Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Νεκρός μετανάστης στην Αμυγδαλέζα

Θάνατο από εισρόφηση βρήκε την Τρίτη 22 Ιουλίου στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, πενηντάχρονος κρατούμενος πακιστανικής καταγωγής.
Ο κρατούμενος, γύρω στις 4 το απόγευμα, μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Αμυγδαλέζας με εισρόφηση. Οι γιατροί προσπάθησαν να κάνουν ανάνηψη με απινιδωτή και με καρδιακή αναζωογόνηση, χωρίς αποτέλσμα. Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που διεξάγεται αναμένονται τη Δευτέρα.
Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, πρόκειται για τον τρίτο γνωστό θάνατο κρατούμενου στα κέντρα κράτησης για ιατρικούς λόγους, τη στιγμή που η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κέντρων είναι ελλιπής και οι συνθήκες κράτησης εξαιρετικά νοσογόνες.
Ένας κρατούμενος είχε χάσει τη ζωή του πέρσι τον Ιούλιο στο Σισμανόγλειο από νόσημα, που δεν διαγνώστηκε και δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου. Άλλος ένας κρατούμενος είχε καταλήξει στον Ευαγγελισμό το Νοέμβριο λόγω σοβαρής ασθένειας που κι αυτή δεν αντιμετωπίστηκε στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου.
Στους θανάτους αυτούς προστίθενται δύο θάνατοι από αυτοκτονία σε κρατητήρια της Δυτικής Μακεδονίας πέρσι το καλοκαίρι και άλλος ένας θάνατος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην Ξάνθη.

πηγή: tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου