Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Φωτογραφικό αφιέρωμα στο Πανηγύρι της Παναγίας Σουμελά Αχαρνών

ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ 


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΩΡΑΣ 

Χιλιάδες πιστών έδωσαν το "παρών" στον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου (με το παλαιό ημερολόγιο), από 21 έως 31 Αυγούστου 2014
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι δεκαήμερες γιορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Παναγίας Σουμελά της περιοχής Αγίου Πέτρου Αχαρνών. 
Την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014, τον Αρχιερατικό εσπερινό τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από το Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο και τον Επίσκοπο Χριστιανουπόλεως κ. Προκοπίου. Ακολούθησε η μεγάλη λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου και της Ιεράς εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, συνοδεία, μαθητικών αγημάτων, Φιλαρμονικής του Δήμου και πλήθους κόσμου. 
Η εορταστική βραδιά ολοκληρώθηκε, με μεγάλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και συναυλία με τους «Απόγονους του Πόντου»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ 
Την Γενική Εποπτεία όλων των εκδηλώσεων, επιμελήθηκε με μεγάλη επιτυχία, ο δραστήριος εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Σουμελά, Πατήρ Γρηγόριος Πιγκάλωβ, μετά τις σχετικές αναθέσεις τόσο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου – Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, όσο και του πρώην Δημάρχου κ. Σωτήρη Ντούρου.
Ιδού η βυζαντινή χορωδία που απέδωσε εξαίσια τους εόρτιους ύμνους, υπό την διεύθυνση του καθηγητού της Βυζαντινής μουσικής και Λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Εκάλης κ. Παπαγεωργίου Βασιλείου.
Κατά το εορταστικό δεκαήμερο τελέστηκαν καθημερινές απογευματινές Ιερές Ακολουθίες
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΌ ΤΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ 
Την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 εκατοντάδες ίσως και χιλιάδες πιστών, από όλη την Αττική και όχι μόνο, παρακολούθησε την ακολουθία του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά το Ιεροσολυμήτικο τυπικό.
Ακολούθησε η λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου, συνοδεία πλήθους πιστών
 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ 
Κατά το εορταστικό δεκαήμερο λειτούργησε υπαίθρια αγορά από δεκάδες μικροπωλητές της πόλη μας...
και.... Λούνα Πάρκ για μικρά και μεγάλα παιδιά! 
Το δεκαήμερο των εορταστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Παναγίας Σουμελά αποτέλεσε πόλο έλξης....
... για δεκάδες επίσημους και μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών


Σε ότι αφορά στο Καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αυτό περιλάμβανε, τετραήμερες Μουσικοχορευτικές συναυλίες, με εκλεκτούς καλλιτέχνες και χορευτικά συλλόγων. Συναυλίες πραγματοποιήθηκαν στις 29 και 30 Αυγούστου, ενώ το δεκαήμερο πανηγύρι της Παναγίας Σουμελά, τελείωσε το βράδυ της Κυριακής 31 Αυγούστου, με την μεγάλη συναυλία του συγκροτήματος «Απόγονοι του Πόντου», με τον σπουδαίο Πόντιο λυράρη και τραγουδιστή, Δημήτρη Καρασσαβίδη. 



Μουσική Οργάνωση – Καλλιτεχνική Επιμέλεια : Γιώργος Υδραίος
Γενική Επιμέλεια εκδηλώσεων : Πατήρ Γρηγόριος Πιγκάλοβ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου