Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Αγωνιστικά ξεκίνησε η νέα Σχολική Χρονιά για την Ένωση Γονέων Αχαρνών


ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ "ΣΩΚΡΑΤΗ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014, εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, μαζί με γονείς και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και εκπροσώπους των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής, για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία του 
Δήμου μας. 
Στην συνάντηση, ο Πρόεδρος της Ένωσης κος Κουφογεώργος αναφέρθηκε στα κενά που αντιμετωπίζουν τα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) της περιοχής, στο θέμα των συνοδών παράλληλης στήριξης, στις προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών καθώς και στην περίπτωση του Δημοτικού Σχολείου Βαρυμπόμπης. 
Ο κος Γκίνης ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ότι το αργότερο μέχρι τις 15/10 θα έχει τακτοποιηθεί το 90% των κενών και ότι ΆΜΕΣΑ θα τοποθετηθούν σε όλα τα σχολεία που χρήζουν ανάγκης , οι συνοδοί παράλληλης στήριξης. Ο ίδιος ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ πως αμέσως μετά την κάλυψη των κενών, θα δρομολογηθεί και η κάλυψη των ειδικοτήτων. Επίσης, την Πέμπτη 2/10/2014 η Ένωση Γονέων, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της κο Σωτήρη Κουφογεώργο, ήταν παρούσα στην ‘Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του 6ου Λυκείου Ολυμπιακού Χωριού, όπου αποφασίστηκε συμβολική κατάληψη του σχολείου την επόμενη ημέρα, με αφορμή την σύμπτυξη τμημάτων της Α’ Λυκείου, παρά το ότι υπάρχουν 6 μαθητές με ειδικές ανάγκες και ο νόμος ορίζει μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα. 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ένωσης συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και αρκετούς γονείς. Η κατεύθυνση που δόθηκε από ανώτερο στέλεχος της Διεύθυνσης, είναι η κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από αρμόδιους φορείς, ώστε να αποφευχθεί η σύμπτυξη των τμημάτων. Η Ένωση Γονέων θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό των Συλλόγων της, μέχρι να καλυφθούν τα δίκαια αιτήματά τους. 

  Η Ισχύς εν τη Ενώσει …. Γονέων 
Ο Πρόεδρος: Σωτήρης Κουφογεώργος 
Η Γραμματέας: Ελένη Μότσια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου