Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Μετά από 40 χρόνια πρώτη Κυριακάτικη λειτουργία στον Αγίου Παντελεήμονα στο νέο Κοιμητήριο Αχαρνών


Του Ιάκωβου Ποθητού 

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η Μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα στο Νέο Κοιμητήριο Αχαρνών. 
Το Σάββατο 26 Ιουλίου,  παρουσία πολλών πιστών, τελέσθηκε από τον Προϊστάμενο του Κοιμητηρίου κι Αρχιερατικό Επίτροπο πατέρα Ευάγγελο με την συνοδεία ιερέων και ιεροψαλτών, ο Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας κι ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονος εντός του Κοιμητηρίου με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου. 
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πατήρ Ευάγγελος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την τέλεση της γιορτής, τόνισε πως ο χώρος του Νέου Κοιμητηρίου, είναι ένας ιδιαίτερος χώρος, τον οποίο πρέπει να τιμούν και να σέβονται όλοι, διότι είναι οι κατοικία των παιδιών, των συγγενών, των φίλων του καθενός. Επεσήμανε πως κι ο Άγιος Παντελεήμονας μαρτύρησε κι αποκεφαλίσθηκε νέος καθώς επίσης, πως είναι προστάτης αλλά και παρηγορητής κι εκείνων που περπάτησαν στην μακαρία οδό αλλά κι όλων όσων, με αβάστακτο πόνο στην καρδιά, επισκέπτονται την τελευταία κατοικία των προσφιλών τους προσώπων και ιδιαίτερα εκείνοι που έχασαν τα παιδιά τους. 
Τέλος, αναφέρθηκε στην σημαντική παρέμβαση της επιτροπής της κοσμητείας με την συνδρομή των πιστών, στην ανακαίνιση του Ιερού Ναού (μεταμόρφωση θα λέγαμε εμείς). 
Την επομένη, ημέρα Κυριακή 27 Ιουλίου, τελέσθηκε για πρώτη φορά από την ημέρα ίδρυσης του Κοιμητηρίου και της λειτουργίας του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα, Θεία Λειτουργία. 
Σημειώνουμε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία του πατέρα Ευάγγελου που φανερώνει την μεγάλη αγάπη του και προς την σημαντική αποστολή του αλλά και προς τους πιστούς και ειδικότερα τους πονεμένους ανθρώπους που καθημερινά επισκέπτονται το Νέο Κοιμητήριο Αχαρνών. 
Τον εορτασμό Μνήμης του Αγίου Παντελεήμονα, τίμησαν με την παρουσία τους, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός, η Πρόεδρος της Επενδυτικής Αχαρνών Σοφία Χριστοπούλου, οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Ελένη Σαχσανίδου, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επενδυτικής Αχαρνών Θανάσης Κούτελας και Νικος Γκασούκας .
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το Αρχείο του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου "Κωστής Παλαμάς" 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου