Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ευχές Κώστα Ζίγκηρη


Το πάρτι της χρονιάς, στο LEMON TREE


Διπλή χαρά για το Σπύρο Στριφτό

Μια φωτό χίλιες λέξεις, για το ευτυχή παππού
Μπορεί με το γάμο του γιου του Πάνου να πήρε μεγάλη χαρά, όμως δεν ήταν η μόνη για το πρώην Δήμαρχο Σπύρο Στριφτό, που, πριν από λίγο καιρό, ευτύχησε να γίνει παππούς, από την κόρη του. 
Μάλιστα στο γάμο του Πάνου Στριφτού, τον οποίο τέλεσε ο πρώην Δήμαρχος, φωτογραφήθηκε χαμογελαστός με το μωρό στην αγκαλιά, από τον πανταχού παρόντα Γιώργο Νιώρα. 
Διπλή χαρά, λοιπόν, για το Σπύρο Στριφτό, που βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο να τον συναισθανθεί, αφού κι ο Νιώρας είχε νιώσει τη ίδια ευτυχία, το περασμένο καλοκαίρι, στη βάφτιση της εγγονής του. 
Βίοι παράλληλοι, που λένε…

Παντρεύει καλά, όποιος παντρεύει τελευταίος…

O Σπύρος Στριφτός έχει τελέσει, στη θητεία του, δεκάδες πολιτικούς γάμους.
Όμως ο συγκεκριμένος, σίγουρα, θα του μείνει αξέχαστος.
Ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, που εξέφρασε τις ευχές του στους νεονύμφους,
 προς τιμήν του, δεν είπε όχι στο ανθρώπινο αίτημα του Σπύρου Στριφτού
 να τελέσει, ο ίδιος, το γάμο του γιου του.
Ο Πάνος Στριφτός τσούγκρισε το ποτήρι του με τη νύφη και φωτογραφήθηκε με τους κουμπάρους του, φορώντας ένα "καβουράκι", καθώς οι μουσικοί της Φιλαρμονικής επένδυαν, μελωδικά, την τελετή...
ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΩΡΑΣ
O τελευταίος, για το 2013, πολιτικός γάμος του Δήμου Αχαρνών, που τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 21 Δεκεμβρίου, είχε δύο όμορφες ιδιαιτερότητες, που τον έκαναν πραγματικά μοναδικό: 
Πρώτον τον τέλεσε ο πρώην Δήμαρχος, Σπύρος Στριφτός, που πήρε ειδική εξουσιοδότηση από το Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο, ως εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος. 
Δεύτερον, γαμπρός ήταν ο γιος του πρώην Δημάρχου, Πάνος, που δεν αρκέστηκε να ακολουθήσει το παράδειγμα του πατέρα του, στην επιλογή του επαγγέλματος. Το ακολούθησε και στην αγάπη του για το Μενίδι, με αποτέλεσμα να επισημοποιήσει τη σχέση του με την αγαπημένη του Χρύσα Χαριτάτου – Τυπάλδου, στο Δημαρχείο της γενέτειράς του.
Αν στα παραπάνω προστεθεί η εορταστική, λόγω των ημερών, ατμόσφαιρα, οι ευχές των συγγενών και των φίλων και η μουσική των τριών μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου, μιλάμε για μια ονειρεμένη τελετή που επισφραγίστηκε με το άνοιγμα της καθιερωμένης σαμπάνιας και προοιωνίζει βίον ανθόσπαρτον για το ζευγάρι.
Να ζήσουν. 

Η μοναξιά του Άη Βασίλη…

Ο Άη Βασίλης ποζάρισε με κέφι στον φακό του Μενιδιάτη, υπηρετώντας άψογα τον ρόλο του...
... η πραγματικότητα όμως είναι, πως ο Άη Βασίλης, βίωσε στιγμές αμηχανίας και μοναξιάς, αναμένοντας τους μικρούς του φίλους, μπρος στον Άη Βλάση 

Γλυκύτατος και καταδεχτικός. Άψογος στον ρόλο του ο Άη Βασίλης που το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου στήθηκε μπρος από τον Άη Βλάση για να μοιράσει γλυκίσματα και χαρά στα παιδιά. Μόνο που οι διαβάτες ήταν λιγοστοί. Τα παιδιά ακόμη πιο λίγα. Άδεια η Πλατεία σε σχέση με τον πληθυσμό αυτής της πόλης. Σαν τον "ένα κούκο που δεν μπορεί να φέρει την Άνοιξη" έμοιαζε καταμεσής της έρημης πλατείας. Μοναδική νότα αισιοδοξίας, τρεις έφηβοι που καθώς πέρασαν  μπρος του με τα ποδήλατά τους,  φώναξαν με περιπαιχτική διάθεση  Ho Ho Ho…

Πανευτυχής στο γάμο του γιου του, ο δερματολόγος Παναγιώτης Βενετσάνος

Η χαρά έχει αποτυπωθεί στο πρόσωπο του γιατρού, που διακρίνεται με το Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο.  Απόλυτα δικαιολογημένη γιατί τα παιδιά του αποτελούν εξαιρετικό ζευγάρι, που έβαλε φαρδιά-πλατιά τις υπογραφές του, σε έναν ονειρεμένο γάμο
ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΩΡΑΣ 
Ένα ξεχωριστό ζευγάρι άνοιξε, το βράδυ του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου, στην καταστόλιστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, νέα σελίδα στη ζωή του. Ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Βενετσάνος και η διατροφολόγος Βάσια Καρπαθίου ένωσαν, πανηγυρικά, τις ζωές τους, δίνοντας αμοιβαίους όρκους αγάπης κι αφοσίωσης, ενώπιον του Δημάρχου Σωτήρη Ντούρου. 
Στο πλευρό τους οι κουμπάροι τους Δημήτρης Ράπτης και Νεφέλη Βιντζηλαίου, οι γονείς τους Παναγιώτης-Σίτσα Βενετσάνου και Μάριος Καρπαθίου-Δήμητρα Κουμπάρου, ο πανευτυχής παππούς της νύφης, Δημήτρης Δημητριάδης κι αρκετοί ακόμα συγγενείς και φίλοι. 
Το εγκώμιο του γαμπρού έπλεξε ο Δήμαρχος, λέγοντας ότι πρόκειται για λαμπρό επιστήμονα που ανήκει σε μια από τις καλύτερες οικογένειες της πόλης. Χωριό που φαίνεται, άλλωστε, αφού αυτός ήταν ο λόγος που τον επέλεξε ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο του συνδυασμού του στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου. 
Για τη νύφη δεν χρειάστηκαν συστάσεις, αφού πρόκειται για μια πανέμορφη κοπέλα, που εντυπωσίασε με τους τρόπους και τις στυλιστικές της επιλογές. 
Πανευτυχής ο πατέρας του γαμπρού και γνωστός δερματολόγος Παναγιώτης Βενετσάνος, με φωτεινότερο, λόγω της περίστασης, το γνώριμο, σε όλους, χαμόγελό του. 
Η τελετή ολοκληρώθηκε με μίνι δεξίωση, στη διάρκεια της οποίας το ζευγάρι δέχθηκε τις ευχές των προσκεκλημένων. 
Ευχόμαστε κι εμείς να είναι η ζωή του γλυκιά, σαν τη μελωδία των δύο μουσικών της φιλαρμονικής, που επένδυσε αυτή τη σπουδαία στιγμή της ζωής του.

Πρόσκληση για την Πρωτοχρονιάτικη Δοξολογία


Ετήσιο πρόγραμμα με super προσφορές στο THE DANCE CLUB by Menidi

Η Σχολή βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία 13 Αχαρναί - τηλ. 2102409063- Έκπτωση 50% σε όλα τα προγράμματα - https://www.facebook.com/thedanceclub.bymenidi

Καλή χρονιά από την Αντικαρκινική Αχαρνών


Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς ετοιμάζει η ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ


Χρόνια Πολλά από την Εύξεινο Λέσχη Αχαρνών ο "ΚΑΠΕΤΑΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" με Ποντιακά Κάλαντα

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Χρόνια πολλά με κουίζ από τον Τσε της Ένωσης Γονέων Αχαρνών





Το μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Αχαρνών Παναγιώτης Κατσιάρης ο οποίος στο προφίλ του στο face book αντί για το πορτρέτο του, έχει τοποθετήσει την εικόνα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, με ανάρτησή του στη σελίδα στο fb της Ένωσης, είπε τα «χρόνια πολλά» με τον δικό του επαναστατικό τρόπο: Ιδού: "Καλημέρα σας! Χρόνια πολλά με κουίζ. ....ποιο δημόσιο-θεσμικό πρόσωπο μας έστειλε τα… εξής: "Με τη παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη σύσταση του νέου σας Διοικητικού Συμβουλίου και σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι αρωγός σε κάθε σας ενέργεια που θα στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας του Πολιτισμού μας"...ενώ μια-δυο ημέρες πριν (στην βράβευση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση) απαξίωνε ΠΛΗΡΩΣ την Ένωση Γονέων (άρνηση να διαβάσει την ευχετήρια μας επιστολή στη γιορτή);;;; ......ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ αποκλειστικά ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!!!!! (Λόγω των ημερών αγάπης ....δεν το σχολιάζω όπως θα έπρεπε .....την κατανόησή σας παρακαλώ)"
Εντάξει, για όσους δεν μπορείτε να βρείτε με τίποτα την απάντηση στο κουίζ, σας δίνουμε τη λύση που είναι «κρυμμένη» στο κάτω μέρος του κειμένου: Απλά πατήστε
  

Κόσμημα των Αχαρνών ο Σταυρός της Παναγίας Σουμελά

ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΟΥΛΟ  ΤΟΥ ΝΑΟΥ
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την μεγαλοπρεπή τελετή τοποθέτησης του Σταυρού στον Τρούλο του Ιερού Ναού της Παναγίας Σουμελά Αχαρνών 
 
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΩΡΑΣ
Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατόπιν, Αρχιερατικής τελετής Αγιασμού, τοποθετήθηκε ο περίτεχνος Σταυρός στον Τρούλο της Παναγίας Σουμελά Αχαρνών, το μεσημέρι της Κυριακής στις 22 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο εμβληματικός Σταυρός, που αποτελεί κόσμημα για την πόλη των Αχαρνών, «ταξίδεψε» από τη Ρωσία και είναι μοναδικός στην Ελλάδα. 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που επιμελήθηκε με κάθε λεπτομέρεια και σεβασμό, ο εφημέριος του Ναού Πατήρ Γρηγόριος Πιγκάλωβ, ο καθαγιασμός του σταυρού, έγινε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρα, παρουσία μεγάλου αριθμού κληρικών και πλήθους πιστών.
Ακολούθησε η ανύψωση και η τοποθέτηση του Σταυρού, υπό τους ήχους ψαλμών, που απέδωσε η εκπληκτική χορωδία του Ιερού Ναού. 
Ο σταυρός είναι δώρο μεγάλης Ρωσικής Εταιρίας, είναι επίχρυσος, ζυγίζει 30 κιλά και έχει πάρει την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλου, για να τοποθετηθεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά και αποτελεί ένα όμορφο δείγμα της τεχνοτροπίας και της αισθητικής που κατασκευάζονται οι Σταυροί στη μεγάλη, αυτή, χώρα.
Η τοποθέτηση του σταυρού στον Τρούλο, αποτελεί, ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση του Ιερού Ναού Παναγίας Σουμελά, που συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς.
Από πλευράς επισήμων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, ο αντιδήμαρχος Κώστας Σαββίδης, ο πρόεδρος δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Γιάννης Κατσανδρής, οι υποψήφιοι δήμαρχοι κ.κ. Παν. Γρηγοριάδης, Σπύρος Βρεττός και Γιάννης Κασσαβός, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Θεόδωρος Χαραλαμπίδης, Σταύρος Κοπαλάς και η πρόεδρος των Τριτέκνων Αχαρνών Μαρία Ναυροζίδου. 
Δείτε καρέ – καρέ την μεγαλόπρεπή τοποθέτηση του Σταυρού

Μελωδικά αποχαιρέτησαν το 2013 οι Θρακομακεδόνες

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εξαίσια συναυλία 
Το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων γέμισε ασφυκτικά 
Φωτορεπορτάζ Γεώργιος Νιώρας 


Μουσικά αποχαιρέτησαν το 2013 οι Θρακομακεδόνες, με μια εξαίσια συναυλία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου. Την εκδήλωση, άνοιξε καλωσορίζοντας τον κόσμο, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Λαμπρινός Πλατυπόδης, ο οποίος προϊδέασε το μουσικόφιλο κοινό για ότι επακολούθησε: Μια εξαίσια βραδιά, με αξεπέραστα κλασικά μελωδικά αριστουργήματα, που όλοι θα τη θυμούνται για καιρό. 
Ιδού και τα μουσικά κομμάτια που απόλαυσε το κοινό:




Αυτό το ψέμα ήταν αθώο...


Προτεραιότητα η Καθαριότητα για τον Γιάννη Κασσαβό

ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΕΥΧΕΣ ΚΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες" 
Τους εργαζόμενους στον τομέα Καθαριότητας στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αχαρνών, επισκέφθηκε ο επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ- Ενεργοί Πολίτες, κ. Γιάννης Κασσαβός, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του. 
Ο Γιάννης Κασσαβός και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες αντάλλαξαν ευχές με τους εργαζομένους, που υπηρετούν σε έναν από τους πιο νευραλγικούς τομείς του Δήμου μας, αυτόν της καθαριότητας. 
Το αμαξοστάσιο του Δήμου Αχαρνών, αποτελεί τη βάση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Αχαρνών.Οι εργαζόμενοι "πιάνουν" δουλειά από τις πρώτες πρωινές ώρες και με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτουν αλλά και την ατελή υποστήριξη από τη δημοτική αρχή, παράγουν ουσιαστικό έργο. 
Παρ' όλο το γιορτινό κλίμα της συνάντησης, οι εργαζόμενοι δεν έχασαν την ευκαιρία να κοινοποιήσουν προς τον επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες κ. Γιάννη Κασσαβό, τα προβλήματα που αφορούν την υπηρεσία τους.
 Η έλλειψη προσωπικού και η δυσχερής προμήθεια ανταλλακτικών για οχήματα και μηχανήματα είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων στην καθαριότητα. Σημαντικό είναι επίσης το ζήτημα της έγκαιρης καταβολής των δεδουλευμένων, σε αργίες . 
Με αφορμή την επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Αχαρνών ο επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες κ. Γιάννης Κασσαβός ανέφερε σχετικά:
"Για την παράταξης μας, οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. Η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών δεν επιτυγχάνεται μόνο από το τη φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων. 
Τα θέματα υλικοτεχνικών υποδομών που σχετίζονται με τις υπηρεσίες καθαριότητες πρέπει να επιλύονται άμεσα. Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου πρέπει να λειτουργούν υπό καθεστώς εργασιακής ασφάλειας, πλήρους συνεργασίας και διαρκούς υποστήριξης". 

Ευχές από το Χρήστο Γκίκα


Ευχές από τον Μάσσιμο Τσαλούχο

Αν το νέο Έτος είναι λουλούδι, μακάρι το άρωμά του να διαλύσει κάθε τι άσχημο από την ατμόσφαιρα της ζωής σας και να σας την πλημμυρίσει μ' αυτό που επιθυμείτε και ονειρεύεστε.
Τσαλούχος Μάσσιμος – Καθηγητής Φυσικής Αγωγής ( Υπεύθυνος Αθλητισμού Διεύθυνσης Β.θμιας Εκπαίδευσης Ανατ.Αττικής ) 
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΣΣΑΒΟΥ "ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες"

Ασπρόμαυρες χιονισμένες ευχές από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών


Χαμός! στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» από το THE DANCE CLUB by Menidi την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου

Μέσω της σελίδας του στο Face Book καλεί τον κόσμο να δει  πως περνούν στο ΤΗΕ DANCE CLUB η Σχολή Χορού ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Πάρτε μια γεύση από το Πάρκο και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του. Επισκεφτείτε  την ιστοσελίδα του στο Face Book ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Φίλοι μου αύριο (Κυριακή 29 Δεκεμβρίου) θα είμαστε όλοι στο χριστουγεννιάτικο χωρίο στις 5 το απόγευμα για να κάνουμε χαμό να χορέψουμε να δείξουμε στον κόσμο την τρελά μας και πως περνάμε στο Dance Club...Σας περιμένουμε όλους στο Πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».
Η Σχολή THE DANCE CLUB by Menidi βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία 13 Αχαρναί - τηλ. 2102409063- Έκπτωση 50% σε όλα τα προγράμματα - https://www.facebook.com/thedanceclub.bymenidi

Καλός στο ανακάτωμα...


Πάει η ευκαιρία του Ντούρου να κόψει κορδέλα…

Που θα ξαναβρεί ευκαιρία να κόψει κορδέλα ο Ντούρος;
Ότι δεν θα κόψει κορδέλα εγκαινίων στη διάρκεια της θητείας του, το ξέρει όλο το Μενίδι. Αλλά ποιος θα πίστευε ότι δεν θα προλάβαινε ούτε την κορδέλα των εγκαινίων στα έργα που έφτιαξαν άλλοι. Ο λόγος για το Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο που δεν κατάφερε το ελάχιστο, δηλαδή να φτάσει έγκαιρα στην τελετή εγκαινίων του μαγειρείου της Μητρόπολης, στη Παναγίτσα, με αποτέλεσμα να κληθεί ως εκπρόσωπος του Δήμου, ο παριστάμενος Γιάννης Κασσαβός. 
Τόση ανικανότητα…

Εγκαινιάσθηκε το μαγειρείο της Μητρόπολης, στην Παναγίτσα

Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό, εγκαινιάσθηκε το μαγειρείο της Μητρόπολης.
ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΩΡΑΣ
Τα εγκαίνια του υπερσύγχρονου Διενοριακού μαγειρείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου- Αχαρνών και Πετρουπόλεως, τελέσθηκαν το πρωί της Κυριακής, 22 Δεκεμβρίου, στον Ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών. 
Τα εγκαίνια του μαγειρείου, το οποίο θα εξυπηρετήσει όλες τις ενορίες του Δήμου Αχαρνών, τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, συμμετέχοντος του υπευθύνου του Κεντρικού Ταμείου Ενοριακής Δράσης (ΚΤΕΔ), π. Εμμανουήλ Σέρβου και ιερέων της Μητροπόλεως. 
Με το τέλος της Θείας λειτουργίας, έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός εντός του Ναού και ακολούθησε το κόψιμο κορδέλας στην είσοδο του μαγειρείου.
Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού, εφημέριος Χαράλαμπος Τριαντόπουλος, ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα, που ανέλαβε την συνέχιση μιας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε προ δεκαπενταετίας στον Ιερό Ναό.
Η κουζίνα που στεγάζεται σε αίθουσα του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, έχει δυναμικότητα 350 μερίδων ημερησίως, κι έχει σχεδιαστεί ώστε να επεκταθεί εύκολα αν οι συνθήκες το απαιτήσουν.
Η κατασκευή έγινε, εξ ολοκλήρου, με πόρους της Μητροπόλεως Ιλίου και χρησιμοποιήθηκαν τα πιο σύγχρονα τεχνικά μέσα, τα οποία εξασφαλίζουν την υγιεινή της παραγόμενης τροφής αλλά και την ασφάλεια του προσωπικού. Ειδικότερα, οι χώροι πληρούν κατά γράμμα τις απαιτήσεις της Υγειονομικής και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. 
Η Ιερά Μητρόπολη με την προσωπική φροντίδα του Μητροπολίτη Ιλίου, υλοποίησε με το Κεντρικό Ταμείο Ενοριακής Δράσης της το πρώτο μέρος ενός εκτεταμένου ανασχεδιασμού στήριξης του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που προσέρχονται στις ενορίες, αναζητώντας την καθημερινή τους τροφή. 
Πατήρ Χαράλαμπος Τριαντόπουλος 
Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ  ΠΑΤΡΟΣ   ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ  ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 
Σεβασμιώτατε
Πατέρα  Εφημέριε, Γενικέ Αρχιερατικέ Επίτροπε Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβαστοί Πατέρες, Αγαπητοί μου χριστιανοί,  
Μεγάλη και ιστορικής σημασίας είναι η σημερινή ημέρα τόσο για την ενορία μας όσο και για την πόλη των Αχαρνών!  Γιατί σήμερα Σεβασμιώτατε επιτελείται η απαρχή ενός μεγάλου και   λίαν   θεαρέστου   έργου   στην   ενορία της Παναγίας.
Σήμερα είναι, επιτρέψατε μου να πω, μια νέα Ίνδικτος, ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται στο κοινωνικό έργο αυτής της Ενορίας και αυτό οφείλεται σε εσάς Σεβασμιώτατε, που από την ημέρα που ήρθατε ως ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως αποδείξατε την έμπρακτον αγάπη σας και το ανήστακτο ενδιαφέρον σας προς τους πάσχοντας  αδελφούς της Μητροπόλεως αλλά και ειδικά προς  τους συμπολίτες  της πόλης των Αχαρνών. Προσωπικά  για  εμένα, είναι μια ήμερα συγκινήσεως και συγχρόνως ημέρα αποκορύφωσης μιας δραστηριότητας την οποία ξεκίνησα πριν από 40 χρόνια όταν κλήθηκα να διακονήσω σε αυτό το της Θεοτόκου Τέμενος, τότε που οι εποχές ήταν κάπως αλλιώτικες αλλά όχι  πολύ διαφορετικές.  Γιατί και σήμερα όπως και τότε, ενορίτες και συμπολίτες μας στερούνται και αυτά τα  πλέον δεδομένα και απαραίτητα για την  καθημερινή τους επιβίωση. Μέχρι τώρα με την ευλογία τη δική Σας και των    προκατόχων  Σας,   και    με    την    αρωγή τόσο ενοριτών όσο και γενικότερα  ευλαβών Χριστιανών καταφέραμε να διατηρήσουμε αδιάκοπη αυτή τη δράση παροχής συσσιτίου και τροφίμων σε απόρους και εμπερίστατους αδελφούς μας. Σήμερα αυτό που θα πρέπει να πούμε είναι ότι περατώνεται το προοίμιο της λειτουργίας του συσσιτίου, όπως είχε οργανωθεί από τον ομιλούντα   και  «ανοίγει»  το  κυρίως κεφάλαιο αυτής της ίδιας δράσης από τον βασικό φορέα   υπό   την   Σεβασμιότητά   σας   και   τον  εκλεκτόν συνεργάτη σας, τον Πατέρα Εμμανουήλ  Σέρβο, Γενικού Αρχιερατικό  επίτροπο της  Ι.  Μητροπόλεως  μας. Θεία κίνητρα ενεργοποίησαν τα φιλάνθρωπα αισθητήρια μας σε αυτό το έργο που δεν είναι άλλα από την αγάπη  προς τον πλησίον.  Όπως μας λέγει ο Μέγας και άγιος της Εκκλησίας μας, ο όσιος Ισαάκ ο Σύρος γράφει ότι η αγάπη και το τέκνο αυτής η ελεημοσύνη, είναι «καύσις καρδίας υπέρ πάσης κτίσεως, υπέρ των ανθρώπων, και υπέρ παντός κτίσματος». Και δε  θα  μπορούσαμε εμείς ιδιαίτερα,  οι λειτουργοί     του     Υψίστου     να     έχουμε     μια  διαφορετική   πεποίθηση  και  στάση.  Αυτή   την πεποίθηση και αυτή τη προοπτική έρχεσθε  Εσείς  Σεβασμιώτατε  να την πραγματώσετε. Εγκαινιάζετε σήμερα ένα μεγάλο έργο, την απαρχή μιας μεγάλης κοινωνικής προσφοράς προς όλους τους χειμαζόμενους συμπολίτες μας. Μια δράση που δεν περιορίζεται στα όρια της ενορίας και που  σκοπό έχει να συντρέξει και να ανακουφίσει στα πλέον χρειώδη κάθε πολίτη αυτού του τόπου που τα έχει ανάγκη.
Σεβασμιώτατε, αγαπητοί μου αδελφοί, συγχωρέστε με,  που μακρηγόρησα και σπατάλησα το χρόνο σας.  Αλλά δεν το κρύβω είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και ενθουσιασμένος με το έργο που σήμερα λαμβάνει αρχή στην ενορία μας και όμως εγκολπώνει όλους τους «εν περιστασέσι όντες» αδελφούς της πόλεως μας, ανεξαρτήτως  φυλής, γλώσσας  και πίστης. Αισθάνομαι ότι γίνεται το πρώτο βήμα για να καταστήσει η Μητρόπολις    μας   την   ενορία    μας    μια    μικρή,  Βασιλειάδα   με   εμπνευστή  και ποδηγέτη  τον Μητροπολίτη και Ποιμενάρχη μας. Και αυτό είναι που από μέρους μου θα παρακαλέσω πρώτα εσάς Σεβασμιώτατε και ακολούθως όλους τους φορείς. Η Ενορία πλέον έχει αναδιαμορφωθεί. Δεν είναι όπως πριν από κάποια χρόνια με το λασπωμένο περίβολο και τα χαμηλά βοηθητικά παραπήγματα. Έχει τα κτίρια της και υποδομές που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν και άλλες κοινωνικές δράσεις. Δε θα ενοχλήσουν ούτε θα διακόψουν τις ενοριακές δράσεις. Αντίθετα θα βοηθήσουν σε μια πιο ουσιαστική, βιωματική  προσέγγιση του  ευαγγελικού λόγου.
Αυτό ακριβώς προσωπικά αλλά και εκ μέρους των συνεφημερίων μου, τον  Πατέρα  Θεολόγο  και  τον   Πατέρα  Γεώργιο  και εκ μέρους της ενορίας ευχόμαστε και παρακαλούμε : Τη σύνθετη  χρήση   και λειτουργία  των  δομών  της Ενορίας μας υπό την Ιερά μας Μητρόπολη  για  την ωφέλεια  όλων,  κάτω    από  τη    πεφωτισμένη καθοδήγηση Σας  Σεβασμιώτατε, με την συνεργασία του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου πατρός  Εμμανουήλ,  καθώς και  των   Αρχιερατικών   Επιτρόπων             και   των Προέδρων της  Ενοριακής Δράσης των Ιερών Ναών αλλά και  κυρίως  την ενεργό συμμετοχή όλων των πιστών πολιτών αυτής της πόλεως, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την πρόοδο και ευημερία της.
Σας ευχαριστώ.

Ακόμα κι όταν ο Ντούρος λέει ανέκδοτο...


Και στις πιο δύσκολες στιγμές, η ζωή είναι ωραία.
Ακόμα κι όταν λέει ανέκδοτο ο Ντούρος...

Ευχές Γιώργου Δασκαλάκη

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΣΣΑΒΟΥ "ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες" 

Ανοίγει τα φτερά της η Χορωδία της ΕΓΕ Αχαρνών

ΘΑ ΨΑΛΕΙ ΥΜΝΟΥΣ  ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 

Ευχές από το Καλλιτεχνείο των Αχαρνών

Φωτογραφία από ζωγραφιά της Stefany Veldemiry για το Λευκό Παραμύθι από τονKostas Stoforos που το φτιάξαμε μαζί με παιδιά πριν κάμποσο καιρό!
Με αυτό το Λευκό Παραμύθι (ψάξτε το στο internet και κατεβάστε το δωρεάν) που είναι αφιερωμένο στο Καλλιτεχνείο και μ'αυτό την προβλήτα αποχαιρετούμε το 2013 και σας ευχόμαστε υγεία κι αγάπη κι ευτυχισμένο το 2014 με δημιουργία και -μπορεί ν'ακούγεται άχρηστο, μα είναι τόσο αναγκαίο- περισσότερη εξωστρέφεια, έκφραση, επικοινωνία!

Κλειστά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνου – 29 Δεκεμβρίου υπενθυμίζει ο ΣΕΒΑ



Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα του Δήμου Αχαρνών την Κυριακή 29-12-2013 αφού εκ του νόμου λειτούργησαν τις 2 Κυριακές όπου είχαν δικαίωμα για το αυτό. Σχετική ανακοίνωση έχει εκδώσει εκ τούτου και το Υπουργείο Ανάπτυξης ως ο αρμόδιος φορέας του κράτους. Ο ΣΕΒΑ εφιστά την προσοχή των συναδέλφων για το αυτό, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα από αρμόδιους ελέγχους που τυχόν γίνουν.

Ευχές από τον Θανάση Κατσιγιάννη "Νέα πόλη Νέα Πνοή"