Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Καλωσόρισμα Γιάννη Κασσαβού σε μαθητές και καθηγητές του προγράμματος Comenius

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το 3ο Γυμνάσιο Αχαρνών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius MARE NOSTRUM, στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων. 
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές και καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 6 σχολεία της Ευρώπης, Ιταλία, Ρουμανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Πορτογαλία και Ελλάδα. Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις στις άλλες χώρες, να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς και εκπαιδευτικά συστήματα, να ανταλλάξουν απόψεις και να μάθουν να συνεργάζονται με συνομηλίκους τους με διαφορετικές κουλτούρες.
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κασσαβός καλωσόρισε στο Δήμο Αχαρνών τους μαθητές και καθηγητές των 5 ευρωπαϊκών σχολείων, ενθαρρύνοντάς τους να γνωρίσουν από κοντά την Πόλη μας, να επισκεφθούν τα ιστορικά της μνημεία και τους ευχήθηκε καλή διαμονή. Τέλος, απευθυνόμενος στον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Αχαρνών, τόνισε: «Σε μια δύσκολη συγκυρία για όλους μας, εσείς ανοίγετε ένα παράθυρο στον κόσμο. Διδάσκετε στα νέα παιδιά, με τον πιο άμεσο τρόπο, τη συνύπαρξη με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τα ήθη και τα έθιμα άλλων λαών. Τα προικίζετε με όμορφες εμπειρίες, που θα τα συντροφεύουν μια ζωή. Και το κυριότερο δημιουργείτε τους πολίτες του αύριο. Αυτή η Ελλάδα μας εμπνέει, αυτά τα νέα παιδιά έχει ανάγκη η χώρα μας για να πάει μπροστά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου