Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ο Δρόμος του Κρασιού εν Αχαρναίς…












Μια ξεχωριστή Έκθεση με τίτλο «Αχαρναϊκή γη: Ο Δρόμος του Κρασιού» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής με πρωτοβουλία του Ομίλου Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Τσεβάς» και τη στήριξη του Δήμου Αχαρνών κατά το διήμερο 20 και 21 Απριλίου. 

Η Έκθεση που στήθηκε εντός της Δημοτικής Πινακοθήκης, με τα έργα του μεγάλου μας λαϊκού ζωγράφου Χρήστου Τσεβά να δεσπόζουν στο χώρο, εγκαινιάστηκε ανήμερα του εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Απριλίου. 

Την κορδέλα έκοψαν από κοινού ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ. Θεόδωρος, ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ο τοπικός Βουλευτής Γιάννης Δέδες και ο Πρόεδρος του Ομίλου της Δημοτικής Πινακοθήκης Κωνσταντίνος Νιώρας ο οποίος και καλωσόρισε τον κόσμο με θερμές ευχές. 

Τη ξενάγηση στο χώρο και στην Έκθεση για την οποία θα έχουμε την ευκαιρία ν’ αναφερθούμε αναλυτικά μέσα από το επίσημο Δελτίο Τύπου του Ομίλου, ανέλαβε η πρώην Πρόεδρος - Εκπαιδευτικός και δραστήριο μέλος του Ομίλου «Χρήστος Τσεβάς» κα Ρένα Κουμπούρη. 

Μέσα από μια ιδιαίτερα γλαφυρή και κατατοπιστική συνάμα περιγραφή ανέλυσε τη σχέση της οινοποιίας και του κρασιού με την Αχαρναϊκή γη από τα χρόνια της αρχαιότητας, προκαλώντας τον ενθουσιασμό των επισκεπτών, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκαν εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών κι εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων της πόλης μας. 
Τα θερμά του συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του, έδωσε στον Όμιλο Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, ενώ ο Μητροπολίτης κ.κ. Θεόδωρος εξέφρασε τον θαυμασμό του για το περιεχόμενο της Έκθεσης, περιγράφοντας και δικές του εμπειρίες από την γενέτειρα του, την όμορφη Κρήτη, αλλά και χριστιανικές παραβολές, σε σχέση με την οινοποιία. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως ο τοπικός βουλευτής Γιάννη Δέδες θεώρησε χρέος του ν’ αναφερθεί επιγραμματικά στο έργο και την προσωπικότητα του Χρήστου Τσεβά μιλώντας για κείνον με λόγια σεβασμού κι αγάπης, όπως του αξίζει…

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τα εγκαίνια της Έκθεσης 



































Ιδού και οι σύντομοι χαιρετισμοί των Γιάννη Κασσαβού και Γιάννη Δέδε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου