Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

ΑΛΜΑ στα αστέρια και στην Πνύκα

ΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ


Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Φροντιστηρίου ΑΛΜΑ εντυπωσιάστηκαν από το τεράστιο τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου και ένιωσαν συγκίνηση κατά την επίσκεψη στην Πνύκα, όπου συνεδρίαζε το κατ' εξοχήν όργανο δημοκρατικής συμμετοχής της αρχαίας Αθήνας, δηλαδή η Εκκλησία του Δήμου 
ΚΕΙΜΕΝΟ: Ελευθερία Τριανταφύλλου
ΦΩΤΟ:        Δέσποινα Τσιγαρίδα

Αν είστε μαθητής ή γονιός που έχει εμπιστευθεί το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Άλμα γνωρίζετε εκ πείρας πως τόσο οι Διευθυντές Σπουδών Σπύρος Βρεττός και Γιάννης Καβαλλιέρος  όσο και το επιτελείο των καθηγητών έχουν αποδείξει πολλές φορές πώς δε στοχεύουν μόνο στη στείρα μετάδοση γνώσεων. Με αγάπη και σεβασμό στα παιδιά τους προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα σπουδών αλλά και την απαραίτητη υποστήριξη σε όλους τους μαθητές τους(Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ).
Δεν σταματούν όμως εκεί! Φροντίζουν να προσφέρουν, συχνά, ευκαιρίες στους μαθητές τους να γνωρίσουν και να δουν πράγματα, να ψυχαγωγηθούν και να ανοίξουν τους ορίζοντές τους. 
Κάπως έτσι μαθητές και καθηγητές πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου 8 Απριλίου 2017 επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Δεν ήταν βέβαια απλώς μια επίσκεψη! Πρόκειται πολύ περισσότερο για την τήρηση της δέσμευσης που ο κύριος Βρεττός από κοινού με τον επίσης αστροφυσικό και καθηγητή του φροντιστηρίου Αλέξανδρο Χιωτέλλη είχαν δώσει ενώπιον των μαθητών τους σε συζήτηση-προβολή με θέμα “Η γέννηση, η εξέλιξη και ο θάνατος των άστρων” .
Το Άλμα λοιπόν τηρεί τις υποσχέσεις του! Οι μαθητές είδαν μέσα από το τηλεσκόπιο (200 περίπου ετών) του Αστεροσκοπείου πως πραγματικά είναι η επιφάνεια της Σελήνης κοντά: «Δεν μπορείς να κοιτάξεις για πολύ ώρα γιατί θαμπώνεται το μάτι σου! Βλέπεις όμως τα βουναλάκια που κάνει το έδαφος... Είναι λες και στο επόμενο σου βήμα θα πατήσεις πάνω της! Υπέροχο!» εξομολογήθηκε αυτόπτης μάρτυρας μόνο στον Μενιδιάτη.
Πλέον πέραν από μια θεωρητική πρώτη επαφή με την Αστροφυσική οι μαθητές απέκτησαν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα άστρα και όχι μόνο. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές  ευχαριστήθηκαν ιδιαίτερα από την ξενάγηση των υπεύθυνων και έφυγαν από την -για αρκετούς από αυτούς- πρώτη  τους επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο Αθηνών με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Και δεν έμειναν μόνο εκεί! Για να μην αδικηθεί και η ομάδα προσανατολισμού ανθρωπιστικών σπουδών πέρασαν και από την Πνύκα, ενώ ακολούθησε μια σύντομη περιπλάνηση στο Μοναστηράκι και την Πλάκα για να συνδυάσουν μάθηση και διασκέδαση! 
Άλμα όχι μόνο στις επιτυχίες λοιπόν, αλλά Άλμα ως τα αστέρια!

Υ.Γ Είτε είστε λάτρης των φυσικών επιστημών είτε απλώς θαυμαστής των ρομαντικότατων ουράνιων σωμάτων μην παραλείψετε να τα παρατηρήσετε και να “περπατήσετε πάνω τους” στο Αστεροσκοπείο Αθηνών!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου