Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πως οι «συμβουλές» της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ κατέστρεψαν τον Χίο…

Οι συμβουλές της ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗΣ "έκαψαν" το Χίο
Μια ακόμα επικοινωνιακή «επιτυχία» κατέγραψε στο ενεργητικό της η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ. Η εφημερίδα που κατέστρεψε όσους της εμπιστεύθηκαν τα επικοινωνιακά τους, όπως τους πρώην Δημάρχους Παναγιώτη Φωτιάδη, Σωτήρη Ντούρο και Δημήτρη Μπουραΐμη, πρόσθεσε στο ενεργητικό της και τον Αναστάσιο (Τάσο)  Χίο.
Τον πρώην Αντιδήμαρχο Αχαρνών απάλλαξε από τα καθήκοντά του ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, μετά από μια περίοδο παρατεταμένης έντασης στις σχέσεις τους. Ένταση που πυροδοτήθηκε κυρίως από δημοσιεύματα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ, τα οποία εμφάνιζαν τον πρώην Αντιδήμαρχο να διαφοροποιείται από την παράταξή του σε ζητήματα ήσσονος σημασίας που η ιστοσελίδα επέμενε να αναγάγει σε μείζονα.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα η λειτουργία των παιδικών χαρών και το «δάνειο». Και στις δύο περιπτώσεις ο Κασσαβός υποχρεώθηκε να λάβει αποφάσεις υπό πίεση. Στην υπόθεση των παιδικών χαρών τις έκλεισε προσωρινά μέχρι να τις πιστοποιήσει, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο τραυματισμού που θα οδηγούσε τον ίδιο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες στο σκαμνί. Στην υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος των προηγούμενων χρόνων, που η προπαγάνδα του Ντούρου μετέτρεψε σε «δάνειο», υποχρεώθηκε να ζητήσει την έντοκη κάλυψή του από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό και να εξασφαλίσει τη λειτουργία του Δήμου.
Οι δύο περιπτώσεις ήταν εντελώς ακατάλληλες για διαφοροποίηση, ακόμα κι αν ο Τάσος ήθελε να προβάλει τις κατανοητές φιλοδοξίες που θα μπορούσε να έχει κάθε άνθρωπος.
Λαθεμένη αποδείχθηκε η τακτική της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ να παρουσιάζει τον Τάσο Χίο ως ισχυρό άνδρα κι ως το πλέον προβεβλημένο και ικανό στέλεχος της παράταξής του. Ενόχλησε το Δήμαρχο αλλά και όλους τους συναδέλφους του.
Εξίσου παράλογο ήταν  να ασκεί κριτική σε μια ολόκληρη παράταξη, αλλά να εκθειάζει τον Τάσο, ιδίως γιατί η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ δεν κάνει τίποτα για την ψυχή της μάνας της… Μια τέτοια τακτική ακολούθησε και στην περίπτωση της προνομιακής προβολής του Γκίκα Χειλαδάκη στο Δήμο Φυλής. Στο τέλος κατάφερε να τον βάλει απέναντι στην παράταξή του.
Τραγικό λάθος της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ ήταν και η δημοσίευση του εξωδίκου του Τάσου Χίου προς το Γιάννη Κασσαβό. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαίωσε το Δήμαρχο που το θεώρησε ως κίνηση που ράγισε το γυαλί και  ταυτόχρονα μείωσε το Χίο απέναντι στην κοινή γνώμη. Η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ έπρεπε να τον αποτρέψει να δημοσιεύσει το εξώδικο για τον εξής απλό λόγο: Πόσο ισχυρός είναι ένας άνδρας που υποκύπτει υπογράφοντας το χαρτί της παραίτησής του, για να πετύχει την αναρρίχησή του στην πολυπόθητη θέση του Αντιδημάρχου; Δεν έπρεπε ευθύς εξαρχής να αντιταχθεί στο όποιο εκβιαστικό δίλημμα; Και γιατί στη συνέχεια έστειλε εξώδικο; Για να εμποδίσει το Δήμαρχο να τον αντικαταστήσει πριν ολοκληρώσει τη θητεία του; Άσε που τελικά όχι μόνο δεν τον εμπόδισε, αλλά έχασε και την ευκαιρία της ηρωικής εξόδου, που όντως θα του απέφερε κύρος και αίγλη.
Ο Τάσος είναι, εκ του αποτελέσματος, ικανός και πετυχημένος άνθρωπος στον ιδιωτικό του βίο. Είναι επίσης αλήθεια ότι όρμηξε ως ταύρος εν υαλοπωλείω στο Δήμο, επειδή η σταυροδοσία τον έφερε πρώτο, το 2014. Μόνο που η πρωτιά οφειλόταν στην υποψηφιότητά του στους Θρακομακεδόνες και στην πιθανότατη πριμοδότησή του από βαρώνο του Κασσαβού. Οι φήμες λένε ότι ο τελευταίος προμοδοτώντας τον Τάσο, θέλησε να ταπεινώσει το Θέμη, που ενώ  φλερτάριζε μαζί του προτίμησε το Ντούρο…
Αλλά όταν είσαι άνθρωπος με δυνατότητες πρέπει και να το αποδεικνύεις.  Δεν τρως το παραμύθι της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ, επειδή σε φωτογραφίζει στην παρέλαση των Θρακομακεδόνων ή επειδή δημοσιεύει αυτά που λες για τα οικονομικά του Δήμου στην εφημερίδα ΕΝ ΤΗ ΠΟΛΕΙ που κυκλοφορεί μόνο στους Θρακομακεδόνες. Ούτε επειδή έβαλε τις πασχαλινές ευχές σου στην πρώτη σελίδα της, εξίσου ανυπόληπτης, έντυπης έκδοσης…
Ο Τάσος πληρώνει την απειρία του στα κοινά. Η επιτυχία στον ιδιωτικό τομέα δεν εγγυάται αντίστοιχη επιτυχία και στην αυτοδιοίκηση. Η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο τομέα δεν είναι ίδια με τον ιδιωτικό. Στο δημόσιο τον υπάλληλο θα τον φας στη μάπα, ενώ στον ιδιωτικό τομέα τον στέλνεις,  ό,τι ώρα θες, στο σπίτι του. Το πιο σημαντικό είναι ότι αν δυσαρεστήσεις τον εργαζόμενο του Δήμου, θα πάρει την εκδίκησή του στις εκλογές....
Το ίδιο συμβαίνει και με τους αιρετούς. Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πεδίο όπως η Αυτοδιοίκηση δεν αναγνωρίζουν την πρωτοκαθεδρία σε κανένα. Όποιος κι αν είναι. Από την άλλη, σε μια δημαρχοκεντρική τοπική αυτοδιοίκηση δε συγκρούεσαι με το Δήμαρχο κι αν το κάνεις φροντίζεις να επιλέξεις εσύ τη στιγμή για να έχεις το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.
Αυτά δεν τα ήξερε ο Τάσος με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί με υπαλλήλους και συναδέλφους του. Αλλά και με το Δήμαρχο σε ακατάλληλη, για τον ίδιο, στιγμή. Αλλά δεν τα ήξερε και η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, που, υποτίθεται, ότι είναι η επαγγελματίας της επικοινωνίας…
Το συμπέρασμα είναι ότι ο συμπαθής Τάσος, ταπεινώθηκε και φάνηκε μικρός παίκτης. Αλλά όπως διδάσκει η ζωή, μπορεί να πάρει τη ρεβάνς και να αναγεννηθεί από τις στάχτες του, αν αλλάξει ρότα. Αν καταλάβει ότι μπορεί να τον ξέρουν στους Θρακομακεδόνες, αλλά ότι το μεγάλο χωριό είναι το Μενίδι. Κι ότι για να έχει ελπίδες πρέπει να αναθεωρήσει πολλά πράγματα…
Για τη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Θα συνεχίσει απτόητη τη μοναχική της πορεία, παραμένοντας, εσαεί, το καταφύγιο των απανταχού αποτυχημένων…

2 σχόλια:

KGN είπε...

ΒΡΕ ΓΛΕΙΩΔΕΙΣ ΤΥΠΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΚΟΔΟΜΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΚΑΣΣΑΒΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΛΑΣΠΗ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΡΘΡΘΟΓΡΑΦΕΙΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΟΧΙ.ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΙΣΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Ο ΧΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΘΕΣΙΤΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΕΜΠΕΛΑΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ.

KGN είπε...

ΒΡΕ ΓΛΕΙΩΔΕΙΣ ΤΥΠΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΚΟΔΟΜΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ ΚΑΣΣΑΒΟΥ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΛΑΣΠΗ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ.ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΡΘΡΘΟΓΡΑΦΕΙΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΟΧΙ.ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΙΣΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ Ο ΧΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΝΩ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΘΕΣΙΤΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΕΜΠΕΛΑΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ.

Δημοσίευση σχολίου