Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Αδειάζει από μετανάστες η Αμυγδαλέζα;

ΤΟ "ΔΩΡΑΚΙ"ΔΕΝΔΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ...
Από την τελετή παράδοσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,
από το Νίκο Δένδια, στον Βασίλη Κικίλια
Βόμβα με βραδύκαυστο φιτίλι φαίνεται πως άφησε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποχωρώντας ο Νίκος Δένδιας στον Βασίλη Κικίλια, καθώς τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών αναμένεται σύντομα να μείνουν… άδεια ντουβάρια.
Πριν ακόμα κλείσουν δύο χρόνια από την ημέρα που άνοιξε τις πύλες της η Αμυγδαλέζα, προκαλώντας δριμύτατες αντιδράσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο της επικαιρότητας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tribune.gr τις προσεχείς ημέρες ξεκινά η λήξη του δεκαοχτάμηνου προφυλάκισης για τους συλληφθέντες της επιχείρησης Ξένιος Δίας και η νέα ηγεσία του υπουργείου θα αναγκαστεί να αφήσει ελεύθερους περί τους 5.200 παράνομους μετανάστες.
Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως ο απελθών υπουργός, Νίκος Δένδιας, προέβη ουσιαστικά σε ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα δεξιάς ατζέντας με την επιχείρηση Ξένιος Δίας, το οποίο απλά αντί να διαρκέσει κάποια δευτερόλεπτα, κράτησε 18 μήνες και συνέπεσε με την μετακόμισή του στο υπουργείο Ανάπτυξης…
Αποτέλεσμα είναι να φτάσει η «καυτή πατάτα» στα χέρια του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος από τον πρώτο καιρό ανάληψης των καθηκόντων του, η οποία συνέπεσε με την επιτυχία σύλληψης του Νίκου Μαζιώτη, καλείται να βρει απαντήσεις σε έναν γρίφο που μοιάζει άλυτος.
Το εν λόγω ζήτημα, όπως είναι λογικό, αποτελεί την βασική προτεραιότητα του υπουργού, ο οποίος μαζί με το επιτελείο του αναζητούν νομική φόρμουλα παράτασης της προφυλάκισης.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έπεσε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από τον Αύγουστο του 2013, σύμφωνα με την οποία μπορεί να παραταθεί κατά τι η προφυλάκιση, ωστόσο πηγές από τα Διοικητικά Δικαστήρια αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνει δεκτή μία τέτοια νομική «ντρίπλα».
Απαγορευτική καθίσταται η λύση που εξετάστηκε, όπως έχει εφαρμοστεί σε σκανδιναβικές χώρες, στις οποίες οι μετανάστες ενσωματώνονται σε μικρές τοπικές κοινωνίες όπου βρίσκονται σε ελεγχόμενο καθεστώς, λόγω του μεγάλου αριθμού τους.
Θεωρείται δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία κοινωνία που να δεχτεί πάνω από 5.000 ανθρώπους στους κύκλους της χωρίς να αντιδράσει δυναμικά, προκαλώντας νέους πονοκεφάλους στην καινούργια ηγεσία του υπουργείου.

ΠΗΓΗ: www.tribune.gr/

Zητούν φαρμακοποιό για δουλειά


«Καλό καλοκαίρι» με πολλά «Ευχαριστώ» από την Ένωση Γονέων Αχαρνών

Φωτοφραφικά στιγμιότυπα από την αποχαιρετιστήρια βραδιά της Ένωσης Γονέων Αχαρνών 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Δήμου Αχαρνών ευχαριστεί τα Μέλη των Συλλόγων Γονέων καθώς και τους αντιπροσώπους των Συλλόγων στην Ένωση Γονέων, για την παρουσία τους στην “Αποχαιρετιστήρια βραδιά 2014” στο προαύλιο χώρο των γραφείων μας, το Σάββατο 12 Ιουλίου.ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Χίος Αναστάσιος – Ναυροζίδου Μαρία & Πεδιαδίτης Στέργιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αγίων Αναργύρων κος Πούλος Εμμανουήλ, και οι δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τοπικού τύπου κ.κ Εύη Τριανταφύλλου, Κώστας Ζίγκηρης και Γιώργος Νιώρας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι μαθητές του 5ου Λυκείου Αχαρνών (Μουστούλα Σοφία - Μπούκη Ευφροσύνη - Μιλητσοπούλου Κρυσταλινή - Κούρτη Αθηνούλα - Σούλης Ελευθέριος - Μουστούλας Αναστάσιος - Αλίαη Ευάγγελος) για την Καλλιτεχνική Ζωγραφική σε Τοίχους Σχολείων μας ως Ομάδα WAVE .
Δόθηκε η ευκαιρία σε εμάς τους Γονείς, να περάσουμε όλοι μαζί λίγες ώρες διασκέδασης και ξεγνοιασιάς, ώστε να αποχαιρετήσουμε τη σχολική χρονιά που έφυγε με ανασυγκρότηση των δυνάμεών μας, δίνοντας υπόσχεση για δυναμικότερη παρουσία και δράση των Συλλόγων μας, την νέα και δύσκολη χρονιά που έρχεται.
Η ομόαδα WAVE σε απαρτία 
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις παρακάτω εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας και υποστήριξαν την εκδήλωσή μας, προσφέροντας δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες: Αρτοποιείο-Ζαχαροπλαστική: «ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ», Super Market: «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», Κρεαταγορά: «ΦΑΛΛΙΕΡΟΣ», Προϊόντα ζύμης: «ΡΟΔΟΥΛΑ ΑΕ», Ζαχαροπλαστείο: «ΡΩΝΗΣ» Γλυκά-Αλμυρά: «DΟNUTSMANIA”», Super Market: «ΓΑΛΑΞΙΑΣ», Αρτοποιία: «ΚΑΠΛΑΝΗΣ», Ψητοπωλείο: «ΤΟ ΝΟΣΤΙΜΟ», Ιχθυοπωλείο-Πάγος: «ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ». 
Επίσης ευχαριστούμε για την Υποστήριξη τους κκ. Καλιφατίδη Δανιήλ, Γερόσταθο Δημήτρη και κ. Καλατζή Δημήτρη

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος Σωτήρης Κουφογεώργος 
                                                     Η Γραμματέας Έλενα Μότσια                                                           

Τίτλοι τέλους για το δράμα Αφουξενίδη

Ο Θεόφιλος Αφουξενίδης με τον πατέρα του Γιώργο
Με ένα τυπικό και υπηρεσιακό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος που οδήγησε στο θάνατο του πατέρα του Θεόφιλου Αφουξενίδη, Γιώργου ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ιδού το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΛΑΣ, για το θλιβερό περιστατικό: 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ 
 
                                                                                                                       Αθήνα, 28 Ιουλίου 2014 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός με ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία
Χθες το απόγευμα (27-7-2014) παρουσιάσθηκε αυτοβούλως στο Τ.Α. Αχαρνών και συνελήφθη, 28χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση. 
Ειδικότερα, ο 28χρονος στις 20-4-2014 στις Αχαρνές, είχε προκαλέσει με χρήση σωματικής βίας επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε 65χρονο ημεδαπό για αδιευκρίνιστους προσωπικούς λόγους. Ο παθών είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος έως την 20-7-2014, οπότε και κατέληξε. 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
 
ΠΗΓΗ: www.astynomia.gr/

Ξύπνησαν μνήμες για τα 70 χρόνια από τη βάρβαρη εκτέλεση Μενιδιατών και Χασιωτών από Γερμανούς στην Πάρνηθα

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΛΕΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ
Στο μνημείο των εκτελεσθέντων στις 27-7-2014

Το Τρισάγιο στο Βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Τριάδας 
Το απαραίτητο τάισμα των ελαφιών 
Συγγενείς των θυμάτων και μέλη της ΙΛΕΑ στη Μόλα 
Συγγενείς των εκτελεσθέντων 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 
Την Κυριακή 27/07/2014 συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την βάρβαρη εκτέλεση των 10 συμπατριωτών μας Μενιδιατών και Χασιωτών στην «Γκούρα» της Πάρνηθας, από τα στρατεύματα της Γερμανικής Κατοχής. Πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στο βυζαντινό μοναστήρι της Αγίας Τριάδας από ιερέα της I. Μονής Πετράκη και στη συνέχεια κατατέθηκαν λίγα λουλούδια στο μνημείο που τοποθετήθηκε πέρυσι στη Μόλα και του οποίου η αποκάλυψη έγινε στις στις 27/06/2013 από τους Δημάρχους Αχαρνών Σ. Ντούρο και Φυλής Δ. Μπουραΐμη και από τον αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Χ. Δαμάσκο, παρουσία συγγενών των θυμάτων και πολυμελούς αντιπροσωπείας της Ι.Λ.Ε.Α. ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Εφέτος η Ι.Λ.Ε.Α εκπροσωπήθηκε από τους Μαίρη και Δημήτρη Γιώτα και τον Σπύρο Σερέπα, ενώ συμμετείχαν και πολυάριθμοι συγγενείς των εκτελεσθέντων. Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στην ειδυλλιακή περιοχή της Μόλας όπου ξαναθυμήθηκαν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί τον Ιούλιου του 1944, όπως οι ερευνητές της Ιστορίας μας, μέλη της Ι.Λ.Ε.Α. τα ανέδειξαν. Στους παριστάμενους χορηγήθηκαν βιβλία ιστορικών εκδόσεων μελών της Ι.Λ.Ε.Α. 
Το Δ.Σ. της Ι.Λ.Ε.Α.

Ηχηρό «παρών» Κασσαβού στις αυτοδιοικητικές εξελίξεις


Του Ιάκωβου Ποθητού 
Πρόσκληση για μία νέα αυτοδιοίκηση απέστειλαν προς τους συναδέλφους τους δημάρχους οκτώ ανεξάρτητοι δήμαρχοι μεγάλων δήμων της χώρας, οι οποίοι ζητούν να συσπειρωθούν όλοι μαζί για να διεκδικήσουν μία αυτοδιοίκηση που θα ανταποκρίνεται στον κοινωνικό της ρόλο αλλά και δεν θα επιτρέπει τον εναγκαλισμό της από κόμματα.
Το κείμενο αυτό φέρει βαριές υπογραφές και συγκεκριμένα του δημάρχου Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού, Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, Λαμίας Νίκου Σταυρογιάννη, Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη και Χανίων Τάσου Βαμβούκα.
«Εμείς θεωρούμε μεν τα κόμματα ως βασικό πυλώνα της δημοκρατίας μας, διαφωνούμε όμως με τη λογική του κομματικού εναγκαλισμού της Αυτοδιοίκησης», αναφέρουν χαρακτηριστικά στη διακήρυξή τους ενώ σημειώνουν ότι «στις τοπικές κοινωνίες γεννήθηκε η ελπίδα, ότι θα προχωρήσουν, μόνον εφόσον στηριχτούν στις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις, με μοναδικό κριτήριο την προσωπική αξία και τις δυνατότητες του καθενός αυτοδιοικητικού».
Καλούν λοιπόν τους δημάρχους να επικοινωνήσουν μαζί τους, ώστε να διαμορφώσουν μαζί θέσεις, να αναδείξουν νέα πρόσωπα και να γίνουν οι πρωταγωνιστές των αλλαγών που έχουν ανάγκη οι δήμοι.
Σημειώνουμε, την συμμετοχή στην πρωτοβουλία αυτή, του νεοεκλεγέντος δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού γιατί βγάζει από την αφάνεια τον Δήμο Αχαρνών και τον βάζει σε ρόλο πρωταγωνιστή στην δημιουργία μιας νέας αφετηρίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ταυτόχρονα, δημιουργεί σημαντικές συμμαχίες, απαραίτητες για την διεκδίκηση πόρων από την Κεντρική εξουσία, συμμαχίες που για πολλές δεκαετίες δεν είχε ο Δήμος Αχαρνών λόγω… εσωστρέφειας!
Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του ο Γιάννης Κασσαβός δείχνει ότι δεν φοβάται τις προκλήσεις, απεναντίας, προκαλεί τις εξελίξεις, διεκδικώντας μια καλύτερη αυτοδιοίκηση από αυτό το μόρφωμα που κατασκεύασε το αποτυχημένο πολιτικό μας σύστημα.

Αναλυτικά, το κείμενο των ανεξάρτητων δημάρχων είναι το εξής:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Φίλοι Δήμαρχοι και Αυτοδιοικητικοί,

Εμείς, Δήμαρχοι πόλεων της χώρας, παλιοί αλλά και νεώτεροι, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε σάς και να σας καλέσουμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μαζί να παλέψουμε για μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα υπερβαίνει τις παθογένειες του σήμερα. 
Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές αποδοκιμάστηκαν όλες οι αποχρώσεις κομματικών ψηφοδελτίων και κομματικής χειραγώγησης των πολιτών. Τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια θριάμβευσαν, από τη μια άκρη της χώρας έως την άλλη, ανατρέποντας κατεστημένα πολλών ετών.
Στις τοπικές κοινωνίες γεννήθηκε η ελπίδα, ότι θα προχωρήσουν, μόνον εφόσον στηριχτούν στις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις, με μοναδικό κριτήριο την προσωπική αξία και τις δυνατότητες του καθενός αυτοδιοικητικού.
Στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές οι τοπικές κοινωνίες έφεραν σε πέρας, με ωριμότητα, μια σιωπηρή επανάσταση, ανανεώνοντας σε πρωτοφανή βαθμό το πολιτικό προσωπικό των δήμων. Σήμερα, στα δύο τρίτα των πόλεών μας, έχουν εκλεγεί νέοι Δήμαρχοι και αυτό δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, την επιθυμία των δημοτών για ένα καινούργιο ξεκίνημα στις πόλεις, στηριγμένο σε υγιείς βάσεις και νέους ανθρώπους.
Από αυτή τη θεμελιώδη, ιδρυτικού χαρακτήρα, απόφαση των πολιτών, τα κομματικά επιτελεία αποστρέφουν το πρόσωπο, αρνούνται να την αντικρύσουν. Ήδη ξεκίνησαν να στήνουν τα ψηφοδέλτιά τους για τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης. Επιχειρούν να προσεταιριστούν Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, με βάση τους μηχανισμούς που έχουν εκ των προτέρων ορίσει τα κομματικά επιτελεία για την ανάδειξη των Προέδρων και των υπόλοιπων μελών των συλλογικών οργάνων μας. Και ας ορκίζονταν προεκλογικά ότι το χρώμα τους είναι «λευκό».
Εμείς θεωρούμε μεν τα κόμματα ως βασικό πυλώνα της δημοκρατίας μας, διαφωνούμε όμως με τη λογική του κομματικού εναγκαλισμού της Αυτοδιοίκησης.
Γι αυτό ήλθε η ώρα εμείς οι ίδιοι, οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, να κόψουμε κάθε δεσμό με αυτή την κατάσταση! Ως εδώ»! Δεν θα στηρίξουμε ψηφοδέλτια που άλλοι στήνουν και καθοδηγούν. Δεν θα απαλλοτριώσουμε υπέρ των κομμάτων την ψήφο των δημοτών μας, όταν, τους περισσότερους από εμάς, μας εξέλεξαν ως ανεξάρτητους υποψήφιους.
Οι υποσχέσεις από υπουργικά, περιφερειακά και κομματικά γραφεία δίνουν και παίρνουν. Προσπαθούν και πάλι να εκμεταλλευτούν τη θεμιτή αγωνία του αιρετού, να φέρει πόρους και έργα στην πόλη του.
Όμως το μάθημά μας το έχουμε πια χωνέψει. Κανένας δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα. Οι εποχές που το Υπουργείο Εσωτερικών και οι Περιφέρειες μοίραζαν εκατομμύρια στους «εκλεκτούς» τους, μόνιμους και ευκαιριακούς, έχουν παρέλθει οριστικά.
Την ψήφο των συμπολιτών μας θα τη μετουσιώσουμε σε δύναμη, μόνον εφόσον αξιοποιήσουμε τα δικά μας θεσμικά όργανα. Σήμερα αυτό είναι στα χέρια μας να το επιτύχουμε.
Καλούμε λοιπόν, όλους εσάς, που καθημερινά πασχίζετε να λύσετε τα συσσωρευμένα προβλήματα των πόλεών σας, εσάς που παλεύετε να αντιμετωπίσετε την οικτρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι και την ανυποληψία στην οποία καταδικάζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σας καλούμε να δώσετε τη μάχη μαζί μας.
Η κρίση που βιώνουμε, επιβάλλει σε όλους μας να αλλάξουμε. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ, μια μεγάλη, μια πραγματική μεταρρύθμιση στις σχέσεις της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες.
Εμείς πιστεύουμε στη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και σε μια Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα και την κρατική χειραγώγηση.
Μόνον εμείς, με τη νομιμοποίηση που μας έδωσαν οι δημότες μας, έχουμε τη δύναμη να κάνουμε ουσιαστικά βήματα αλλαγών στις πόλεις μας. Δεν επιτρέπεται, για άλλη μια φορά, να τελεσφορήσουν τα σχέδια των κομματικών επιτελείων, ακυρώνοντας στις επιταγές των τοπικών κοινωνιών μας.
Καλούμε όλους εσάς, να διαμορφώσουμε ΜΑΖΙ ένα Αυτοδιοικητικό πλαίσιο στόχων και κανόνων που θα αποκαταστήσει την Αυτοδιοίκηση στην θέση που της αρμόζει: από παρία του συστήματος να την αναδείξει σε πρωταγωνιστή.
Για να είναι ουσιαστική η συμβολή μας στην έξοδο της χώρας από την κρίση, με ειλικρινή και διαφανή συνεργασία με όλους τους θεσμούς του πολιτικού μας συστήματος.
Επικοινωνήστε μαζί μας, ώστε όλοι εμείς, ΜΑΖΙ να διαμορφώσουμε θέσεις και να αναδείξουμε νέα πρόσωπα, να γίνουμε οι πρωταγωνιστές των αλλαγών που έχουν ανάγκη οι πόλεις μας.
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΑΘΗΝΑΙΩΝ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ
ΑΧΑΡΝΩΝ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : ΘΩΜΑΣ ΜΠΕΓΚΑΣ
ΛΑΜΙΑΣ : ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ
ΧΑΝΙΩΝ : ΤΑΣΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Έλαμψε με ασημένιο στην Πράγα η δικιά μας Ελισάβετ Τελτσίδου

Μετά τη Θεσσαλονίκη και την Κορούνια, το «άστρο» της Ελισάβετ Τελτσίδου έλαμψε και στην Πράγα. Η τζουντόκα του ΕΟΣ Αχαρνών, η οποία κατέχει την 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο European Open U21 που διεξήχθη στην τσεχική πρωτεύουσα, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί το παρόν, αλλά και το μέλλον του ελληνικού γυναικείου τζούντο. 
Η Τελτσίδου, υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή, Νίκου Ηλιάδη, προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας των 63 κιλών με συνολικά τρεις νίκες. Επικράτησε της Σαρλότ Σουάμπ από την Ελβετία με Yuko, της Σάρα Παντίγια από την Ισπανία με Ippon και της Μπαρ Φαρίν από το Ισραήλ επίσης με Ippon. Στον τελικό, η Ελληνίδα τζουντόκα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Μάγια Μπλαγκόγεβιτς από την Κροατία (σ.σ. ήταν 5η στο Iliadis Cup το 2014 και 1η το 2013), από την οποία ωστόσο γνώρισε την ήττα με Ippon που την υποχρέωσε να μείνει στην δεύτερη θέση της τελικής κατάταξης. 
Η φάση που έκρινε τον τελικό εξόργισε τον εθνικό προπονητή, Νίκο Ηλιάδη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα, θεωρώντας ότι «ένα πεντακάθαρο Yuko, οι διαιτητές το υπέδειξαν ως Ippon. Δυστυχώς χάσαμε άδικα ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο. Η Ελισάβετ δείχνει μια εξαιρετική σταθερότητα και αυτό θα την βοηθήσει σίγουρα στο μέλλον. Είναι από τις αθλήτριες που ακούνε τον προπονητή τους. Είναι τιμή για όλους εμάς που δουλεύουμε μαζί της να έχουμε στις τάξεις της εθνικής ομάδας μια τέτοια αθλήτρια. Η Κροάτισσα ήταν στα μέτρα της και θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει την πρώτη θέση. Φεύγουμε από την Πράγα με το ασημένιο μετάλλιο, αλλά και με μία πικρία». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μέσα στη χρονιά έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων και συγκεκριμένα στο 6th Iliadis Cup, αλλά και στην Κορούνια της Ισπανίας.

Επιτυχίες με ...αποδείξεις, από τα Φροντιστήρια Τούντας


Η εμπειρία και η εξειδίκευσή μας στο χώρο της εκπαίδευσης αποδείχτηκε και φέτος ότι επιφέρει σε όλους τους μαθητές μας κορυφαία αποτελέσματα.
Ενδεικτικά ακολουθούν τα ονόματα των μαθητών μας, για το έτος 2014, 
με βαθμό από 16.000 και πάνω….
            Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας. Για άλλη μια χρονιά η επιτυχία σας αποτελεί την επιβράβευσή μας!!!
                                            

Μετά από 40 χρόνια πρώτη Κυριακάτικη λειτουργία στον Αγίου Παντελεήμονα στο νέο Κοιμητήριο Αχαρνών


Του Ιάκωβου Ποθητού 

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η Μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα στο Νέο Κοιμητήριο Αχαρνών. 
Το Σάββατο 26 Ιουλίου,  παρουσία πολλών πιστών, τελέσθηκε από τον Προϊστάμενο του Κοιμητηρίου κι Αρχιερατικό Επίτροπο πατέρα Ευάγγελο με την συνοδεία ιερέων και ιεροψαλτών, ο Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας κι ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονος εντός του Κοιμητηρίου με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου. 
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πατήρ Ευάγγελος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την τέλεση της γιορτής, τόνισε πως ο χώρος του Νέου Κοιμητηρίου, είναι ένας ιδιαίτερος χώρος, τον οποίο πρέπει να τιμούν και να σέβονται όλοι, διότι είναι οι κατοικία των παιδιών, των συγγενών, των φίλων του καθενός. Επεσήμανε πως κι ο Άγιος Παντελεήμονας μαρτύρησε κι αποκεφαλίσθηκε νέος καθώς επίσης, πως είναι προστάτης αλλά και παρηγορητής κι εκείνων που περπάτησαν στην μακαρία οδό αλλά κι όλων όσων, με αβάστακτο πόνο στην καρδιά, επισκέπτονται την τελευταία κατοικία των προσφιλών τους προσώπων και ιδιαίτερα εκείνοι που έχασαν τα παιδιά τους. 
Τέλος, αναφέρθηκε στην σημαντική παρέμβαση της επιτροπής της κοσμητείας με την συνδρομή των πιστών, στην ανακαίνιση του Ιερού Ναού (μεταμόρφωση θα λέγαμε εμείς). 
Την επομένη, ημέρα Κυριακή 27 Ιουλίου, τελέσθηκε για πρώτη φορά από την ημέρα ίδρυσης του Κοιμητηρίου και της λειτουργίας του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα, Θεία Λειτουργία. 
Σημειώνουμε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία του πατέρα Ευάγγελου που φανερώνει την μεγάλη αγάπη του και προς την σημαντική αποστολή του αλλά και προς τους πιστούς και ειδικότερα τους πονεμένους ανθρώπους που καθημερινά επισκέπτονται το Νέο Κοιμητήριο Αχαρνών. 
Τον εορτασμό Μνήμης του Αγίου Παντελεήμονα, τίμησαν με την παρουσία τους, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, η Πρόεδρος της Επενδυτικής Αχαρνών Σοφία Χριστοπούλου, οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Ελένη Σαχσανίδου, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επενδυτικής Αχαρνών Θανάσης Κούτελας και Νικος Γκασούκας .
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Αρχείο του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου "Κωστής Παλαμάς" 

Δήμαρχος Ελβετίας ο Ντούρος

Από την κοπή της πίτας της παράταξης "Για την πόλη μας", που ήταν η μοναδική σε όλη την τετραετία Ντούρου. Την πίτα είχε κόψει ο Νίκος Μπουζιάνης, ο οποίος, πριν αναλάβει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε οριστεί Γενικός Γραμματέας της παράταξης...
Τη φωτό ανασύραμε από το αρχείο του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ, επειδή ο επιστολογράφος αναφέρει ότι την επομένη των εκλογών, ο Ντούρος ξέχασε αυτούς που τον βοήθησαν να κερδίσει τις εκλογές του 2010...
Δημοσιεύουμε μια ανώνυμη επιστολή που λάβαμε στο email γιατί τη θεωρήσαμε αξιοπρεπή κι ενδιαφέρουσα. «Γεια σου Μενιδιάτη. Άμα γουστάρεις δημοσιευσέ το αλλά μόνο ανώνυμα γιατί δε θέλω να μπλέξω με τον Ντούρο....Αν πάλι δε θες, δεν πειράζει. Καλό καλοκαίρι!» έγραψε ο αποστολέας. 
Ιδού το πλήρες κείμενο της επιστολής: 

Ένας δήμαρχος Ελβετίας…
Η περίπτωση Ντούρου και της ομαδούλας του είναι συνηθισμένη περίπτωση. Όταν νικήσανε στις προηγούμενες εκλογές, «έφταιγαν» οι ίδιοι και το φοβερό «team» επιστημόνων, τεχνοκρατών, κλπ.
Τώρα που έχασαν, δεν «φταίνε» οι ίδιοι. Τώρα φταίει ο Βρεττός, ο Μπουζιάνης, ο Ζίγκηρης και οποιοσδήποτε είχε εκφράσει οποιαδήποτε αρνητική γνώμη για την δημοτική παράταξη «Για την πόλη μας». Κλασσική κοντόφθαλμη νοοτροπία. Νίκησα – οφείλεται σε εμένα. Έχασα – δε φταίω εγώ. Φταίνε οι συνωμότες. Ο Ντούρος έχασε για δυο λόγους:
Α) Τερμάτισε τη κασέτα «όποιος είναι εχθρός μου, είναι και εχθρός της πόλης». Τη ρητορική αυτή την έπαιξε μόνος του από την αρχή. «Εγώ μόνος μου δεν είμαι τίποτα, όλοι μαζί είμαστε κάτι», «Δε το κάνω για να πάω εγώ μπροστά, αλλά για να πάει η πόλη μπροστά». Αυτή η κασέτα είναι αποδοτική. Αλλά άμα τη παίζεις και τη ξαναπαίζεις, φθείρεται. Και ο Ντούρος, την χιλιόπαιξε τη κασέτα. Γιατί όταν τα έβρισκε σκούρα, το γύριζε προς τα εκεί:
-Γιατί Κε Δήμαρχε δεν ακολουθείτε τις διαδικασίες του νόμου; 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είσαι εχθρός της πόλης.
-Γιατί Κε. Δήμαρχε αφήνετε τους συμβούλους σας να κάνουν ό,τι θέλουν;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δε θες να πάει η πόλη μπροστά.
Από κάποιο σημείο και μετά ο κόσμος κατάλαβε πως στο μυαλό του Ντούρου πόλη=παχιά λόγια και βέβαια έκοψε λάσπη.
Β) Στις προηγούμενες εκλογές ο Ντούρος είχε την εξαιρετική τύχη να βρεθεί με μια πολύ καλή ομάδα από νέους και άφθαρτους. Οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν κατέβει επειδή αγαπούσαν τον τόπο. Και ασφαλώς η κασετούλα «όλα για την πόλη» τους άρεσε.
Μετά τις εκλογές όμως ο Ντούρος τους ξέχασε. Έβαλε τους δικούς τους στα πόστα για να παίξει η μηχανή με τον γνωστό παλαιοκομματικό τρόπο (τον οποίο γνωρίζει από τις προηγούμενες θητείες του στα δημοτικά πράγματα) και θεώρησε πως τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσει όπως όλοι οι δήμαρχοι. Γιατί είναι γνωστό πως στην Ελλάδα σπάνια ένας δήμαρχος θα χάσει την δεύτερη τετραετία.
Οι άνθρωποι αυτοί (στους οποίους ο Ντούρος υποσχόταν συνέδρια και λειτουργίες της παράταξης) ξαφνικά είδαν πως όλα αυτά είχαν πάει περίπατο. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που και η περίφημη «ενημέρωση των δημοσιογράφων» πραγματοποιήθηκε μόνο δυο φορές. Τι φιάσκο και αυτό!
Έτσι, αποσύρθηκαν και βέβαια όταν οι φίλοι και οι γνωστοί ρωτούσαν «γιατί ρε παιδιά δεν ασχολείστε με τη δημαρχεία, αφού νικήσατε» εκείνοι χαμήλωναν το κεφάλι.
Βέβαια, για τον Ντούρο αυτοί δεν είναι «υγιείς πολιτικές δυνάμεις». Είναι «εχθροί του τόπου» που θέλουν να μας πάνε πίσω. Βέβαια όταν τον βγάζανε στις προηγούμενες εκλογές, ήταν τα πιο καλά παιδιά…
Γ) Ο τρόπος που διοικούσε ήταν γεμάτος μικρά και καθημερινά αλλά ζημιογόνα σφάλματα που δώσανε στον Κασσαβό το προβάδισμα:
* Από τη μία «κατηγορούσε» τον Αφουξενίδη, αλλά από την άλλη τον κρατούσε στη δημαρχεία.
* Όταν η Χριστοπούλου διόρισε τη κόρη της (με την ανεργία στο 60% στους νέους) το άφησε να περάσει –έπρεπε να τη διαγράψει την ίδια τη στιγμή-
* Ο Αναγνωστόπουλος άλλαζε κάθε βδομάδα τις ταμπέλες στους δρόμους, όλοι φωνάζαν και διαμαρτύρονταν.
Και βέβαια την χαριστική βολή την έδωσε η καμπάνια:
Ο Κασσαβός, σαν το γνωστό μύθο του Αισώπου με τη χελώνα και το λαγό, ψύχραιμος και σταθερός έπαιξε ότι έπαιξε όλη η Ελλάδα: ενάντια στη κρίση, στους κακούς δανειστές κλπ. Από την άλλη ο Ντούρος (συγχαρητήρια στο επιτελείο του γι’ αυτό) δυστυχώς δε κατάλαβε πως ο κόσμος θα ψηφίσει για τη φτώχεια και όχι για τη δημαρχεία γιατί ο κόσμος πεινάει. Και αντί ο Ντούρος να πει ξέρω’ γω θα σας φέρουμε δουλειές ή θα αυξήσουμε την κίνηση στα μαγαζιά, έφτιαξε κάτι μπροσούρες αισθητικής σούπερ μάρκετ με κεντρικό σύνθημα «Εξασφαλίσαμε το σήμερα, σχεδιάσαμε το αύριο». Σκεφτείτε τώρα τον μέσο κάτοικο του δήμου Αχαρνών, άνεργο, που χρωστάει δεξιά και αριστερά και που νοιώθει αγωνία για το μέλλον του να διαβάζει το πρόγραμμα Ντούρου. Στη καλύτερη περίπτωση σου λέει: «Αυτός πρέπει να κατεβαίνει δήμαρχος στην Ελβετία, ας ψηφίσουμε κάποιον που κατεβαίνει στο Μενίδι».
Όταν λες στον δημότη: «Σχεδιάσαμε το αύριο» και για 3,5 χρόνια τον έχεις στην απ’ έξω αφού μόνο οι «κολλητοί» έχουν πρόσβαση σε εσένα και αφού όποτε κάποιος έχει μια διαφορετική άποψη από εσένα αμέσως είναι εχθρός σου και εχθρός της πόλης, τότε είναι αναμενόμενο να περιμένεις πως το «σχεδιάσαμε το αύριο» θα το μεταφράσει «σχεδιάσαμε το δικό μας αύριο –της ομαδούλας μας» γιατί εσένα δημότη σε έχουμε… στην απ’ έξω.
Ένας δημότης Αχαρνών

ΥΓ: Το πιο λυπηρό απ’ όλα είναι πως τα 3,5 χρόνια διοίκησης Ντούρου, πήγαμε πίσω θεσμικά. Εγώ νοιώθω ντροπή να ζω σε έναν δήμο που στον κανονισμό του κάποτε ψηφίστηκε να απαγορευτούν οι κάμερες στο δημοτικό συμβούλιο. Όταν όλη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος κοιτάει μπροστά στην διαφάνεια και στην ανοιχτή διοίκηση, εδώ πηγαίναμε μπροστά με την όπισθεν…
ΥΓ2: Ελπίζω ο Κασσαβός να μη πέσει στην ίδια πλάνη. Και όλα αυτά τα περί «ενεργού πολίτη» να τα κάνει πράξη.

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αθηναγόρα ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στις Άνω Αχαρνές

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΩΡΑΣ 

Με λαμπρές τιμές, μεγάλο αριθμό Ιερέων και πλήθος πιστών πανηγύρισε η Αγία Παρασκευή στις Άνω Αχαρνές. Την παραμονή της εορτής το απόγευμα της Παρασκευής 25 Ιουλίου, στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας. Οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το ίδιο απόγευμα με την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας, ενώ ανήμερα της εορτής, το Σάββατο 26 Ιουλίου τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιδού και μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Περιφορά της Εικόνας
Φωτό από το Αρχείο του Συλλόγου "Κωστής Παλαμάς"