Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Πλεόνασμα ανυπαρξίας της κρατικής μηχανής στις χθεσινές πλημμύρες λέει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τις πλημμύρες στο Μενίδι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η απόδοση ευθυνών πάνω στο δράμα των πολιτών που έχασαν την περιουσία τους και παρολίγο την ζωή τους δεν βοηθάει κανέναν. Έτσι μια μέρα μετά και ενώ η Αττική μετράει πληγές, και εμείς επισκεφθήκαμε αρκετές περιοχές για να δούμε τα προβλήματα, αναρωτιόμαστε πόση ανικανότητα υπάρχει στην κρατική μηχανή!
Όπου κρατική μηχανή βλέπε Περιφέρεια και υπουργεία Εσωτερικών και Δημοσίων έργων.
Η Περιφέρεια, όπου στερείται έργων υποδομής, με ευθύνη του απερχόμενου Περιφερειάρχη κ. Σγουρού, αλλά και οι μνημονιακές περικοπές που επιβάλλει η τρόϊκα στα παραπάνω υπουργεία ΧΩΡΙΣ να αντιδρούν οι πολιτικοί προϊστάμενοι είναι η βασικοί υπεύθυνοι της καταστροφής.
Δυστυχώς η χθεσινή πλημμύρα, είναι ένα μάθημα που δεν πρόκειται να μάθουν ΠΟΤΕ οι υπεύθυνοι! Ο λόγος είναι απλός και κατανοητός. Τα αντιπλημμυρικά έργα είναι τεχνικά έργα που καλούνται να λειτουργήσουν με τη μέγιστη δυναμικότητά τους σε αραιά χρονικά διαστήματα, καλούνται δηλαδή να αντιμετωπίσουν υψηλό κίνδυνο χαμηλής όμως πιθανότητας. Ως εκ τούτου δεν είναι ελκυστικά για το πελατειακοκεντρικό πολιτικό μας σύστημα, που ενδιαφέρεται για έργα βιτρίνας, έργα άμεσης απόδοσης ψήφων.
Έτσι ήταν αρκετή μία βροχή, οπωσδήποτε δυνατή και πολύωρη, (όπως ακριβώς συνέβη και προηγούμενες χρονιές στην Αθήνα) για να αποδειχθεί με εφιαλτικό τρόπο ότι η Αττική είναι ανοχύρωτη αφού δεν υπάρχει συντήρηση των όποιων λίγων απαρχαιωμένων υποδομών της περιφέρειας απέναντι στις πλημμύρες.
Η επιμονή στις ασχεδίαστες επεκτάσεις των πόλεων, το μπάζωμα των ρεμάτων και η νομιμοποίηση των αυθαιρετούντων αλλά και η αδιαφορία της πολιτείας για την απόκτηση της κατάλληλης υποδομής, μέσα από ποιοτικές μελέτες και κατασκευές του οδικού δικτύου και των έργων αποχέτευσης, οδηγούν αναπόφευκτα σε καταστάσεις όπως αυτές που έζησαν πρόσφατα στο Ίλιον, στην Αθήνα, στον Κορυδαλλό, την Νίκαια, το Κερατσίνι και σε μια σειρά πόλεων της Αττικής.
Όταν πρόκειται να κατασκευαστεί ένα έργο, οι αρμόδιοι που θέλουν να έχουν λόγο είναι πολλοί (κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του κράτους, τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση), όταν όμως γίνεται η καταστροφή, η οποία κατά κανόνα χτυπά τις φτωχότερες συνοικίες, είναι όλοι αναρμόδιοι και περιορίζονται στο να αλληλοκαταγγέλονται μπροστά στις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών. Η μη ανάληψη και καταμερισμός των ευθυνών και η υιοθέτηση της λογικής του Πόντιου Πιλάτου μας φέρνει στο νού τον Ξέρξη, που μαστίγωσε τη θάλασσα θεωρώντας υπαίτια τη φύση για όλα τα δεινά του.
Που είναι τα περίφημα έργα υποδομής που αφήνετε πίσω σας κ. Σγουρέ; Που είναι τα αντιπλημμυρικά έργα; Καταλάβατε τώρα γιατί σας κατηγορούσαμε προεκλογικά για πλεόνασμα ανυπαρξίας;

Ηλίας Παναγιώταρος
Επικεφαλής Ελληνική Αυγή για την Αττική

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου