Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Δήμος Αχαρνών στην ΚΕΔΕ


Αισθητή και άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσία του Δήμου Αχαρνών στις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο NOVOTEL, στην Αθήνα. Παρουσία όλων των Δημάρχων της χώρας ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις των συναδέλφων του!
Τα σχόλια άκρως θετικά απ’ όλους τους Δημάρχους που δήλωσαν την επιθυμία συνεργασίας με τον Δήμο Αχαρνών σε διάφορους τομείς, ενώ ορισμένοι πρότειναν ακόμη και την αδελφοποίησή τους με τον ιστορικό μας Δήμο! Ο Γιάννης Κασσαβός αντήλλαξε απόψεις με πολλούς συναδέλφους του επικεντρώνοντας κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας και ο ίδιος πως όλα αυτά μπορούν να λυθούν αρκεί να μην υπάρχουν κομματικές παρωπίδες και εμπόδια. Μάλιστα είχε θερμή συνομιλία για αρκετή ώρα με τους Δημάρχους μεγάλων πόλεων όπως του Δήμου Αθηναίων κ. Καμίνη, Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, Ιωαννιτών κ.Μπέκα, αλλά και Δημάρχους της νησιωτικής Ελλάδας, της Κρήτης και γενικότερα της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Βασικό συμπέρασμα της διοργάνωσης ήταν πως ναι μεν η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χτυπηθεί ανελέητα από την οικονομική κρίση, όμως η φράση «ισχύς εν τη ενώσει» αν εφαρμοστεί είναι ικανή να αλλάξει αυτή την άσχημη κατάσταση που επικρατεί. 
Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός: «Η κρίση που βιώνουμε, επιβάλλει σε όλους μας να αλλάξουμε. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ, μια μεγάλη, μια πραγματική μεταρρύθμιση στις σχέσεις της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Εμείς, Δήμαρχοι πόλεων της χώρας, παλιοί αλλά και νεώτεροι, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να παλέψουμε για μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα υπερβαίνει τις παθογένειες του σήμερα. Πιστεύουμε στη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και σε μια Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από τα πολιτικά κόμματα και την κρατική χειραγώγηση».
Τον κ. Κασσαβό συνόδευσαν στην ΚΕΔΕ οι Αντιδήμαρχοι κκ. Δασκαλάκης και Χίος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σπύρος Κατσούρος και ο Γεν. Γραμματέας κ. Κατσιγιάννης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου