Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

«Όχι στις ακτινοβολίες» …

… είπαν οι Επιστήμονες στην Ημερίδα της Αντικαρκινικής Αχαρνών και της Ένωσης Γονέων Αχαρνών με θέμα τις επιπτώσεις από την  Ασύρματη Επικοινωνία
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Ημερίδα 
Μία ιδιαίτερη και άκρως χρήσιμη για τους κατοίκους των Αχαρνών εκδήλωση, διοργάνωσε το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αχαρνών. Θέμα της ημερίδας ήταν οι ακτινοβολίες ασύρματης επικοινωνίας, ένα ζήτημα που ταλανίζει την πόλη των Αχαρνών με αυξημένα κρούσματα καρκίνου. Ομιλητές ήταν ο κ. Λουκάς Μαργαρίτης, καθηγητής πανεπιστημίου Αθηνών, η κα Αικατερίνη Σκουρολιάκου, επίκουρη καθηγήτρια ΤΕΙ Αθηνών, ο κ. Στυλιανός Ζηνέλης, ιατρός και η ερευνήτρια κα Αδαμαντία Φραγκοπούλου. Τα συμπεράσματα-προτάσεις που αναδείχθηκαν είναι τα εξής:
· Το διεθνώς ισχύον όριο των 1000 μW/cm2 δεν αποτελεί δείκτη ασφαλείας για την υγεία, ιδιαίτερα όσων εκτίθενται πολλές ώρες την ημέρα, όπως αυτό συμβαίνει με την ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις κεραίες βάσεις κινητής τηλεφωνίας. 
· Να εφαρμοστεί αρχικά, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, σε συνεννόηση με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, το όριο ασφαλείας της Ιταλίας (3 μW/cm2) και αργότερα το όριο ασφαλείας βιολογικής επίπτωσης (0,5 μW/cm2) δεδομένου ότι το όριο των 630 μW/cm2 που ισχύει στην χώρα μας σύμφωνα με την ελληνική Νομοθεσία (μείωση 30% και κατά περίπτωση 40%) είναι ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με άλλες χώρες, ακόμα και αρκετές χιλιάδες φορές π.χ. Ιταλία 10μW/cm2, Παρίσι 10μW/cm2, Βέλγιο 3μW/cm2 , Salzburg της Αυστρίας 0.1μW/cm2. 
· Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να υλοποιηθεί με την εγκατάσταση μικροκυψελών σύμφωνα με το Ιταλικό μοντέλο. 
· Σε επίπεδο καθημερινότητας και για την αποφυγή αναφερθέντων συμπτωμάτων (πονοκέφαλοι, κόπωση, αϋπνίες, διαταραχές μνήμης, υπογονιμότητα, ανάπτυξη εγκεφαλικών όγκων, κτλ) απομακρύνουμε το κινητό από το σώμα (χρησιμοποίηση μόνο hands-free), το κρατάμε μακριά από εγκύους, μικρά παιδιά και άτομα με βηματοδότη, καταργούμε το ασύρματο τηλέφωνο και το αντικαταστούμε με σταθερό (αν είναι αναγκαίο το αντικαταστούμε με μοντέλο eco, που δεν εκπέμπει ακτινοβολία όταν το ακουστικό βρίσκεται πάνω στην βάση ) και φροντίζουμε να βρίσκεται τουλάχιστον τέσσερα μέτρα μακριά από ανθρώπινη δραστηριότητα το ασύρματο δίκτυο. Επίσης χρειάζεται προσοχή με όλες τις συσκευές που συνδέονται με το ασύρματο δίκτυο διότι εκπέμπουν ακτινοβολία (κινητό τηλέφωνο, tablet, laptop, κτλ.) 
Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε η αναφορά που έγινε με αποδεικτικά στοιχεία στην αδιαφάνεια με την οποία καθορίζονται τα όρια ασφαλείας καθώς και οι επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. 

Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν έκθεση ζωγραφικής από παιδιά Δημοτικών Σχολείων των Αχαρνών και γλυπτών του κ.Μιχαήλ Δυράκη.   

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι χορηγός-συμπαραστάτης της εκδήλωσης ήταν για ακόμη μία φορά η εταιρεία Pro-Party. 
Χρήσιμα sites: 
Η Ομιλία του Προέδρου της Αντικαρκινικής Αχαρνών Παναγιώτη Καζανά 
“Ο νέος Μεσαίωνας μπορεί να έρθει πάνω στα λαμπερά φτερά της επιστήμης”
Ουίνστον Τσόρτσιλ 
Πριν από μερικά χρόνια ο κόσμος έτρεμε την πυρηνική απειλή και μάλιστα μετά το ατύχημα του Τσέρνομπιλ ένιωσε ανήμπορος μπροστά της. Σήμερα στέκεται φοβισμένος μπροστά στην τρομοκρατία, η οποία παρουσιάζεται με πάρα πολλές μορφές. Μήπως όμως η επόμενη απειλή είναι η ηλεκτρομαγνητική ρύπανση; Μήπως η αόρατη όπως λέγεται ρύπανση θα εξελιχθεί στον επόμενο εφιάλτη μας; Είναι επικίνδυνες οι ακτινοβολίες ασύρματης επικοινωνίας, τα κινητά τηλέφωνα, τα ασύρματα τηλέφωνα, οι κάθε είδους συσκευές που υπάρχουν μέσα στα σπίτια μας; Κινδυνεύουμε από το wi-fι; Είναι ωμή η παραβίασητου οικογενειακού ασύλου και της προσωπικής επιλογής με το πανταχού παρόν, αόρατο, αθόρυβο, άοσμο και άγευστο ηλεκτρομαγνητικό νέφος; Ποιά όργανα του ανθρώπινου σώματος είναι τα πιο ευάλωτα και ποιές οι επιπτώσεις σε άλλους οργανισμούς;Κολυμπάμε ή όχι σε μια ενεργειακή θάλασσα; 
Σε αυτά τα ερωτήματα ήρθαμε απόψε εδώ να δώσουμε απάντηση και αν είναι εφικτό να διαμορφώσουμε προτάσεις τις οποίες να τις προωθήσουμε προς τη δημοτική αρχή. 
Πριν προχωρήσουμε στις ομιλίες και τη συζήτηση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα πεπραγμένα του ΔΣ. 
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές εκλέχτηκαν τα παρακάτω μέλη του Παραρτήματός μας. Ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Κασσαβός, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κα Μαρία Χαριτίδη, ο αντιδήμαρχος κ. Θεόφιλος Αφουξενίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Σωτήρης Ντούρος, Σπύρος Βρεττός, Στέργιος Πεδιαδίτης, Βασίλης Λαζάρου καθώς και το μέλος της αιμοδοτικής μας ομάδος κ. Μιχάλης Βρεττός. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος ενέταξε ως νέο μέλος του τον δραστήριο συμπολίτη μας κ. Νικόλαο Ηρειώτη, κάτοικο του Ολυμπιακού Χωριού, πρώην πρόεδρο της πολιτικής προστασίας του ολυμπιακού χωριού-Αχαρνών, βαθύ γνώστη των νέων τεχνολογιών πάνω στο διαδίκτυο και δημιουργού της ιστοσελίδας μας www.eaeacharnes.gr, η οποία δέχεται στο δίμηνο της λειτουργίας της κατά μέσον όρο 110 επισκέψεις ημερησίως. Στην ιστοσελίδα μπορείτε να βλέπετε τις δράσεις μας, ενημερωτικά άρθρα για τον καρκίνο αλλά και για διάφορες άλλες ασθένειες. Άρχισαν να δημοσιεύουν σ΄αυτήν πρωτότυπα άρθρα και νέοι ιατροί της πόλης μας. Επίσης μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα συχνότερα είδη καρκίνου, ιστορίες δύναμης από ανθρώπους που νίκησαν τον καρκίνο, ακόμη και πρωτοσέλιδα εφημερίδων, διανυκτερεύοντα φαρμακεία και πολλές άλλες πληροφορίες. 
Συνεχίζουμε το πρόγραμμα ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ TEST-PAP σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες της περιοχής μας, αλλά και όπου μας καλούν. Ευχαριστούμε τις ιατρούς κα Κλειώ Βρεττού και κα Αποστολία Δεβεντζή καθώς και την μαία κα Μαρία Γρυπαίου για την εθελοντική προσφορά τους. 
Δημιουργούμε ομάδα νέων ιατρών, φοιτητών της ιατρικής, νοσηλευτών και διασωστών, οι οποίοι πλαισιώνουν το Παράρτημά μας, προκειμένου να παρέχουμε πρώτες βοήθειες αλλά και ιατρική υποστήριξη σε διάφορα γεγονότα που διαδραματίζονται στην πόλη μας, όπως το πρόσφατοairshow που πραγματοποιήθηκε στο Τατόι. 
Συνεχίζουμε τη συνεργασία με την Πολυκλινική του Ολυμιακού Χωριού, πραγματοποιώντας ομιλίες κατά του καπνίσματος στα σχολεία και προωθώντας τα πακέτα προσφορών που έχει η πολυκλινική. 
Ενώνουμε κάτω από την ομπρέλα του εθελοντισμού της φιλίας και της αλληλεγγύης, διαφορετικές τάσεις, συλλόγους με διαφορετικό αντικείμενο, αλλά με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμόμε το όνομα Αχαρνικές Δράσεις. 
Πραγματοποιούμε και εφέτος για τρίτη χρονιά αιμοδοσία, σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων, δίνοντας ένα χριστουγεννιάτικο δώρο σε ένα άγνωστο παιδί, ένα δώρο που μας κοστίζει 10 λεπτά! Συγχρόνως στηρίζουμε τον σύλλογο δοτών μυελού των οστών ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ. 

Επειδή η αποψινή μας εκδήλωση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και ίσως θα χρειαστούμε αρκετό χρόνο, αποφασίσαμε αντί να έχουμε στο τέλος κάποιο μουσικό θέμα, όπως συνηθίζουμε, να πραγματοποιήσουμε έπειτα από 15 ημέρες θεατρική παράσταση με τους υπέροχους ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ, στο έργο ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, 30 Νοεμβρίου, λοιπόν σ΄αυτήν την αίθουσα στις 7 το απόγευμα και είσοδο ελεύθερη. 

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του τοπικού τύπου που προβάλλουν τις δράσεις μας. 
Ευχαριστούμε τον κ. Ανδρέα Λελεδάκη ιδιοκτήτη της PROPARTY, και τους συνεργάτες του για την διάθεση των υπερσύγχρονων μηχανημάτων τους και την παροχή των εθελοντικών υπηρεσιών τους. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να έχουμε ττις υψηλής ποιότητας εκδηλώσεις . 
Το Παράρτημα Αχαρνών βαδίζει σταθερά ατενίζοντας με αισιοδοξία και σιγουρά το μέλλον. 
· Σιγουριά, διότι στηρίζεται στην αγάπη των μελών και φίλων. 
· Ασιοδοξία, διότι η κοινωνική ευασθησία όσων μας πλαισιώνουν έχει αποκτήσει βαθιές ρίζες συμπαράστασης και αλληλεγγύης. 
Εγγραφείτε κι εσείς μέλη του Παραρτήματος. Στηρίξτε την ύπαρξή του στις Αχαρνές. Η συνδρομή 15 ευρώ το χρόνο είναι μεγάλη προσφορά, γιατί μας βοηθάει να τυπώνουμε ενημερωτκά έντυπα, να καλύπτουμε τς δωρεάν εξετάσες πρόληψης, να διοργανώνουμε εκδηλώσεις με ομιλίες από ειδκούς κλπ. 
Τα μέλη μας ενημερόνονται άμεσα για τις δραστηρότητές μας, έχουν προτεραιότητα στις εξετάσεις, και με την επίδειξη της κάρτας μέλους, τυγχάνουν κάποιων εκπτώσεων από ιατρικά κέντρα και επαγγελματίες της πόλης μας. 
Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που αντί στεφάνου στην απώλεια προσφιλών τους προσώπων καταθέτουν αντι στεφάνου χρηματικό ποσό στο Παράρτημα. 

Αγωνιζόμαστε, Πρωτοπορούμε, Εργαζόμαστε.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την 
έκθεση ζωγραφικής από παιδιά Δημοτικών Σχολείων των Αχαρνών και γλυπτών του κ.Μιχαήλ Δυράκη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου