Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Τιμά την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ ο Δήμος Αχαρνών

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ Ο.Η.Ε.

Σήμερα Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ( Ο.Η.Ε.)
Ο Ο.Η.Ε είναι ένας διεθνής οργανισμός που ιδρύθηκε την 24η Οκτωβρίου 1945, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι νικήτριες δυνάμεις που ηγήθηκαν του πολέμου ,όπως οι ΗΠΑ, η Σοβιετική ΄Ενωση, η Γαλλία κα η Μεγάλη Βρετανία απέκτησαν και το δικαίωμα «βέτο» στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οι 51 ιδρυτικές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα με έδρα την Νέα Υόρκη, δεσμεύτηκαν για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας. Μετά την προσχώρηση του νεότερου κράτους, του Νοτίου Σουδάν το 2011, ο Ο.Η.Ε. αριθμεί 193 κράτη μέλη, δηλαδή σχεδόν όλα τα διεθνώς αναγνωρισμένα ανεξάρτητα έθνη.
Σήμερα, ο Ο.Η.Ε. αν και αντιμετωπίζει προβλήματα στην επίλυση των διεθνών διαφορών εξαιτίας των αντικρουόμενων συμφερόντων των κρατών που ασκούν πιέσεις άλλοτε να συμμετέχει ενεργότερα στην επίλυση των διεθνών διαφορών και άλλοτε να περιορίσει το ρόλο του μόνο στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ωστόσο αποτελεί το μοναδικό διεθνή οργανισμό διατήρησης της ειρήνης.
Η 24η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα εορτασμού της επετείου ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του μοναδικού διεθνούς οργανισμού που στοχεύει στην εμπέδωση της παγκόσμιας ειρήνης, αποτελεί για όλους αφορμή επαναπροσδιορισμού του χαμένου ανθρωπισμού μας τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Το έργο του Ο.Η.Ε. που δεν περιορίζεται μόνο στην εδραίωση της διεθνούς ειρήνης, στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και στη διαχείριση των κρίσεων, αλλά επεκτείνεται και στην προώθηση της κοινωνικής προόδου, της δημοκρατίας ,της παγκόσμιας υγείας, της προστασίας των προσφύγων ,της αειφόρου ανάπτυξης και της προστασίας της φύσης, μάς διδάσκει, μάς καθοδηγεί και μάς παρακινεί να εντείνουμε τις προσπάθειες για ένα ασφαλέστερο κόσμο υπέρ της σημερινής και των επόμενων γενεών.
Ως ελάχιστο φόρο τιμής, ο Δήμος Αχαρνών πραγματοποίησε σημαιοστολισμό του Δημαρχιακού Μεγάρου και ανάρτηση σημαιών, με το έμβλημα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου