Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Να τεθεί ο Δήμος Αχαρνών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά η Περιφερειακή Σύμβουλος Γιάννα Τσούπρα

Της Γιάννας Τσούπρα

Οι μέρες που ζήσαμε, ιδιαίτερα κάποιοι συμπολίτες μας που επλήγησαν, ήταν δύσκολες. Περιοχές της Αττικής, αντιμετώπισαν την καταστροφική μανία του νερού, απόρροια της αλλαγής των κλιματικών συνθηκών και της χρόνιας αδιαφορίας του κράτους, που εν έτη 2014, περιοχές δεν έχουν ούτε καν αγωγούς όμβριων υδάτων. 
Η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή ήλθε σε επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές των περιοχών που επλήγησαν και έπραξε ότι ήταν δυνατόν προκειμένου να συνδράμει πολίτες και δημοτικούς μηχανισμούς, με άντληση υδάτων από δρόμους, με καθαρισμό φερτών υλικών και ρεμάτων (σημειώνεται ότι αρμοδιότητα της Περιφέρειας δεν είναι τα καταστήματα, βιοτεχνίες, κατοικίες κλπ,)
Αναδεικνύεται, για πολλοστή φορά ξανά σε βάρος των πολιτών και των περιουσιών τους, το φλέγον πρόβλημα της αντιπλημμυρικής προστασίας, που το Περιφερειακό Συμβούλιο την προηγούμενη βδομάδα, είχε την τραγική διορατικότητα, στον προϋπολογισμό που ψήφισε, να αυξήσει το κονδύλι για τα αντιπλημμυρικά έργα κατά δέκα περίπου εκατομμύρια.
Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και ιδιαίτερα στον περιφερειάρχη Αττικής Δημοσθένη Αναγνωστάκη, την Τροχαία, τις τεχνικές υπηρεσίες και τις Δημοτικές αρχές των Δήμων Περιστερίου, Αγ. Ανάργυρων-Καματερού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Φυλής, Ιλίου, Αχαρνών για την άψογη συνεργασία μας. Καθώς επίσης και στους εργαζόμενους της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας της περιφέρειας, που είμαι πολιτική προϊστάμενος, που αν και υποστελεχωμένη οι εργαζόμενοι βρέθηκαν όλες τις μέρες και ώρες της κρίσης (εθελοντικά τις περισσότερες εξ αυτών) στην πρώτη γραμμή. Αλλά και στην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου που στάθηκε δίπλα μας, όλες τις ώρες, σε όλα τα προβλήματα, που αντιμετωπίσαμε.
Ιδιαίτερα, λόγω και της εντοπιότητάς μου, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό, τον Γενικό Γραμματέα Θανάση Κατσιγιάννη, τους Αντιδημάρχους Αναστάσιο Χίο, Παναγιώτη Πολυμενέα, Θόδωρο Συρινίδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλή της παράταξης Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση Οδυσσέα Καμπόλη καθώς και της τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για την συνεργασία που είχαμε στην αντιμετώπιση τον καταστροφικών πλημμύρων που έγιναν στον δήμο μας. Από την πρώτη στιγμή, συνεργεία της πολίτικης προστασίας της περιφέρειας βρεθήκαν στους τόπους καταστροφής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, Ακόμη και σήμερα, συνέργεια της περιφέρειας ενεργούν σε περιοχές του δήμου μας. Περιμένουμε, τέλος, το Υπουργείο Εσωτερικών να δεχθεί το αίτημα του Δήμου Αχαρνών και της Περιφέρειας να καταστεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης . 
Αχαρνές 26-10-2014
Η περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και Υπεύθυνη
της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας
Γιάννα Τσούπρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου