Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Love shoes στο Μενίδι

Σε κατάστημα μετουσιώθηκε η αγάπη για το παπούτσι κι αυτή η αγάπη έδωσε το όνομα στο μαγαζί. Το love shoes άνοιξε κι επίσημα, το βράδυ της Παρασκευής, 30 Μαΐου, τις πόρτες του στο καταναλωτικό κοινό των Αχαρνών, καταθέτοντας τη δική του πρόταση για την υπόδηση. Θα το βρείτε στην καρδιά της αγοράς, στην οδό Δεκελείας, κοντά στη συμβολή με την Οδυσσέως.
Πάρτε στο βίντεο μια ιδέα από τα εγκαίνια: 

Ψάχνει υπάλληλο η VODAFONE Μενιδίου

Είδαμε την αγγελία στη βόλτα κι επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, είπαμε να την προβάλουμε. Η VODAFONE Μενιδίου που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Πάρνηθος και Αναστασίου Κιουρκατιώτη ψάχνει υπάλληλο. 
Ρίξτε μια ματιά όλοι εσείς οι γκατζετάκηδες που το έχετε με την τεχνολογία...

Πρόεδρος στη Δόξα Ποντίων ο Μπάμπης Ορφανίδης

ΜΠΑΜΠΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Ανήσυχος, πάντα, ο «ημέτερος» Μπάμπης Ορφανίδης, πήρε τα ηνία στη Δόξα Ποντίων. Εκλέχθηκε Πρόεδρος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανοδική προσπάθεια του σωματείου, με καλή πορεία στο πρωτάθλημα και κυρίως με σωστή οργάνωση στα τμήματα υποδομής της ομάδας. 
Οι προοπτικές είναι καλές και όλοι στη Δόξα Ποντίων αισιοδοξούν ότι με το Μπάμπη στο τιμόνι αλλά και με τη συνεργασία όλων των μελών του ΔΣ και των φιλάθλων, η ομάδα θα τραβήξει προς τη Δόξα. 
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πολιτιστικός περίπατος στο Τατόι το Σαββατοκύριακο 31 Μάη και 1η Ιούνη


Ζωγράφοι σε δράση για τους μικρούς μαθητές του Καποτά το Σάββατο 31 Μαΐου


Το Σάββατο 31 Ιουνίου, οι "Ζωγράφοι σε δράση για τα ΠΑΙΔΙΑ" θα βρίσκονται στο σχολείο του καταυλισμού Καποτά για να φιλοτεχνήσουν τοιχογραφίες, με στόχο να δώσουν χρώμα και χαρά στην δύσκολη καθημερινότητα των μικρών μαθητών που ζουν με τις οικογένειές τους κάτω από τα όρια τις φτώχειας.
To μέλος της ομάδας "Ζωγράφοι σε Δράση για τα Παιδιά" και εξαιρετική εικαστικός Ειρήνη Κουρτζέλλη, επί το έργον! 

Αξίζει να σημειωθεί όπως οι ίδιοι το περιγράφουν στο σύντομό σημείωμά τους, πως «Οι "ΖΩΓΡΑΦΟΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" είναι μια εθελοντική ανοιχτή ομάδα, που σκοπό της έχει να κάνει πιο έγχρωμη την ζωή κάποιων παιδιών που το έχουν ανάγκη. Άνθρωποι που με την προσφορά τους θα ομορφύνουν το χώρο των παιδιών με τις ζωγραφιές τους και το χαμόγελό τους και θα φέρουν αυτά τα παιδιά σ΄ επαφή με την τέχνη, ζωγραφίζοντας μαζί τους! Κι επειδή η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙΣ και για μας ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Άκου την ψυχή σου, δείξε την Αγάπη σου, δώσε το ταλέντο σου....γίνε κι εσύ ένας απο αυτούς τους ανθρώπους... έλα στην παρέα μας για να κάνουμε το κόσμο των παιδιών πολύχρωμο και αισιόδοξο!
Αν αυτό δε σου φαίνεται αρκετό και θέλεις να μάθεις περισσότερα, μπορείς να επικοινωνήσεις στο: 6973748298 (ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΡΤΖΕΛΛΗ) 
Ή στέλνοντας e-mail: irenekourtz.art@gmail.com

Για την ιστορία εξάλλου αξίζει να θυμηθούμε πως η Ειρήνη Κουρτζέλλη δεν είναι άγνωστη για το Δήμο Αχαρνών, καθώς τον περασμένο Νοέμβρη είχε στήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών μια υπέροχη έκθεση με χειροποίητες κούκλες που μιλούσαν για ελληνική παράδοση 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ» από τον Κώστα Καρυδάκη

Κώστας Καρυδάκης 


Είμαι περήφανος που ανήκω στην Παράταξη "ΑχαρΝΑΙ -Ενεργοί Πολίτες" με Δήμαρχο Αχαρνών τον Γιάννη Κασσαβό .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους πίστεψαν σε εμένα και με στήριξαν με την ψήφο τους.
Όσο για την επόμενη μέρα .........."ενωμένοι αλλάζουμε την πόλη"

Κώστας Καρυδάκης 

«Καλή επιτυχία» ευχήθηκε ο Ντούρος σε Κασσαβό

ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 


O νέο-εκλεγμένος Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης 29 Μαΐου, το Δημαρχείο Αχαρνών, συνοδευόμενος από πολυπληθή αντιπροσωπεία της παράταξης «ΑχαρΝΑΙ –Ενεργοί Πολίτες», όπου δέχτηκε ευχές για καλή επιτυχία από εργαζόμενους και συναλλασσόμενους δημότες.
Ο Γιάννης Κασσαβός και η συνοδεία του επισκέφτηκαν τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Σωτήρη Ντούρο ο οποίος τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.
Ο κ. Κασσαβός δήλωσε σχετικά:
« Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ένα λεπτό. Από την Δευτέρα εγώ και οι συνεργάτες μου ξεκινώντας σκληρή δουλειά βάζουμε τα θεμέλια μιας δημιουργικής πορείας. Θα προετοιμαστούμε όσο πιο καλά μπορούμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και τη δρομολόγηση λύσεων στα μεγάλα και δύσκολα προβλήματα του δήμου μας. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς»
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την Λαϊκή Αγορά της Αγ. Τριάδος όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από εμπόρους και δημότες καθώς και την ΔΗ.Φ.Α όπου δέχτηκαν τις ευχές των εργαζομένων.

O Θεόφιλος Αφουξενίδης ευχαριστεί

Θεόφιλος Αφουξενίδης 


"Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με την ψήφο σας δείξατε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Δεσμεύομαι να μην διαψεύσω τις κοινές μας προσδοκίες για την πρόοδο και ανάπτυξη της πόλης μας"

Θεόφιλος Γ. Αφουξενίδης

Δημοτικός Σύμβουλος 

Οικονομολόγος



Συνελλήφθησαν οι Τσιγγάνοι που ασέλγησαν σε ανήλικη στο Μενίδι



Μετά από καταγγελία ανήλικης για βιασμό, συνελήφθησαν χθες και σήμερα, δυνάμει ενταλμάτων, στα Άνω Λιόσια και στις Αχαρνές αντίστοιχα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δυο ημεδαποί ΡΟΜΑ (28χρονος και 26χρονη) για ασελγείς πράξεις και συνέργεια σε αυτές.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι η 26χρονη συλληφθείσα, απογευματινές ώρες της 2-4-2014, προσέγγισε 17χρονη ημεδαπή στην Πλατεία Ομονοίας και με απατηλές υποσχέσεις την έπεισε να την ακολουθήσει σε κατάστημα «καφέ» στην περιοχή των Αχαρνών.
Στη συνέχεια στο κατάστημα εμφανίσθηκε ο 28χρονος, ο οποίος τις επιβίβασε και τις μετέφερε με το αυτοκίνητο του σε ερημική τοποθεσία της περιοχής, όπου η 26χρονη προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της 17χρονης.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών.

Κόψτε το κάπνισμα με φιλιά!


31 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Το ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΙΟ των ΑΧΑΡΝΩΝ συνυπογράφει την αφίσα του Παραρτήματος Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κατά του καπνίσματος.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ
«Δεν το ξορκίζουμε ως κάτι πονηρό, διαβολικό ή κακό, αλλά ως επιβλαβές».
Ή έστω προτείνουμε ένα χαριτωμένο παιχνίδι:
«Κάθε φορά που πας να ανάψεις ένα τσιγάρο,
γύρνα και δώσε ένα φιλί ή πες μια καλή κουβέντα σε κάποιον...
Κάνε ομορφότερη την ημέρα κάποιου άλλου και τη δική σου!
Μπορείς να μειώσεις πολύ ευκολότερα έτσι το κάπνισμα!
Δοκιμάστηκε ήδη!
Μπορείς»!

#dosefili ονομάζεται το παιχνίδι!!!!!
|| Διάδωσέ το κι εσύ και γίνε κοινωνός αυτής της προσπάθειας!

"Θα συνεχιστεί και τη νέα σχολική χρονιά ο προληπτικός έλεγχος σε μαθητές" δηλώνει η Κική Σαββίδη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
ΣΤΟ 18Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ


Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», πραγματοποίησαν στις 7-21-28 Μαΐου 2014 προληπτικό ιατρικό έλεγχο στους μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Αχαρνών.
Εξετάστηκαν συνολικά 179 μαθητές από την κ. Καραντανά Ελένη Παιδίατρο-Αναπτυξιολόγο - Επιμελήτρια Α’ και Επιστημονική Υπεύθυνη του Τμήματος Κοινωνικής Ιατρικής.
Ειδικότερα, ο προληπτικός έλεγχος περιελάμβανε εξέταση οπτικής οξύτητας και σκολίωσης, έλεγχο για καρδιακά φυσήματα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, βάρους και ύψους σώματος και εκτίμηση της εμβολιαστικής κατάστασης των εξεταζόμενων παιδιών με τον έλεγχο του βιβλιαρίου υγείας.
Στην υλοποίηση του προγράμματος, σημαντική ήταν η συμβολή της κ. Χωριανοπούλου Αικατερίνης Νοσηλεύτριας, καθώς επίσης και των Επισκεπτριών Υγείας Παπαδοπούλου Αναστασίας, Καγκέλη Παναγιώτας και Κουτσαφύρα Όλγας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».
Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, ότι το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής, θα συνεχιστεί τη νέα σχολική χρονιά και για τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Αχαρνών. 

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Η Δούρου ευχαριστεί


Η πτώση της Τοπικής Αυτοκρατορίας

Ιάκωβος Ποθητός 
Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Πως διαβάζουμε στην ιστορία «Η πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας»; Έτσι σήμερα ζούμε την πτώση της Τοπικής Αυτοκρατορίας!
Ούτε ο Χίτσκοκ δεν θα μπορούσε να φανταστεί τέτοιο σενάριο!
Μέσα σε λίγες ώρες ήρθαν τα πάνω – κάτω!
Πανίσχυροι πολιτικοί παράγοντες, που για χρόνια διαφέντευαν την περιοχή, είδαν τον λαό να τους «ξηλώνει» τα γαλόνια.
Όχι ότι θα αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα. Αυτό το θέμα το έχουν τακτοποιήσει αρκετά καλά. Τόσα χρόνια στην εξουσία, φρόντισαν για τα γεράματά τους. 
Όμως, ποτέ δεν φανταζόντουσαν πως θα έπεφταν έτσι.
Πιστεύανε, πως μπορεί για λίγο να έχανε το βασίλειό του ο ένας, αλλά θα διατηρούσανε τα σκήπτρα οι άλλοι βασιλείς και βασίλισσες, με αποτέλεσμα, όλοι να βολευόντουσαν! Μεγαλόσχημοι, αυλικοί, παρατρεχάμενοι, όλοι όσοι προσκυνούσαν την μεγαλειότητά τους, ήταν πάντα οι ευεργετημένοι. Ο καθένας ανάλογα με το αντικείμενο εργασίας του, έπαιρνε το κάτι τις του. Αλλά κι αντικείμενο να μην είχε, πάλι δεν έμενε κάποιος ρέστος! Το σύστημα τον τροφοδοτούσε με τα απαραίτητα. Ήταν ένα από τα γρανάζια της μηχανής που για να λειτουργεί ομαλά, χρειαζόταν «λάδωμα»! 
Έτσι κυλούσε η ζωή στη μπανανία της περιοχής.
Υπήρχαν οι αφέντες που αποφάσιζαν ποιος θα δουλέψει και ποιος όχι, σε ποιους θα ασκούσαν ασφυκτικό οικονομικό αποκλεισμό για να τον εξαφανίσουν από μπροστά τους, με ποιους θα συνεργαζόντουσαν προκειμένου τα βράδια, σε ταβέρνα της περιοχής, να τραγουδούσανε όλοι μαζί το άσμα «το μερτικό μου από τη χαρά».
Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου! Και η κάλπη της 25ης Μαΐου, απέδωσε δικαιοσύνη!
Η κάλπη της 25ης Μαΐου ήρθε για να γκρεμίσει κάστρα, ήρθε για να ξηλώσει δυναστείες, ήρθε για να αποκαταστήσει αδικίες.
Οι βασιλείς, με τους αυλικούς τους και τους παρατρεχάμενους, ηττημένοι κατά κράτος και χωρίς σκήπτρα εξουσίας, γυμνοί από αξιώματα, με κουρελιασμένη την αλαζονεία τους και λαβωμένο τον εγωισμό τους, κατηγορούν τους ψηφοφόρους που αποφάσισαν να τους ανατρέψουν.
Δεν κατάλαβαν πως το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν η ολοκλήρωση μιας κοινωνικής επανάστασης που υπόβοσκε όλα αυτά τα χρόνια και που καρτερούσε υπομονετικά αυτή ακριβώς τη στιγμή. Να τους δει να γκρεμίζονται. Να τους δει να καταρρέουν.
Ποτέ δεν αφουγκράστηκαν τις ανάγκες των «υπηκόων». Ποτέ δεν έσκυψαν πάνω στα προβλήματα των αδυνάτων. Κοίταζαν την πάρτη τους και μόνο. Κι ο λαός το έβλεπε. Κι αγανακτούσε. Κι εξοργιζότανε.
Οι πολίτες, στις εκλογές της 25ης Μαΐου, στείλανε προς κάθε κατεύθυνση πολλαπλά μηνύματα. Και στα κόμματα, και στους βουλευτές και στους τοπικούς άρχοντες. Ποιοι τα έλαβαν και ποιοι τα διάβασαν;
Τα έλαβαν όλοι, όμως κανείς δεν τα διάβασε. Όχι γιατί είναι αγράμματοι. Απλά θεωρούν τους ανθρώπους αριθμούς, οργανισμούς για την επίτευξη των στόχων τους, θεωρούν τους πολίτες μια ασχημάτιστη μάζα που αυτοί μπορούν να τη διαμορφώσουν και να την κατευθύνουν όπως θέλουν.
Η πτώση της Τοπικής Αυτοκρατορίας! Σπουδαίο κατόρθωμα της τοπικής κοινωνίας! Απελευθερώθηκε από τους δυνάστες του που για δεκαετίες ενεργούσαν στην περιοχή σαν κατακτητές. Η τοπική κοινωνία απέδειξε ότι μπορεί να ανατρέψει και να συντρίψει το πιο ισχυρό σύστημα που φαντάζει ανίκητο. Φτάνει να το πιστέψει, φτάνει να το θέλει.
Θλίβομαι γιατί τα κόμματα, η πολιτικοί μας, αυτό δεν το κατάλαβαν. Και αναλώνονται στα τηλεοπτικά παράθυρα σε ανοησίες.
Όμως η κοινωνία άρχισε να μην «υπακούει» σε πατερούληδες και σε τοπάρχες. Και δεν θα υπακούσει και σε μεγαλύτερους αξιωματούχους που θα θελήσουν αύριο, χαρίζοντας στους «ιθαγενείς» καθρεφτάκια, να τους υφαρπάξουν την ψήφο τους.
Η πτώση της Τοπικής Αυτοκρατορίας!

Ποιος άραγε θα το φανταζότανε αυτό λίγες μόλις μέρες πριν;

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ευχαριστεί

Η Τ.Ο. Αχαρνών – Θρακομακεδόνων και η Τ.Ο. Φυλής – Καματερού Θέλει να ευχαριστήσει όσους αγωνίστηκαν στη μάχη των εκλογών.
Η στήριξη τους, κάτω, από αντίξοες συνθήκες, μέσα σ΄ ένα κλίμα τρομοκρατίας αλλά και πιέσεων που ασκήθηκαν εναντίον τους, υπήρξε καθοριστική για την μεγάλη μας νίκη, μια νίκη που υποδηλώνει την γιγάντωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο πολιτικό σκηνικό και την κατατάσσει 3η πολιτική δύναμη του τόπου.
Το νικηφόρο αποτέλεσμα οφείλεται σε αυτούς, τους Πολιτικούς Στρατιώτες της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που από την πρώτη γραμμή του αγώνα με την τιτάνια προσπάθεια τους αποδείξανε πόσο ψεύτικο είναι το σύστημα του αυτοαποκαλούμενου συνταγματικού τόξου , ένα σύστημα που μας πολεμά ανελέητα με φυλακίσεις και πολιτικές διώξεις. Αμοιβή όλων όσων εργάστηκαν, είναι δικαίωση του αγώνα μας. 
Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες Έλληνες πατριώτες που παρά τις δυσκολίες, την βία, την νοθεία και την μιντιακή τρομοκρατία, ανταποκριθήκαν στο κάλεσμά μας για 
ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
Η στήριξη τους, είναι η ηθική και πολιτική δικαίωση, των Πολιτικών μας κρατουμένων και φυσικά του Αρχηγού μας Ν.Γ.Μιχαλολιάκου.
Συνεχίζουμε δυναμικά μέχρι την τελική Νίκη. 
T.O. Φυλής - Καματερού 
Τ.Ο. Αχαρνών Θρακομακεδόνων

Λαοσύναξη παρά τις εκλογές στις Μαγιάτικες θρησκευτικές εκδηλώσεις των Αχαρνών

Μάιος 2014 : Ο θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Δήμο Αχαρνών 
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΩΡΑΣ 
Οι μαγιάτικες θρησκευτικές εκδηλώσεις του Δήμου Αχαρνών, δεν προβλήθηκαν στην ώρα τους, λόγω της πληθώρας των ειδήσεων από τις προεκλογικές εκδηλώσεις των Δημοτικών παρατάξεων. Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες, παρουσιάζουμε ένα αναλυτικό φωτορεπορτάζ.

Γιορτή πολιούχων  του  Ολυμπιακού  Χωριού


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα τίμησαν οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού και της γύρω περιοχής τους πολιούχους των, Θεσσαλονικείς Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, στον φερώνυμο μικρό Ιερό Ναό τους, το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου - Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρου Νικολάου. 
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στον πανηγυρικό εσπερινό, όπου ολοκληρώθηκε με την λιτάνευση της Ιεράς εικόνας. Μετά την αρτοκλασία ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από παιδιά των σχολείων.
Ανήμερα της εορτής Κυριακή 11 Μαΐου 2014, τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, παρουσία πλήθους πιστών.
Ο Εορτασμός του Αγίου Θεράποντος στον Άγιο Δημήτριο – Αχαρνών 


Με λαμπρότητα εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου - Αχαρνών, η μνήμη του Αγίου θεράποντος, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2014.
Την παραμονή τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και ανήμερα Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως Αιγύπτου κ.κ., Θεοδώρου, μετ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Δεκάδες πιστοί προσήλθαν τόσο στον εσπερινό , όσο και την θεία λειτουργία για να λάβουν την χάρην του Αγίου.

  Πλήθος πιστών  στην εορτή    Παναγίας    Μυροβλύτισσας
Με κάθε ιεροπρέπεια πανηγύρισε την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 18 Μαΐου 2014, ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός της Παναγίας Μυροβλύτισσας στις Αχαρνές. Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν και προσκήνυσαν στην χάρη της .
Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής κ.κ. Κλήμης, ο οποίος εκφώνησε εόρτιο λόγο. Έλαβαν μέρος ο Κτήτορας και Υπεύθυνος του Ιερού Προσκυνήματος σεβαστός π. Ιωάννης Λερούνης, καθώς και άλλοι Κληρικοί. Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν έξοχα εκλεκτοί Ιεροψάλτες.

      Άνω και  Κάτω Αχαρνές  γιόρτασαν   τους  
Πολιούχους των,  Αγίους   Κωνσταντινου και Ελένης 
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις Άνω Αχαρνές 
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Κόκκινο Μύλο 
Δύο περιοχές των Αχαρνών γιορτάζουν, στις 21 Μαΐου τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Πρόκειται για τον Άγιο Κωνσταντίνο Άνω Αχαρνών και τον Κόκκινο Μύλο.
Πλήθος κόσμου συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και των δύο περιοχών.
Στον Κόκκινο Μύλο, την παραμονή πραγματοποιήθηκε Μέγας πανηγυρικός – Αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αθηναγόρου, που ολοκληρώθηκε με την λιτάνευση της ιεράς εικόνας των αγίων.
Ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα, με τα χορευτικά των σχολείων της περιοχής, καθώς και από το χορευτικό «Κόκκινος Μύλος».
Με διήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκε και ο εορτασμός των Αγίων Κωνσταντίου και Ελένης, στις Άνω Αχαρνές.
Ο πανηγυρικός – Αρχιερατικός εσπερινός πραγματοποιήθηκε, ανήμερα το απόγευμα χοροσταρούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου – Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρου και λιτάνευση της ιεράς εικόνας συνοδεία της φιλαρμονικής, επισήμων και πλήθους κόσμου.
Στο πολιτιστικό μέρος ο Σύλλογος πραγματοποίησε διήμερες εκδηλώσεις, με χορευτικά του συλλόγου και των σχολείων εν συνεχεία γλέντι και χορός για όλους με Λαϊκοδημοτικό συγκρότημα.

Μπορούν να ζωντανέψουν τα όνειρα, λέει ο Σκουρολιάκος

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ
ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ

Αγαπητές φίλες και φίλοι
Δώσαμε όλοι μαζί μια μάχη για το καλό. Για να έχουμε στις γειτονιές μας αυτοδιοικητικά σχήματα που θα φροντίζουν για το κοινό συμφέρον. Για να έχουμε μια περιφερειακή αυτοδιοίκηση που δεν θα λειτουργεί ως υπάλληλος συμφερόντων και για να ενισχύσουμε το ευρωκοινοβούλιο με φωνές που θα εκπέμψουν την αγωνία μας για τερματισμό αυτής της βάρβαρης κρίσης στην οποία μας καταδίκασαν Νέα Δημοκρατία, Πασοκ και οι πρόθυμοι συνεργάτες τους. Πετύχαμε να εκλέξουμε δημοτικούς συμβούλους μακριά από τα γνωστά κέντρα της διαπλοκής. Η Ρένα Δούρου είναι η νέα περιφερειάρχης στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και ελπίζουμε πως μαζί με τους συνεργάτες της, θα κάνει την μεγάλη ανατροπή, προτείνοντας ένα άλλο τοπίο αυτοδιοίκησης. Ένα τοπίο γόνιμο και φιλικό προς τον πολίτη. 
Σημαντικές πολιτικές δυνάμεις θα συμμετέχουν στην ευρωβουλή, με πρώτον τον μυθικό Μανώλη Γλέζο.
Φίλες και φίλοι, εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας, θα πρέπει πια να δουλέψουν σκληρά για την ευόδωση των ονείρων ενός ολόκληρου λαού. Και εμείς θα είμαστε στο πλάι τους για ότι καλό, ότι θετικό.
Καλό τους κουράγιο και καλή μας δύναμη. Να λοιπόν που τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! Να που τα όνειρα, μπορούν να ζωντανέψουν!

Ο Πάνος Σκουρολιάκος είναι επιλαχών βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΟΚ στο Μενίδι: Ανήλικη κατήγγειλε τον βιασμό της από γυναίκα Ρομά

ΣΟΚ στο Μενίδι: Ανήλικη κατήγγειλε τον βιασμό της από γυναίκα Ρομά

Με το στόμα ανοιχτό έχουν μείνει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, μετά από την καταγγελία 17χρονης κοπέλας ότι βιάστηκε από 26χρονη Ρομά στο Μενίδι. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ανήλικη κοπέλα, βρισκόταν στην πλατεία Ομονοίας, όπου πουλούσε ημερολόγια και σημειωματάρια σε περαστικούς. 
Κάποια στιγμή την προσέγγισε η 26χρονη Ρομά και της είπε να πάνε μαζί σε μια καφετέρια στην Αχαρνών. Το νεαρό κορίτσι αρχικά αρνήθηκε γιατί ήθελε να πουλήσει την πραμάτεια της, όμως όταν η γυναίκα της είπε ότι θα αγόραζε όλο το εμπόρευμά της πείστηκε και την ακολούθησε. 
Πήγαν λοιπόν στην καφετέρια, όπου μετά από λίγο εμφανίστηκε κι ένας 28χρονος Ρομά. Ο άνδρας μετέφερε τις δύο γυναίκες σε ερημική τοποθεσία στο Μενίδι, όπου η 26χρονη επιτέθηκε σεξουαλικά στην ανήλικη και προχώρησε σε διάφορες ασελγείς πράξεις. 
Ο 28χρονος και η 26χρονη συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών. Η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων συνεχίζει τις έρευνες.
Πηγή: star.gr 

Γιάννης Κασσαβός: Καλή επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις

Γιάννης Κασσαβός 
Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν ένα σημαντικό γεγονός για κάθε ελληνική οικογένεια. Είναι μία συλλογική προσπάθεια κάθε οικογένειας που με κόπο και μόχθο θέλει να δει τα παιδιά της να προοδεύουν.
Όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι, οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι το πρώτο σκαλί στην προσπάθεια κάθε νέου ανθρώπου να βρει το δρόμο που θα ακολουθήσει στη ζωή του. 
Είναι η αφετηρία μιας διαδρομής και όχι το τέλος της. 
Θέλω να ευχηθώ δύναμη και αισιοδοξία στους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν εξετάσεις. 
Εύχομαι ολόψυχα να πετύχουν τον προσωπικό στόχο τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Οι οικογένειές τους πρέπει να αισθάνονται υπερήφανες που τα παιδιά τους προσπαθούν για κάτι καλύτερο. 
Τέλος, να ευχηθώ δύναμη και υπομονή στους εκπαιδευτικούς που για άλλη μία φορά θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα σταθούν δίπλα στα παιδιά μας που τους χρειάζονται.