Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Μια γλυκιά αγκαλιά για τον Στέργιο Πεδιαδίτη

Είναι μερικές στιγμές στη ζωή μας που είναι μοναδικά συγκλονιστικές. Όπως αυτή στη φωτό. Η μικρή κόρη του Στέργιου Πεδιαδίτη κατεβαίνοντας από την σκηνή του χορού (είναι μέλος των μικρών χορευτικών του συλλόγου "Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ) έτρεξε κατευθείαν στην αγκαλιά του πατέρα της που ήταν ακριβώς από κάτω και την βιντεοσκοπούσε με λατρεία. 

Εύγε στους επιτυχόντες του Λαογραφικού «Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ» με λόγια από καρδιάς

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τους επιτυχόντες χορευτές του συλλόγου 
Ο χοροδιδάσκαλος του Λαογραφικού – Χορευτικού Συλλόγου «Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ» Αχιλλέας Νταγιάντας, πλαισιωμένος από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, μίλησε στους μαθητές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αλλά και στον κόσμο που έδωσε το παρών στην εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν τους, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. με λόγια από καρδιάς. Ιδού τι ακριβώς είπε
«Σας καλωσορίζουμε στην σημερινή μας εκδήλωση και σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την παρουσία σας η οποία αποτελεί για μας ένδειξη αναγνώρισης του έργου που επιτελεί ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αχαρνών «Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ» επί 22 συνεχή έτη. Είκοσι δύο  χρόνια ζωής και αδιάλειπτης προσφοράς του συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας δίνοντας δημιουργικές διεξόδους σε εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας που έχουν πλαισιώσει τα διάφορα τμήματά του.
Έχει καθιερωθεί με το ξεκίνημα της καινούργιας συλλογικής χορευτικής χρονιάς να γίνεται ο αγιασμός, οι βραβεύσεις των παιδιών του συλλόγου που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και παρουσίαση παραδοσιακών χωρών. Η φετινή εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι ξεχωριστή γιατί γίνεται μέσα σε μια πρωτόγνωρη και ανελέητη οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια που πλήττει ιδιαίτερα του νέους, οι οποίοι βλέποντας να μην έχουν καμία προοπτική να βρουν εργασία αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να χάνουμε τα πιο υγιή, αξιόλογα, δημιουργικά και παραγωγικά στοιχεία της κοινωνίας μας. Επειδή σ’ αυτή την αίθουσα υπάρχουν μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, τα μέλη του Δ. Σ. τους ευχόμαστε υγεία, καλή σχολική και δημιουργική χρονιά, δύναμη, προσπάθεια και κουράγιο στο δύσκολο δρόμο της μάθησης, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Επίσης θέλουμε να συγχαρούμε όλα τα παιδιά για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και όλους τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην επιτυχία τους: Τους δασκάλους, τους καθηγητές και τους γονείς που στάθηκαν δίπλα τους σ΄ αυτό τους τον αγώνα. Ευχόμαστε στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας καλές σπουδές και μια ζωή γεμάτη δημιουργικότητα που να συνδέει την επιστήμη με την ανθρωπιά. Πάντα μακρύτερα να βλέπετε και πάντα ψηλότερα ν’ αναβαίνετε. Καλό δρόμο και καλή τύχη στη ζωή σας»  

Τίμησε τα παιδιά που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ο Λαογραφικός – Χορευτικός Σύλλογος «Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ»

Τον  Αναστάσιο Θεοδωρόπουλο  (Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πειραιά) βράβευσε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Κατσανδρής 
Τον Θεόδωρο Κοτοπούλη (Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης) τίμησε ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος της Δημοτικής Παράταξης "ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες" Γιάννης Κασσαβός 
Την  Βασιλική Μπουλουγούρη  (Χαροκόπειο – Επιστήμες Διαιτολογίας και Διατροφής Αθήνας) βράβευσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης "ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες" Παναγιώτης Πολυμενέας 
Την Μυρσίνη Ζούρου (ΑΣΟΕ Τμήμα Στατιστικής) τίμησε η Πρόεδρος των Πελοποννησίων Αχαρνών Πόπη Φαμελίτου 
Την Αλεξάνδρα Αλεξίου (Τμήμα Πληροφορικής Λαμία)  βράβευσε η αντιπρόεδρος του Παραρτήματος ΕΓΕ Αχαρνών Αθανασία Αυγέρη
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην εκδήλωση του Λαογραφικού – Χορευτικού Συλλόγου «Ο Κόκκινος Μύλος», που στην εκδήλωση για την έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, τίμησε, όπως το συνηθίζει εδώ και πολλά χρόνια,  τα παιδιά  που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όπως τόνισε μάλιστα ο χοροδιδάσκαλός τους Αχιλλέας Νταγιάντας, τα παιδιά αυτά αξίζουν πολλά  συγχαρητήρια  καθώς « η φετινή εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι ξεχωριστή, γιατί γίνεται μέσα σε μια πρωτόγνωρη και ανελέητη οικονομική και κοινωνική κρίση». Τα παιδιά που βραβεύτηκαν είναι τα εξής:
1) Αναστάσιος Θεοδωρόπουλος – Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πειραιά
2) Θεόδωρος Κοτοπούλης  - Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης
3) Βασιλική Μπουλουγούρη – Χαροκόπειο – Επιστήμες Διαιτολογίας και Διατροφής Αθήνας
4) Μυρσίνη Ζούρου – ΑΣΟΕ Τμήμα Στατιστικής
5) Αλεξάνδρα Αλεξίου – Τμήμα Πληροφορικής Λαμία 

Είκοσι δύο χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος ο Λαογραφικός – Χορευτικός Σύλλογος «Ο Κόκκινος Μύλος»

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΝΕΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΥΛΟ»
Οι ιερείς τέλεσαν τον Αγιασμό κι έδωσαν τις ευχές τους στα μέλη του Συλλόγου
Ο κόσμος μέλη και φίλοι του Συλλόγου γέμισαν την αίθουσα 
Ο Αχιλλέας Νταγιάντας κατά την τελετή του Αγιασμού όχι μόνο κάλεσε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο πλευρό του μα και τα ευχαρίστησε θερμά με τα εξής λόγια "Θα αποτελούσε παράλειψή μου αν δεν ευχαριστούσα όλα τα μέλη του Δ.Σ που όλοι μαζί σαν οικογένεια αγωνιζόμαστε  και προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για την επίτευξη των ευγενών σκοπών και στόχων του Συλλόγου" 
Ο Αχιλλέας φυσικά, καλωσόρισε με θέρμη και όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων, παιδιά, εφήβους και ενήλικες που έδωσαν στην εκδήλωση δυναμικό ¨παρών" 
Όσο για τους χορευτές που έδωσαν ένα μικρό μόνο στίγμα της δουλειάς που γίνεται στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΥΛΟ, δικαίωσαν του πάντες. Το χοροδιδάσκαλό τους, το Δ.Σ του Συλλόγου, μα και όλο τον κόμσο που βρέθηκε εκεί για να τους καμαρώσει και να τους χαρίσει το πιό ζεστό του χειροκρότημα 
Η ελληνική παράδοση και η Ορθοδοξία είναι διαχρονικές αξίες κι έννοιες  αλληλένδετες. Γι΄ αυτό και ο Λαογραφικός και Χορευτικός Σύλλογος «Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ» δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει τη νέα του χορευτική χρονιά χωρίς τις ευλογίες της εκκλησίας. Αυτό κι έκανε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών. Άλλωστε αυτή είναι μια παράδοση που κρατάει χρόνια. Είκοσι δύο για την ακρίβεια, αφού τόσα έτη  πολιτιστικής δράσης συμπληρώνει φέτος ο Σύλλογος. Φιλόξενος οικοδεσπότης όπως πάντα ο χοροδιδάσκαλος Αχιλλέας Νταγιάντας, έχοντας στο πλευρό του όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχήθηκε η νέα χορευτική χρονιά να είναι καλή και δημιουργική και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους στηρίζουν το έργο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΥΛΟΥ.
 

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων εντός των γηπέδων, για όσους δίνουν αγώνα… εκτός των γηπέδων

 ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ 
Οι παλαίμαχοι της ομάδας Αχαρναϊκού, της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και η ομάδα των Ηθοποιών συμμετείχαν σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου για φιλανθρωπικούς σκοπούς και πιο συγκεκριμένα για να μαζευτούν τρόφιμα και φάρμακα για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. 
Την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι παλαίμαχοι της ομάδας της πόλης μας, του Αχαρναϊκού και ο πρόεδρος της κ. Δημήτρης Σαρλής. 
Το χορτάρι του γηπέδου στις Κάτω Αχαρνές φιλοξένησε ονόματα που έχουν αφήσει εποχή στα ελληνικά γήπεδα, όπως οι: 
Νεστορίδης, Κωνσταντίνου, Καραγκιοζόπουλος, Αρδίζογλου, Γεωργιάδης, Γεωργαμλής, αλλά και ποδοσφαιριστών που άφησαν εποχή στον Αχαρναϊκό, όπως ο Τομάρας και ο Μαρίνης. 
Για την ιστορία, διεξήχθησαν 4 αγώνες των 30 λεπτών με τα αποτελέσματα να διαμορφώνονται ως εξής: 
- Αχαρναϊκός - ΑΕΚ 1-0 (29' Καραμάνης)
- Ηθοποιοί - Παναθηναϊκός 4-0 (7', 20' και 27' Παϊκόπουλος, 24' Γ. Αϊβάζης)
- ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0 (8' Πυθαρούλης) και 
- Αχαρναϊκός – Ηθοποιοί (τελικός) 1-0 (15' Κρητικός).
Ο επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες κ. Γιάννης Κασσαβός, υποστήριξε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία ανθρωπιάς των παλαιμάχων του Αχαρναϊκού και μετά την ολοκλήρωση των αγώνων ανέλαβε τις απονομές και τιμητικές βραβεύσεις.  
Με την ευκαιρία του "αγώνα αλληλεγγύης" των παλαίμαχων του Αχαρναϊκού ο επικεφαλής της παράταξης ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: "Οι άνθρωποι που εδώ και χρόνια έχουν δώσει αμέτρητους αγώνες εντός των γηπέδων, μαζεύονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν τρόφιμα και φάρμακα σε όσους δίνουν τον δικό τους αγώνα… εκτός των γηπέδων. Η πρωτοβουλία αλληλεγγύης των μελών των παλαιμάχων του Αχαρναϊκού και του προέδρου τους 
κ. Δημήτρη Σαρλή, είναι καθ΄όλα, αξιέπαινη και ελπίζω να βρει μιμητές". 
Μετά τιμής
Γιάννης Κασσαβός
Επικεφαλής της παράταξης 
ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες 
Υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών

Σκληρή καταγγελία της Ένωσης Γονέων για κακοδιαχείριση πόρων των Σχολικών Επιτροπών από τη Δημοτική Αρχή

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2012 ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 
Δριμύ κατηγορώ για τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή χειρίζεται τους πόρους των Σχολικών Επιτροπών εκφράζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αχαρνών, η οποία καταψήφισε τον απολογισμό της δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Ταυτόχρονα εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέτει τα εξής:
ΘΕΜΑ « Καταψήφιση απολογισμού έτους 2012, ΝΠΔΔ  Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δήμου Αχαρνών»
    Την Παρασκευή 17/9/2013 και ώρα 11.00,  με επτάμηνη καθυστέρηση συνήλθε το Δ.Σ του ΝΠΔΔ Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα την έγκριση του απολογισμού έτους 2012, όπου δια του εκπροσώπου της η Ένωση Συλλόγων Γονέων εξέφρασε ενστάσεις για τις εγγραφές στον Ετήσιο Πίνακα Απολογισμού τον οποίο και  ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ
      Συγκεκριμένα στην Κατηγορία Εξόδων η εγγραφή «Μισθοδοσία 171.680,97 ευρώ» (περιλαμβάνει εκτός των καθαριστριών και αμοιβές προέδρου, αντιπροέδρου, πρακτικογράφου, μελών Δ.Σ) θα πρέπει  να αντιλογίζεται από ισόποση τουλάχιστον εγγραφή «Επιχορηγήσεις Δήμου Αχαρνών».  Αντί αυτού ο Δήμος Αχαρνών επιχορήγησε την Σχολική Επιτροπή μόνο με 5.541,16 ευρώ για το 2012 για όλες τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .
    Μήπως αυτό σημαίνει ότι χρήματα των Yπ. Εσωτερικών για Λειτουργικά και ΣΑΤΑ χρησιμοποιήθηκαν και για αμοιβές προέδρου, αντιπροέδρου, πρακτικογράφου, μελών Δ.Σ .;
     Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται με το ΦΕΚ 318/25/2/2011 περί «καθορισμού λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών και ρύθμιση οικονομικών θεμάτων αυτών» τα χρήματα τα οποία διατίθενται από ΥΠ.ΕΣ προς τις σχολικές επιτροπές αφορούν μόνο τα λειτουργικά έξοδα ( ΔΕΗ, ΟΤΕ, χαρτικά , συντήρηση κλπ) των σχολικών μονάδων. Δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες οι οποιεσδήποτε αμοιβές μελών των σχολικών επιτροπών ή τα κατασκευαστικά έργα.
     Επίσης με τις Υπουργικές Αποφάσεις κατανομής ποσού από Κεντρικoύς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2012 για Λειτουργικά και ΣΑΤΑ, αναφέρεται ρητά ότι διατίθενται «προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης » και για «επισκευές και συντηρήσεις σχολικών κτιρίων».
   Η Ένωση Γονέων το 2012 με πληθώρα έγγραφών, με παραστάσεις τόσο στο Δήμαρχο Αχαρνών όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με κινητοποιήσεις, δια των εκπροσώπων της στις Σχολικές Επιτροπές ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ όλα τα χρήματα στις Σχολικές Επιτροπές.
     Με το από 22/07/2013 έγγραφό μας εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας  για τον απαξιωτικό  τρόπο με τον οποίο η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει θεσμικά όργανα όπως αυτό της  Ένωσης Γονέων για την σκοπιμότητα του αποκλεισμού μας από τη συνεδρίαση του οικονομικού απολογισμού της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής τον οποίο επανειλημμένως  είχαμε ζητήσει και που πραγματοποιήθηκε με πεντάμηνη καθυστέρηση την Πέμπτη 18/07/2013.  
    Στον απολογισμό που μας παραδόθηκε μετά την έγκρισή του, διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει καμία εγγραφή στη Κατηγορία Εσόδων «Επιχορήγηση Δήμου Αχαρνών», που σημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή δεν επιχορήγησε ούτε ένα ευρώ την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή για το έτος 2012, αντιστοίχως στην Κατηγορία Εξόδων υπάρχει «Μισθοδοσία 169.287,71 ευρώ» δηλ. χρησιμοποιήθηκαν χρήματα των Λειτουργικών και ΣΑΤΑ για αμοιβές.
Επίσης ερωτηματικά όπως : εισέπραξε η Πρωτοβάθμια Σχολ. Επιτροπή έσοδα από τα ενοίκια των κυλικείων;; εισέπραξε επιχορήγηση από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ για την μισθοδοσία των καθαριστριών;; μένουν αναπάντητα αφού δεν υπάρχουν τέτοιες εγγραφές στην κατηγορία εσόδων του Απολογισμού.
   Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί οι εκπρόσωποί μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ αδικαιολόγητα δεν προσκλήθηκαν.Δηλώνουμε την δυσαρέσκεια  μας για ακόμα μια φορά ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ την Δημοτική Αρχή για τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών επιτροπών, καλούμε τους ιθύνοντες να αναλογισθούν τις ευθύνες τους να λειτουργούν με βάση τη νομιμότητα εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία έχοντας ένα και μόνο σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων για το καλό των παιδιών μας και της τοπικής κοινωνίας.
    «Δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για την ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας.»

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος   Κώστας Καρυδάκης 
  Γραμματέας Γιώτα Γιαννάκου

Όλοι καλοβλέπουν την καρέκλα


Κοσμοσυρροή στη θεμελίωση του Ι.Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Ολυμπιακό Χωριό

Στιγμιότυπα από την μεγαλοπρεπή τελετή θεμελίωσης
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΩΡΑΣ 
Με  μια μεγαλοπρεπή τελετή όπου παρέστη η ιεραρχία της Εκκλησίας, πλήθος επισήμων και εκατοντάδες κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013, η θεμελίωση- στο Ολυμπιακό Χωριό του Δήμου Αχαρνών-του 1ου ενοριακού ναού της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τιμήν των Αγίων Κύριλλου και Μεθοδίου. Πρόκειται, όπως επισήμανε και ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας για τον 1ο ενοριακό ναό προς τιμής των φωτιστών των Σλάβων, Κύριλλο και Μεθόδιο, στην Εκκλησία της Ελλάδος και για τον πρώτο στην αυτοκέφαλη  Εκκλησία από την Λάρισα και κάτω. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως η θεμελίωση συνέπεσε με τον παγκόσμιο εορτασμό του 2013 ως επετείου των 1.150 χρόνων από την αποστολή των δύο αδελφών ιεραποστόλων στον σλαβικό κόσμο.
Η κατασκευή του ναού θα ξεκινήσει άμεσα καθώς έχει εξασφαλιστεί το ποσό για την ανέγερση του ημιυπογείου.
Σημειώνεται ότι η παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ.Ιερώνυμου προσέδωσε επιπλέον τιμή στην εκδήλωση, ενώ παρέστησαν και οι Μητροπολίτες Θηβών κ. Γεώργιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Γλυφάδος κ. Παύλος, Νικαίας κ. Αλέξιος, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα Γουινέας κ. Γεώργιος, Ηλιουπόλεως Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, Μαραθώνος κ. Μελίτωνας και Θαυμακού Ιάκωβος. Επίσης, παρούσες  ήταν  οι  αντιπεριφερειάρχες  Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Χ. Κισκήρα και  Στ.Δήμου, οι Δήμαρχοι Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος και Φυλής Δημ. Μπουραϊμης καθώς και μέλη του Δ.Σ. Αχαρνών.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΩΡΑΣ

Έργο τέχνης το τζάκι στην Κρητικοπούλα

 ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΝΑΘΑΝ ΜΑΚΡΗ 
Είναι αυτό που λέμε ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ. Όσο για τον δημιουργό των τοιχογραφιών Νάθαν Μακρή, έχει κάθε δίκιο να καμαρώνει για το έργο του. Για του λόγου το αληθές μπείτε στην σελίδα του στο face Book "Nathan Makris (toixografies.gr)" και θα καταλάβετε!
Στην μπροστινή μεριά δεσπόζει ο Μυθικός βασιλιάς Μίνωας και στην πίσω τον ακολουθεί, η γυναίκα του Πασιφάη
 Αναμφίβολα, το τζάκι της Κρητικοπούλας, του γνωστού μεζεδοπωλείου των Αχαρνών είναι μια εμβληματική γωνιά του χώρου. Από τούδε και στο εξής όμως, αποτελεί και έργο τέχνης, καθώς οι τοιχογραφίες που σχεδιάστηκαν πάνω σε αυτό, παραπέμπουν στον μινωικό πολιτισμό. Εξάλλου δεν είναι μόνο το τζάκι, αλλά κι άλλες γωνιές της Κρητικοπούλας που έχουν αναφορές στον κρητικό πολιτισμό αλλά και στις συνήθειες μια άλλη εποχής, με στοιχεία λαογραφίας, όπως παλιά αγροτικά εργαλεία αλλά και τον αργαλειό. Τώρα  το τζάκι απλά ήρθε κι έδεσε στην φιλόξενη αίθουσα. Κι αν ο χειμώνας που είναι προ των πυλών είναι μακρύς, τουλάχιστον στην Κρητικοπούλα θα είναι ζεστός και πάνω απ’ γευστικός, αφού  το μεζεδοπωλείο φημίζεται για την κουζίνα του, που διαθέτει δεκάδες πιάτα με θαλασσινά και κρεατομεζέδες, πιάτα της ώρας, Κρητική κουζίνα, παραδοσιακά γλυκίσματα, ποιοτικό κρασί και φυσικά το παραδοσιακό ποτό της Κρήτης. Γλυκόπιοτη τσικουδιά και ρακόμελο. Με αυτά, καλή σας όρεξη!     

Παράπονα ΑΕΜ σε βάρος Μιχάλη Βρεττού

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΟΥΛΑΚΕΛΗΣ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΡΕΤΤΟΣ
Μπούμερανγκ αποδεικνύονται για τον Μιχάλη Βρεττό οι υπερφίαλες δηλώσεις του για το γήπεδο του Αχαρναϊκού ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Με δηλώσεις του στο διαδίκτυο, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ομάδας Αντώνης Σουλακέλης εκφράζει παράπονα για το γήπεδο κάνοντας λόγο για άνιση μεταχείριση ανάμεσα στον Αχαρναϊκό και στην ομάδα του. Ιδού τι ανέφερε:

 Οι γνωστές διακρίσεις !!! Τα τοπικά και προσωπικά συμφέροντα ορισμένων και η αποφυγή αποφάσεων και ευθυνών υποχρεώνουν ένα άλλο σωματείο με ιστορία 48 ετών όπως η Α.Ε.ΜΕΝΙΔΙΟΥ να κάνει προπόνηση η μεν ΠΡΩΤΗ ομάδα στις 10:30 μμ σε διάφορα γήπεδα ,(πχ Κάτω Αχαρνών ) και για δε το ΕΦΗΒΙΚΟ στις 9:00 μμ κοντά στις ταβέρνες της Χασιάς στο γήπεδο ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ,για αυτό το χάλι χαίρεστε κύριε ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ; Ή μήπως για εσάς μία είναι η ομάδα της πόλης μας;

Aυτά που δεν είπε ο Μιχάλης Βρεττός για το γήπεδο του Αχαρναΐκού…

Αυτό το παιδί δεν θα πει ποτέ την αλήθεια. Τουλάχιστον ολόκληρη. Και θα επιμένει, μέχρι τέλους, να υποστηρίζει ότι η απαράδεκτη Διοίκηση του Δήμου Αχαρνών, παράγει έργο.
Ο λόγος για τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Βρεττό, που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να παραπληροφορεί συστηματικά τους εκλογείς.
Δείτε, για παράδειγμα, τι ανέβασε στο facebook στις 25 Σεπτεμβρίου και θα καταλάβετε:


Για όσους δεν κατάλαβαν, το μόνο που έχει κάνει, μέχρι στιγμής, ο Δήμος Αχαρνών για τον Αχαρναϊκό, είναι να ζητήσει χρηματοδότηση για τα έργα ανακατασκευής του Δημοτικού γηπέδου, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, ο οποίος και αποδέχθηκε το αίτημα, διαθέτοντας πίστωση 250 χιλ. ευρώ. KΛΙΚ ΕΔΩ 
Προκύπτει, απ’ όσα διαβάσατε στην ανάρτηση του Μιχάλη Βρεττού κάτι τέτοιο; Γράφτηκε ένα έστω ευχαριστώ για την Περιφέρεια Αττικής που ικανοποίησε το αίτημα; Γράφτηκε, μήπως, ότι η Περιφέρεια χρηματοδοτεί τεράστια αθλητικά έργα σε όλους τους Δήμους, ακόμα και τους προνομιούχους, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της ΑΕΚ με είκοσι εκατ. ευρώ, ΚΛΙΚ ΕΔΩ, του Παλαιού Φαλήρου με δέκα εκατ, ευρώ ΚΛΙΚ ΕΔΩ και της Καλλιθέας με δύο εκατ. ευρώ; ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
Αλλά πώς να γραφτούν όλα αυτά, αφού γίνεται προσπάθεια να παραπληροφορηθούν οι «ιθαγενείς» του Μενιδίου. Ή με τι κουράγιο να γράψει κανείς ότι το Μενίδι πήρε για το γήπεδο από την Περιφέρεια 250 χιλ. ευρώ, όταν το Φάληρο πήρε δέκα εκατ. ευρώ και η Καλλιθέα δύο εκατ. για το Ελ Πάσο;
Αυτά για να μην δουλεύει την κοινωνία ο χτεσινός στην αυτοδιοίκηση, Μιχάλης Bρεττός, που κάνει, κατά πληροφορίες και όνειρα για το Δημαρχιακό Θώκο.
Και τέλος, ας μας ενημερώσει με ποια ιδιότητα περιμένει τους φιλάθλους στο γήπεδο του Αχαρναϊκού, την Κυριακή; Είναι μέλος της διοίκησης ή έχει βάλει λεφτά για την ομάδα; 

Αρχίζουν οι Χοροί και τα μαθήματα Λύρας στο Σύλλογο Κρητών Αχαρνών

Φίλοι και φίλες,
Μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών και με την ευκαιρία της έναρξης της νέας χρονιάς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σταδιακά αρχίζουν και τα μαθήματα χορού, λύρας και λαγούτου-μαντολίνου στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΗΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ.
α) Τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ με δάσκαλο τον ΝΙΚΟ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ θα ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Σεπτεμβρίου με τα παρακάτω ωράρια:
17:00-17:45 μικρό χορευτικό (μικρά παιδιά αρχάρια)
17:45-18:45 μεσαίο χορευτικό (μικρά παιδιά προχωρημένα)
18:45-19:45 μεγάλο χορευτικό (μεγαλύτερα παιδιά αρκετά προχωρημένα)
19:45-21:00 ενήλικες, αρχάριοι και μη.
Εκτός από Σαββατοκύριακα θα υπάρχει μάθημα για ενήλικες, αρχάριους και μη, κάθε Τετάρτη 20:00-21:00.

β) Τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΥΡΑΣ με δάσκαλο τον ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΟΡΝΗΛΑΚΗ θα ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Για ημέρες και ώρες μαθημάτων θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.
γ) Τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΑΓΟΥΤΟΥ-ΜΑΝΤΟΛΙΝΟΥ με δάσκαλο τον ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΥΡΑΚΗ θα ξεκινήσουν επίσης την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Για ημέρες και ώρες μαθημάτων θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών 210-2465678 ή και να περάσετε από τα γραφεία μας (Κ.Γιαμπουδάκη 98 Προφήτης Ηλίας) καθημερινά και ώρες 19:30μμ - 21:00μμ για πληροφορίες.

Συναυλία πάνω από τα πτώματα στην Αυλίζα...

Το απόγευμα του Σαββάτου, 28 Σεπτεμβρίου, ένας νέος άνθρωπος βρισκόταν, σε κωματώδη κατάσταση, στο παγκάκι της στάσης που βρίσκεται έξω από το εκκλησάκι του Αη Θανάση, στην οδό Λιοσίων.
Το αστείο είναι ότι για το βράδυ της ίδιας μέρας είχε προγραμματισθεί συναυλία κατά των ναρκωτικών από τους Δήμους Αχαρνών, Διονύσου και Ωρωπίων.
Δείτε ΕΠΑΝΩ την θλιβερή εικόνα και ΚΑΤΩ την αφίσα της συναυλίας, με την οποία, δήθεν, οι Δήμοι και η Πολιτεία, γενικά, πολεμούν τα ναρκωτικά...

 

Βραδιά KARAOKE στο DESTINY το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου


Therapy Party στο ΕL Club το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

 

Παρών στο κάλεσμα ανθρωπιάς ο Σύλλογος Κρητών

Oι φωτογραφίες είναι από παλιότερη αιμοδοσία του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών. Η επόμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου, αλλά δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί επίσημα
Συγχαρητήρια αξίζουν ο Πρόεδρος Μανώλης Μανιδάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κρητών, για την ανιδιοτελή προσφορά αίματος σε συντοπίτη μας που υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς και το είχε απόλυτα ανάγκη. 
 Έκαναν για ακόμα μια φορά πράξη την κοινωνική αλληλεγγύη κι απέδειξαν τη χρησιμότητα της Τράπεζας Αίματος που με κόπο και θυσίες έχουν δημιουργήσει.
Σημειωτέον ότι ο ασθενής δεν ήταν Κρητικός, αλλά Πελοποννήσιος κι ως εκ τούτου ο Σύλλογος δεν διαθέτει το αίμα μόνο στα μέλη του, αλλά στον πάσχοντα συνάνθρωπο. Εύγε!!!

Τράπεζα αίματος από γονείς σχολείων

                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με πρωτοβουλία νυν και πρώην μελών Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αχαρνών ιδρύθηκε Τράπεζα Αίματος με την ονομασία «Δέντρο Ζωής». Σκοπός της κίνησης αυτής είναι : 
1. Η δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών των μαθητών/τριών όλων των δημοσίων σχολικών μονάδων του Δήμου Αχαρνών, καθώς και όλων των γονέων – μελών των Συλλόγων εφόσον αυτό είναι δυνατό. 
2. Η παροχή βοήθειας και η συμπαράσταση για την εξεύρεση αίματος σε έκτακτες ανάγκες των ανωτέρω προαναφερομένων, όταν δεν υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης από την Τράπεζα.
3. Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς αίματος. 
Την Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 στο χώρο του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών (Αγ.Πέτρου και Σαμψούντος) θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση – ενημέρωση για την παρούσα πρωτοβουλία.
Σε εύλογο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Αχαρνών, μέλος της οποίας θα συμμετέχει στην Συντονιστική Επιτροπή Τράπεζας Αίματος, τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων θα λάβουν τον Κανονισμό Λειτουργίας της Τράπεζας Αίματος Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αχαρνών «Δέντρο Ζωής». 
Τα ιδρυτικά μέλη της Τράπεζας Αίματος είναι : Γεράσιμος Συρίγος, Βασίλειος Αλεξόπουλος, Αλεξάνδρα Περρή, Δημήτριος Καλατζής, Βασίλειος Σκαραμαγκάς, Παντελής Μερκουριάδης, Βαλσαμία Ζαρκαδούλα
Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου μας όπως συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια.

                              Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ

Αρχίζουν οι χοροί στον Σύλλογο Θεσσαλών την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

Στο Σύλλογο Θεσσαλών λειτουργεί παιδικό χορευτικό και χορευτικό ενηλίκων οπού διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα. Το χορευτικό ενηλίκων ξεκινάει την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται στην οδό Μεμπομενου και Αχαρνέων Ιππέων στον Προφήτη Ηλία. Σας περιμένουμε. Πληροφορίες στο τηλ. 6972030023 -6945346676

Ο Λε Πα στο EL Club την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου


Αγιασμός και βραβεύσεις στην εκδήλωση του «Κόκκινου Μύλου» την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλούμε στην Εκδήλωση που διοργανώνουμε την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών, όπου μετά την καθιερωμένη Τελετή Αγιασμού θα τιμηθούν τα παιδιά του Συλλόγου που εισήχθησαν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Θα ακολουθήσει πρόγραμμα παραδοσιακών χορών.
Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου

Με αγώνες και happening τα εγκαίνια της αγωνιστικής περιόδου για Α.Ε ΜΕΝΙΔΙΟΥ και ΓΥΠΑΕΤΟΥΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013-2014 - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τα Δ.Σ, οι προπονητές, και οι αθλητές των συλλόγων μας , σας προσκαλούν να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην γιορτή που οργανώνουμε προς τιμή τις νέας αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις Αθλητικές εγκαταστάσεις : RIVER CAMP. 
Καλούμε τον Δήμαρχο και ΟΛΟ το Δημοτικό συμβούλιο - ΟΛΟΥΣ τους τοπικούς και αθλητικούς συλλόγους -  ΟΛΟΥΣ τους γονείς των αθλητών μας - ΟΛΟΥΣ τους φίλους του αθλητισμού - ΟΛΟΥΣ τους κατοίκους τις περιοχής μας 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ : 
* Πριν τον αγιασμό θα πραγματοποιηθεί μίνι ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα : στις Ακαδημίες μας ......και στη συνέχεια χορευτικά, από τον σύλλογο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ (παραδοσιακά)…και μοντέρνα-Latin- από την σχολή χορού : BAILAR CON MARIA (Μαρία Παπαδοπούλου)
ΩΡΑ :17:30μ.μ ΜΙΝΙ ΑΓΩΝΕΣ (2Χ10΄) ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΑΣ 
ΩΡΑ : 18:30 μ.μ : ΑΓΙΑΣΜΟΣ
ΩΡΑ : 18:45 μ.μ : Χαιρετισμός Γενικού Διευθυντή-Προέδρου-Εκπροσώπων Δήμου
ΩΡΑ :19:15 μ.μ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ σε πρόσωπα για την προσφορά τους στην ιστορία του σύλλογό μας π.χ ( Καλασούντας Δ-Γκαγκαράκης Κ-Γεροντίδης Π) 
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΩΝ !!! Στα πλαίσια των εγκαινίων μας θα λειτουργήσει πάγκος με ανταλλαγή διάφορων ειδών !!! (Ανάμεσα στα παιδιά τους γονείς και τους φίλους τους π.χ -δώρα-ρούχα-παπούτσια-Βιβλία-παιχνίδια κ.α)
Ευελπιστώντας στην αποδοχή και ανταπόκριση της πρόσκλησής μας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
• Στη λήξη τις γιορτής μας πλούσιος μπουφές με γλυκά και άλλα εδέσματα προσφορά από επαγγελματίες του είδους ,ΚΑΙ από γονείς των παιδιών μας.

ΤΑ Δ.Σ - ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΑΣ - ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ - Α.Ε.ΜΕΝΙΔΙΟΥ –Α.0.ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ -http://river-camp.blogspot.gr/www.rivercamp.gr
Α.Ε.ΜΕΝΙΔΙΟΥ-Α.0.ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ - Έδρα: ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ "River Camp ", Τέρμα Θωμά Παλαιολόγου-Χαραυγή-Αχαρναί - Τηλέφωνα: 210-2465748-6942,694246- Web site : www.rivercamp.gr - Ε-mail : gypaetoifc@hotmail.com 

Aεροπορική Εβδομάδα από 27 Σεπτεμβρίου στο Τατόι (http://www.athensflyingweek.gr/)


Οι καλοί χωράν παντού!

Το συνάφι δεν θα μπορούσε να λείψει από τα γενέθλια του "ΑΧΑΡΝΟΡΑΜΑ" και οι εκδότες του, που εκτός από την ιστοσελίδα τους, ανέβασαν τη χαρακτηριστική φωτό και στο face book, δεν παρέλειψαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους με μια απλή φράση "Ευχαριστούμε τους συνάδελφους για την στήριξή τους" 
Έτσι για να σκάνε οι εχθροί μας...

Καταιγιστικός περίπατος στον Πύργο Βασιλίσσης

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΧΑΡΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΙΛΕΑ ΚΑΙ ΕΟΣ
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια όταν μιλούν οι εικόνες. Ιδού πως περιέγραψε στην σελίδα της στο face book για τον πολιτιστικό περίπατο στο Πύργο Βασιλίσσης, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών. "Τώρα που οι αιώνες απομακρύνονται με βιασύνη από τα χνάρια της ιστορίας των προγόνων μας και η γεωγραφία της περιοχής άλλαξε αμείλικτα , η επίσκεψή μας την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο Πύργο Βασιλίσσης, μας έφερε αιώνες πίσω στο χώρο και στο χρόνο, αποκαλύπτοντας μας όμως και ένα ελπιδοφόρο σήμερα. Στα 250 από τα αρχικά 2500 στρέμματα του κτήματος, το μεράκι μερικών ανθρώπων δημιούργησε πρότυπους βιολογικούς αμπελώνες, καλλιέργειες με χιλιάδες οπωροφόρα ελαιόδεντρα και συκιές, ιπποστάσια, κήπους προστατευμένης βλάστησης, ανακαίνισε με σεβασμό τον εξοχικό πύργο της βασίλισσας Αμαλίας (μνημείο της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς) και επανέφερε, σύμφωνα με διεθνείς πια προδιαγραφές, την παραδοσιακή οινοποιία του κτήματος, πάνω στα ίδια πανάρχαια χώματα της Αττικής, στο ίδιο προαιώνιο ήσυχο τοπίο και με χιλιάδες ελεύθερα ωδικά πτηνά όπως καρδερίνες και παπαγάλους, που φωλιάζουν ελεύθερα στα ψηλά δέντρα.
Ευχαριστούμε την κα. Κωνσταντίνα Μάκρα, υπεύθυνη οινολόγο του κτήματος για την δίωρη καταιγιστική ξενάγηση που μας προσέφερε καθώς και τα 45 μέλη, εθελοντές και φίλους που παρέστησαν. Για όσους έχασαν την εν λόγω επίσκεψη, η ΙΛΕΑ και ο ΕΟΣ θα σας ξεναγήσουν πάλι την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 17:15 ακριβώς στην είσοδο του κτήματος που βρίσκεται στο δυτικό χώρο στάθμευσης του Ster Cinema στο Ίλιον." 


Πληροφορίες:
Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αχαρνών 
Κεντρική Πλατεία Αχαρνών ΤΚ. 13674
Τηλ. Επικοινωνίας : 210 24 62 701
Email: ileamousio1982@gmail.com