Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με Βότκα Μολότωφ ταρακούνησε την πόλη το 7ο Λύκειο Αχαρνών







«Βόμβα» Μολότωφ στα λιμνάζοντα θεατρικά ύδατα της πόλης έριξε η θεατρική ομάδα του 7ου Λυκείου Αχαρνών.

«Βότκα Μολότωφ» έπρεπε να γράψουμε, γιατί αυτός είναι ο τίτλος του θεατρικού έργου του Τσέχωφ, αλλά παρασυρθήκαμε. Βλέπετε οι δύο παραστάσεις της θεατρικής ομάδας, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 αποτέλεσαν ένα εκρηκτικό μίγμα που συντάραξε, συθέμελα τα καλλιτεχνικά πράγματα της πόλης.

Ίσως χαρακτηριστεί υπερβολή, που γράφονται τέτοια πράγματα για μια σχολική παράσταση, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι, πριν λίγες μέρες, δύο μαθητές του σχολείου, ο Γιάννης Ξανθόπουλος κι ο Κώστας Σικοτάκης συγκλόνισαν το πανελλήνιο με τις επιδόσεις τους στη μουσική και μάλιστα ο πρώτος κέρδισε, μετά πολλών επαίνων, το δημοφιλέστερο talent show της ελληνικής τηλεόρασης. Κλείνει η παρένθεση περί υπερβολής και επιστρέφουμε στην παράσταση.

Ας δούμε λοιπόν ποια ήταν τα συστατικά αυτού του εκρηκτικού καλλιτεχνικού μίγματος:

-Το εξαιρετικό έργο, του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχωφ, που μέσα από αυτοτελή χιουμοριστικά επεισόδια ανέδειξε πολλούς χαρακτήρες κι έδωσε τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας να βρουν ρόλο.

-Η άριστη Διδασκαλία – Συντονισμός των καθηγητριών Ε. Μόσχου και Π. Παπαπέτρου, που επεκτάθηκαν στην πετυχημένη διανομή των ρόλων, στα ενδυματολογικά, στη μουσική επιμέλεια και στα γενικά καθήκοντα.

-Η εξαιρετική τεχνική υποστήριξη του Νίκου Δεσποτάκη, που κάλυψε απόλυτα κάθε δευτερόλεπτο της παράστασης.

-Τα σκηνικά των Μαρίας Μουρατίδου και Γιάννη Νιώτα που έδωσαν την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, μεταφέροντας τους θεατές στην προεπαναστατική Ρωσία.

-Η τρομερή ενέργεια, η διάθεση και οι υποκριτικές δυνατότητες των παιδιών που απέδωσαν τους ρόλους και που, χωρίς υπερβολή, προκάλεσαν το θαυμασμό και δημιούργησαν τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για ακατέργαστα διαμάντια.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Ωριμότερη από ποτέ, μετά από επτά, συναπτά, χρόνια παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα των Αχαρνών η θεατρική ομάδα του 7ου ΓΕΛ έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό:

Διαλύεται και ανασυντίθεται κάθε χρόνο, αλλά παραμένει ομάδα γιατί οι μαθητές που αποφοιτούν παραμένουν μέλη της. Όχι βεβαίως ενεργά αφού οι κανόνες της σχολικής ζωής είναι αμείλικτοι, αλλά ας πούμε, σκιώδη. Διατηρούν επαφή και δίνουν πάντα το "παρών" στην καινούργια παράσταση ως θεατές. Το ίδιο συμβαίνει και με τους γονείς τους. Πολλοί από αυτούς παρακολουθούν την καινούργια παράσταση γιατί συμμετέχουν φίλοι και φίλες των παιδιών τους.

Αυτό είναι, λοιπόν, το μεγάλο επίτευγμα της θεατρικής ομάδας. Εκκολάπτει καλλιτέχνες, έτοιμους να ανοίξουν τα φτερά τους και δημιουργεί θεατρικό κοινό. Και θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη η επιτυχία αν, σε αυτή τη φάση, διαμορφωνόταν ένα θεατρικό σχήμα που θα αξιοποιούσε αυτή την καλλιτεχνική δυναμική. Μην τα περιμένουμε όλα από το σχολείο…

Μπράβο λοιπόν σε όλους. Στα παιδιά που εκτονώνουν θετικά το άγχος των εξετάσεων. Στους εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν απτόητοι, κόντρα στην τάση απαξίωσης των πάντων. Στους γονείς που ξέρουν να επιβραβεύουν τις προσπάθειες των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών που ισορροπούν στην κόψη του ξυραφιού, μεταξύ της γραφειοκρατίας και του δικαιώματος των μαθητών για ουσιαστική μόρφωση.

Και του χρόνου, λοιπόν, να είμαστε καλά. Και δεν ανησυχούμε για τη συμπλήρωση επταετίας, που, κατά τις δοξασίες , αποτελεί τον κρίσιμο χρόνο για τη συνέχεια μια προσπάθειας.

Γιατί η θεατρική ομάδα του 7ου ΓΕΛ, στηρίζεται, όπως προαναφέρθηκε, σε γερές βάσεις…

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα της παράστασης 5-5-2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Αχαρνών 






























































 ... και από την δεύτερη μέρα της παράστασης στις 6-5-2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών 




























































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου