Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Την επόμενη φορά, ας ψηφίσουμε με σοβαρότητα...

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΙΤΣΗΣ
ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΚΡΙΤΣΗ

(Η Ελλάδα και σύνδρομο της Στοκχόλμης)
Η διελκυστίνδα μεταξύ της Δύσης και της Ανατολής και για το που θα έπρεπε να είμαστε, αποτελεί την αιώνια τροχοπέδη και η ψευδαίσθηση της Ελλάδος. Σε αυτή οφείλεται η δραματική καθυστέρησή της οικονομικής, πολιτιστικής και πολιτικής ανάπτυξης, που ονειρεύτηκαν τόσοι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας και κανείς δεν πραγματοποίησε. Ένα κατάλοιπο της οθωμανικής αυτοκρατορίας, του ρωσικού επεκτατισμού και τις Αγγλοσαξονικής επιρροής που έντεχνα μέσα από το θρησκευτικό συναίσθημα υπέταξε διαχρονικά ένα λαό στο ραγιαδισμό, έρμαιο της απομύζησης από τα ξένα συμφέροντα των ισχυρών και των ντόπιων ολιγαρχών. Ακόμα και σήμερα προφητείες, βιβλία και CD διαφωτισμού και προφητειών, βλέπουμε να συνενώνουν με έναν ανώμαλο τρόπο τον πατριωτισμό με τη λεηλασία της χώρας παρασύροντας εξαίρετους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, στρατηγούς και δικαστές, επιχειρηματίες και λαϊκούς ήρωες τον αγώνα για τον αντίπαλο.
Το «πίστευε, και μη ερεύνα» έγινε δόγμα και ένας ολόκληρος λαός υποτάχθηκε και εξαθλιώθηκε ηθικά, ζώντας μία υλική ζωή σε αντάλλαγμα, δημόσιες θέσεις που του δόθηκαν για να υπηρετεί τους συλλέκτες του πλούτου της χώρας. Το χειρότερο όλων για την Ελλάδα είναι ότι ακόμα και σήμερα, που ο μέσος Έλληνας ομολογεί τις αμαρτίες του παρελθόντος, δυστυχώς πιστεύει μέσα του ότι η υποταγή στους πλιατσικολόγους της Ελλάδας είναι κάτι το αναγκαίο, για να μην πεθαίνει ποτέ η Ελλάδα. 
Η κύρια βάση του πολιτικού συστήματος, η οποία καθοδηγείται από μια πολύ κλειστή πολιτικο-οικονομική ελίτ, δυστυχώς προσαρμόστηκε και τώρα πάσχει από το σύνδρομο της Στοκχόλμης. Η κλειστή αυτή πολιτικο-οικονομική ελίτ έχει δυστυχώς πλήξει έναν ολόκληρο λαό που αναζητά από τον δυνάστη του, ακόμα και μετά από τον επανειλημμένο βιασμό του, λίγες στιγμές ηδονής και πόνου, με την καθοδήγηση των ενδιάμεσων, των πολιτευτών, των κομματαρχών, των συμβούλων και πάσης φύσεως στελεχών την κύριας βάσης του πολιτικο-οικονομικού συστήματος. Ο δεσμός αυτός με τους «κακοποιούς» ήταν ένα μέσο που ανέπτυξαν προκειμένου να αντέξουν τη βία.
Πέρα από αυτό όμως στο παραλήρημα του, ο λαός της Ελλάδας, ο απλός λαός, δυστυχώς παρακαλάει. Παρακαλάει για κατανόηση, για οίκτο, για σεβασμό. Παρακαλάει και φωνάζει ότι δεν είναι αυτός που φταίει για την κατάντια αυτής του κράτους. Έχει δίκιο; Θα είχε δίκιο αν δεν είχε αυτή την Ιστορία που έχει. Θα είχε δίκιο, αν είχε την Ιστορία των Φιλανδών ή των Ελβετών. Αν δεν είχε δηλαδή Ιστορία. Εμείς οι Έλληνες είναι αυτοί που φταίμε. Εμείς πιστεύουμε και «χάβουμε» ότι και όποιος μας δώσει προς προσωρινή «τέρψιν». Για να αλλάξει αυτό και για να φοβούνται και να μη λυπούνται τη χώρας μας οι ξένοι λαοί, ο Αρχηγός αυτού του Κράτους οφείλει να ξεριζώσει άμεσα όλο το μηχανισμό αυθυποβολής των Ελλήνων από μέσα από την ίδια την Ελλάδα, το ίδιο το σύστημα και να αφήσει το παρελθόν της χώρας περιθώριο.
Φυσικά η άμυνα ενός λαού δεν είναι άτρωτη και ο εχθρός δείχνει να γνωρίζει να διεισδύει ύπουλα και να ελέγχει το νου του. Για αυτό πρέπει όλοι μας πέρα από πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε με την ψήφο μας επιβάλλεται να ξέρουμε και το παρελθόν του κάθε ένα που επιλέγουμε να μας αντιπροσωπεύσει. Στην εποχή μας είναι εύκολο αυτό με την εφαρμογή της τεχνολογίας. Όλοι ξέρουμε όλους, αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα καλεστούμε να ψηφίσουμε, ας ψηφίσουμε με σοβαρότητα και όχι αβίαστα. Όσο έχουμε ακόμα την δυνατότητα να ψηφίζουμε…

Ο Ηλίας Γκρίτσης είναι απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου