Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πιστός στο ραντεβού με τη Μνήμη της Ποντιακής Γενοκτονίας τίμησε τις 353.000 ψυχές ο «Καπετάν Ευκλείδης»





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Το ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών & Αττικής "Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ", πραγματοποίησε την καθιερωμένη Εκδήλωση Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, την Κυριακή 21 Μαΐου στο κτίριο της Λέσχης, υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ.

Ξεκινώντας με την Επιμνημόσυνη Δέηση, για να ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων. Στην συνέχεια της Εκδήλωσης Μνήμης, η Θεατρική Ομάδα Κολχίς μας παρουσίασε την Θεατρική Παράσταση “ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΑ – ΠΟΝΤΟΣ - ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – ΑΡΜΕΝΙΑ - ΑΣΣΥΡΙΑ ”, σε σκηνοθεσία και επιλογή κειμένων του κυρίου Γιώργου Συμεωνίδη.
Κείμενα, μουσικά χρώματα και μυρωδιές Πόντου, Μικρασίας, Αρμενίας , Ασσυρίας. Αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν από την κόλαση. Επέζησαν, προχώρησαν, έδωσαν ζωή φορώντας τη μνήμη, μετατρέποντας την απώλεια σε δύναμη!
Μια συγκλονιστική παράσταση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους θεατές, οι οποίοι συγκινημένοι καταχειροκρότησαν τον κύριο Γιώργο Συμεωνίδη και την Θεατρική Ομάδα Κολχίς, στο τέλος της παράστασης. Είμαστε περήφανοι που έχουμε τέτοιους άξιους ανθρώπους να μας μεταφέρουν τις Μνήμες της γης του Πόντου μέσα από την τέχνη.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 
























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου