Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Με γεύση ντόντιλιας και άρωμα παράδοσης οι Απόκριες στο Μενίδι








Της Ελευθερίας Τριανταφύλλου 

Το Αποκριάτικο πνεύμα των ημερών τίμησε δεόντως ο Δήμος Αχαρνών το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου στήνοντας ένα πολύχρωμο καρναβάλι που τα είχε όλα!

Κάπως έτσι η παράδοση έσμιξε με την γιορτινή διάθεση και πλήθος καρναβαλιστών όλων των ηλικιών έχοντας ξεκινήσει την παρέλαση τους από το Δημαρχείο τα πόλης, με μπροστάρη την Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών, πλημμύρισαν την κεντρική πλατεία χορεύοντας και διασκεδάζοντας στους ξέφρενους ρυθμούς του Καρναβαλιού. Οι υπερήρωες και οι πολεμιστές έκαναν ένα μικρό διάλειμμα από τις μυστικές αποστολές τους για τη διάσωση του κόσμου, οι μάγισσες και τα βαμπίρ άφησαν για λίγο τα ξόρκια τους και οι πειρατές βγήκαν στη στεριά! Μη ανησυχείτε! Υποσχέθηκαν πως μετά το καρναβάλι όλοι θα επιστρέψουν στα πόστα τους. Έγιναν όλοι μια υπέροχη παρέα για να αναβιώσουν με τα τμήματα της ΔΗ.Κ.Ε.Α αποκριάτικα έθιμα, να χορέψουν το γαϊτανάκι αλλά και latin-μοντέρνους χορούς. 

Ήρωες κάθε λογής από παραμύθια, κινηματογραφικές ταινίες και κινούμενα σχέδια ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια της υπέροχης παρέας για να παίξουν με τους μικρούς καρναβαλιστές, να ζωγραφίσουν και να φτιάξουν φανταστικές αποκριάτικες μάσκες. Επειδή όμως η καλή παρέα επιβάλλει πάντα και το ανάλογο κλίμα, η Ιστορική Λαογραφική Εταιρία του Δήμου Αχαρνών παρασκεύαζε επί τόπου και κερνούσε τους παρευρισκομένους νόστιμες ντόντιλιες –το παραδοσιακό αρβανίτικο ζυμαρικό τω Αποκριών-, ελίτσες και τσιπουράκι. Με λίγα λόγια, οι μυρωδιές των εδεσμάτων, ο πολύχρωμος χαρτοπόλεμος, οι σερπαντίνες και οι αφροί έμπλεξαν με τη μουσική και τα γέλια των παιδιών μεταδίδοντας στην ατμόσφαιρα το εορταστικό και ξέφρενο κλίμα των ημερών, αναβιώνοντας παράλληλα αγαπημένα ήθη και έθιμα που αντέχουν στο χρόνο…
Και του χρόνου!

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 









































Δείτε κι ένα live απόσπασμα από τη Φιλαρμονική

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου