Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Επιστροφή στις νίκες θέλει ο Αχαρναϊκός

Επιστροφή στις νίκες αναζητά ο Αχαρναϊκός που την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της 10ης Αγωνιστικής θ’ αντιμετωπίσει στο γήπεδο του τον Φωκικό στις 15:00. Σύμμαχός του,  όπως σε όλους τους αγώνες, με ζέστη και με κρύο, θα είναι ο φίλαθλος κόσμος του. 

Στο "Δέντρο Ζωής" ο Γιάννης Κασσαβός

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ενημερωτική συνάντηση που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες" Γιάννης Κασσαβός
Ενημερωτική συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αχαρνών και επικεφαλής της παράταξης "Αχαρναί Ενεργοί Πολίτες" Γιάννη Κασσαβό πραγματοποίησαν την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου τα μέλη του Δ.Σ. της Τράπεζας Αίματος «Δέντρο Ζωής» Στην συνάντηση έδωσαν το παρόν και τα μέλη της παράταξης "Αχαρναί Ενεργοί Πολίτες" Γιώργος Δασκαλάκης και Μάκης Ευθυμούδης.
Φωτό αρχείου από την παρουσία του Γιάννη Κασσαβού στην 1η αιμοδοσία του Δέντρου Ζωής
Αξίζει να σημειωθεί εξάλλου, πως πρόσφατα το Γραφείο Τύπου της παράταξης του  Γιάννη Κασσαβού, προκειμένου να εκφράσει την συμπαράσταση του στην πρωτοβουλία ίδρυση τράπεζας αίματος για τους μαθητές και τους γονείς του Δήμου Αχαρνών είχε εκδώσει το ακόλουθο Δελτίο Τύπου
«Την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του, εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες κ. Γιάννης Κασσαβός, προς τα μέλη της πρωτοβουλίας για την ίδρυση Τράπεζας Αίματος με την επωνυμία "Δέντρο Ζωής". 
Ο Γιάννης Κασσαβός έδωσε το παρόν στην 1η Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, όπου διαπίστωσε ότι, το "Δέντρο Ζωής" έχει συσταθεί και οργανωθεί σε γερές βάσεις και ότι ο δυναμισμός και το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης των ιδρυτικών μελών εγγυάται την επίτευξη του στόχου της πρωτοβουλίας. Να γίνει δηλαδή μια διαρκής παρακαταθήκη αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών κυρίως των μαθητών/τριών όλων των δημοσίων σχολικών μονάδων του Δήμου Αχαρνών, καθώς και όλων των γονέων μελών - εφόσον αυτό είναι δυνατό.Η παράταξη ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες καλεί όλους τους δημότες των Αχαρνών - γονείς και μη – ώστε να συνδράμουν την πρωτοβουλία, να γίνουν μέλη στην Τράπεζα Αίματος και να συμμετάσχουν ενεργά στις αιμοδοσίες που θα πραγματοποιηθούν. Με την ευκαιρία της ίδρυσης της Τράπεζα Αίματος "ΔΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ" ο επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες και υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: "Η –απευκταία - ανάγκη για αίμα όποτε υπάρχει κάποιο συμβάν, δημιουργεί άγχος και αγωνιώδεις εκκλήσεις για να καλυφθεί η ανάγκη. Η πρωτοβουλία της ίδρυσης Τράπεζα Αίματος με την επωνυμία "ΔΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ" έρχεται να μετριάσει ή και να εξαλείψει αυτή την αγωνία, όταν η ανάγκη αφορά μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας. Αναμφισβήτητα, το "ΔΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ" είναι άξιο συγχαρητηρίων αλλά κυρίως χρειάζεται την υποστήριξη από όλους μας". 


Ξεσηκωμός για τον ΕΟΠΥΥ από την Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου στον Άγιο Βλάση την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου

Φωτό Αρχείου από την πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου και εκπροσώπων του Σωματείου Οικοδόμων έξω από τα κτίρια του ΕΟΠΥΥ στο Ολυμπιακό Χωριό
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Εργαζόμενοι – Άνεργοι – Συνταξιούχοι ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Η κυβέρνηση διαλύει του ΕΟΠΥΥ.
Με το νέο σχεδιασμό της, θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο τη δραματική κατάσταση που υπάρχει στο χώρο της Υγείας Πρωτοβάθμιας και Νοσοκομειακής.
Η νέα μεταρρύθμιση της κυβέρνησης γίνεται ένα χρόνο μετά την πολυδιαφημιζόμενη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ που θα βελτίωνε την προβληματική λειτουργία του ΙΚΑ και του Δημοσίου. Αντί αυτού διέλυσε παραπέρα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Το ίδιο θα συμβεί και με το νέο σχεδιασμό. Η πρόσβαση σε γιατρό , φάρμακα και εξετάσεις θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. Έτσι θα ενισχυθούν παραπέρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της Υγείας. Για να βρούμε γιατρό θα απευθυνόμαστε στα διαλυμένα νοσοκομεία και με πληρωμή στα κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς με, τους περιορισμούς που έχουν 200 εξετάσεις τον μήνα , 10 την ημέρα. Στο Μενίδι , το μοναδικό κέντρο υγείας η ¨Πολυκλινική ¨του Ολυμπιακού Χωριού λειτουργεί σαν ιδιωτική μονάδα, που τα πάντα πληρώνονται πολύ ακριβά.
Παράλληλα, οι 10.000 εργαζόμενοι, γιατροί, υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ μένουν ξεκρέμαστοι και μετά την αξιολόγηση θα απολυθούν πάνω από 1.000 γιατροί !! Η Λαϊκή Επιτροπή, τα σωματεία που συμμετέχουμε , στηρίζουμε των αγώνα των γιατρών, του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι να αντιδράσουμε μαζικά, για να μην προχωρήσει η διάλυση του ΕΟΠΥΥ. 
Να μη κλείσει καμία μονάδα του ΕΟΠΥΥ. 
Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος σε αυτόν .
Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι .
Να ενταχθεί η Πολυκλινική του Ο.Χ. στο δημόσιο σύστημα υγείας.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
την ΤΡΙΤΗ 3/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:00 Μ.Μ.
στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ( ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ )

Συγκλονιστική αποκάλυψη Κρημνιανιώτη!!!


Τιμά τη μνήμη του Οσίου Πορφυρίου η Παναγίτσα τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αχαρνών Την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7.30 π.μ. για Πρώτη φορά Θα τελέσουμε την ΠΡΩΤΗ ΜΝΗΜΗ Του Οσίου πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου όπου θα τελεσθεί Εόρτιος Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Παρών ο Γιάννης Κασσαβός στην Ένωση Γονέων Αχαρνών

Ο Γιάννης Κασσαβός και μέλη της παράταξης "ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες " με τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων
Τo «παρών» στην τακτική συνεδρίαση της Ένωσης Γονέων Αχαρνών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες» Γιάννης Κασσαβός έχοντας στο πλευρό του και μέλη της παράταξής του. Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος αφορούσαν τα εξής θέματα:
- Προγραμματισμένες εκδηλώσεις :1. Βράβευση των μαθητών των σχολείων 
που εισήχθησαν στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 2. Διαγωνισμός σκάκι σε
συνεργασία με τον ΕΟΣ.
- Έναρξη παραγωγικής λειτουργίας νέου ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος
Σχολικών Μονάδων και Διοικητικών Δομών «myschool»
- Τρέχοντα θέματα παιδείας
- Προτάσεις μελών αντιπροσώπων.
Ο Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε τη διαρκή του στήριξη σε όλα τα ζητήματα Παιδείας που αφορούν στο Δήμο Αχαρνών, τόνισε πως θα είναι στο πλευρό της Ένωσης Γονέων για οποιοδήποτε θέμα τον χρειαστεί και συνεχάρη τους εκπροσώπους του Γονεϊκού Κινήματος της πόλης, για την άοκνη προσπάθεια τους με στόχο την βελτίωση της σχολικής ζωής των Μαθητών όλων των βαθμίδων. 

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για παιδιά στο Ολυμπιακό Χωριό

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

Το ωραιότερο δώρο!

ΒΙΒΛΙΑ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒΟ ΠΟΘΗΤΟ

Ροζ στο πέτο

Με ξεχωριστή περηφάνια έφερε στο πέτο του ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Αχαρνών Παναγιώτης Καζανάς το ροζ κορδελάκι – σύμβολο πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Και μάλιστα όχι μία, αλλά τρεις μέρες. Όσο κράτησε η παραμονή της  κινητής μονάδας  μαστογραφίας στο Δήμο Αχαρνών. Από τις 26 ως και τις 28 Νοεμβρίου. Τα σακάκια άλλαζαν, από την μια μέρα στην άλλη, αλλά το σύμβολο πάντα εκεί! Να θυμίζει πως μερικοί άντρες δεν φοβούνται να δείξουν την λατρεία που τρέφουν στις γυναίκες. Τις μάνες, τις συντρόφους, τις θυγατέρες, τις αδελφές τις φίλες, όλες τις γυναίκες του κόσμου! Γι’ αυτό και στην συνέχεια ανέβασε ένα ένα τα σακάκια του με το ροζ κορδελάκι στο face book...
 Γιατί μερικές φορές, τα σύμβολα προκαλούν πιο δυνατές συγκινήσεις απ’ τις λέξεις… Μπράβο λοιπόν στον Παναγιώτη Καζανά. Κυρίως γιατί η ευαισθησία του μετουσιώνεται σε πράξεις. Ο απολογισμός της δωρεάν τριήμερης προληπτικής εξέτασης για τον καρκίνο του μαστού σε άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου Αχαρνών θα φτάσει οσονούπω!  Και δεν είναι μικρός. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία κι έδωσε ελπίδα σε γυναίκες που το είχαν ανάγκη. Εύγε λοιπόν στην Αντικαρκινική Αχαρνών για την πρωτοβουλία της, με την ευχή να φορέσει ξανά ροζ κορδελάκι στο πέτο ο Πρόεδρος...

Τέλος στο φλερτ Θεόφιλου-Ντούρου…

Σ. ΝΤΟΥΡΟΣ-ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΦΟΥΞΕΝΙΔΗΣ
Η διοίκηση Φωτιάδη αποχώρησε από το Δήμο μετά τη ήττα της, το Δεκέμβριο του 2010. Όχι όμως και ο Θεόφιλος Αφουξενίδης που συνέχισε ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς για ακόμα ένα χρόνο και βάλε. Το φλερτ του άξιου στελέχους της διοίκησης Φωτιάδη με το Ντούρο συνεχίστηκε με την αξιοποίηση του Θεόφιλου από τις επιχειρήσεις του Νίκου Κρημνιανιώτη κι όλα έδειχναν ότι θα επισημοποιείτο με μια συνεργασία στις επικείμενες εκλογές. Όμως πολύ πριν από τις ανεξαρτητοποιήσεις των Δημοτικών Συμβούλων του Ντούρου, ο Θεόφιλος είχε χαράξει τη δική του ρότα κι αναζητούσε νέες εμπειρίες. Στο πλαίσιο αυτό εμφανίζεται, εσχάτως, στην Πλατεία, με τους λιγοστούς του φίλους, προσπαθώντας να βρει υποστηρικτές. Μάλλον άδικα χάνει το χρόνο του, να μπει μπροστά σε αυτοδιοικητικό σχήμα. Πρώτον γιατί ο ίδιος δεν μπορεί και δεύτερον γιατί το δακτυλίδι, που του έδωσε, με την επιστολή παραίτησής του, ο Φωτιάδης, είναι μικρής πολιτικής αξίας…
Όσο για την αποστασιοποίησή του από το Ντούρο κανείς δεν μπορεί να το προσάψει στο Θεόφιλο. Θα ήταν κρίμα να αυτοκτονήσει πολιτικά, έστω κι αν ο Ντούρος του φέρθηκε με αβρότητα. 
Αβρότητα που, παρεμπιπτόντως, δεν εκτίμησε ο Θεόφιλος, ο οποίος, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, «έβγαλε γλώσσα» στο Ντούρο…
Μάλιστα…

Τα τελευταία ένσημα του Τάκη Ντούρου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
Τα τελευταία του ένσημα στην αυτοδιοίκηση, κολλάει ο Παναγιώτης Ντούρος, που ανέλαβε χρέη Αντιδημάρχου στη θέση του παραιτηθέντος Σπύρου Βρεττού. Δυστυχώς στην τριετία που πέρασε ταυτίσθηκε με το Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο, όπως είχε κάνει και με το Τάσο Μουστακάτο κι έτσι θα περιμένει πάλι άλλη μια δεκαετία για να επανέλθει στα κοινά.
Μήπως και ξεχάσουν, πάλι, οι δημότες, την τραγική του ανυπαρξία…  

Σόου Αφουξενίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΑΦΟΥΞΕΝΙΔΗΣ
Επίθεση στους εκπροσώπους της Περιφέρειας με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, έκανε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης, 28 Νοεμβρίου, ο Θεόφιλος Αφουξενίδης. Μάλιστα δε δίστασε να συγκρουσθεί με το Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να τον διορθώσει, λέγοντάς του ότι ο Γιώργος Σμέρος δεν έρχεται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Που σημαίνει ότι ο πολλά υποσχόμενος συμπολίτης μας κύριος Θεόφιλος κάνει τα δικά του αυτοδιοικητικά όνειρα. 
Ας προσέξει μόνο, επειδή οι εκλογές γίνονται άνοιξη, μήπως τα όνειρα αυτά είναι εαρινά… 

Mέντιουμ ο Θέμης

ΘΕΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Την πρόβλεψη ότι το ΙΚΑ του Ολυμπιακού Χωριού θα μεταφερθεί στο Ίλιον έκανε ο πρώην Δήμαρχος Θρακομακεδόνων, Θέμης Οικονόμου.
Μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της Πέμπτης, 28 Νοεμβρίου, ο Θέμης δήλωσε ότι ρισκάρει εκ του ασφαλούς, γιατί οι προβλέψεις του βγαίνουν. «Όποια πληροφορία έχω, κατά καιρούς, δώσει, βγήκε. Θυμηθείτε την Αμυγδαλέζα, την Εφορία, αλλά και τη μεταφορά του ΙΚΑ από τις Αχαρνές στο Ολυμπιακό Χωριό. Σας λέω λοιπόν ότι όλες οι υπηρεσίες του ΙΚΑ που στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια θα μεταφερθούν» τόνισε χαρακτηριστικά. 
Αν βγει και τώρα αληθινός, μάλλον θα πρέπει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την πρόβλεψη…

Surprise Party με άπαιχτες χορογραφίες από το THE DANCE CLUB by Menidi

ΞΕΦΑΝΤΩΣΑΝ ΟΙ ΧΟΡΕΥΤΈΣ ΤΟΥ  THE DANCE CLUB by Menidi ΜΕ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 
«Αγαπημένοι μας μαθητές και φίλοι... για μια ακόμη φορά περάσαμε φανταστικά. 'Ηταν μια υπέροχη βραδιά με 2 super χορογραφίες από το DANCE CLUB BY MENIDI!!! Σας ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή σας και αναμένουμε αγωνιωδώς την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή μας που έρχετεεεεεεεεεεεε!!!» έγραψαν οι υπεύθυνοι της Σχολής στην σελίδα της στο FB, προαναγγέλλοντας τα ωραία που έρχονται.  Για του λόγου τους το αληθές δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την χορευτική βραδιά. 

Η Σχολή βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία 13 Αχαρναί - τηλ. 2102409063- Έκπτωση 50% σε όλα τα προγράμματα - https://www.facebook.com/thedanceclub.bymenidi





Να υπενθυμίσουμε τέλος πως...
Άλλο ένα PARTY έρχεται δυναμικά για να αλλάξει τις Παρασκευές μας στις 29 Νοεμβρίου στην τοποθεσία The Dance Club By Ag.anargiroi, Athens, Greece

Κίνημα πατάτας φτιάχνει "ο Καπετάν Ευκλείδης"

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Φιλότιμοι οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αχαρνών

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους επιχειρηματίες των Αχαρνών που μας τίμησαν με τη χορηγία τους . Έτοιμα τα νέα ημερολόγια μας για το νέο έτος 2014. Με εκτίμηση οι μαθητές και το 15 μελές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αχαρνών
Πρόεδρος του 15μελούς 
Κωνσταντίνος Καλπακίδης 

Αναστατώνει η Αναστασία

Σκέτη ομορφιά η συντοπίτισσά μας Αναστασία Σιδηροπούλου, απαλλαγμένη πλέον από το άγχος του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ομορφιάς στη Ρωσία,  στον οποίο εκπροσώπησε επάξια την χώρα μας αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις,  απολαμβάνει πλέον στιγμές χαλάρωσης.   Έτσι βρήκε χρόνο, να μοιραστεί στο Face Book με τους διαδικτυακούς της φίλους,  φωτογραφικά στιγμιότυπα από την υπέροχη εμπειρία της στον Διαγωνισμό Μις Universe. Μέσα από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα  που ανέβασε στη σελίδα της στο FB, διακρίνεται η έντονη διάθεσή της να προβάλει και να ευχαριστήσει ανθρώπους που την στήριξαν, προσφέροντας της εκτός από την φιλία τους και την αναγκαία περιποίηση. Προβάλει επίσης συνδιαγωνιζόμενες φίλες της από άλλες χώρες του κόσμου και χαρίζει  σε όλους μας, το ποιο γλυκό της χαμόγελό. Χάρμα οφθαλμών η Αναστασία. Απολαύστε την! 

Στο κόκκινο οι Ροζ διαδρομές

ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΔΩΡΟ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 
Υπέροχη φωτογραφία με το ουράνιο τόξο - σύμβολο ελπίδας - να δεσπόζει πάνω από την κινητή μονάδα μαστογραφίας 
Ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Αχαρνών Παναγιώτης Καζανάς πρόσφερε αναμνηστικούς επαίνους σε όλα τα μέλη της Κινητής Μονάδας 
Το ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας αλλά και τα μέλη της αντικαρκινικής Αχαρνών συμμετείχαν στην όλη διαδικασία, ψυχή τε και σώματι
Από το εγχείρημα, δεν θα μπορούσε να λείψει η Πρόεδρος της ΕΓΕ Αχαρνών Λίτσα Αλεξάνδρου Πανά, πολλώ δε μάλλον γιατί είναι και μέλος του Δ.Σ της Αντικαρκινικής Αχαρνών
Δικαίως ο εικονιζόμενος κύριος βρέθηκε ανάμεσα σε τέσσερις γυναίκες. Διότι πρόκειται για τον Χειρουργό – Διευθυντή Κλινικής Μαστού του νοσοκομείου "Άγιος Σάββας" και Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Αντικαρκινικής, Ευάγγελο Φιλόπουλο, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος του συγκεκριμένου προγράμματος.
Απόλυτη επιτυχία σημειώνει  το εγχείρημα του Παραρτήματος Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας που προσφέρει δωρεάν εξέταση μαστού και μαστογραφίες σε  άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου, χαρίζοντας τους πολύτιμο δώρο ζωής, εν καιρώ κρίσης. Την κινητή μονάδα μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας  που βρίσκεται στο Δημαρχείο Αχαρνών με το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κατά το τριήμερο  26 και 27 και 28 Νοεμβρίου,  επισκέφθηκαν, την πρώτη μέρα 60 και την δεύτερη 62 γυναίκες. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το μεσημέρι  της  Τετάρτης 27  Νοεμβρίου έδωσε το παρών και ο Χειρουργός – Διευθυντής Κλινικής Μαστού του νοσοκομείου Άγιος Σάββας και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Αντικαρκινικής, Ευάγγελος Φιλόπουλος, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του συγκεκριμένου προγράμματος. Όπως τόνισε μιλώντας στο «Μενιδιάτη» ο πρόεδρος της Αντικαρκινικής Αχαρνών Παναγιώτης Καζανάς τα μέλη της κινητής μονάδας έμειναν απόλυτα ευχαριστημένα από την ζεστή φιλοξενία και την όλη διαδικασία με αποτέλεσμα να δώσουν την υπόσχεση ότι θα υπάρξει κι επόμενη φορά. Μακάρι, γιατί η μεγάλη συμμετοχή έδειξε κάτι που οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν καλά. Πως δυστυχώς η πόλη των Αχαρνών έχει πολλές άνεργες κι ανασφάλιστες γυναίκες που έχουν ανάγκη από δωρεάν προληπτικές εξετάσεις που στην κυριολεξία σώζουν ζωές…  Η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας θα ολοκληρώσει το πολύτιμο έργο της και θα πατήσει γκάζι και γι΄άλλες ροζ διαδρομές, το απόγευμα της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Αντικαρκινική Αχαρνών θα κάνει τον απολογισμό της, που ήδη έχει καταγράψει θετικό πρόσημο, αφού η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αναμφίβολα αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους. 

Στο γυαλί, πάλι, η παιδεραστία από ιερέα του Μενιδίου

Ο Θεόκλητος Ρενέσης εκτίει
ποινή κάθειρξης 25 ετών
Επανήλθε στην επικαιρότητα, με αφορμή τη δράση ιερωμένου στην Παιανία, η υπόθεση του Αρχιμανδρίτη Θεόκλητου Ρενέση, που καταδικάστηκε, τον περασμένο Ιούνιο, σε κάθειρξη 25 ετών, για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών και ασέλγεια, στην Ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου Άνω Αχαρνών.
Στην εκπομπή ΜΑΚΕΛΕΙΟ του τηλεοπτικού σταθμού ΖΟΟΜ μίλησε ο άνθρωπος που είχε καταγγείλει το Θεόκλητο. Είναι ενορίτης των Άνω Αχαρνών κι είχε, όπως καταγγέλει, υποστεί κι ο ίδιος σεξουαλική παρενόχληση από τον καταδικασθέντα. 
Την υπόθεση είχε αποκαλύψει, το 2012, σε πανελλαδική αποκλειστικότητα, ο ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ.
Δείτε το σχετικό βίντεο της τηλεοπτικής εκπομπής, που αναρτήθηκε στο you tube στις 26 Νοεμβρίου 2013:

Βλαχοδήμαρχος στο Μενίδι

Πίνει καφέ και ουζάκι στην κεντρική Πλατεία Αχαρνών... και δεν είναι άλλος από τον συντοπίτη μας ηθοποιό Λευτέρη Λουκαδή
... για του λόγου το αληθές την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου βρέθηκε  στο La Poeta και στην παρέα του Πάνου Σκουρολιάκου, καθώς τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου θα τους απολαύσουμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου, "Ξύλινα Χάλκινα Κρουστά" 
Εξάλλου φέτος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ήπιε τα ουζάκια του (διακρίνεται στην κορυφή του τραπεζιού) στον "Μπύρο" μαζί με Ιδρυτικά μέλη της Δημοτικής Παράταξης "Αχαρνείς" Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση, της οποίας πρόσφατα ανέγνωσε και την Ιδρυτική Διακήρυξη
Ο Αλέξης Τσίπρας επικρίθηκε το καλοκαίρι, όταν αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έκανε λόγο για «βλαχοδήμαρχους». Όμως, στο Μενίδι υπάρχει βλαχοδήμαρχος και δεν εννοούμε αυτόν που νομίζετε. Πρόκειται για τον πρωταγωνιστή της τηλεοπτικής καμπάνιας για τη διαφήμιση του 11880 που έκανε πάταγο κι εξιστορούσε τα καμώματα ενός γραφικού βλαχοδήμαρχου της ελληνικής επαρχίας. Είναι ο συντοπίτης μας ηθοποιός Λευτέρης Λουκαδής, που όχι μόνο κατοικεί στην πόλη μας αλλά πίνει συχνά πυκνά τον καφέ του στην κεντρική Πλατεία με τους φίλους του. Μάλιστα είναι ενεργός πολίτης και συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα σαν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της νέας Δημοτικής Παράταξης «Αχαρνείς» Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση. Είναι εξάλλου εκείνος,  που ανέγνωσε και την ιδρυτική διακήρυξη της εν λόγω παράταξης, πριν από μερικές μέρες. Τώρα το κοινό του Μενιδίου θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει στην παρουσίαση του βιβλίου του επιστήθιου φίλου του Πάνου Σκουρολιάκου «Ξύλινα Χάλκινα Κρουστά», που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών. Εκεί θα τον απολαύσουμε να διαβάζει μαζί με την επίσης συντοπίτισσά μας ηθοποιό Μαρία Φιλίππου, αποσπάσματα από την συλλογή διηγημάτων του Πάνου Σκουρολιάκου. 
 Απολαύστε μερικά από τα διαφημιστικά spot του δικού μας βλαχοδήμαρχου Λευτέρη Λουκαδή

«Ήρθε κι έδεσε!» ο Πάνος Σκουρολιάκος με τα εφηβάκια στο La Poeta

Ποιος δεν θυμάται τον ερωτοχτυπημένο  Περικλή, στην τηλεοπτική σειρά "Ήρθε κι έδεσε " ν' αποκαλεί  "ζουζούνι" την αγαπημένη του Ναταλίτσα (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) με την αρκούντως επαρχιώτικη εσάνς;  
Οι δεσποινίδες της φωτό που βρέθηκαν στην παρέα του Πάνου Σκουρολιάκου στο café La Poeta, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, δεν έχουν απολαύσει τον σπουδαίο Έλληνα ηθοποιό σε σημαντικές θεατρικές παραστάσεις από τις ουκ ολίγες που έχει δώσει. Όταν όμως η αδαής μαμά τους πήγε να τους τον συστήσει, εκείνες την διέκοψαν βιαίως. «Μα τον ξέρουμε!» αναφώνησαν. «Ποιος είναι;» ρώτησε εκείνη σαστισμένη. «Ο Περικλής απ΄το Ήρθε κι έδεσε!» απάντησαν με τον αυθορμητισμό των παιδιών και βρέθηκαν μεμιάς στο πλευρό του, προκείμενου να φωτογραφηθούν μαζί του και να του εκφράσουν τον θαυμασμό τους. Το βέβαιο είναι, πως ο Πάνος Σκουρολιάκος δεν μπόρεσε να κρυφτεί απ΄ τα παιδιά. Τουναντίον μάλιστα. Είχε μαζί τους εποικοδομητική συνομιλία και ως γνήσιος καλλιτέχνης αλλά και γονιός, τα συμβούλεψε για το επαγγελματικό τους μέλλον, με πατρική στοργή.

«Οι … νεανικές αμαρτίες» του Πάνου Σκουρολιάκου θα βγουν στη φόρα, στον Δήμο Αχαρνών τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου

«ΞΥΛΙΝΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΚΡΟΥΣΤΑ» Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Στην παρέα του Πάνου Σκουρολιάκου στο cafe "La Poeta" , βρέθηκε ο Γρηγόρης Αλιφέρης καθώς τους συνδέει φιλιά ετών, ο συντοπίτης μας ηθοποιός Λευτέρης Λουκαδής, ο δημοσιογράφος Γιάννης Βαβουρανάκης, αλλά και μαθήτριες που έσπευσαν να εκφράσουν τον θαυμασμό τους στον ηθοποιό - συγγραφέα 
Ο αγαπημένος ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών ανάμεσα σε δημοσιογραφική παρέα, στο “La Poeta”. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η είδηση δεν αφορούσε κάποια νέα του θεατρική παράσταση, αλλά τον άλλο μεγάλο έρωτα της ζωής του, που είναι η συγγραφή. Ο Πάνος Σκουρολιάκος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους του τοπικού Τύπου, πως τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών, η ομάδα «Πολιτιστική Δημιουργία» θα παρουσιάσει το βιβλίο διηγημάτων του, «Ξύλινα Χάλκινα Κρουστά» που κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις του Αυγούστου». Τα διηγήματα “Ξύλινα, Χάλκινα, Κρουστά” είναι, όπως σημειώνει και ο ίδιος ο συγγραφέας: “Νεανικές αμαρτίες… Διηγήματα γραμμένα πριν από πολλά χρόνια… Επηρεασμένος από τους ποιητές της γενιάς του `70 και ιδιαιτέρως από τον Γιώργη Μαρκόπουλο”…“Μικρός, που έπαιζα στη φιλαρμονική του Παλαιού Φαλήρου και η μπάντα αποτελείτο από ξύλινα, χάλκινα και κρουστά όργανα, ονειρευόμουνα να γίνω ή ηθοποιός ή συγγραφέας. Ή και τα δυό…” Βέβαια όπως εξομολογήθηκε στην παρέα, πολλές φορές η προσήλωση του στο σανίδι και οι κοπιώδεις πρόβες, του στέρησαν την αφοσίωση που απαιτεί η συγγραφή. Επειδή όμως - και αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι καταπιάνονται με την λογοτεχνία - αυτό το μικρόβιο δεν φεύγει ποτέ απ' όσους το κουβαλούν μέσα τους, η συγκυρία το επέτρεψε και το βιβλίο γεννήθηκε. Έτσι τη Δευτέρα θα βρεθούν στο Δήμο Αχαρνών προκειμένου να το παρουσιάσουν, σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Το βιβλίο θα προλογίσει ο ποιητής Αντώνης Γκάντζης, αποσπάσματα θα διαβάσουν οι συντοπίτες μας ηθοποιοί, Μαρία Φιλίππου και Λευτέρης Λουκαδής, ενώ ο σπουδαίος μουσικός - ερμηνευτής Τάκης Μπινιάρης, μελοποίησε και θα ερμηνεύσει κομμάτια από τα διηγήματα. Όπως εξάλλου αναφέρεται από τις εκδόσεις Εκδόσεις του Αυγούστου www.augustpublications.gr  «Στο βιβλίο του Πάνου Σκουρολιάκου, ο κόσμος του θεάτρου μπερδεύεται με τον κόσμο της λογοτεχνίας δίνοντας κείμενα γοητευτικά, ξεχωριστά και με έντονο προσωπικό ύφος. Είναι διηγήματα με ιδιαίτερη και έντονη γραφή μιας άλλης εποχής γεμάτη μνήμες, συγκινήσεις, και συναρπαστικά χρώματα. 
                                                                                    Επιμέλεια: Εύη Τριανταφύλλου
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι συντοπίτες μας ηθοποιοί Μαρία Φιλίππου και Λευτέρης Λουκαδής (πάνω σειρά). Ο Τάκης Μπινιάρης (κάτω δεξιά) μελοποίησε και θα ερμηνεύσει, κομμάτια από τα διηγήματα. 

Λίγα λόγια για τον Πάνο Σκουρολιάκο 
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Θέατρο στις Σχολές «Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» και Πέλου Κατσέλη (1978).Ως ηθοποιός συνεργάσθηκε με το «Αμφιθέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου, με το «Θεσσαλικό Θέατρο», τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και Κομοτηνής, τη «Νέα Ελληνική Σκηνή», το «Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο» και πολλούς θιάσους του ελευθέρου θεάτρου. Πρωταγωνίστησε σε έργα των: Αριστοφάνη, Μένανδρου, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Κορνάρου, Αισχύλου, Μπέκετ, Σαίξπηρ, Μολιέρου, Ρουτζάντε, Νεσίν, Χουρμούζη, Μισιτζή, Κ. Μουρσελά, Γ. Σκούρτη, Γ. Αρμένη, Γ. Διαλεγμένου, Α. Σακελλάριου, Ψαθά, Μ. Κορρέ, Ρ. Κόσσα, Ρ. Κούνεϊ, Μ. Τσαίης, κ.α.
Σκηνοθέτησε στο θέατρο: Ρουτζάντε, Ψαθά, Σακελλάριο, Γιαννακόπουλο, Άννινο, Λάσκαρη, Σουρή, Λέοναρντ, Μισιτζή, Π. Μέντη, Α. Δήμου, Μ. Χουρμούζη, κ.α. Έπαιξε και σκηνοθέτησε για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Έγραψε και έπαιξε επιθεώρηση στα μεγαλύτερα θέατρα του είδους. Έπαιξε στις ταινίες «Φτάσαμε» του Στ. Τσιώλη, «Ο Ηλίας του 16ου» του Ν. Ζαπατίνα, «Αν έχεις τύχη διάβαινε» του Σπ. Πετρόπουλου, καθώς και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και τηλεοπτικά προγράμματα. Συνεργάστηκε με εφημερίδες και περιοδικά δημοσιεύοντας κείμενα γύρω από τον πολιτισμό και την πεζογραφία. Εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων «Αγκούσα» (Κάλβος 1981) και «Άδεια Πλατεία» (Υάκινθος 1987) .
Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ (1977 – 2007), Διευθυντής Σπουδών της «Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης» του Πειραϊκού Συνδέσμου (2007-2013), Αντιπρόεδρος του «Οργανισμού Εταιρικών Θιάσων» του Σ.Ε.Η. , ενώ δίδαξε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. (2005- 2012)

"Κάτω τα χέρια από τον ΕΟΠΥΥ" είπαν οικοδόμοι και Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συγκέντρωση των Οικοδόμων και της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου, στην είσοδο του ΕΟΠΥΥ στο Ολυμπιακό Χωριό
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια του ΕΟΠΥΥ Αχαρνών, στο Ολυμπιακό Χωριό πραγματοποίησε το Σωματείο Οικοδόμων και η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, αναρτώντας πανό με το σύνθημα "Κάτω τα χέρια από τον ΕΟΠΥΥ" και την διεκδίκηση για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για Όλους.
Ιδού και η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την διαθεσιμότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. 
«Η ένταξη γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, οι απολύσεις και η κατάργηση αναγκαίων ιατρικών ειδικοτήτων, αποτελούν μέρος ενός συνολικότερου κυβερνητικού σχεδίου περαιτέρω υποβάθμισης της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας για το λαό», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ. 
«Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει περιορισμό των κρατικών δαπανών και των δημόσιων παροχών για την Υγεία σ' ένα ελάχιστο «βασικό πακέτο» και εξαναγκασμό των λαϊκών στρωμάτων στην αγορά ενός μεγάλου μέρους αναγκαίων υπηρεσιών από τον εμπορευματοποιημένο και συρρικνωμένο δημόσιο τομέα και από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις της Υγείας. Η απόκρουση των αντιλαϊκών σχεδίων στο χώρο της Υγείας απαιτεί το συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για ένα σύστημα Υγείας καθολικό, ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με στόχο να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. Σε ένα τέτοιο σύστημα, όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος, αλλά μπορούν να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι, όλες οι ειδικότητες, με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».