Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συνεχίζεται το εικαστικό θαύμα στο 5ο Γυμνάσιο Αχαρνών


 Η είσοδος του Σχολείου προϊδεάζει για όσα ακολουθούν ...
 Ο εμπνευσμένος και δραστήριος Διευθυντής του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών  Σπύρος Καραβίας επί το έργον στη θεματική σχολική αίθουσα που μυρίζει θάλασσα! 
Με αυτή την τοιχογραφία που δεσπόζει στην είσοδο του Σχολείου, ξεκίνησαν όλα! 

Η μία μετά την άλλη, οι σχολικές αίθουσες του 5ου Γυμνασίου Αχαρνών αποκτούν χρώματα και ζωή καθώς το εικαστικό θαύμα που είχε ξεκινήσει στο σχολείο την άνοιξη του 2014 ΚΛΙΚ ΕΔΩ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.
Έτσι σε εξέλιξη βρίσκεται η τοιχογραφία της Εύξεινης Λέσχης Αχαρνών «ο Καπετάν Ευκλέιδης» που δημιουργείται σε συνεργασία του Συλλόγου με τους μαθητές του Σχολείου, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι τοιχογραφίες του Ομίλου Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Τσεβάς» που υπήρξε πρωτεργάτης στη στήριξη του εγχειρήματος, αλλά και εκείνες της Αντικαρκινικής, της ΕΓΕ Αχαρνών, του Φορέα για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών το «ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ» κ.α, που συμμετείχαν στην πορεία. Για να δείτε την εξέλιξη της ιστορίας των… ομιλούντων τοίχων του 5ου Γυμνασίου πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους!






Σε αυτή τη φάση ο εμπνευσμένος Διευθυντής του Σχολείου Σπύρος Καραβίας εργάζεται πυρετωδώς για τις θεματικές αίθουσες, μία από τις οποίες έχει ως αγαπημένο θέμα τη θάλασσα ενώ ήδη ζωγραφίζονται και κάποιοι από τους εξωτερικούς χώρους.
Ωστόσο σε αυτό το εικαστικό θαύμα που συντελείται στο 5ο Γυμνάσιο του Δήμου Αχαρνών υπάρχουν και εμπόδια που έχουν κυρίως να κάνουν με την απόκτηση των υλικών (μπογιές και χρήσιμα εργαλεία), αλλά τόσο οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων, όσο και οι μαθητές που συμμετέχουν σε αυτή την  υπέροχη πρωτοβουλία, δεν χάνουν την αισιοδοξία τους…
Άλλωστε μια βόλτα ως το 5ο Γυμνάσιο Αχαρνών που αν δεν είναι το μοναδικό, το δίχως άλλο αποτελεί ένα ξεχωριστό διδακτήριο αληθινό «διαμάντι» για την Ελλάδα και όχι μόνο,  θα πείσει και τον πιο ανυποψίαστο επισκέπτη, ότι η υπομονή και η επιμονή όλων τους, αξίζει τον κόπο!
Γι΄ αυτό κι ο ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ επιμένει να προσκαλεί με τα δημοσιεύματα του όσους έχουν όρεξη να το δουν και να στηρίξουν την προσπάθεια. Αν μην τι άλλο το αποτέλεσμα θα τους ανταμείψει.

Για του λόγου το αληθές δείτε φρέσκιες εικόνες από την εξέλιξη του έργου








 Το έργο που φτιάχνουν οι μαθητές σε συνεργασία με την Εύξεινη Λέσχη Αχαρνών "ο Καπετάν Ευκλείδης", βρίσκεται σε εξέλιξη 

 Θεματική αίθουσα αφιερωμένη στη θάλασσα 





 Αυτή η αίθουσα είναι έτσι, για πάνω από δύο χρόνια. 
Και... οι μαθητές της όχι μόνο δεν την αλλάζουν με τίποτα, αλλά την προσέχουν σαν το σπίτι τους! Αυτός εξάλλου είναι κι ένα από τους κυρίαρχους στόχους του όλου εγχειρήματος 


 Τις κουρτίνες που είναι ταιριαστές ανάλογα με το στυλ της κάθε αίθουσας, τις επιμελούνται συνήθως οι μητέρες μαθητών 
 Σιγά - σιγά βάφονται και σημεία των εξωτερικών χώρων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου