Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Λαμπρή εκδήλωση και συγκινητικές στιγμές στο Ολυμπιακό Χωριό για τα 10 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στην ονοματοδοσία τριών πλατειών του Ολυμπιακού Χωριού στον πρόωρο χαμό τριών Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Άννας Πολλάτου (Ρυθμική Γυμναστική), του Παναγιώτη Ποικιλίδη (Πάλη), και του Γιώργου Σηφάκη (Παραολυμπιονίκη στην Κολύμβηση) θα προχωρήσει ο Δήμος Αχαρνών 

 

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν από κοινού η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Δήμος Αχαρνών, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, η Πολιτική Προστασία Ολυμπιακού Χωριού και φορείς πολιτών και εθελοντών, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου Αχαρνών κ Γιάννη Κασσαβού, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και όλους τους φορείς και τους εθελοντές για την προσφορά τους στο Ολυμπιακό Χωριό. Μεταξύ άλλων, ο κ Γιάννης Κασσαβός τόνισε: «Ο εθελοντισμός είναι τρόπος ζωής. Σε μια εποχή που κυριαρχεί το ατομικό συμφέρον, οι εθελοντές με το παράδειγμά τους μας θυμίζουν ότι αξίες όπως η προσφορά και η αλληλεγγύη έχουν ακόμα δύναμη και εμπνέουν τους ανθρώπους. Προσωπικά, πιστεύω στον εθελοντισμό. Πιστεύω στη δύναμή του να ευαισθητοποιεί ομάδες και να δημιουργεί ενεργούς πολίτες. Ο Δήμος Αχαρνών, μέσω της σύστασης γραφείου Εθελοντισμού, θα προάγει την ανάπτυξη του εθελοντικού πνεύματος με πρωτοβουλίες και δράσεις». 
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο κ Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από τον τρόπο που αγκάλιασε την εκδήλωση ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, στον οποίο βασίζεται για να ξαναζωντανέψουν οι ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις και το Ολυμπιακό Χωριό. 
Επίσης, παρουσιάστηκε βιντεοσκοπημένο το μήνυμα του Thomas Bach, Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ Βασίλης Παραδέλλης Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού, η Aντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Ιωάννα Καρυοφύλλη και η εκ μέρους των εθελοντών των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» η Κατερίνα Σγούρα. Μεγάλη συγκίνηση σε όλους τους παρευρισκομένους προκάλεσε η αναφορά της Προέδρου των Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλας Κοζομπόλη στον πρόωρο χαμό τριών Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Άννας Πολλάτου (Ρυθμική Γυμναστική), του Παναγιώτη Ποικιλίδη (Πάλη), και του Γιώργου Σηφάκη (Παραολυμπιονίκη στην Κολύμβηση), καθώς και η ονοματοδοσία τριών πλατειών του Ολυμπιακού Χωριού προς τιμήν τους. 
Το τελετουργικό της εκδήλωσης περιλάμβανε την παράδοση δύο μεγάλων ζωγραφισμένων πανό από εθελοντές των NOC ASSISTANTS στο 26ο & 29ο δημοτικό σχολείο του Ολυμπιακού Χωριού, που έχουν διακριθεί παγκοσμίως στα πλαίσια του προγράμματος Πρωτοπόρων Σχολείων της Microsoft. Έγινε επίσης παρουσίαση του «Master Plan και των τρόπων αξιοποίησης της Πράσινης Ζώνης του Ολυμπιακού Χωριού» από τον διευθυντή περιβάλλοντος του «Αθήνα 2004» Γιώργο Καζαντζόπουλο και τον Νίκο Θυμάκη της ομάδας εθελοντών γεωτεχνικών «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ». Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες «ΑΘΗΝΑ 2004» κ. Γιάννης Παπαδογιαννάκης, μαζί με τους κκ Σπανουδάκη, Σίμιτσεκ, Παπαπετρόπουλο παρέδωσαν στον Σύλλογο Πολιτικής Προστασίας τον Χάρτη με τις κατοικίες των 202 Αθλητικών Αποστολών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. .
Τέλος, ο Δήμαρχος κ Κασσαβός δώρισε μία μικρογραφία του Αρχαίου Θεάτρου των Αχαρνών, ένα συλλεκτικό βιβλίο με την ιστορία της πόλης των Αχαρνών και ένα χρυσό στεφάνι ελιάς στον κ. Καπράλο, Πρόεδρο της ΕΟΕ, και την κα Βούλα Κομποζόλη, Πρόεδρο των Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Η γιορτή για τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, έκλεισε με ένα μεγάλο πάρτι που χάρισε αισιοδοξία και χαμόγελα σε όλους τους παρευρισκομένους.
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την λαμπρή εκδήλωση, όπως τα αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Συρσίρη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου