Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Από Δεκελείας για Σακελλαρίου στρίψτε Αριστερά!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΣΑ Η ΑΝΤΙΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
Η Οδός Σακελλαρίου 
Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Πολυμενέας εισηγείται το Θέμα

Την αντιδρόμηση της οδού Σακελλαρίου αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το βράδυ της Πέμπτης 16 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το τελευταίο στενάκι της οδού Δεκελείας, ακριβώς πριν την Πλατεία του Αγίου Βλασίου, που ενώνει τη Δεκελείας με την Αγίου Κωνσταντίνου. 

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξαν αντιδράσεις από ορισμένους κατοίκους της Σακελλαρίου που διαφώνησαν με τη νέα αλλαγή. 
Ωστόσο, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Εισηγητής του θέματος Παναγιώτης Πολυμενέας επεσήμανε ότι αυτή η αλλαγή θα συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της κυκλοφορίας και θα αποσυμφορήσει το Κέντρο των Αχαρνών που ασφυκτιά, ενώ επεσήμανε πως το θέμα για την αντιδρόμηση είχε ψηφιστεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με τότε εισηγητή τον εντεταλμένο σύμβουλο Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο, αλλά δεν εφαρμόστηκε γιατί το θέμα είχε αποσυρθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Αντιδήμαρχος διευκρίνισε επίσης, πως η Σακελλαρίου θα μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, ενώ σταδιακά θα εφαρμοστεί ολοκληρωμένος κυκλοφοριακός σχεδιασμός, με στόχο την βελτίωση της σημερινής κατάστασης και  της καθημερινότητας του πολίτη. 
Το θέμα τελικώς ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, το βράδυ της Πέμπτης 16 Οκτωβρίου, με την παράταξη του Σωτήρη Ντούρου να ψηφίζει κατά και τις παρατάξεις των Σπύρου Βρεττού και Οδυσσέα Καμπόλη, λευκό. 
Το βέβαιο είναι ότι για το κυκλοφοριακό μπάχαλο που εξακολουθούν να υφίστανται όσοι κινούνται στο Κέντρο των Αχαρνών ευθύνεται η Διοίκηση του Σωτήρη Ντούρου με υπεύθυνο στο ζήτημα των αλλαγών τον Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο. Για το θέμα, έχει χυθεί πολύ μελάνι. Ιδού μια παλαιότερη ανάρτηση του ΜΕΝΙΔΙΤΗ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πραγματικά που αλλού είχανε δει τέτοιο πράγμα πριν. Τέσσερις ανόδους στην σειρά και καμία κάθοδο.. Χωρίς υπερβολές ήταν η χειρότερη απόφαση, πού μπορώ να θυμηθώ στις Αχαρνές, περί κυκλοφορίας... Απλά δημιούργησαν ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο! Καιρός ειναι να το επαναφέρουν όπως προείχε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ωσ κάτοικος της Σακελλαρίου γνωρίζω πολύ καλά ότι η συγκεκριμένη οδός θα μετατραπεί σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας μόνο στα χαρτιά! Στην πραγματικότητα θα σηκώσει το πλήρες βάρος της αποσυμφόρησης του κέντρου. Όμως μια οδός τέτοιας μικρής διαμέτρου δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές για διερχόμενους πεζούς, κατοίκους και οχήματα με αποτέλεσμα τα συνεχή τροχαία ατυχήματα. Το αυτό έχει αποδείξει το παρελθόν όπου η πορεία των οχημάτων ήταν από την Δεκελείας προς την Αγίου Κωνσταντίνου. Ήδη πολλοί συμπατριώτες μας κινούνται παρανόμως με αποτέλεσμα τους συνεχούς διαπληκτισμούς μεταξύ οδηγών. Τέλος θα ήθελα να αναρτήσετε τα επίσημα κριτήρια χαρακτηρισμού μιας οδού ως ήπιας κυκλοφορίας και όταν αντιδρομηθεί η Σακελλαρίου και μετά την παρέλευση ενός μηνός να έρθετε μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να ελέγξετε αν εφαρμόζονται τα κριτήρια ηπιότητας! Ευχαριστώ.

Δημοσίευση σχολίου