Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Κοσμοσυρροή - ανανέωση και παράδοση την παραμονή του Πανηγυριού του Προφήτη Ηλία στις Αχαρνές


 Ο Αρχιμανδρίτης  πατήρ Συμεών Αυγουστάκης, κηρύσσει την έναρξη του Πανηγυριού και κάτω η επίσημη παρουσία του κ.κ. Αθηναγόρα στο πανηγύρι  του προφήτη Ηλία Αχαρνών.
ΦΩΤΟ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΩΡΑΣ
Κάθε χρόνο, στις 19 και 20 Ιουλίου , ο νους μας  και τα βήματά μας,  μας οδηγούν  στο Λόφο του Προφήτη Ηλία, στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών , στο παραδοσιακό πανηγύρι που εδώ και 25 χρόνια διοργάνωνε  το εκκλησιαστικό συμβούλιο και ο  ιερέας – ο εκκεντρικός, μιας άλλης εποχής -  ο γνωστός σε όλους μας, αλλά και στο πανελλήνιο,  πατήρ  Ηλίας  Κωνσταντόπουλος.  Επί είκοσι χρόνια διοργάνωνε με μεράκι ένα γνήσιο παραδοσιακό πανηγύρι. Την παραμονή, με το ρεμπέτικο συγκρότημα του Γιάννη Λεμπέση κι ανήμερα το βράδυ, με γνήσιους παραδοσιακούς καλλιτέχνες, όπως οι Νίκος Φιλιππίδης, Σάββας Σιάτρας, Καρατάσος, Σμάνης, κ.α..                               
Ε, λοιπόν και φέτος, το παραδοσιακό πανηγύρι του προφήτη Ηλία, διοργανώθηκε και πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία, από τους δύο νέους Εφημερίους, τον Αρχιμανδρίτη  Συμεών Αυγουστάκη και τον Πρεσβύτερο Χρήστο Χιονίδη.
Την παραμονή τελέστηκε , Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός, χοροσταντούντος του Μητροπολίτη  και στη συνέχεια στο προαύλιο του ναού στήθηκε το παραδοσιακό πανηγύρι, με Ρουμελιώτικο Δημοτικό Συγκρότημα, με  τον Καραϊσκο στο κλαρίνο,  και με  χορό ελεύθερο για όλους, ακόμα και παραγγελιές.
Από το βράδυ  της παραμονής, βλέποντας  την μεγάλη κοσμοσυρροή, εκτιμούμε πως, οι δύο νέοι συνεχίζουν επαξίως το διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι  στο λόφο του Προφήτη Ηλία, γεγονός που  επισφράγισε με την παρουσία του  ο ίδιος ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου – Αχαρνών και Πετρουπόλεως  κ.κ. Αθηναγόρας, λίγο μετά την έναρξη  του παραδοσιακού προγράμματος από το  εξαίρετο Ρουμελιώτικο  Δημοτικό συγκρότημα.
Την έναρξη του  πανηγυριού,  κήρυξε, ο προϊστάμενος  του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Αρχιμανδρίτης  Συμεών Αυγουστάκης, ο οποίος ευχαρίστησε κατ’ αρχήν τους πιστούς, τους δημότες και τους επισκέπτες από γειτονικούς  δήμους.
Ιδιαίτερα  ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή, τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Κασσαβό  και τον Αντιδήμαρχο  Γιώργο Σιδηρόπουλο, για  όλες τις παρεμβάσεις και τις διευκολύνσεις, που πρόσφεραν.
Ακολουθεί αποκαλυπτικό φωτογραφικό  ρεπορτάζ, από παρευρισκομένους  έως τις 22.00 μ.μ.

Τα  καλύτερα του Πανηγυριού  κατά τη χθεσινή πρώτη βραδιά. 
Ας είμαστε κι απόψε, όλοι εκεί! 
 Οι δύο νέοι Εφημέριοι του Προφήτη Ηλία, Αρχ. Συμεών Αυγουστάκης  και ο πρεσβύτερος Χρήστος Χιονίδης 
 Το παραδοσιακό ρουμελιώτικο συγκρότημα  Καραΐσκου

 Άποψη από το πλούσιο κέτεριγκ

 Άποψη εικόνας πανηγυριού 


 Από τα πρώτα τραγούδια  το συγκρότημα κέρδισε το κοινό

 Και να το πρώτο μερακλίδικο ζευγάρι
Να και η έλευση  του Μητροπολίτη  κ.κ. Αθηναγόρα

1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου