Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Συμμορία τσιγγάνων ληστεύει ηλικιωμένους στον Προφήτη Ηλία

Φόβος και τρόμος έχει γίνει για τους κατοίκους του Προφήτη Ηλία συμμορία νεαρών τσιγγάνων και ιδίως για τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους. Η συμμορία αιφνιδιάζει τα θύματα, αποσπώντας την προσοχή τους με ερωτήσεις για την ώρα ή για κάποια διεύθυνση και τους επιτίθεται αρπάζοντας κοσμήματα, πορτοφόλια ή χρήματα. Παρόλο που τα περιστατικά επιθέσεων είναι αρκετά, η Αστυνομία δεν έχει βρει τους ενόχους, οι οποίοι, πιθανότατα εξορμούν από την παραγκούπολη που έχει δημιουργηθεί στο Λόφο των 40 Μαρτύρων, επί του δρόμου που συνδέει το Μενίδι με τα Άνω Λιόσια. 
Εξάλλου, τσιγγάνοι του συγκεκριμένου οικισμού ευθύνονται για τις λεηλασίες των προσκοπικών εγκαταστάσεων του Λόφου, για την αρπαγή των σχαρών από τα φρεάτια και για την καύση των καλωδίων που δηλητηριάζει, καθημερινά, τα πνευμόνια των κατοίκων του οικισμού του Προφήτη Ηλία. 
Η παραγκούπολη των τσιγγάνων δημιουργήθηκε, επί δημαρχείας Φωτιάδη, με καταπατήσεις στο δασικό χώρο του Λόφου των 40 Μαρτύρων και πλέον αποτελεί άντρο και ορμητήριο συμμοριών, ενώ ο Δήμος Αχαρνών, παρά τις καταγγελίες των κατοίκων και του Τοπικού Τύπου, παραμένει απλός θεατής και αρκείται σε επικοινωνιακού τύπου, μηνύσεις κατ’ αγνώστων, για την έξαρση της παραβατικότητας…

Σπιναλόγκα της Πάρνηθας το Σανατόριο

ΕΠΑΝΩ, δύο εκδοχές του Σανατορίου της Πάρνηθας και
ΚΑΤΩ το "Πάρκο των Ψυχών" που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και το οποίο εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο γλύπτης Σπύρος Ντασιώτης
Θα μπορούσε να θεωρηθεί η Σπιναλόγκα της Πάρνηθας, το επιβλητικό ερειπωμένο κτήριο, που έχει στοιχειώσει από τον πόνο, τα δάκρυα, το αίμα και το θάνατο. Χιλιάδες οι ασθενείς που εγκατέλειπαν οικογένεια, συγγενείς, φίλους κι αγαπημένους και κατέφευγαν εκεί, για να θεραπευτούν από το χτικιό, όπως ονόμαζαν τη μάστιγα της εποχής. Τη φυματίωση. Μια ασθένεια μεταδοτική όπως και η λέπρα, που επέβαλλε την απομόνωση των ασθενών.
Άλλοι άφηναν εκεί την τελευταία τους πνοή, ενώ κάποιοι έβγαιναν νικητές από τον αγώνα με τη νόσο και επέστρεφαν κοντά στους αγαπημένους τους.
Η ιστορία του Σανατορίου
Τον Μάιο του 1912, η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, κρίνοντας ότι το πολύ καλό κλίμα της Πάρνηθας ήταν ιδανικό για τη θεραπεία της φυματίωσης, αποφάσισε την ίδρυση Σανατορίου και τη λειτουργία του ως ορεινό αντιφυματικό περίπτερο-θεραπευτήριο. Λειτούργησε μέχρι το 1960 οπότε ανακαλύφθηκαν τα αντιβιωτικά που θεράπευαν την ασθένεια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ
Εαρινή Συμφωνία
Από τον Οκτώβριο του 1937, ως τον Απρίλιο του 1938 νοσηλεύτηκε στο σανατόριο ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Εκεί έγραψε τρία ποιήματα: “Μια πυγολαμπίδα φωτίζει τη νύχτα” – 1937, “Όνειρο καλοκαιρινού μεσημεριού” – 1938 και την “Εαρινή Συμφωνία” – 1938.
Αγαπούμε τη γη, τους ανθρώπους και τα ζώα.
Τα ερπετά, τον ουρανό και τα έντομα.
Είμαστε, είμαστε κι εμείς όλα μαζί.
Μαζί κι ο ουρανός και η γη.
Απλώνουμε τα χέρια στον ήλιο στον ήλιο
και τραγουδάμε και τραγουδάμε.
Ο ήλιος με φωνάζει, ο ήλιος με φωνάζει.
Χαρά, χαρά. Δε μας νοιάζει τι θ’ αφήσει
το φιλί μας μες στο χρόνο και στο τραγούδι.
(Απόσπασμα από την εαρινή συμφωνία)
Παρά τη νοσηλεία του, ο Γιάννης Ρίτσος δεν θεραπεύθηκε και συνέχισε να ταλαιπωρείται από την ασθένεια και τα επόμενα χρόνια της ζωής του.
Αλλαγή λειτουργίας
Στις 5 Μαΐου του 1965 το κτίριο αγοράσθηκε από τον ΕΟΤ έναντι 6.500.000 δραχμών και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο “Ξενία” και Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Το 1985 έκλεισε η σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων αλλά και το ξενοδοχείο, πιθανόν για τον ίδιο λόγο για τον οποίο έκλεισαν και όλα τα “Ξενία” της Ελλάδας.
Το κτίριο εγκαταλείφθηκε και μέχρι σήμερα ξεπροβάλλει σαν φάντασμα μέσα από την καμένη πλέον γη, αφού η φωτιά του 2007 κατέστρεψε την υπέροχη φύση που βρισκόταν γύρω από αυτό.
Το Πάρκο των ψυχών
Ο Σπύρος Ντασιώτης λαξεύοντας έναν
κορμό στην Πλατεία του Μενιδίου
Ακριβώς απέναντι από το εγκαταλελειμμένο κτήριο, τον Οκτώβριο του 2012 ο γλύπτης και δασικός υπάλληλος Σπύρος Ντασιώτης δημιούργησε, αφιλοκερδώς, το “Πάρκο των ψυχών”.
Τα γλυπτά τα οποία είναι σμιλεμένα πάνω σε καμένους κορμούς δένδρων και εμπνευσμένα από την ιστορία του Σανατορίου, προκαλούν δέος στον επισκέπτη.Ο καλλιτέχνης έδωσε ζωή στους κορμούς, εκφράζοντας τα συναισθήματα που κατείχαν τους τροφίμους του Σανατορίου κατά την περίοδο του εγκλεισμού τους.«Τα συναισθήματα αυτά είναι συναισθήματα, που κάθε άνθρωπος νοιώθει σε διάφορες στιγμές της ζωής του. Όταν ξεχνάμε το παρελθόν αυτό επιστρέφει σε μας πιο σκληρό και πιο δύσκολο» λέει ο καλλιτέχνης-γλύπτης.
Το στοιχειωμένο Σανατόριο
Πολλοί είναι οι μύθοι και οι θρύλοι που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το ερειπωμένο κτήριο του Σανατορίου. Μαρτυρίες για φωνές, κραυγές πόνου, αλυσίδες που σέρνονται, σκιές, φιγούρες περίεργες που περνούν μπροστά στα μάτια όσων είχαν το θάρρος να μπουν μέσα νύχτα και πολλά άλλα, που συνηθίζεται να συνοδεύουν όλα τα κτήρια που έχουν παρόμοιο παρελθόν και έχουν πλέον εγκαταλειφθεί.Η αλήθεια είναι ότι το κτίριο έπαθε μεγάλες ζημιές από το σεισμό του 1999 και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει, καταπλακώνοντας όποιον βρίσκεται μέσα σ’ αυτό. Ακόμη και λόγω της πολύ κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το εσωτερικό του, είναι πολύ εύκολο να προκληθούν τραυματισμοί.Παραμένει έρμαιο των περίεργων επισκεπτών του, αφού πολύ εύκολα οποιοσδήποτε μπορεί να μπει για να βρει καταφύγιο. Από χρήστες ναρκωτικών, σατανιστές που το χρησιμοποιούν για τις τελετές τους, μέχρι δραπέτες ή απλά περίεργους που θέλουν να δουν το εσωτερικό του. Οι αρμόδιες αρχές έχτισαν με τούβλα όλες τις εισόδους του, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν μακριά όλους τους «επισκέπτες» του, όμως κάποιοι γκρεμίζουν τα τούβλα και βρίσκουν τρόπο να μπουν, αγνοώντας τον κίνδυνο που παραμονεύει.
Παρά ταύτα δεν παύει να αποτελεί ζωντανό μνημείο της ιστορίας του τόπου.
diaforetiko.gr

«Κι ούτε ένα τηλεφώνημα…» απαντά διαψεύδοντας με τη σειρά του, ο Σωτήρης Κουφογιώργος

 «Δεν έλαβα ούτε τηλεφώνημα ούτε E-mail»,  απάντησε με τη σειρά ως τακτικό μέλος της Σχολικής Επιτροπής από την Ένωση Γονέων σχετικά με τον Οικονομικό απολογισμό 2012 ο Σωτήρης Κουφογιώργος, ο οποίος ανέφερε τα εξής: « Κλήση στο τηλέφωνό μου δεν έχω. Λόγω επαγγέλματος παρακολουθώ ανελλιπώς όλες τις κλήσεις μου και καλώ εγώ στην συνέχεια όταν μιλάω και κάποιος με καλεί ταυτόχρονα. E-Mail δεν έλαβα διότι και αυτά είναι στην καθημερινή μου δραστηριότητα. Επί της ευκαιρίας να πω ότι: Όσες φορές έχω κληθεί να συμμετέχω στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας, αυτό γινόταν από την Γραμματέα του κ. Μίχα Ιωάννη, συνήθως την προηγούμενη ημέρα από την Συνεδρίαση. Η θέση μου πάντα ήταν και είναι: 1/ Να παίρνουμε τα θέματα μερικές ημέρες πριν την συνεδρίαση με E-Mail ώστε ανεβαίνουν στο Site της Ένωσης Γονέων, να προλαβαίνουμε να προετοιμαστούμε και να κανονίσουμε τον χρόνο μας, διότι όλοι εργαζόμαστε και έχουμε υποχρεώσεις. 2/ Η τηλεφωνική ενημέρωση να γίνεται με SMS ώστε να υπάρχει αποδεικτικό και να μην χαθεί η κλήση σε περίπτωση κινητού με διπλή κάρτα. 3/ Έκτακτα θέματα να μπαίνουν μόνο τα άκρως επείγοντα με έγκριση των Μελών & 4/ Αντίγραφο από τα πρακτικά των συνεδριάσεων να δίνονται στην Ένωση Γονέων ώστε να γίνεται ανάρτηση στο Site της Ένωσης. Καλή διάθεση να υπάρχει και υγεία - & όλα θα πάνε καλά…» Δείτε σχετικά δημοσιεύματα που προηγήθηκαν : ΚΛΙΚ 1- ΚΛΙΚ 2 κι ΚΛΙΚ 3

Διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Δήμου ο Στέργιος Πεδιαδίτης









Σκληρή απάντηση έδωσε ο Στέργιος Πεδιαδίτης ως αναπληρωματικό μέλος της Σχολικής Επιτροπής από πλευράς της Ένωσης Γονέων, στους ισχυρισμούς του απερχόμενου Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Γιάννη Μίχα, σχετικά για την απουσία του από τον οικονομικό απολογισμό. Αν και ο Γιάννης Μίχας είχε σχολιάσει επιγραμματικά στο face Book ως εξής:  «Απλά τα πράγματα: • Δήμος ΚΛΕΙΣΤΟΣ • Στο τηλ. Δεν απαντούσε το τακτικό μέλος .( τακτικό μέλος και αναπληρωματικό ήταν απόντες σε νησί )• Δεν υπήρχε πίστωση χρόνου λόγω αντικατάστασης προεδρείου. • Παρών ήταν 12 ΜΕΛΗ από τα 15. • Δείτε τα email. • ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛ»,  ο Στέργιος Πεδιαδίτης τον διέψευσε κατηγορηματικά, αναφέροντας πως: «Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο θέλουμε να τα παρουσιάζουμε...Εγώ ως αναπληρωματικό μέλος, ναι μεν έλειπα, πλην όμως δεν έλαβα KAMIA κλήση και KANENA e-mail. Το θέμα ήταν τόσο σοβαρό που έπρεπε οπωσδήποτε να έχουμε ειδοποιηθεί όλοι, για να παραστεί (έστω και χωρίς δικαίωμα ψήφου) κάποιος (ή κάποιοι) από το Δ.Σ. Πόσο μάλλον, αφού είχαμε ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ σε προηγούμενες συνεδριάσεις απαιτήσει (όπως και έπρεπε να έχει γίνει) να μας δοθεί ο απολογισμός τουλάχιστον 2 ημέρες πριν, ώστε να προετοιμαστούμε. Δεν έγινε τίποτε απ' όλα αυτά...» Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα που προηγήθηκαν: ΚΛΙΚ ΕΔΩ  κι ΕΔΩ

Αναξιοποίητη από το Δήμο Αχαρνών, η Σχολή Ικάρων

ΕΠΑΝΩ, το πρωτόκολλο κυριαρχεί στην τελετή ορκωμοσίας και...


Την ύπαρξη της Σχολής Ικάρων στο Δήμο Αχαρνών, ευτυχώς, μας θυμίζουν οι τελετές ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών. Ένα μεγάλο, Πανεπιστημιακού επιπέδου, εκπαιδευτικό ίδρυμα, παραμένει, διαχρονικά, αναξιοποίητο από το Δήμο. 
Στην πρόσφατη ορκωμοσία, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, τα ξίφη στους νέους Ανθυποσμηναγούς επέδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αθανάσιος Δαβάκης, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας, Στρατού, Ναυτικού και Πυροσβεστικού Σώματος, οι Υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών, ξένες αντιπροσωπείες, συγγενείς και φίλοι των νέων Ανθυποσμηναγών. Συνολικά ορκίστηκαν εκατόν πενήντα τρεις (153) Ανθυποσμηναγοί από τους οποίους οι εκατόν είκοσι οκτώ (128) από την Ελλάδα, έξι (6) από την Κύπρο, δέκα (10) από την Ιορδανία, τρείς (3) από τη Συρία, τέσσερις (4) από τη Λιβύη, ένας (1) από τη Σερβία και ένας (1) από το Καμερούν.
ΚΑΤΩ παραβιάζεται, για χάρη της κλασσικής ακαδημαϊκής φωτογραφίας των αποφοίτων, που πετούν τα καπέλα τους στον αέρα...

Ευχαριστήριο του Δήμου Αχαρνών σε επαγγελματίες της πόλης που προσφέρουν στήριξη σε άπορους Δημότες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα Συσσίτια ενισχύονται και από επαγγελματίες του Δήμου μας που διακατέχονται έντονα από το αίσθημα της αλληλεγγύης.
Με πρωτοβουλία και ύστερα από ενέργειες των Δημοτικών Συμβούλων κ. Καλάργαλη και κ. Πετάκου οι επαγγελματίες λαϊκών αγορών του Δήμου Αχαρνών προσφέρουν κάθε εβδομάδα φρούτα και λαχανικά για τους άπορους συνδημότες μας. 
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παραγωγούς και εμπόρους των λαϊκών αγορών του Δήμου Αχαρνών, που με την ευαισθησία τους και από το περίσσευμα της καρδιάς τους συμβάλλουν στην εβδομαδιαία ενίσχυση των κοινωνικών δομών.
Ένας ακόμη υποστηρικτής και συμπαραστάτης του έργου μας και των άπορων συνδημοτών μας, είναι ο ιχθυοπώλης κ. Κακούρης Θεόδωρος, ιδιοκτήτης του ιχθυοπωλείου «Το Σταυροδρόμι». Ο κ. Κακούρης, εκτός από τη συνεχή έμπρακτη συμβολή του με την εβδομαδιαία προσφορά ψαριών, υποστηρίζει την προσπάθειά μας και την ενισχύει ηθικά.
Ένας άλλος επαγγελματίας, ο κ. Κατσανδρής Ιωάννης, ιδιοκτήτης γνωστής επιχείρησης αθλητικών ειδών στην πόλη μας, πρόσφερε παπούτσια για παιδιά και ενήλικους που αδυνατούν οικονομικά για την κάλυψη της υπόδησής τους.
Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική και ο ρόλος τους σπουδαίος στο δύσκολο έργο μας. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. 
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 
ΣΑΒΒΙΔΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

60 θέσεις στις Κατασκηνώσεις φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων του Δήμου Μαραθώνα

O Δήμος Αχαρνών σας ενημερώνει ότι μετά από ενέργειες της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κας Κυριακής Σαββίδη, εξασφάλισε τη διάθεση 60 θέσεων στις Εξοχές του Δήμου Μαραθώνα, για άτομα Γ’ ηλικίας. 
 Η κατασκηνωτική περίοδος θα διαρκέσει δέκα (10) ημέρες, από  28/08/2013 έως 06/09/2013. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενταχτούν στο πρόγραμμα με συμμετοχή, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 30€.
Η κατασκήνωση έχει οικίσκους και ο καθένας έχει δύο ξεχωριστούς κοιτώνες, με δύο (2) κρεβάτια και κεντρική τουαλέτα. 
Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι τα εξής:
 • Αίτηση Συμμετοχής με πρόσφατη φωτογραφία
•  Ιατρική βεβαίωση που να βεβαιώνει την κατάσταση της υγείας του, να του επιτρέπει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, να αναφέρει τα φάρμακα που τυχόν παίρνει, καθώς και τα νοσήματα από τα οποία πάσχει (εξαιρούνται τα μεταδοτικά νοσήματα, καθώς και οι βαριές αναπηρίες)
• Φωτοαντίγραφο ασφαλιστικού βιβλιαρίου
• Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
• Απόδειξη πληρωμής 
Οι κατασκηνωτές θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με σεντόνια, μαξιλαροθήκες, πετσέτες και είδη καθαριότητας.
 Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα γίνονται δεκτές από 24/07/2013 έως την 16/08/2013, στη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, που στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου Αχαρνών. 
Θα τηρηθεί σειρά  προτεραιότητας.

Πήρε φωτιά η πλατεία από το παραδοσιακό γλέντι του Κιτσαρώνα

Το υπαίθριο γλέντι έδωσε ζωή στην Πλατεία
Ένα απίστευτο παραδοσιακό πανηγύρι, που θύμισε παλιές καλές μέρες και που, εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε, ότι το είχε ανάγκη η κεντρική πλατεία έστησε το βράδυ του Σαββάτου, 27 Ιουλίου ο Κιτσαρώνας. Με ένα μουσικό συγκρότημα που έπαιξε, όλα όσα έπρεπε για να ευχαριστηθεί ο κόσμος, η πλατεία πήρε ζωή κι έδειξε ότι έχει μέλλον αν υπάρξει τόλμη και γοητεία. Ήταν μια καλοκαιρινή όαση διασκέδασης σε μια σκοτεινή πόλη που έχει γίνει αφιλόξενη ακόμα και σε αυτούς που τη λατρεύουν. Ίσως γιατί αυτοί που ανέλαβαν να στηρίξουν την αγορά φρόντισαν να φτιάξουν δικά τους μαγαζιά, αντί να ενδιαφερθούν για τα ξένα…
Μακάρι να το επαναλάβει ο Κιτσαρώνας, αλλά και τα άλλα μαγαζιά της Πλατείας, άμα λάχει. 
Καλό θα κάνουν…

Δείτε το κλίμα που επικράτησε:

Δεύτερη έδρα της ΑΕΚ, το γήπεδο του Αχαρναϊκού, γράφει ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ
Πατέρα του χαρακτήρισε το Δημήτρη Μελισσανίδη και οικογένειά του την ΑΕΚ,  σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ, ο Πρόεδρος του Αχαρναϊκού και της Εύξεινης Λέσχης "Καπετάν Ευκλείδης", Γιώργος Μωυσιάδης. Ειδικότερα φέρεται να δήλωσε τα εξής:

Με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την ΑΕΚ, μίλησε ο Γιώργος Μωυσιάδης στον ΔΙΚΕΦΑΛΟ. Ο πρόεδρος του Αχαρναϊκού επιβεβαίωσε πως η Ένωση δήλωσε για δεύτερη έδρα το γήπεδο της ομάδας του Μενιδίου, ενώ υποστήριξε πως υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθεί φιλικό παιχνίδι με τους "κιτρινόμαυρους" στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας. 
"Πράγματι η ΑΕΚ δήλωσε το γήπεδο του Αχαρναϊκού για δεύτερη έδρα. Το θέμα είναι απλά τυπικό. Η ΑΕΚ έκανε αίτηση στο Δήμο Αχαρνών και αυτός απάντησε θετικά. Φυσικά θετικά απαντήσαμε κι εμείς σαν Αχαρναϊκός. Απλά να τονίσω πως το αν η ΑΕΚ έπαιρνε το γήπεδο εξαρτιόταν από το Δήμο, αφού σε αυτό ανήκει", ήταν τα λόγια του κ. Μωυσιάδη στον ΔΙΚΕΦΑΛΟ.
Ερωτηθείς για το αν πραγματοποιηθεί φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, ο πρόεδρος του Αχαρναϊκού και της Εύξεινος Λέσχης "Ο Καπετάν Ευκλείδης", απάντησε: "Το κοιτάμε. Η ΑΕΚ όμως έχει πολλά φιλικά".
Κλείνοντας τη συζήτησή μας, ζητήσαμε από τον κ. Μωυσιάδη να μας πει δύο λόγια για την ΑΕΚ και τον κ. Μελισσανίδη. Ο ίδιος μας άνοιξε την καρδιά του και τόνισε: "Ο κ. Μελισσανίδης είναι πατέρας μου. Βοηθάει όλο τον κόσμο. Είναι δίπλα στους Πόντιους, όπως και οι Πόντιοι είναι δίπλα του. Όλοι είμαστε στο πλευρό του, για το καλό της ΑΕΚ".

Στις 18 Μαΐου οι κάλπες για τις Δημοτικές Εκλογές

Στις 18 (πρώτος) και 25 Μαΐου (δεύτερος γύρος) του 2014, θα διεξαχθούν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι επόμενες Δημοτικές εκλογές. Οι ημερομηνίες αυτές προκύπτουν από τη διεξαγωγή των Ευροεκλογών, με τις οποίες, κατά τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ταυτίζονται χρονικά, οι εκλογές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όπως όλα δείχνουν η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να προωθήσει ρύθμιση για παράταση της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, όπως είχε προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς δεν θέλει να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης που επιθυμούν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην ώρα τους. 

Ευκαιρίας δοθείσης ας θυμηθούμε και το αλησμόνητο «Την Κυριακή δίνουμε όλοι το παρών στις …κάλτσες».

«Καμία σκοπιμότητα» δηλώνει ο Γιάννης Μίχας – «Για τον αποκλεισμό μας επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος» λέει ο Κώστας Καρυδάκης



Πως δεν υπήρξε σκοπιμότητα αλλά δυσλειτουργία σε σχέση με την απουσία των μελών (τακτικού ή αναπληρωματικού) της Ένωσης Γονέων, από τη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής για την έγκριση του Οικονομικού απολογισμού 2012 υποστηρίζει σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής (
έχει υποβάλει παραίτηση κι αναμένεται η αντικατάστασή του) 
Γιάννης Μίχας. Ο ίδιος, απέδωσε την απουσία των μελών της Ένωσης από την επίμαχη συνεδρίαση, στις καλοκαιρινές τους διακοπές, καθώς τόσο ο Σωτήρης Κουφογιώργος (τακτικό μέλος) όσο και ο Στέργιος Πεδιαδίτης (αναπληρωματικό μέλος) κλήθηκαν τηλεφωνικώς αλλά απουσίαζαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στην κακή συνεννόηση σύμφωνα με τον Γιάννη Μίχα συνέτεινε και το γεγονός ότι ο Δήμος ήταν κλειστός λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων για τη διαθεσιμότητα των Δημοτικών Αστυνομικών. Ο ίδιος μάλιστα απάντησε ανεπίσημα κι επιγραμματικά στο Δελτίο Τύπου και στα σχόλια που ακολούθησαν στην σελίδα της Ένωσης στο Face Book ως εξής:
Απλά τα πράγματα: 
• Δήμος ΚΛΕΙΣΤΟΣ
• Στο τηλ. Δεν απαντούσε το τακτικό μέλος .
( τακτικό μέλος και αναπληρωματικό ήταν απόντες σε νησί )
• Δεν υπήρχε πίστωση χρόνου λόγω αντικατάστασης προεδρείου.
• Παρών ήταν 12 ΜΕΛΗ από τα 15.
• Δείτε τα email.
• ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛ.
Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κώστας Καρυδάκης έχει διαφορετική άποψη. Τονίζει πως δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση και κυρίως πως ο οικονομικός απολογισμός παρά το γεγονός πως είχε ζητηθεί εδώ και μήνες, δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης η οποία λόγω του θεσμικού της ρόλου είχε το δικαίωμα να τον ελέγξει και να εκφράσει άποψη. Καταγγέλλει μάλιστα πως εφόσον δεν στάθηκε δυνατό να παρευρεθούν στην συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής το τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος θα έπρεπε να κληθούν ο ίδιος ως Πρόεδρος ή κάποιο από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. , πράγμα που δεν έγινε. Εξάλλου, στην ανακοίνωση δηλώνει ξεκάθαρα, πως η Ένωση εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τον αποκλεισμό της από την συνεδρίαση και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, προκειμένου να καταγγείλει την όλη διαδικασία.

«Ανεύθυνη κι απαξιωτική» η Δημοτική Αρχή καταγγέλλει η Ένωση Γονέων

ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2012
Το καλό κλίμα που επικράτησε στην συνάντηση που είχε προ διμήνου το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων με τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους των Σχολικών Επιτροπών (φωτό αρχείου από τη συνάντηση) δεν κράτησε πολύ

Την στάση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα του Οικονομικού Απολογισμού για το έτος 2012 που ήρθε προς έγκριση με πεντάμηνη καθυστέρηση κατήγγειλε εκ νέου η Ένωση Γονέων Αχαρνών με σχετική της ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για προχειρότητα. Η Ένωση Γονέων καταγγέλλει επίσης το γεγονός ότι δεν κλήθηκε εγκαίρως στη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής για την έγκριση του Οικονομικού απολογισμού μιλώντας για «…ανευθυνότητα στην καλύτερη περίπτωση, αν όχι σκοπιμότητα. Το σχετικό Δελτίο Τύπου έχει ως εξής: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
«Σύμφωνα με την Υπ. Απόφαση 8440/24-02-2011 «Καθορισμός Λειτουργίας Σχολικών Επιτροπών και ρύθμιση οικονομικών θεμάτων αυτών», ποβάλλεται στα μέλη του Δ.Σ προς έγκριση, ο οικονομικός απολογισμός με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά το αργότερο μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. 
Για ακόμα μια φορά η Δημοτική Αρχή απέδειξε την προχειρότητα με την οποία χειρίζεται τα σοβαρότατα θέματα των Σχολικών Επιτροπών φέρνοντας με πεντάμηνη καθυστέρηση τον οικονομικό απολογισμό έτους 2012 στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/07/2013, στην οποία οι εκπρόσωποί 
μας στο Διοικητικό Συμβούλιο αδικαιολόγητα δεν προσκλήθηκαν.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο η δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει θεσμικά όργανα όπως αυτό της Ένωσης Γονέων για την σκοπιμότητα ή την ανευθυνότητα, στη καλύτερη περίπτωση, του αποκλεισμού μας από τη συνεδρίαση του οικονομικού απολογισμού τον οποίο επανειλημμένως είχαμε ζητήσει. Δηλώνουμε την δυσαρέσκεια μας και επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός, μας, συνεχίζοντας να προασπίζουμε το δικαίωμα των παιδιών μας για Αξιοπρεπή Δημόσια 
Δωρεάν Παιδεία.
 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΓΙΩΤΑ

Με ευλάβεια ο εορτασμός το Αγίου Παντελεήμονα στο νέο κοιμητήριο Αχαρνών

Με την ευλάβεια που αρμόζει στον περιβάλλοντα χώρο, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού κληρικών και πιστών, που συνόδεψαν την εικόνα, κατά την περιφορά της στο νέο κοιμητήριο, με μπροστάρη την Φιλαρμονική του Δήμου.
 
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΩΡΑΣ 

Κατανυκτικός ο εσπερινός στο Παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής



Σε κλίμα κατάνυξης και παρουσία πλήθους πιστών, ιερουργούντος του πατρός Χαράλαμπου Τριαντόπουλου, τελέστηκε ο Μέγας εσπερινός στο παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, της Αγίας Παρασκευής, δίπλα στην κεντρική πλατεία των Αχαρνών.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΩΡΑΣ 

Κοσμοσυρροή στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής Άνω Αχαρνών

Μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή του κόσμου στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του πανηγυριού της Αγίας Παρασκευής στις Άνω Αχαρνές. Την παραμονή τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτών κ.κ. Εμμανουήλ και κ.κ. Αλέξιου. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής και στη συνέχεια παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα. Ανήμερα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας. 
 
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΩΡΑΣ

Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στην Αγία Άννα προεξάρχοντος του Μητροπολίτη του Χαρτούμ

Λαμπρός  εορτασμός  πραγματοποιήθηκε και φέτος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Αγίας Άννας – στην ομώνυμη των Αχαρνών. Δεκάδες πιστοί  έδωσαν το παρόν τους,  στον  Μέγα  Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαρτούμ – Αφρικής  κ.κ. Εμμανουήλ και εν συνεχεία ακολούθησαν  τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, που πραγματοποιήθηκε με την   συνοδεία της Φιλαρμονικής. Ανήμερα τελέστηκε  Αρχιερατική θεία λειτουργία , προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Ιλίου – Αχαρνών και Πετρουπόλεως  κ.κ. Αθηναγόρου. Έψαλλε ο   Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Άκη Νικολάου  Λιλιοπούλου.  

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΩΡΑΣ

Iδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τα εγκλήματα των Γερμανών στην Πάρνηθα κύριε Ντούρο

Τα μνημεία των 27 εκτελεσθέντων στην Πάρνηθα. Οι οικογένειές τους υπέστησαν ψυχική οδύνη και πρέπει να αποζημιωθούν από το Γερμανικό Κράτος
Εικοσιεπτά Έλληνες πολίτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν δημότες Αχανών και Φυλής εκτελέσθηκαν, εν ψυχρώ, τον Ιούλιο του 1944, στην Πάρνηθα από τις Γερμανικές Δυνάμεις κατοχής. Μάλιστα το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του μνημείου των δέκα εξ αυτών, καθώς για τους δεκαεπτά Σαρακατσαναίους βοσκούς στήθηκε, πριν από χρόνια, μνημείο από τους συμπατριώτες τους. 
Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου, καθώς οι εκτελεσθέντες ήταν, αποδεδειγμένα, άμαχοι και φιλήσυχοι.
Βέβαια η ανέγερση του μνημείου, που, σημειωτέον, έγινε με έξοδα ιδιωτών και όχι των δύο Δήμων, εκπληρώνει το ηθικό χρέος που εκκρεμούσε επί 69 χρόνια.
Όμως επειδή οι θύτες αποτελούν τα σημερινά αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κουνούν στον Ελληνικό Λαό το δάκτυλο, μήπως οι Δήμοι Αχαρνών και Φυλής θα έπρεπε να εγείρουν στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια το θέμα της αποζημίωσης των 27 οικογενειών, που υπέστησαν, άδικα, την ψυχική οδύνη, όπως έχει συμβεί στα Καλάβρυτα και στο Δίστομο; Για τον απλούστατο λόγο ότι οι εξαθλιωμένες, λόγω της οικονομικής κρίσης, οικογένειες των θυμάτων δεν μπορούν να ξεκινήσουν ένα τιτάνιο δικαστικό αγώνα που απαιτεί, εκτός των ψυχικών αποθεμάτων, τεράστια έξοδα. 
Εννοείται ότι ένας τέτοιος δικαστικός αγώνας δεν είναι εύκολο να τελεσφορήσει. Αλλά θα προσφέρει τη δυνατότητα να αναδειχθεί το θέμα στην Ευρώπη, αλλά και για να δοκιμαστούν οι αντοχές του δοσίλογου Τύπου και της υποταγμένης Κυβέρνησης. 
Κι άλλωστε λεφτά για δικηγόρους υπάρχουν. 
Και στους δύο Δήμους…

Εκπλήρωσε στην Πάρνηθα ένα χρέος ζωής, ο Σπύρος Σερέπας…

O Σπύρος Σερέπας, που δεν έβγαλε τα μαύρα γυαλιά σε όλη τη διάρκεια της τελετής,
λόγω της συγκίνησης που τον διακατείχε,  βοήθησε στα αποκαλυπτήρια του μνημείου των εκτελεσθέντων κι εν συνεχεία πήρε μαζί του, τιμής ένεκεν, τη σημαία...
Ο Σπύρος Σερέπας δεν είχε την τύχη να γνωρίσει τον αδελφό του πατέρα  του. Βέβαια αυτό είναι κάτι που έχει συμβεί σε αρκετούς  ανθρώπους. Μόνο που στο Σπύρο Σερέπα συνέβη να μάθει από τις διηγήσεις του πατέρα του, τις τραγικές συνθήκες, υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο θείος του. Εκτελέσθηκε, εν ψυχρώ, από τις κατοχικές δυνάμεις στην Πάρνηθα, όπου βρισκόταν δουλεύοντας σκληρά για να φτιάξει κάρβουνο από τα δέντρα του βουνού. 
Οι διηγήσεις σημάδεψαν τα παιδικά του χρόνια, καθώς ο πατέρας του που βρισκόταν εκεί, σώθηκε από τους Γερμανούς επειδή ήταν παιδί. Άλλωστε κι ο αδελφός του στο άνθος της ηλικίας του χάθηκε. Ο νεαρός Χασιώτης είχε δεν είχε κλείσει τα δεκαεννιά του χρόνια, όταν δέχθηκε, αναίτια, στο κορμί του, τα θανατηφόρα βόλια των σημερινών αφεντικών της Ευρώπης…
Ο Σπύρος Σερέπας έβαλε σκοπό της ζωής του να στήσει ένα μνημείο στην τοποθεσία της εκτέλεσης. Αλλά σε αυτό τον τόπο το καθετί είναι δύσκολο. Χρειάστηκε να ανεβοκατέβει, πολλά χρόνια, τις σκάλες του Δημαρχείου, μέχρι να βρει άκρη. Και δεν βρήκε. 
Μέχρι τη στιγμή που αντάμωσε τους ανθρώπους της Λαογραφικής (ΙΛΕΑ) και του Ορειβατικού. Κουβέντιασε το θέμα με το Γιώργο Φυτά, το Βασίλη Νίκα και το Δημήτρη Γιώτα και το νερό μπήκε στο αυλάκι. Στις 27 Ιουλίου, ανήμερα της εκτέλεσης, πραγματοποιήθηκαν στη θέση Μεσσιανό Νερό της Πάρνηθας, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.
Κανείς δεν κατάλαβε πως η ΙΛΕΑ αποφάσισε, να φτιάξει, μετά από εξηνταεννέα χρόνια, το μνημείο των εκτελεσθέντων. Άλλωστε, στη σύντομη ομιλία του ο Γιώργος Φυτάς παραδέχθηκε πως πρόσφατα έμαθε κι ο ίδιος αυτή την τραγική πτυχή της ιστορίας των Αχαρνών. Κι απέφυγε κάθε αναφορά στο παρασκήνιο της πρωτοβουλίας. Εκτός από τη φράση ότι η σημαία που κάλυπτε το μνημείο, πριν από τα αποκαλυπτήρια, ανήκει διακαιωματικά στο Σπύρο Σερέπα…
Εκείνος, χωρίς να μιλήσει τη δίπλωσε με ευλάβεια και την πήρε μαζί του για μια ζωή. 
Για να του θυμίζει ότι εκπλήρωσε το χρέος μιας ζωής…

Μαθήματα Ιστορίας και πατριωτισμού από το Δημήτρη Γιώτα

Ο Δημήτρης Γιώτας εκφωνεί τον επιμνημόσυνο λόγο μπροστά στο μνημείο των δέκα εκτελεσθέντων στην Πάρνηθα, από τις Γερμανικές Δυνάμεις κατοχής
Μπορεί το θέμα της εκδήλωσης να ήταν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των δέκα εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, στην Πάρνηθα. Όμως στην πατριωτική του ομιλία ο Δημήτρης Γιώτας διέθεσε μια παράγραφο για να αφυπνίσει συνειδήσεις, για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής. Χωρίς περιστροφές θύμισε αυτά για τα οποία και ο ίδιος αγωνίζεται εδώ και χρόνια, όπως την αναστήλωση των ναΐσκων, μετά το σεισμό της Πάρνηθας και την επιστροφή της εικόνας του Αγίου Νικολάου Λοιμικού στο Μενίδι. Πλούτισε επίσης, τις γνώσεις των παρισταμένων αναφέροντας ότι το ποτάμι Χάραδρος της Πάρνηθας, όπου ρίχτηκαν από τους Γερμανούς τα πτώματα των δέκα θυμάτων εκβάλει στον όρμο του Μαραθώνα κι όχι στον Κηφισμό. Κι έκανε μια τρομερή λογοτεχνική σύνδεση, αναφέροντας ότι το αίμα των εκτελεσθέντων ενώθηκε με το αίμα των Μενιδιατών Μαραθωνομάχων, που μαζί με τους υπόλοιπους Αθηναίους υπερασπίστηκαν την Αττική και την Ελλάδα από τους Πέρσες, το 490 πΧ. 

Δεν παρέλειψε ακόμα να αναφέρει και τα μείζονα Πολιτιστικά προβλήματα της περιοχής, όπως την αποκατάσταση του ιστορικού Φρουρίου της Φυλής και την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου των Αχαρνών. Κι έκλεισε την ομιλία του συσχετίζοντας την εκτέλεση των αμάχων της Πάρνηθας με την πολιτική επικαιρότητα, κάνοντας λόγο για το φίδι του ναζισμού που σηκώνει και πάλι το κεφάλι του. 
Να γιατί ο άνθρωπος αυτός, όπως και άλλοι σημαντικοί άνθρωποι της γενιάς του, αποτελούν κεφάλαιο για τον τόπο…

Ιδού, για τον ιστορικό του μέλλοντος και το κρίσιμο απόσπασμα της ομιλίας του:


Το χρονικό της εκτέλεσης των Μενιδιατών και Χασιωτών, από το Δημήτρη Γιώτα


Το κρίσιμο απόσπασμα της ομιλίας του Δημήτρη Γιώτα, 
για τα ιστορικά γεγονότα της εκτέλεσης στην Πάρνηθα

Τίμησαν τη μνήμη των δέκα εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς, στην Πάρνηθα

ΕΠΑΝΩ, η επιμνημόσυνη δέηση, στο εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου και ΚΑΤΩ, ο Δημήτρης Γιώτας αναφέρθηκε στο χρονικό της ψυχρής εκτέλεσης και οι εκπρόσωποι της Πολιτείας αποκαλύπτουν το μνημείο και την επιτύμβια πλάκα, με τα ονόματα των εκτελεσθέντων





Πέρασαν εξήντα εννέα χρόνια για να δικαιωθούν οι δέκα φιλήσυχοι και αθώοι άνθρωποι, που πλήρωσαν με τη ζωή τους το αδιέξοδο στο οποίο είχαν οδηγηθεί, το καλοκαίρι του ’44, ενόψει της διαφαινόμενης ήττας, οι κατοχικές δυνάμεις. Δέκα άνθρωποι του μόχθου από το Μενίδι (7) και τη Χασιά (3) έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, στις 27 Ιουλίου 1944, επειδή δεν έδωσαν πληροφορίες στις γερμανικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην Πάρνηθα, με στόχο την ανακοπή των γραμμών εφοδιασμού των αντάρτικων σωμάτων της περιοχής. 
Κι ήρθε το Σάββατο, 27 Ιουλίου, το πλήρωμα του χρόνου για να πραγματοποιηθούν, στη θέση Μεσσιανό Νερό, τα αποκαλυπτήρια του απέριττου μνημείου, με την επιτύμβια πλάκα που αναφέρει τα ονόματά τους. Προηγουμένως εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου, στη θέση Μόλα, που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω.
 
Στην εμπεριστατωμένη ομιλία του, μπροστά στο μνημείο, ο ιστορικός και ερευνητής Δημήτρης Γιώτας αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην ψυχρή εκτέλεση, αλλά και στον Έλληνα προδότη που αποκάλυψε στις Γερμανικές δυνάμεις ότι οι εκτελεσθέντες γνώριζαν την κατεύθυνση προς την οποία κινήθηκε ένα ανταρτικό σώμα. Ωστόσο, παρά την προτροπή των παρισταμένων ανέφερε μόνο τα αρχικά του ονόματός του, καθώς, όπως είπε, δεν έχει διασταυρωθεί ιστορικά το γεγονός. 
Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου εκ μέρους των εκπροσώπων της συντεταγμένης Πολιτείας, που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν οι Δήμαρχοι Αχαρνών και Φυλής, Σωτήρης Ντούρος και Δημήτρης Μπουραΐμης και ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χάρης Δαμάσκος. Την ίδια στιγμή η συγκίνηση που επικρατούσε κορυφώθηκε, με τους παρισταμένους να ψάλλουν τον Εθνικό ύμνο.
 
Η πρωτοβουλία της ανέγερσης του μνημείου αλλά και της τελετής των αποκαλυπτηρίων ανήκε στην Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών (ΙΛΕΑ) και τον Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Γιώργος Φυτάς, η ΙΛΕΑ σκοπεύει να καθιερώσει ετήσιο μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες και αποκάλυψε πως, από την ιστορική έρευνα, προκύπτει ότι ο κατάλογος των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στην περιοχή είναι ιδιαίτερα μακρύς. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι λίγες μέρες πριν από την ανέγερση του μνημείου πιστοποιήθηκε η εκτέλεση δύο, ακόμα, Μενιδιατών στην Πάρνηθα και πρόσθεσε ότι τα ονόματα που έχουν αναγραφεί στο μνημείο των πεσόντων, στις Αχαρνές, είναι, τουλάχιστον κατά εκατό λιγότερα, από τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στους αγώνες του Έθνους. 
Δεν παρέλειψε, τέλος, να αναφέρει ότι λίγο πιο κάτω, βρίσκεται το μνημείο των 17 Σαρακατσαναίων βοσκών που εκτελέστηκαν τρεις μέρες πιο πριν, για τον ίδιο με τους 7 Μενιδιάτες και τους 3 Χασιώτες λόγο…
Δηλαδή για το τίποτα…

Νησιώτικο γλέντι στον Κιτσαρώνα, στις 27 Ιουλίου. Δείτε το τρέιλερ:

Beach Party στη Mug Cafe την Παρασκευή 26 Ιουλίου


Έφτασε η μέρα για το BEACH PARTY της Mug Coffee-bar!!!
Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 , ώρα 22:00 θα πραγματοποιηθεί μεγάλο δροσερό πάρτυ στο προαύλιο της Mug!  
Σκοπός μας να περάσουμε όσο καλυτέρα γίνεται και να καλωσορίσουμε το όσο καλοκαίρι μας απέμεινε! 
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε να περάσουμε μια άψογη βραδιά να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε μέχρι πρωίας!!! 
Σας Περιμένουμε με χαρά και ενθουσιασμό!
Υπενθύμιση!!!!
Να φέρετε το μαγιό σας και οι τιμές φθηνότερες στα ποτά!!!!
Διεύθυνση: Παπαδημητρίου 8, Αχαρναίς/ Μενίδι

All Night Party την Παρασκευή 26 Ιουλίου στο Breeze cafe


Τιμά τη μνήμη των 11 εκτελεσθέντων Μενιδιατών και Χασιωτών, η ΙΛΕΑ

Μνημείο, στη μνήμη, των 11 εκτελεσθέντων, από τους Γερμανούς, στην Πάρνηθα, Μενιδιατών και Χασιωτών, στις 27 Ιουλίου 1944, ανήγειρε η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Αχαρνών (ΙΛΕΑ). Τα αποκαλυπτήριά του θα πραγματοποιηθούν το πρωί του Σαββάτου, 27 Ιουλίου (11:00), με τη συμπλήρωση, ακριβώς, 69 χρόνων από το αποτρόπαιο γεγονός. 
Το πρόγραμμα της τελετής περιλαμβάνει τρισάγιο στο εξωκκλήσι του Αγ. Πέτρου, στην Μόλα (11:00) και θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου, που βρίσκεται κοντά στη θέση «Μεσιανό νερό» επί του περιφερειακού δρόμου (12:00). 
Η ΙΛΕΑ, που όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ανέλαβε την πρωτοβουλία στο πλαίσιο της ανάδειξης άγνωστων πτυχών της ιστορίας του τόπου, έχει προσκαλέσει στην τελετή εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής Αχαρνών και Φυλής, τους συγγενείς των εκτελεσθέντων, τα μέλη της, τον Τοπικό Τύπο, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για το ιστορικό παρελθόν της περιοχής.

Συνεχίζεται το μαρτύριο στον Λόφο των 40 Μαρτύρων

Τα μπάζα... 
... και οι καπνοί πνίγουν σε καθημερινή βάση το Λόφο των 40 Μαρτύρων... 
... ενώ η πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να σβήνει τις φωτιές που προκαλούν ασυνείδητοι αθίγγανοι, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα και περιβαλλοντικό έγκλημα στην ευρύτερη περιοχή. Το ίδιο εγκληματική φαντάζει και η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής και της Πολιτείας. 
Τα  δημοσιεύματα του «Μενιδιάτη» για την κακοποίηση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση που υφίσταται σε καθημερινή βάση ο ιστορικός Λόφος των 40 Μαρτύρων δεν στάθηκαν ικανά ν’ αφυπνίσουν συνειδήσεις ούτε να ευαισθητοποιήσουν τη Διοίκηση του Δήμου. Οι καμπνοί από τα καμένα καλώδια πνίγουν κάθε τρεις και λίγο ολόκληρη τη συνοικία του  Προφήτη Ηλία αλλά και το γειτονικό Ζεφύρι, ενώ ο Λόφος μετατρέπεται καθημερινά σε μικρή χωματερή από την απόρριψη μπαζών και πάσης φύσεως απορριμμάτων. Η αυθαιρεσία με παραπήγματα αθιγγάνων που κατοικοεδρεύουν στην εν λόγω περιοχή ρυπαίνοντας συστηματικά το περιβάλλον καλά κρατεί, ενώ η πυροσβεστική αναλώνει σχεδόν σε καθημερινή βάση τις δυνάμεις της για να σβήσει τις φωτιές που προκαλούνται, κυρίως από τα κλεμμένα καλώδια με στόχο την περισυλλογή και την παράνομη πώληση ορείχαλκου. Κι όλα αυτά σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης των Αχαρνών που θα μπορούσε με λίγη φροντίδα να αποτελέσει υπερτοπικό πόλο αναψυχής αλλά και αθλητικό προορισμό για ποδηλασία και άλλα σπορ. Θα μπορούσε φυσικά με την αρωγή και της Μητρόπολης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, το ιστορικό εκκλησάκι ν’  αποτελέσει σημείο αναφοράς,  για την τέλεση γάμων και βαπτίσεων, καθώς το φυσικό τοπίο προσφέρεται  για τέτοιου είδους ευχάριστα γεγονότα. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν γίνεται , γιατί δυστυχώς υπάρχει εγκληματική αδιαφορία. Ως πότε άραγε;   

 Δείτε σχετικά δημοσιεύματα, του «Μενιδιάτη» 
http://menidiatis.blogspot.gr/2013/06/40.html

Τελευταία Ελληνική βραδιά για φέτος το καλοκαίρι στο "Καφενεδάκι" την Πέμπτη 25 Ιουλίου


Στις επάλξεις και τον Αύγουστο η ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ

Η ταράτσα της ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑΣ είναι ένα από τα πιο όμορφα και δροσερά σημεία της πόλης. Για το φαγητό και το ποτό της δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις...

Επειδή αυτή η πόλη δεν αδειάζει ποτέ, η ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ αποφάσισε να σταθεί, όπως και πέρσι, στο πλευρό των πελατών της, ακόμα και τον Αύγουστο. Όσοι λοιπόν μείνουν στην πόλη τον πιο θερμό μήνα του χρόνου, καλό είναι να ξέρουν ότι η δροσερή και κατάφυτη ταράτσα της ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑΣ είναι στη διάθεσή τους από τις 6 το απόγευμα κάθε μέρας, ώστε να απολαμβάνουν, όπως και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, τις σπεσιαλιτέ, τα τσίπουρα και τα ρακόμελά τους.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑΣΤΕ!!!

Με παραιτήσεις απειλούν οι Δήμαρχοι της Αττικής

Να τεθεί δημόσια, στις τοπικές κοινωνίες, το θέμα της παραίτησης των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων, υπό μορφή προειδοποίησης προς την Κυβέρνηση, αποφάσισε η πλειοψηφία των Δημάρχων της Αττικής. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), αποφάσισε τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ κατά την συνεδρίασή του στις 19 Ιουλίου αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
-Την έκδοση ενημερωτικής ανακοίνωσης από την ΠΕΔ Αττικής που θα αποσταλεί σε κάθε Δήμο για διανομή στους κατοίκους. 
-Τη διοργάνωση δημόσιων ενημερωτικών συγκεντρώσεων σε κεντρικά σημεία κάθε Δήμου της Αττικής.
-Την ταυτόχρονη κινητοποίηση Δήμων, εργαζόμενων με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή από μέρους τους και κατοίκων σε όλους τους Δήμους της Αττικής με συμβολικό κλείσιμο κεντρικών λεωφόρων και δράσεις πληροφόρησης των κατοίκων.
-Την κατάθεση των αποφάσεων αυτών και στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ως πρόταση για αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.
-Επίσης αποφάσισε να προτείνει στο ΔΣ της ΚΕΔΕ:
Να αρνηθούν οι Δήμοι όλης της χώρας τη μηνιαία αποστολή στοιχείων στο Παρατηρητήριο.
Να γίνει προσφυγή για την αντισυνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου σύμφωνα και με τις επισημάνσεις των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ κατά την ίδια συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία:
Αναφορικά με το πραγματικά ύστατο όπλο, την μαζική παραίτηση των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβουλίων, να προτείνει στο ΔΣ της ΚΕΔΕ:
1) Να συζητηθεί στα Δημοτικά Συμβούλια όλης της χώρας σε ανοιχτές στους κατοίκους συνεδριάσεις το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η Αυτοδιοίκηση και το ερώτημα της ομαδικής παραίτησης σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
2) Να κατατεθούν οι σχετικές πολιτικές αποφάσεις, που προηγούνται βέβαια της διαδικαστικής υλοποίησης, στο ΔΣ της ΚΕΔΕ.
3) Η ΚΕΔΕ να καταθέσει τις πολιτικές αυτές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων στην κυβέρνηση και τα κόμματα, αναδεικνύοντας έτσι τις «κόκκινες γραμμές» που επιτέλους πρέπει να χαραχθούν για την επιβίωση του θεσμού. 
4) Εφόσον η κυβερνητική αδιαλλαξία συνεχιστεί, να επανέλθει το θέμα στα Δημοτικά Συμβούλια με αναλυτική εικόνα των αποφάσεων και των δεσμεύσεων που έχουν ή δεν έχουν ληφθεί από τον καθένα, για την οριστική λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Αγνώριστο έκαναν το μπασκετάκι της Β. Ουγκώ τα παιδιά της Watch Art

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Είναι αυτό που λέμε πριν... 
... και μετά! Τα παιδιά της Watch Art συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα (Πέμπτη 18 Ιουλίου) στο "μπασκετάκι" που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Β. Ουγκώ και Δημ. Δαμάσκου... 
... στρώθηκαν στη δουλειά κι έκαναν το θαύμα τους! 
Φυσικά οι λάτρεις της καλοθοσφαίρισης ενδιαμέσως, έριξαν και τα καλάθια τους. 
Το καλό είναι, πως κοντά στην Watch Art, βρέθηκαν και τα παιδιά της γειτονιάς που αν μη τι άλλο, πήραν "μαθήματα" καλλωπισμού, καθαριότητας κι αισθητικής. Κι αυτό δεν είναι λίγο...