Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

"Ο Εχθρός του Λαού" στο Μενίδι τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Ε.Πα.Μ. ΑΧΑΡΝΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 1η Νοεμβρίου λένε οι Επαγγελματοβιοτέχνες Μενιδίου - Φυλής- Αγίων Αναργύρων - Καματερού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας δεν τις χαρίζουμε σε κανέναν. Αφού μας αφαίρεσαν το δικαίωμα να ζήσουμε αξιοπρεπώς με την εργασία μας, μας στερούν και το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή απειλώντας ότι θα κατάσχουν όχι μόνο τους λογαριασμούς και τα σπίτια μας, αλλά ακόμα και αυτά τα εργαλεία της δουλειάς μας.
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορα. 
Την Πέμπτη 16 Οκτώβρη 2014 πραγματοποιήσαμε την 2η συνάντηση εκπροσώπων των ενώσεών μας και αποφασίσαμε να παλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με κοινό πλαίσιο αιτημάτων.
Στη συνάντηση αυτή αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τα πάνω από 700 σωματεία - συλλόγους και ενώσεις που συμμετέχουν στο μεγάλο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ, στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι.
ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ 
ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 
Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. 
Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. 
Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Να επανέλθουν άμεσα ο 13ος και 14ος μισθός. 
Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. 
Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις. 
Δίνουμε συνέχεια στις πρωτοβουλίες που έχουμε συζητήσει για τα ζητήματα κυρίως των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, την εφορία και τις τράπεζες. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας αμέσως μετά τη 1η Νοέμβρη που είναι ένας πρώτος σταθμός, για να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα μας με κινητοποίηση στον τοπικό ΟΑΕΕ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 
Να παγώσουν τώρα τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο τις τράπεζες και τους ιδιώτες Μακροχρόνιες δόσεις ως το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος. 
Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ. 
Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών για όσους μικρούς ΕΒΕ διατηρούν την επιχείρησή τους. 
Αφορολόγητο όριο στα 20000 €, οικογενειακό στα 40000 € και 50000 € για κάθε παιδί. 
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, του τη εισφοράς αλληλεγγύης, των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών. 
Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και “περαιώσεων”. 
Κατάργηση των δημοτικών φόρων και τελών για τους ανέργους και τις μικροεπιχειρήσεις. 
Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45% 
Τέλος καλούμε τους συναδέλφους από τους γύρω δήμους να συμμετέχουν μαζί μας σ’ αυτές τις πρωτοβουλίες, και τα Διοικητικά Συμβούλια των αντίστοιχων ενώσεων να συμβάλλουν με τις δικές τους αποφάσεις.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.
Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!
Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας!
Να θρυμματίσουμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν.
Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!

Εθελοντική αιμοδοσία στον Σύλλογο Κρητών Αχαρνών την Κυριακή 2 Νοεμβρίου



Φίλες και φίλοι,
σας καλούμε όλους στην ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ που διοργανώνει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ, 
την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 και ώρες 9:00-14:00, 
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Κρητών Αχαρνών (Κ.Γιαμπουδάκη 98, Λόφος Προφήτη Ηλία Αχαρνών, τηλ.210-2465678).
Δεν κοστίζει τίποτα παρά μόνο 10 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο μας, όμως η αξία του πολύτιμου αυτού αγαθού που λέγεται αίμα, είναι ανεκτίμητη για τους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.
Μη διστάζετε. Ελάτε, μιλήστε με το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και εάν είστε σε θέση δώστε το πολύτιμο αυτό δώρο ζωής.
Σας περιμένουμε για να ενισχύσουμε όλοι μαζί την Τράπεζα Αίματος του συλλόγου μας. Σας περιμένουμε όλους για να σώσουμε ακόμα μία ανθρώπινη ζωή.

Το Δ.Σ.του Συλλόγου

Όλοι στον αγώνα ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ την Κυριακή 2 Νοεμβρίου



Κάλεσμα στον κόσμο του ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΥ απευθύνει η Διοίκηση της ΠΑΕ για τον αγώνα της Κυριακής 2/11 απέναντι στην ΑΕΚ που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Ριζούπολης, στις 15:00. 
Να ενημερώσουμε πως η διάθεση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει από τα γραφεία της ομάδας στο Δημοτικό Γήπεδο των Αχαρνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια από τις 09:00-14:00 και από τις 17:00-20:00 ενώ οι τιμές είναι 10€ και 20€. 
Να είστε όλοι εκεί για να στηρίξετε την προσπάθεια της ομάδας μας!

Βαθιά συγκίνηση για την Ιστορία ενός Στρατιώτη που παρουσίασε η ΙΛΕΑ παραμονή της 28ης Οκτωβρίου

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΛΕΑ, "...να μην αφήνει ούτε μία γραμμή ιστορίας και ούτε μία σπιθαμή από τη γεωγραφία της περιοχής των Αχαρνών ανεξερεύνητη και ακατάγραφη"
 

Τα ιστορικά ντοκουμέντα της ΙΛΕΑ που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης 

Η ΙΛΕΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 
Τη Δευτέρα 27/20/2014 η ΙΛΕΑ παρουσίασε ένα μέρος από το αρχείο του συμπατριώτη μας Κωνσταντίνου Αλεξάνδρου Κατάρα. Το συγκεκριμένο αρχείο καλύπτει χρονικά μία περίοδο που ξεκινάει 3 μήνες πριν τον πόλεμο και τελειώνει λίγες μέρες πριν την εισβολή των Γερμανών και την κατάρρευση του μετώπου, δηλαδή καλύπτει το χρονικό διάστημα που ο πόλεμος μαίνεται στην Ευρώπη και την Ελλάδα μέχρι την Κατοχή.Οι πολεμικές επιστολές - ας τις ονομάσουμε έτσι - είναι 29 και απαρτίζονται από γράμματα, επιστολικά δελτάρια της εποχής και ατελή επιστολικά δελτάρια της στρατιωτικής ταχυδρομικής υπηρεσίας. Κάποιες από αυτές φέρουν τη σφραγίδα της λογοκρισίας ενώ σε καμία απ' αυτές δεν αναφέρεται ο τόπος αποστολής, και αυτό για λόγους ασφαλείας.Μία ενδελεχής και προσεκτικότερη μελέτη αυτής της αλληλογραφίας, δίνει τη δυνατότητα στο σύγχρονο ερευνητή, να επιχειρήσει μία σε αδρές γραμμές ταξινόμηση των γραφομένων, στις εξής κατευθύνσεις: 1ον) τις πληροφορίες από την στρατιωτική ζωή στο μέτωπο, 2ον) το ενδιαφέρον για τη ζωή της οικογένειας και του χωριού στα μετόπισθεν και 3ον) τις προσωπικές ανάγκες του στρατευμένου νέου. 

Επίσης για πρώτη φορά η ΙΛΕΑ έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό την ύπαρξη μίας εικόνας του Αγίου Δημητρίου, του έφιππου Αγίου, την οποία είχαν παραγγείλει οι γονείς των στρατιωτών Μενιδιατών με την συγκλονιστική αφιέρωση στο δεξί κάτω μέρος: «Αφιέρωμα / γονέων στρατευθέντων / εν πολέμω εκ Μενιδίου. 1940.» 
Η ΙΛΕΑ δεσμεύεται να μην αφήνει ούτε μία γραμμή ιστορίας και ούτε μία σπιθαμή από τη γεωγραφία της περιοχής των Αχαρνών ανεξερεύνητη και ακατάγραφη. Θα εξακολουθήσει να ανακαλύπτει και να φέρνει στο φως άγνωστα κομμάτια της ιστορίας του τόπου μας. 
Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΥΤΑΣ                          ΦΩΤΕΙΝΗ ΡΑΠΤΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 
Αναμνηστική φωτό κατά τη λήξη της εκδήλωσης 
Ο Νίκος Τσουκλίδης, υπήρξε,  όπως πάντα, φιλόξενος οικοδεσπότης από την πλευρά του Δήμου Αχαρνών 
Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής...
... και του Κοινοβουλίου... 
... παρακολούθησαν με προσήλωση την αψεγάδιαστη παρουσίαση της ερευνητικής ομάδας της ΙΛΕΑ.  Από δεξιά, Γιώργος Φυτάς, Γιάννης Μουστακάτος, Μαργαρίτα Κλαδιά και Γιάννης Ματουκάς, συγκλόνισαν το κοινό με της αφηγήσεις τους.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός κατά τον σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε πως η ΙΛΕΑ, δεν μένει ποτέ στατική και γι' αυτό έχει ήδη προσφέρει πολύτιμο έργο κι  έχει πολλά να δώσει στην ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών 
Φωτεινή Ράπτη κι Ελένη Δίελα ανέλαβαν κι έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία την προβολή των σπάνιων ιστορικών ντοκουμέντων 
Ο επικεφαλής της παράταξης "ΑΧΑΡΝΕΙΣ" Οδυσσέας Καμπόλης ανταποκρίνεται πάντα στις προσκλήσεις της ΙΛΕΑ. Πίσω του την εκδήλωση παρακολούθησε με συγκίνηση ο συγγραφέας, ιστοριοδίφης και δραστήριο μέλος της ΙΛΕΑ Δημήτρης Γιώτας 
Στέλλα Δούκα, Αναστασία Παμουκτσόγλου, και η Πρόεδρος της ΕΓΕ Αχαρνών Λίτσα Αλεξάνδρου Πανά, παρακολούθησαν τις αφηγήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ ο Διευθυντής της "ΑΧΑΡΝΑΪΚΗΣ" Γιώργος Νιώρας είχε επιφορτιστεί με την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης 
Το μέλος της ΙΛΕΑ Σίτσα Κατάρα πλαισιωμένη από την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ Μαρία Ναυροζίδου και τη σύζυγο του Δημάρχου Κατερίνα 
Την εκδήλωση κάλυψαν δημοσιογραφικά η Εύη Τριανταφύλλου και ο Γιώργος Νιώρας, που έστησαν πηγαδάκι με τη Μαρία Ναυροζίδου





Δικαιωμένος ο Παναγιώτης Πολυμενέας...

ΑΛΛΑΞΕ ΟΨΗ ΤΟ ΗΡΩΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ 
Άποψη του Ηρώου Πεσόντων Αγωνιστών από τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 
Σαν νέα Δημοτική Αρχή, χρησιμοποιώντας ίδια μέσα, με τις παρεμβάσεις μας στο Ηρώο και την διοργάνωση εν γένει της παρέλασης, πιστεύω ότι καταφέραμε να δώσουμε την λαμπρότητα που αξίζει στη εθνική μας επέτειο της 28Ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940. 
Στο μέλλον θα προσπαθήσουμε να πάμε καλλίτερα. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους του Δήμου που για άλλη μία φορά ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντα τους.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΥΜΕΝΕΑΣ 

Τα παραλειπόμενα της παρέλασης

Στη δεξίωση που ακολούθησε μετά την παρέλαση στο δημαρχιακό μέγαρο Αχαρνών, ο κόσμος που βρέθηκε κοντά στον  Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κκ. Θεόδωρο, που χοροστάτησε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις ήταν πολύς. Ο Μητροπολίτης αντάλλαξε ευχές με τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του Δήμου Αχαρνών που θέλησαν να φωτογραφηθούν μαζί του...
... με τον  Αντιδήμαρχο Γιώργο Δασκαλάκη
... όπως και την Αντιδήμαρχο Ελένη Σαχσανίδη που είχε εγκάρδια συνομιλία και με τον πατέρα Χρήστο που τον συνόδευσε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της παρέλαση 
Μαζί του φωτογραφήθηκαν εξάλλου, οι μικροί αθλητές του TAE KWON DO...
... η Περιφερειακή Σύμβουλος Γιάννα Τσούπρα και ο Πρόεδρος της ΔΗΦΑ Δημήτρης Γιαννακόπουλος... 
... ενώ λίγο αργότερα στην παρέα προστέθηκε και η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Μαρία Ναυροζίδου
Αναμνηστική φωτό με τα παιδιά των παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων του Δήμου Αχαρνών έξω από το Δημαρχείο Αχαρνών 
Ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός σε αναμνηστική φωτό με τον Πλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος και Διοικητή Εναέριων Μέσων κ. Σίμο Νικολόπουλο και άλλα στελέχη  του Λιμενικού 
Οι Γιάννης Κασσαβός, Μαρία Ναυροζίδου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών Θανάσης Κατσιγιάννης με τα παιδιά του Χορευτικού 
Ο συντοπίτης μας ηθοποιός Γιάννης Τριβέλας είχε εγκάρδια συνομιλία με τον επικεφαλής της παράταξης "ΑΧΑΡΝΕΙΣ" Οδυσσέα Καμπόλη , τον οποίο και κάλεσε στη νέα του δουλειά που πρόκειται να παρουσιάσει σε λίγες μέρες 
Ο Οδυσσέας Καμπόλης,  ανάμεσα στις μαθήτριες του 7ου Λυκείου Αχαρνών, Μπαρμπιλένα  κι Ελευθερία 
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών Θανάσης Κατσιγιάννης και ο Γενικός του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος που συναντήθηκαν στην πλατεία του Αγίου Βλασίου μετά την παρέλαση ,συμφώνησαν  ότι τα κοινά προβλήματα που απασχολούν τους όμορους Δήμους είναι πολλά και η συνεργασία για τα μεγάλα ζητήματα, αναγκαία