Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Τα συνθήματα των ΟΥΚάδων και ο τυφλός μαθητής από την Κύπρο...

ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΟΘΗΤΟΣ
ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΠΟΘΗΤΟΥ

Ποιος είναι πραγματικά τυφλός;

Σεβαστή η άποψη αρκετών επωνύμων αλλά και απλών πολιτών, πως δεν πρέπει να γίνονται παρελάσεις, πως είναι εθνικιστικά τα τραγούδια των στρατιωτών, πως είναι καλό οι νέοι μας να κάνουν λοβοτομή και να λησμονήσουν τους άθλους των προγόνων τους.
Το ΠαΣοΚ ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες σε «αυτούς που έδωσαν στα ΟΥΚ το ελεύθερο να διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας», εξαπολύοντας παράλληλα σκληρή επίθεση στον υπουργό Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.
Την τιμωρία όσων ευθύνονται για το περιστατικό ζήτησε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου, με ανάρτησή της στην προσωπική σελίδα της στο Facebook.
«Tα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25/3 είναι μια ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία».
Το περιστατικό κατήγγειλε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης, με ανάρτησή του στο Twitter. «Τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση, είναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο» έγραψε.
Για όσους έχουν υπηρετήσει την θητεία τους, είναι γνωστό, πως κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης, οι νεοσύλλεκτοι μαθαίνουν και ορισμένα τραγούδια που διευκολύνουν όχι στο να μισούν αλλά για να έχουν συνοχή, για να τραγουδούν για την πατρίδα τους, περπατώντας ταυτόχρονα με σταθερό και επιβλητικό βήμα.
Αν οι στρατευμένοι και ειδικότερα τα επίλεκτα σώματα του στρατού, δέχονται επιθέσεις από άκαπνους πολιτικούς, που μάλιστα έχουν συμβάλει με την διακυβέρνηση που άσκησαν στην καταστροφή της χώρας, η απάντηση είναι μόνο μία: «Τα Ο.Υ.Κ αλλά κι όλοι οι Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες είναι έτοιμοι να δώσουν και το αίμα τους για να παραμείνει η Ελλάδα ελεύθερη ενώ πολλοί πολιτικοί μας απέδειξαν με την πολιτική που άσκησαν, πως είναι πρόθυμοι να παραδώσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες δέσμιους σε ξένα συμφέροντα». Γι’ αυτό είναι προτιμότερο, ειδικά κάποιοι πολιτικοί, να προσέχουν τι λένε για θέματα που αφορούν την πατρίδα μας.
Σε όλους εκείνους όμως, που χρόνια διακηρύσσουν πως δεν πρέπει να γίνονται παρελάσεις γιατί αυτές οι τελετές δημιουργούν εθνικιστικές τάσεις, θυμίζουν χούντα, πως είναι φασιστικές τακτικές, απάντηση έδωσε ο εκ γενετής τυφλός τελειόφοιτος μαθητής του Λυκείου Αγίου Νικολάου Λεμεσού, μαθητής Ανδρέας Σολωμού, στη προχθεσινή παρέλαση της επετείου της 25ης Μαρτίου στη Λεμεσό.
Ο Ανδρέας Σολωμού, με τις οδηγίες του καθηγητή που βρισκόταν δίπλα του, κατάφερε να παρελάσει στη θέση του «δείκτη» και να καταχειροκροτηθεί από το πλήθος, με τη πράξη του αυτή. 
Η αγάπη του για την πατρίδα του, νίκησε το σκοτάδι των ματιών του και ζήτησε από τους καθηγητές του να παρελάσει για να ΤΙΜΗΣΕΙ τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.
Και το ερώτημα που εύλογα τίθεται από εμένα προς όλους εκείνους που δεν επιθυμούν να γίνονται οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου είναι:
Άραγε ποιος είναι πραγματικά τυφλός; Ο Ανδρέας Σολωμού ή όλοι εκείνοι που για λόγους που απορρίπτει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, επιθυμούν να μη γίνονται παρελάσεις και καθυβρίζουν με απρεπείς χαρακτηρισμούς όσους θέλουν να κρατούν ζωντανές τις μνήμες;
Η απάντηση πιστεύω πως είναι εύκολη.
Όπως με βεβαιότητα μπορώ να ισχυριστώ, πως αν όλοι οι Έλληνες έχουν τα μάτια ψυχής του Ανδρέα Σολωμού, καμία δύναμη δεν μπορεί να μας νικήσει…

Ο Ιάκωβος Ποθητός είναι δημοσιογράφος.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπάνια συμφωνώ με τα άρθρα σου, αν και πάντα τα διαβάζω.
Σήμερα συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις και η τελευταία παράγραφος δε είναι μόνο απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά είναι (ή θα έπρεπε να είναι) οδηγός σε κάθε μας βήμα.
KGP

Δημοσίευση σχολίου