Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Παρέδωσε στο Μιχάλη το δακτυλίδι ο Ντούρος;

Από την ορκωμοσία του 2014, ο Μιχάλης Βρεττός υπογράφει το πρωτόκολλο  και σε δεύτερο πλάνο ο Σωτήρης Ντούρος 
Την πλήρη παραγκώνιση του Σωτήρη Ντούρου εκφράζει το μήνυμα του Μιχάλη Βρεττού για τη συμπλήρωση δύο χρόνων παρουσίας της διοίκησης Κασσαβού στο Δήμο Αχαρνών ΚΛΙΚ 1. Η ουσία του μηνύματος είναι ότι ο Μιχάλης κάνει ηγετική εμφάνιση, προτείνοντας να χαράξουν, όλες τις παρατάξεις, μια κοινή στρατηγική για τα οικονομικά του Δήμου κι επισημαίνοντας ότι η παράταξη Ντούρου θα καταθέσει τις προτάσεις της σε περίπτωση που συγκληθεί από το Δήμαρχο ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πρόκειται για μια κίνηση του Μιχάλη προς το εσωτερικό της παράταξής του κι όχι προς την πλευρά του Κασσαβού. Για τον απλούστατο λόγο αυτό που σήμερα ο Μιχάλης αποκαλεί χρεοκοπία, δηλαδή το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης και το Παρατηρητήριο  αποτελούν πρόταση της παράταξής του. Με πολύ απλά λόγια αυτό που έχει συμβεί στο Δήμο Αχαρνών αποτελεί επιθυμία της παράταξης Ντούρου κι οφείλεται στις προηγούμενες του Κασσαβού διοικήσεις, όπως έγραψε σύσσωμος ο ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΛΙΚ 2 και δήλωσε δημόσια ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ΚΛΙΚ 3.
Λογικά λοιπόν ο Μιχάλης θα πρέπει να απεύχεται τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τα οικονομικά, γιατί θα πρέπει να παραδεχθεί και πάλι δημόσια ότι ο Κασσαβός παρέλαβε το ταμειακό έλλειμμα και την πρόταση ένταξης στο Παρατηρητήριο από τη δική του παράταξη. 
Κι επιπλέον ελλοχεύει ένας ακόμα κίνδυνος για τον ίδιο σε προσωπικό επίπεδο: Να ξεκαθαριστεί ποιος επιτέλους είναι ο επικεφαλής στην παράταξή του. Αν είναι ο Ντούρος τότε ο Μιχάλης στην ειδική συνεδρίαση θα περιοριστεί σε δεύτερο ρόλο. Αν ο Ντούρος απουσιάσει όπως και στην κρίσιμη Απόφαση της 2ας Αυγούστου 2016  ΚΛΙΚ 4τότε ο Μιχάλης θα βγει κι επισήμως μπροστά κι επομένως θα έρθει από πολύ νωρίς σε σύγκρουση με τον Κασσαβό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι αν η πρόταση του Μιχάλη είναι γενικής αποδοχής, τότε κακώς ζητάει από τον Κασσαβό τη σύγκληση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Μπορεί να το συγκαλέσει κι ο ίδιος, συγκεντρώνοντας τις υπογραφές του 1/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπει το άρθρο 67, παράγραφος 2 του Καλλικράτη. Αν η παράταξη Κασσαβού διαλύεται όπως υποστηρίζει, δεν θα δυσκολευτεί να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών.
Η πρόβλεψή μας είναι ότι θα αποφύγει τη διαδικασία συλλογής υπογραφών για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. 
Ωστόσο θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα αν ο Κασσαβός σηκώσει το γάντι και συγκαλέσει ο ίδιος τη συνεδρίαση. Τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για το Μιχάλη και την παράταξή του, γιατί θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον κλεφτοπόλεμο του καλοκαιριού και να πάνε, χωρίς επιχειρήματα σε μια μετωπική αναμέτρηση, από την οποία θα βγουν σίγουρα χαμένοι… 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου