Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Βιβλιοπαρουσίαση στην Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών την Κυριακή 19 Οκτωβρίου

"Επανάσταση στο Ρίο ντε λα Πλάτα"του Σπύρου Χρηστάκη
Δελτίο Τύπου για το βιβλίο "Επανάσταση στο Ρίο ντε λα Πλάτα" 

Στο παρόν ιστορικό πόνημα καλύπτεται η επανάσταση της Αντιβασιλείας του Ρίο ντε Λα Πλάτα ,μιας περιοχής στην Νότιο Αμερική που καλύπτουν τα εθνικά κράτη της Αργεντινής ,της Ουρουγουάης και της Βολιβίας. 
Το βιβλίο εστιάζει στο ιδεολογικό πλαίσιο των επαναστατών που μέσα από τις "σιωπές" τους για όρκο πίστης στον Ισπανό βασιλιά Φερδινάνδο λένε πάρα πολλά. Με πολύ σεβασμό στα ιστορικά αρχεία αλλά και με σύνθεση στην υπάρχουσα βιβλιογραφία έγινε προσπάθεια από τον ερευνητή να αναδείξει στα πλαίσια του δυνατού τι πίστευαν οι επαναστάτες και από την άλλη μεριά την αμηχανία της Ισπανίας. 
Το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να βάλει τον αναγνώστη μέσα στο κλίμα του 19 ου αιώνα ,να φωτίσει τους πρωταγωνιστές και τις πράξεις τους ,να διαλύσει τα όποια στερεότυπα και να καταγράψει αυτή τη διαφορετική όσον αναφορά με τα ευρωπαϊκά εθνικά κράτη, εθνική ολοκλήρωση. Με πολύ μεράκι και χωρίς εμπάθεια προσπάθησε ο συγγραφέας να καταγράψει τις τρεις "γεννήσεις" των κρατών που ξεκίνησαν την δική τους πορεία μέσα από εμφύλιες συγκρούσεις , πολιτικές έριδες αλλά και πολιτικές που ακόμη και στις ημέρες μας είναι πρωτοποριακές. 
Αν πέτυχε το σκοπό του ο συγγραφέας το αφήνουμε στην κρίση του αναγνωστικού κοινού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου