Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Μαθαίνουν να μην καπνίζουν οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Αχαρνών

Το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του 4ου ΓΕΛ Αχαρνών παίρνει την Σκυτάλη των εκπαιδευτικών δράσεων


Στις 8 Μαρτίου το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του 4ου ΓΕΛ Αχαρνών επισκέφθηκε το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα «Αττική Παράδοση» όπου οι μαθητές παρακολούθησαν το βιωματικό πρόγραμμα «Μαθαίνω να μην καπνίζω». 

Αναμνηστική φωτό με τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και οι Συντονιστριες καθηγήτριες Τζίγκου Αφροδίτη και Κομνηνού Αναστασία


Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο την πρόληψη κατά του καπνίσματος και την προαγωγή της Υγείας. Η παρέμβαση διήρκησε δυο διδακτικές ώρες και οι μαθητές που συμμετείχαν στη παρέμβαση είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν με έγκυρο και επιστημονικό τρόπο για: 
1. Τις βλάβες του καπνίσματος 
2. Την εξάρτηση από το κάπνισμα και τα προϊόντα καπνού
3. Τους αιτιολογικούς παράγοντες έναρξης του καπνίσματος δίνοντας έμφαση στην επιρροή της παρέας και της διαφήμισης 4. Στην κινητοποίηση τους για την ανάληψη προσωπικής ευθύνης για την προστασία του εαυτού τους από την εξάρτηση του καπνίσματος. 





Στις 22 Μαρτίου το σχολείο επισκέφθηκε η «Διέξοδος»- Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Αχαρνών. Στους μαθητές αναπτύχθηκαν δράσεις ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις από νόμιμες και παράνομες ουσίες καθώς και την πρόληψη της υιοθέτησης εξαρτητικών συμπεριφορών που αφορούν κυρίως στις επονομαζόμενες νέες εξαρτήσεις (διαδίκτυο, διατροφικές διαταραχές). 
Η υπεύθυνη του προγράμματος ,ψυχολόγος, κα Κευγά παρουσίασε στους μαθητές το διαδραστικό quiz “ναρκοπέδιο” που αναφέρεται στους μύθους, τα κοινωνικά στερεότυπα, αλλά και τις πραγματικότητες, την επιστημονική έρευνα για τις εξαρτήσεις.










0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου