλείστηκαν άλλοι φορείς, όπως σωματεία και σύλλογοι γυναικών. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» πραγματοποίησε παρέμβαση, δίνοντας τις θέσεις της για το θέμα, και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Σε δημόσια τοποθέτησή τους οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Βασίλης Τοπαλιανίδης και Παναγιώτα Αγγελοπούλου, αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα πως «σε πολλά από τα σχολεία της περιοχής μας κλιμακώνονται τα περιστατικά επιθέσεων και κλοπών. Σε πολλές περιπτώσεις τα θύματα είναι μαθητές, γονείς και καθηγητές που βγαίνουν με σοβαρούς τραυματισμούς και δίκαια αγανακτούν, γιατί δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία τους. Δεν διαφεύγει της προσοχής μας η συχνότητα των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, με δεδομένο και ότι ορισμένες φασιστικές δυνάμεις, που διαπλέκονται με το οργανωμένο έγκλημα, προσπαθούν συστηματικά να αξιοποιήσουν τέτοια φαινόμενα για να παρουσιαστούν ως «οι προστάτες» της περιοχής και να εκμεταλλευτούν πολιτικά το ζήτημα. Το πρόβλημα της εγκληματικότητας και παραβατικότητας είναι συνέπεια μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε βαθιά κρίση, γιατί λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος και όχι την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».
Στη συνέχεια προσθέτουν ότι «η εγκληματικότητα δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, συνδέεται άμεσα με μεγάλα συμφέροντα, με υπέρογκα κέρδη από τη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, από την πορνεία. Οπως έχει μάλιστα αποδειχθεί στην κατάσταση αυτή είναι διασυνδεδεμένοι επιχειρηματίες, αλλά κατά καιρούς μέλη και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και φασιστικά μορφώματα. Είναι δεκάδες τα περιστατικά επίθεσης και κλοπής από φασιστοειδή σε μεροκαματιάρηδες μετανάστες στον Κόκκινο Μύλο, τον Αγιο Πέτρο, το κεντρικό Μενίδι».
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκή Συσπείρωσης» αναφέρονται στη διαχρονική ευθύνη κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών που κατέστησαν το Μενίδι κέντρο πολλών και διαφορετικών εγκληματικών δραστηριοτήτων, με πιο προφανή εκείνη της διακίνησης ναρκωτικών. «Δραστηριότητες που δεν μπορούν να ξεριζωθούν, γιατί συνδέονται με επιχειρηματικά συμφέροντα και με κρατικούς μηχανισμούς. Με την πολιτική τους στηρίζουν τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, απονεκρώνουν συστηματικά τις δομές του αθλητισμού, του πολιτισμού, της πρόληψης κατά των ναρκωτικών αλλά και τις δομές επανένταξης για τους τοξικομανείς, παρέχουν άλλοθι αντικειμενικά στη δράση φασιστικών, ναζιστικών και άλλων αντιδραστικών ομάδων στην περιοχή μας, με αφορμή την εγκληματικότητα», όπως επισημαίνουν.
Εξάλλου, στο σχετικό ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που προτείνεται προς το Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν προτάσεις όπως: Ο δήμος να διεκδικήσει, ανάμεσα στα άλλα, από την κυβέρνηση, έκτακτο κονδύλι ώστε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον επαρκή φωτισμό των σχολικών κτιρίων όπως και μέτρα για την επαρκή θωράκιση στις πύλες των σχολείων της περιοχής (κλειδαριές, κουδούνια, επισκευές όπου είναι αναγκαίες). Επίσης, να διεκδικήσει έκτακτη χρηματοδότηση για τη δημιουργία υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού, που στο δήμο Μενιδίου είναι ανύπαρκτες, όπως και μέτρα προστασίας των ανέργων, αλλά και την πρόσληψη σχολικών φυλάκων μόνιμης και σταθερής εργασίας και για τις νυχτερινές ώρες, καθώς και αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου