Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

'Αμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης και ανακούφισης των πληγέντων ζητά ο ΣΕΒΑ



Σ.Ε.Β.Α.
Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών
Σωκράτους 303, Αχαρναί, Τ.Κ. 13674, Τηλ. 6937 898200 Fax. 210 2440517
E-mail: sebaharnon@yahoo.gr
www.sevaharnon.blogspot.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΣΕΒΑ καλεί σε διεκδίκηση και αγώνα για να παρθούν άμεσα επείγοντα μέτρα.
Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες.
Η πρώτη δυνατή βροχή φανέρωσε την απότομη όξυνση όλων των προβλημάτων στην αντιπλημμυρική θωράκιση και του δήμου μας. Αποκάλυψε για ακόμα μια φορά το τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή μας από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων χωρίς ολοκληρωμένο σχεδιασμό, έργα-ανοικτές πληγές σε εξέλιξη που χρονοτριβούν, μελέτες ανεκπλήρωτες, έργα επείγοντα που δεν υπάρχουν στον προγραμματισμό.
Η κρίση τους γιγάντωσε τα μεγάλα προϋπάρχοντα προβλήματα στις ελάχιστες υποδομές της περιοχής μας με την υποχρηματοδότηση.
Δίκτυα ανύπαρκτα σε πυκνοκατοικημένες πλέον περιοχές, άλλα ασυντήρητα, φθορές, εγκατάλειψη.

Απαιτούμε τώρα να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας . Ο χειμώνας είναι μπροστά. Προέχει να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
Άμεσα να δοθεί έκτατη ενίσχυση στον δήμο μας από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες αντιπλημμυρικής θωράκισης. 
Όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής. 
Όσοι επικαλούνται τα καιρικά φαινόμενα κάνουν απέλπιδα προσπάθεια να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. 
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων , των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών που στήριζαν τόσα χρόνια τις πολιτικές της ΕΕ. Πολιτική που συνεχίζεται: προκλητική χρηματοδότηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ευρωπαϊκά κονδύλια για πανάκριβα έργα βιτρίνας ("βιοκλιματικές " αναπλάσεις, "περιβαλλοντολογικούς" ποδηλατοδρόμους κ.α.) την ίδια στιγμή που δεν χρηματοδοτούν έργα για τις αναγκαίες υποδομές στις εργατικές λαϊκές συνοικίες.
Οι καταστροφές έπληξαν ακόμα μια φορά την πόλη μας και την αγορά της, την περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας που έφερε η καπιταλιστική κρίση.
Απαιτούμε από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να πάρει επείγοντα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών.
ΤΩΡΑ:
· Έκτατη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες τους
· Καταγραφή, άμεση αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών για τις μικρές επιχειρήσεις και τις κατοικίες
· Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
· Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους για τους πληγέντες.
· Κατάργηση του απαράδεκτου ΕΝΦΙΑ και επιστροφή όσων δόσεων έχουν πληρωθεί.
Καλούμε την Δημοτική αρχή και το Δημοτικό συμβούλιο αν όντως θέλουν να στηρίξουν τους πλημμυροπαθείς να υιοθετήσουν και να στηρίξουν το πιο πάνω διεκδικητικό πλαίσιο.


Εμείς ο ΣΕΒΑ καλούμε τους συναδέλφους οργανωμένα μέσα από τον σύλλογό τους συλλογικά και καθολικά να διεκδικήσουμε την προστασία της ζωής μας από την πολιτική της συγκυβέρνησης και όσων την στηρίζουν.
Καλούμε δε τους συναδέλφους που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες σε έκτατη σύσκεψη στα γραφεία μας Σωκράτους 303  την Τετάρτη 29 Οκτώβρη  και ώρα 17:00


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου