Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ακόμη και τα λεμόνια επιστράτευσε η Αντικαρκινική Αχαρνών εναντίον του Καρκίνου του Μαστού



Εφέτος....και τα λεμόνια συμμετέχουν στην εκστρατεία κατά του καρκίνου του μαστού!
Το παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια καμπάνια, κατά του καρκίνου του μαστού. Ο παγκόσμιος οργανισμός κατά του καρκίνου του μαστού δημιούργησε έντυπο υλικό το οποίο μεταφράσαμε στην Ελληνική γλώσσα και σας το παρουσιάζουμε. Ο σκοπός της καμπάνιας είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναγνωρίζουν τα πρώιμα σημάδια του καρκίνου και να αναζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα για τα συμπτώματα μέσα από τα "λεμόνια". Πρέπει να γνωρίζεις ότι ή καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού ξεκινά από εσένα.

Γιατί τα λεμόνια?

Ο καρκίνος του μαστού σχετίζεται με αρκετά ισχυρό ταμπού που μπορεί να κάνει δύσκολη την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού. Πρώτον, το «στήθος» συχνά συνδέεται με το φύλο και η εμφάνιση εικόνων από το στήθος μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Δεύτερον, ο «καρκίνος» συνδέεται συχνά με το θάνατο, καθιστώντας τον ένα θέμα που για πολλούς είναι δύσκολο να μιλήσουν ή το αποφεύγουν τελείως. Τα παρακάτω υλικά αφαιρούν το "φύλο" και τον "θάνατο" από το μήνυμα του καρκίνου του μαστού, χρησιμοποιώντας μια οπτική μεταφορά ενός λεμονιού που αντιπροσωπεύει το στήθος. Επειδή είναι παρόμοια σε εμφάνιση, αλλά χωριστά από το σώμα, μπορεί να είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την απεικόνιση σημείων του καρκίνου του μαστού σε ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο, αποφεύγοντας τη λογοκρισία.
Αυτός είναι ένα εντελώς νέος τρόπος για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, ώστε να φθάσει σε περισσότερους ανθρώπους από ό, τι πριν. Φτάνει, επίσης, και σ' εκείνους που μπορεί να έχουν δυσκολίες στην ανάγνωση ή είναι σε δύσκολη θέση για το θέμα.
Πώς μπορεί κανείς να δείξει κάτι το οποίο δεν μπορεί να εμφανιστεί στο κοινό; Απλό!
Ένα φιλικό, οικείο υποκατάστατο-το λεμόνι, το οποίο, μοιάζει με το σχήμα του μαστού στο εξωτερικό και με την ανατομία ενός μαστού στο εσωτερικό. Ρίξτε μια ματιά στο πόσο παρόμοια είναι στην παρακάτω εικόνα:



Το 2010, σχεδόν 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι είπαν "έχω καρκίνο του μαστού"
Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως. Είναι επίσης η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο μεταξύ των γυναικών παγκοσμίως. Παρά τα υψηλά ποσοστά επίπτωσης, στις δυτικές χώρες, το 89% των γυναικών που διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού είναι ακόμη εν ζωή πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση τους, η οποία οφείλεται στην ανίχνευση και θεραπεία ( Parkin, 2008 ).
Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο (μαζί με την υπόλοιπη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία / Νέα Ζηλανδία), καθιστώντας τις χώρες αυτές αποτελεί προτεραιότητα για την ευαισθητοποίηση του καρκίνου του μαστού. Στην Ελλάδα το ποσοστό ξεπερνά το 57%.
Δραματικά, το ένα τρίτο αυτών των θανάτων από καρκίνο θα μπορούσε να μειωθεί εάν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Σε ένα παγκόσμιο πλαίσιο, αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 400.000 ζωές θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο.
Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε το υλικό της παγκόσμιας καμπάνιας κατά του καρκίνου του μαστού.

Πως μοιάζει ο καρκίνος του μαστού 
Εντοπισμός του καρκίνου του μαστού 
Μαστός

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου