Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με αίσθημα Εθνικής υπερηφάνειας ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Αχαρνών



Με αίσθημα Εθνικής υπερηφάνειας ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, σε Αχαρνές και Θρακομακεδόνες, με την παρέλαση, μαθητών, συλλόγων και φορέων του Δήμου Αχαρνών. 

Νωρίτερα είχαν ακολουθήσει οι Επίσημες Δοξολογίες στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών και στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στους Θρακομακεδόνες. 

Αμέσως μετά την Επίσημη Δοξολογία στην Κεντρική Πλατεία, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, πραγματοποίησε τη στέψη της προτομής του Μενιδιάτη αγωνιστή της Επανάστασης Μήτρου Λέκκα. 

Στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες, των σχολείων, των συλλογών και φορέων του Δήμου Αχαρνών, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, εκπρόσωποι της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων, μετέβησαν στο Μνημείο Ηρώων όπου πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός Λόγος της επετείου από τη Γενική Γραμματέας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών κα Μαργαρίτα Κλαδιά. 

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από εκπροσώπους της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, των δημοτικών παρατάξεων, καθώς και συλλόγων και φορέων του Δήμου Αχαρνών. 

Οι μαθητές, οι σύλλογοι και οι φορείς του Δήμου Αχαρνών παρέλασαν με υπερηφάνεια και καταχειροκροτήθηκαν, στην οδό Φιλαδελφείας στο Δημαρχείο Αχαρνών και στην οδό Πρωταγόρα στους Θρακομακεδόνες.

Λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης στο Δημαρχείο Αχαρνών, ο Δήμαρχος Αχαρνών τίμησε την αριστούχο μαθήτρια του Λυκείου Θρακομακεδόνων Αναστασία-Μαρία Νταλακώστα, η οποία νωρίτερα είχε εκφωνήσει τον Πανηγυρικό Λόγο της επετειακής ημέρας στους Θρακομακεδόνες. 

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε απολυτά ικανοποιημένος από τις εορταστικές εκδηλώσεις, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Δήμου Αχαρνών που εργάστηκαν με ζήλο, καθώς και τους μαθητές και τους συλλόγους που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις και προκάλεσαν αισθήματα συγκίνησης και Εθνικής υπερηφάνειας, ενώ στο μήνυμα του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 κάνει λόγο για τον συμβολισμό της Ελληνικής Επανάστασης αναφέροντας: 
"Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτελεί την πιο περίτρανη απόδειξη ότι ακόμη και σε συνθήκες σκλαβιάς τεσσάρων αιώνων, ο Ελληνισμός είναι σαν μια άσβεστη φλόγα, που ίσως να σιγοκαίει για κάποιο καιρό αλλά είναι βέβαιο ότι αυτή η φλόγα θα αναζωπυρώσει, όχι για να κάψει (αν και σε μια επανάσταση αυτό είναι αναπόφευκτο) αλλά κυρίως για να φωτίσει. Χρόνια Πολλά στους συμπολίτες μας που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα και κρατούν άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού. Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες απανταχού της Γης".

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 





















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου