Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Η Ανεργία γέμισε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που έσπευσε να ακούσει το θέμα «Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους». που έφερε προς συζήτηση η Λαϊκή Συσπείρωση Αχαρνών
Κόσμος και κοσμάκης κατέκλυσε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών για το θέμα της ανεργίας
«Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους», 
που έφερε προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης 16 Οκτωβρίου η Λαϊκή Συσπείρωση Αχαρνών.
Όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αχαρνών Βασίλης Τοπαλλιανίδης, κατά τη σύντομη τοποθέτηση του η ανεργία είναι ένα ζήτημα που μαστίζει ιδιαίτερα το Δήμο Αχαρνών, αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, το ποσοστό αγγίζει τους 10 χιλιάδες ανέργους, χωρίς σε αυτό να υπολογίζονται όσοι δεν ανανεώνουν τις κάρτες τους ή εργάζονται ευκαιριακά.
Ο Μάρκος Αλεξίου, κατά την εισήγησή του 


Εισηγητής του θέματος υπήρξε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής Αχαρνών Μάρκος Αλεξίου, ο οποίος όπως είπε εκπροσώπησε επίσης τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Συνταξιούχων, την Επιτροπή Ανέργων, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «ο Σωκράτης», και την Ομοσπονδία Γυναικών. 
Ο κος Αλεξίου εν περιλήψει ζήτησε: 
  • Την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος για οικογένειες άνεργες και Δημότες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν το Δημόσιο Αγαθό. 
  • Ζήτησε επίσης από την Αρμόδια Επιτροπή του Δήμου, να βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να αποφεύγονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που μπορεί να οδηγήσουν σε τέλμα, οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα, που ζουν σε δύσκολες συνθήκες και δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το ρεύμα. 
  • Πρότεινε ακόμα να καταργηθούν τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, να υπάρξει μείωση των Δημοτικών Τελών, Κάρτα δωρεάν Διαδρομών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Κονδύλι σίτισης των μαθητών.
Ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης κατά την εισήγησή του 
Ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης από την πλευρά του επεσήμανε πως ο Δήμος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οφείλει να είναι μαχητικός και πρότεινε εκτός από την υιοθέτηση ομόφωνου ψηφίσματος το οποίο έφερε προς ψήφιση η Λαϊκή Συσπείρωση Αχαρνών και τη συμμετοχή του Δήμου στο συλλαλητήριο της 14ης Νοεμβρίου, στο οποίο θα συμμετάσχει όχι μόνο το ΠΑΜΕ, αλλά και πολλοί ακόμη Κοινωνικοί Φορείς και Σωματεία.    

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλο το σώμα που στέκεται δυπλα στο πολίτη και ιδιετερα στον Δήμαρχο

Δημοσίευση σχολίου