Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

"Κάποτε στη Βαρυμπόμπη!" το Σάββατο 1η Ιουνίου

Με μουσικοθεατρική παράσταση, θα πει το "Καλό καλοκαίρι" η παιδική κατηχητική συντροφιά του Αγίου Αντωνίου Βαρυμπόμπης  

Εκοιμήθη ο Φυλής και Ωρωπού Κυπριανός

 Στα 78 του χρόνια εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φυλής και Ωρωπού Κυπριανός των Παλαιοημερολογιτών. 

Ο μακαριστός, υπήρξε επικεφαλής μιας εκ των Παλαιοημερολογητικών παρατάξεων, αυτής των «Ενισταμένων» και ιδρυτής της Ιεράς Μονής των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή. 

Τα τελευταία χρόνια νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο 1η Ιουνίου. 

Μεγαλειώδης Υποδοχή του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου στην Παναγία Σουμελά Αχαρνών την Κυριακή 2 Ιουνίου

 

Πολλά Σχολεία και Πολιτιστικοί φορείς των Αχαρνών στο 19ο Παιδικό Φεστιβάλ

Η ΑΥΛΑΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
 
Ανοίγει την Παρασκευή 31 Μαΐου η Αυλαία του 19ου Παιδικού Φεστιβάλ το οποίο θα διαρκέσει ως το Σάββατο 15 Ιουνίου. Στο Φεστιβάλ που φέτος πραγματοποιείται στο Δημοτικό Αμφιθέατρο του Προφήτη Ηλία «Μίκης Θεοδωράκης» αλλά και στο Αμφιθέατρο του Κόκκινου Μύλου «Σοφοκλής»  ,λαμβάνουν μέρος πολλά σχολεία της πόλης των Αχαρνών,  αλλά και Πολιτιστικοί Φορείς. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 19 και 30 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:  
 
 Πρόγραμμα Παιδικού Φεστιβάλ:
31/05 : Παρασκευή Ώρα Προσέλευσης 19:00
  • Έναρξη 12ο Δημοτικό σχολείο – Θεατρικό Θέμα : « Αγώνας των παραμυθιών » Θέμα : « Ηπειρώτικος γάμος »
  •  Ώρα Προσέλευσης 21:00 Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Θέμα : « Παρουσίαση βίντεο με αρχαιότητες του τόπου » Ταξίδι στο χτες με τα μάτια του σήμερα . Οδηγοί στην κοινωνία, γνωρίζουμε το παρελθόν, δημιουργούμαι το μέλλον ». Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης»
01/06 : Σάββατο , Ώρα Προσέλευσης 19:30
  • Παιδικά τμήματα : Χορευτικό τμήμα Δήμου Αχαρνών, Λύκειο Ελληνίδων, Πόντιοι, Κρητικοί, Θεσσαλοί, Πελοποννήσιοι, Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης»
02/06 : Κυριακή , Ώρα Προσέλευσης 19:30
  • Εθνικό Ωδείο Δήμου Αχαρνών Θέμα Ωδείου : «Μουσική βραδιά με τους μικρούς Πιανίστες & Κιθαρίστες » Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης»
03/06 : Δευτέρα , Ώρα Προσέλευσης 19:30
  • Σχολή χορού, Μαρία Παπαδοπούλου
  • 14ο Δημοτικό σχολείο (Χορευτικά) Θέμα : « Χοροί από Ήπειρο-Θεσσαλία-Μακεδονία-Επτάνησα-Κρήτη-Δωδεκάνησα »
  • 14οΔημοτικό σχολείο – ΘΕΑΤΡΟ Θέμα : « Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη » Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών « Σοφοκλή »
04/06 : Τρίτη , Ώρα Προσέλευσης 19:30
  • Παιδικά Τμήματα 17ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών ( Χορευτικά ) 15ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών ( Χορευτικά ) 2ο Δημοτικό σχολείο Θρακομ. ( Χορευτικά ) 16ο Δημοτικό σχολείο Αχαρνών ( Χορευτικά ) Σχολή χορού, Μαρία Παπαδοπούλου ( Χορευτικά ) Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης»
05/06 : Τετάρτη , Ώρα Προσέλευσης 19:30
  • 1οΔημοτικό Σχολείο ΘΡΑΚΟΜ. Θέμα : « Δημοτικοί χοροί – Χορωδία με θέμα τον Ρατσισμό »
  • 17ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών-ΘΕΑΤΡΟ Θέμα : « Ο Πλούτος του Αριστοφάνη » Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης»
08/06 : Σάββατο , Ώρα Προσέλευσης 19:30
  • Παιδικός Σταθμός « Κόκκινος Μύλος » ΘΕΑΤΡΟ Θέμα : 1ο Μέρος : Μία μέρα στο Τσίρκο 2ο Μέρος : «Ειρήνη» του Αριστοφάνη Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης»
10/06 : Δευτέρα , Ώρα Προσέλευσης 19:30
  • 2οΔημοτικό σχολείο Αχαρνών ΘΕΑΤΡΟ Θέμα : « Μέλους και λόγου χρώματα » Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης» .
11/06 : Τρίτη , Ώρα Προσέλευσης 19:30
  • 18ο Δημοτικό σχολείο Θέμα : « 1. Δημοτικοί και μοντέρνοι χοροί » « 2. Μουσικά σύνολα »
  • 8ο Δημοτικό σχολείο ΘΕΑΤΡΟ Θέμα : « ΑΧΑΡΝΗΣ » του Αριστοφάνη . Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης»
12/06 : Τετάρτη , Ώρα Προσέλευσης 19:30
  • 1ο Δημοτικό Σχολείο – ΘΕΑΤΡΟ Θέμα : « 1ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών-100 και πλέον χρόνια λειτουργίας » . Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης»
13/06 : Πέμπτη, Ώρα Προσέλευσης 19:30
  • 4ο Δημοτικό σχολείο ( χορευτικά ) Θέμα : « Χοροί από Ήπειρο-Θεσσαλία-Μακεδονία-Επτάνησα-Κρήτη Δωδεκάνησα » 4ο Δημοτικό σχολείο – ΘΕΑΤΡΟ Θέμα : « O μπακαλόγατος » Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών « Σοφοκλή »
15/06 : Σάββατο , Ώρα Προσέλευσης 19:30
  • Λήξη Χορευτικά από το 21ο Δημοτικό
  • Βραβεύσεις Μαθητικού Διαγωνισμού Εικαστικής Τέχνης & Λογοτεχνία- Παιδική
  • Συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Αχαρνών Baby-Gym ( 3-5 ετών ) – τμήμα ΔΗ.Κ.Ε.Α Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών «Μίκης Θεοδωράκης».
Είσοδος ελεύθερη

To Mενίδι με το agrofestival κι ο Πειραιάς με την Ανθαγορά…

Καθώς σε λίγες μέρες αρχίζει το agrofestival, αναμένεται να επανέλθει κι ο προβληματισμός για την συνεισφορά της συγκεκριμένης προσπάθειας στην τοπική οικονομία. Κι ενώ το agrifestival θα στηριχθεί, ως επί το πλείστον σε συμμετοχές εκτός Μενιδίου, άλλοι Δήμοι δίνουν το παράδειγμα της αξιοποίησης παραγωγικών και εμπορικών δομών που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Αχαρνών. Όπως για παράδειγμα ο Δήμος Πειραιά, που χρησιμοποίησε τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών, για την διοργάνωση ανθοκομικής έκθεσης. Ευτυχώς λοιπόν που μας θύμισε ο Δήμος Πειραιά ότι η Ανθαγορά βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αχαρνών. Διαφορετικά θα το είχαμε ξεχάσει, μέσα στην πρεμούρα να διοργανώσουμε το agrofestival…
Δείτε, για του λόγου το αληθές το έντυπο υλικό της έκθεσης του Δήμου Πειραιά:





Μουσική Παράσταση της ΜΟΚΑ ξανά, στο Καλλιτεχνείο των Αχαρνών της Παρασκευή 31 Μαΐου

Την Παρασκευή 31 Μαΐου  θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη μουσική παράσταση της Μουσικής Ομάδας Καλλιτεχνείου Αχαρνών (ΜΟΚΑ) ,αυτή την φορά στην ανθισμένη αυλή  του Καλλιτεχνείου! Σε αυτή την παράσταση η ΜΟΚΑ θα παντρέψει την ατμόσφαιρα της soul μουσικής με τους ρυθμούς της blues..

Σας περιμένουμε...

προσέλευση από τις 19:00

*η είσοδος είναι φυσικά ελεύθερη

Βραδιά με Ποίηση και Μελωδία διοργανώνει η ΕΓΕ Αχαρνών την Παρασκευή 31 Μαΐου

 

Ο διαφημιστικός ιμπεριαλισμός του Δήμου Αχαρνών

Στο συντριβάνι και στην παιδική χαρά των Άνω Λιοσίων τοποθέτησε αεροπανό ο Δήμος Αχαρνών, αποδεικνύοντας, για ακόμα μια φορά, ότι λειτουργεί με δύο μέτρα και σταθμά...
Την ώρα που ο Δήμος Αχαρνών στέλνει, μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας, συστάσεις στους καταστηματάρχες να ξηλώσουν τις πινακίδες των καταστημάτων, απειλώντας τους με βαρύτατα πρόστιμα, ο ίδιος εξακολουθεί να παραβαίνει το νόμο αναρτώντας αεροπανό. Μάλιστα, ξεπερνώντας τον εαυτό του αναρτά τώρα αεροπανό και σε γειτονικούς Δήμους. Όπως, για παράδειγμα, αυτό που διαφημίζει το agrofestival και αναρτήθηκε στον κόμβο του συντριβανιού, στα Άνω Λιόσια. Δηλαδή σε ένα σημείο, που λόγω του κυκλοφοριακού του φόρτου μπορεί να προκαλέσει δεκάδες τροχαία ατυχήματα, αν αποσπαστεί, έστω κι ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, η προσοχή των οδηγών…Αυτό θα πει διαφημιστικός ιμπεριαλισμός…

Αντικαπνιστική αφίσα από την Αντικαρκινική των Αχαρνών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο Στέργιος Πεδιαδίτης δημιούργησε, για λογαριασμό του παραρτήματος της Αντικαρκινικής των Αχαρνών, την παρακάτω, διδακτική αφίσα την οποία μπορείτε να μεγενθύνετε για να δείτε τα μηνύματά της:


Αντικρούει παλιότερο δημοσίευμα του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γκίκας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΚΑΣ
Απολύτως σύννομη είναι η σύμβαση φύλαξης της Χασιάς την οποία υπέγραψε το 2010 η εταιρία του με το Δήμο Φυλής, δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Γκίκας. Από κείμενο που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ, ο Αντιδήμαρχος αντικρούει το σχετικό δημοσίευμα επισημαίνοντας ότι:
1) Δεν έχει συνάψει δύο συμβάσεις, συνολικού ύψους 1,1 εκατ. ευρώ με το Δήμο Φυλής, αλλά μόνο μια συνολικού ύψους 549957,60 ευρώ. 
2) Η σύμβαση υπεγράφη «αφού προηγουμένως είχε ληφθεί η υπ’ αριθμόν 165/2010 Απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής και κατακυρώθηκε στην εταιρία η εκτέλεση των εργασιών «ΦΥΛΑΞΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ». 
3) Το ποσόν της σύμβασης με το Δήμο Φυλής (549957,60 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), αφορά σε έργο 36 μηνών και αναλύεται σε 12.420 ευρώ μηνιαίως, πλέον ΦΠΑ 23%. Τέλος ο Αντιδήμαρχος υποστηρίζει ότι ο ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ παραποίησε σκοπίμως την πραγματικότητα κι ότι προσήψε στο πρόσωπό του μειωτικούς χαρακτηρισμούς, κάτι που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ:
Ο ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ δεν επιδίδεται σε συκοφαντίες και καταγράφει τα θέματα με γνώμονα το δικαιολογημένο ενδιαφέρον, για τις δημόσιες υποθέσεις. Επίσης είναι γνωστό ότι ασκεί το έργο του με αμεροληψία και σεβασμό στις απόψεις και στην προσωπικότητα των άλλων. Κάτι που αποδεικνύεται κι από το παρόν δημοσίευμα, που μετέφερε τις απόψεις του Αντιδημάρχου Παναγιώτη Γκίκα, αμέσως μόλις του γνωστοποιήθηκαν. Ως προς την ουσία του δημοσιεύματος, η «αντιπαράθεση» του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ με τον Παναγιώτη Γκίκα προκλήθηκε από την εσφαλμένη ερμηνεία δύο εγγράφων του Δήμου Φυλής, που αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και δεν οφείλεται σε δόλο, αλλά στην γενική σύγχυση που χαρακτηρίζει τα έγγραφα του εν λόγω Δήμου, με αποτέλεσμα κάθε εκτίμηση να είναι, δυστυχώς, παρακινδυνευμένη…ΜΕΑ CULPA.

Τσαμπουκάς Τιτάνων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δείτε το βίντεο:

Tιτάνες και στο Δημοτικό Συμβούλιο

Οι Τιτάνες έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα κύπελλα που έχουν κατακτήσει
Δυναμικά διεκδίκησε την παραμονή του στο Σχολικό Γυμναστήριο όπου φιλοξενείται τα τελευταία χρόνια, το αθλητικό σωματείο ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΧΑΡΝΩΝ. Αθλητές, γονείς και προπονητές, με επικεφαλής τον Γιάννη Αθανασιάδη ζήτησαν, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης, 28 Μαΐου, να ανακαλέσει ο Δήμος το εξώδικο με το οποίο ζητούσε από το σωματείο να αποχωρήσει από το Κλειστό Γυμναστήριο, εντός δέκα ημερών, επιβάλλοντας μάλιστα και ποινική ρήτρα 3000 ευρώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του. Ο Δήμαρχος δυσανασχέτησε και δεν θέλησε να συζητηθεί το θέμα, όμως αναγκάστηκε να υποχωρήσει, λόγω της επιμονής των ανθρώπων του σωματείου, αλλά και των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Τελικά, μετά από μια συζήτηση από την οποία δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις, συμφωνήθηκε να συσταθεί μια επιτροπή με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Βρεττό, η οποία να εισηγηθεί μια λύση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να δούμε αν θα ισχύσει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το απόφθεγμα "αν θες να μη λυθεί ποτέ ένα θέμα, σύστησε μια επιτροπή".

Η αγαπημένη ταινία Τhe Lion King την Πέμπτη 30 Μαΐου στο Καλλιτεχνείο των Αχαρνών

*Οι προβολές των ταινιών έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Δεν απαιτείται κανενός είδους εισιτήριο για την είσοδο στο χώρο ή για την προβολή. Τα πνευματικά δικαιώματα υπόκεινται στους δημιουργούς τους. http://www.imdb.com/title/tt0110357/

Πέμπτη και θερινό σινεμά, πάνε μαζί στο Καλλιτεχνείο των Αχαρνών

 

«Μπουκιά και Συγχώριο» η παρουσία του Ηλία Μαμαλάκη στην μεγάλη Κρητική Συνάντηση

Στην μεγάλη Κρητική Συνάντηση, βρέθηκε ο Δημοσιογράφος - συγγραφέας, Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος στο πλαίσιο της Ημερίδας για τις γεύσεις και τα προϊόντα της Κρήτης, ανέπτυξε ομιλία με θέμα  «Τα τυριά της Κρήτης, ένας γαστρονομικός παράδεισος». Εκεί συναντήθηκε με την Εύη Τριανταφύλλου, fan  της πολυβραβευμένης εκπομπής του, «Μπουκιά και Συγχώριο» και φωτογραφήθηκαν μαζί. 

Πρεσβευτής του Μενιδίου στην Κρήτη η ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ. Δείτε το βίντεο:

Αίσθηση προκάλεσε η «Κρητικοπούλα» στην Παγκρήτια Έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών

ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το μεγάλο Κρητικό Αντάμωμα 
Όπως ο Μάρτης δεν λείπει από την Σαρακοστή έτσι και το γνωστό μεζεδοπωλείο της πόλης των Αχαρνών «η Κρητικοπούλα» δεν θα μπορούσε να λείψει από την «ΚΡΗΤΗ: Η μεγάλη συνάντηση».
Ο λόγος για την Παγκρήτια Έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών  που φιλοξενήθηκε από τις 24 έως τις 27 Μαΐου στο στάδιο TAE KWON DO στο Φάληρο με τη συμμετοχή Κρητικών επιχειρηματιών από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Αξίζει να  σημειωθεί ότι οι εκθέτες, κάλυψαν χώρο έκτασης 3.700 τ.μ, ενώ συνδιοργανωτής στο μεγάλο αυτό γεγονός που τέλεσε  υπό την αιγίδα των  Υπουργείων  Ανάπτυξης, Μεταφορών, Υποδομών και Τουρισμού υπήρξε, η Περιφέρεια Κρήτης.
Η Παγκρήτια Έκθεση, εκτός από το εμπορικό του μέρος, πλαισιώθηκε με πολιτιστικά και μουσικά δρώμενα που ανέδυαν  το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης. Άξια εκπρόσωπος αυτή της κουλτούρας, η μεγάλη οικογένεια της δικής μας «Κρητικοπούλας» πρόσφερε στους επισκέπτες νόστιμους σπιτικούς μεζέδες που ετοιμάζονταν επί τόπου, εκλεκτά κρητικά κρασιά και φυσικά την παραδοσιακή ρακή και τα ρακόμελα. Φιλόξενοι οικοδεσπότες  ο Γιώργος Ζαφειράκης και ο Τάσος Γαρουφαλάκης, έχοντας στο πλευρό τους το έμπειρο προσωπικό του μεζεδοπωλείου,  αλλά και τον πρόεδρο του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών Μανώλη Μανιδάκη, εκπροσώπησαν με την ζεστή φιλοξενία τους επάξια, όχι μόνο τη επιχείρησή τους, αλλά και την πόλη των Αχαρνών. Αρκεί ν’ αναφερθεί ότι εκτός από τους εκατοντάδες επισκέπτες από πολλά μέρη της Αττικής  που σταμάτησαν στο «περίπτερο – στέκι» της Κρητικοπούλας , εκεί βρέθηκαν και ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, πολλοί Κρήτες Βουλευτές και Δήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης Γιώργος Μαριδάκης, καθώς και Κρητικοί Καλλιτέχνες. Όλοι πήραν μια μικρή γεύση από το περίφημο  μεζεδοπωλείο των Αχαρνών κι έδωσαν ραντεβού στην «Κρητικοπούλα». Για το καλοκαίρι που βρίσκεται μπροστά μας, στην ταράτσα με θέα την Πάρνηθα. Και  για το χειμώνα, στον γεμάτο από λαογραφικές νότες χώρο, με θέα το τζάκι που καίει ασταμάτητα. Γιατί η «Κρητικοπούλα» όπως και η όμορφη Κρήτη, είναι φιλόξενες, όλες τις εποχές…  

Kι αφισοκολλητής ο Δήμος Αχαρνών

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος κήρυξε  ανένδοτο αγώνα κατά της αφισοκόλλησης, υπερασπιζόμενος την καλαισθησία της πόλης. Αλλά φαίνεται ότι κι εδώ ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν κολάει αφίσες το παλικάρι του Λαού, υπάρχει πρόβλημα και γίνονται καταγγελίες. Όταν ρυπαίνει ο Δήμος, δεν υπάρχει πρόβλημα. Για την ιστορία η παραπάνω φωτογραφία προέρχεται από την οδό Δεκελείας

Δάσκαλε που δίδασκες ο Ντούρος για τις διαφημιστικές πινακίδες

Με τις πινακίδες των καταστηματαρχών τα έχει βάλει ο Ντούρος, με το επιχείρημα ότι απειλούν την οδική ασφάλεια. Οι πινακίδες και τα πανό του Δήμου, προφανώς, δεν αποτελούν κίνδυνο. Δάσκαλε που δίδασκες, λέει ο κόσμος... 

Οργή καταστηματαρχών εναντίον του Δήμου για τις διαφημιστικές πινακίδες

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους καταστηματάρχες της πόλης, εξαιτίας της φοροεισπρακτικής πολιτικής του Δήμου Αχαρνών, στο θέμα των διαφημιστικών πινακίδων. Με αφορμή το άρθρο 11 του νόμου 2696/99, σύμφωνα με το οποίο θεωρούνται παράνομες οι διαφημιστικές πινακίδες που είναι τοποθετημένες κάθετα προς τον άξονα του δρόμου, ο Δήμος μεθοδεύει τη δημιουργία ενός μηχανισμού εσόδων από τις διαφημιστικές πινακίδες. Αυτό προκύπτει από έγγραφό του με το οποίο καλεί τους καταστηματάρχες να τοποθετήσουν παράλληλα με τον άξονα του δρόμου τις πινακίδες των καταστημάτων τους και τους απειλεί με την επιβολή προστίμου που μπορεί να φτάσει τις 5867 ευρώ. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τους επιβάλει να ακολουθήσουν όλη την διαδικασία νομιμοποίησης των διαφημιστικών πινακίδων και κυρίως την καταβολή του διαφημιστικού τέλους. Ειδικότερα, οι καταστηματάρχες θα επιβαρυνθούν με την πληρωμή στατικής μελέτης, σε τεχνικό γραφείο και του τέλους διαφήμισης στο Δήμο, πριν αποκτήσουν την πολυπόθητη άδεια, η οποία χορηγείται με απόφαση του Δημάρχου. Η τακτική του Δήμου έχει εξοργίσει τους καταστηματάρχες, αλλά και το συνδικαλιστικό τους όργανο, δηλαδή το Σύνδεσμο Επαγγελματοβιοτεχνών (ΣΕΒΑ), που βλέπει πίσω από την πρεμούρα του Δήμου για τη νομιμότητα, φοροεισπρακτικές σκοπιμότητες. Ο ΣΕΒΑ, θα μπορούσε να συζητήσει για μια τακτοποίηση των πινακίδων, αλλά με αποκλειστικό στόχο την οδική ασφάλεια και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τεθεί θέμα επιβολής τελών διαφήμισης για τις διαφημιστικές πινακίδες που έχουν καταγραφεί από τη Δημοτική Αστυνομία. Στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, 22 Μαΐου η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και η κουβέντα διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες. Tελικά, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με βασικό επιχείρημα ότι σε μια αγορά που παραπαίει δεν είναι δυνατό να γίνεται λόγος για οποιαδήποτε επιβάρυνση των καταστημάτων. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ένα νόμο, που ενώ ψηφίστηκε το 1999, ο Δήμος επιδιώκει την όψιμη εφαρμογή του και μάλιστα στην εποχή των ισχνών αγελάδων…
Ιδού το σχετικό έγγραφο του Δήμου που άναψε φωτιές στους επαγγελματοβιοτέχνες και τους καταστηματάρχες:

Εκδήλωση για την άλωση της Πόλης στους Θρακομακεδόνες


Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης «Χρήστος Τσεβάς»

Στιγμιότυπα από την επιμνημόσυνη δέηση και την Έκθεση εικονογραφικού υλικού, ξεναγός της οποίας υπήρξε η πρόεδρος του Ομίλου Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης "Χρήστος Τσεβάς" Ρένα Κουμπούρη, που είχε και την πρωτοβουλία της επετειακής εκδήλωσης 
Στιγμιότυπα με τους ομιλητές της Ημερίδας και την προσφορά αναμνηστικών  από το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αχαρνών

Για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία του Ομίλου Φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης, «Χρήστος Τσεβάς», το Σάββατο 25 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση στον Ιερό Ναό του Αγίου Βλασίου Αχαρνών για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου της Δημοτικής Πινακοθήκης, θεώρησε χρέος του να εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου, στο οποίο δεν παραλείπει να απευθύνει θερμές ευχαριστίες, σε όλους εκείνους που συμμετείχαν και στήριξαν την εκδήλωση. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 25-5-2013 πραγματοποιήθηκε ολοήμερη εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (29-5-2013), από τον Όμιλο Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς» , υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών, ενώ τη διοργάνωση ανέλαβε η ΔΗΚΕΑ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών).
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου και στην κεντρική πλατεία Αχαρνών. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος η Βυζαντινή Χορωδία – Ορχήστρα του Δήμου Αχαρνών (διδασκαλία Δ. Καλομοίρης), το χορευτικό του Λυκείου των Ελληνίδων - Παράρτημα Αχαρνών (διδασκαλία Σπ.Βαρελάς), η Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης» (τραγούδι Γ.Τσιλικίδης, λύρα Χ.Αθανασιάδης, νταούλι Ν.Μαυρίδης), το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Αχαρνών (απαγγελία Νίκη Καρνάτσου). 
Τα αναμνηστικά που προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες επιμελήθηκε το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο του Δήμου Αχαρνών (κ.Λαζάρου και κ.Γκίκα).
Στην εκδήλωση συμμετείχε με το τραγούδι «Σαν τα μάρμαρα της Πόλης» ο τραγουδιστής Σπύρος Μπρέμπος, μετά από πρόσκληση του δασκάλου του, Δ.Καλομοίρη. 

Η εκδήλωση περιλάμβανε τα εξής μέρη :

  • Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Άλωσης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ.Αθηναγόρα
  • Έκθεση με εικονογραφικό υλικό σχετικά με την Άλωση (τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, χάρτες, αγιογραφίες από μοναστήρια της Μολδαβίας του 16ου αι)
  • Ημερίδα (Α΄ και Β΄ Συνεδρία) με ομιλητές τους κάτωθι ειδικούς επιστήμονες: 
Πρωτοπρεσβύτερο Στυλιανό Καρπαθίου - Θεολόγο – Ψυχίατρο - Δρ. Βιοηθικής Παν/μίου Αθηνών
Ιωάννη Ιακωβίδη – Δρ. Παντείου Παν/μίου - Επιστημονικό συνεργάτη Κέντρου Ανατολικών Σπουδών Πάντειου Πανεπιστημίου
Κων/νο Τσοπάνη - Δρ. Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θρησκευμάτων Πανεπιστημίου Αθηνών
Δέσποινα Αφεντούλη, Δρ. Κοινωνιολογίας – Δημοσιογράφος, Περιφερειακή Σύμβουλο Ανατολικής Αττικής, Πρόεδρο Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών Β.Ατττικής «Η Αγία Σοφία».
Σταθακόπουλο Δημήτριο, Δρ. Παντείου Παν/μίου Κοινωνιολογίας της Ιστορίας Οθωμανικής περιόδου- Μουσικολόγο - Δικηγόρο
Κυριακή (Κίρκη) Κεφαλέα – Επίκουρη Καθηγήτρια Θεολογίας ΕΚΠΑ
  • Ξενάγηση στις συλλογές του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου της ΙΛΕΑ και στη Δημοτική Πινακοθήκη Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς»
  • Πολιτιστικό πρόγραμμα (απαγγελία θρήνων από διάφορα μέρη της Ελλάδας , Ποντιακός θρήνος, χοροί και τραγούδια Μ.Ασίας) 
Το Δ.Σ. του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Πινακοθήκης Αχαρνών «Χρήστος Τσεβάς» ευχαριστεί όλους όσους αγκάλιασαν και υποστήριξαν με οποιονδήποτε τρόπο αυτή την πρωτοβουλία, ώστε να πραγματοποιηθεί μια τόσο ξεχωριστή εκδήλωση, η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μέσα σε Ιερό Ναό, για μια ιδιαίτερη και εθνικής σημασίας επέτειο, την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στο Δήμαρχο Αχαρνών κ.Σωτήρη Ντούρο, ο οποίος είχε την ιδέα να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση στον Ι.Ν.Αγ. Βλασίου, προβάλλοντας έτσι τους διαχρονικούς συνεκτικούς δεσμούς Εκκλησίας και Πολιτείας, τους Ιερείς του Ι.Ν.Αγ.Βλασίου που δέχτηκαν να φιλοξενήσουν με χαρά την εκδήλωσή μας, τον Αντιδήμαρχο κ.Μ.Βρεττό, τον Προϊστάμενο του Τομέα Παιδείας κ.Δ.Καλομοίρη, τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ κ.Στ.Κοπαλά, τον υπεύθυνο Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Ν.Τσουκλίδη, την κ.Μ.Δέδε και την κ.Ε.Κατάρα, για την συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης. 
Επίσης ευχαριστούμε για τη συνεργασία τα Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων - Παράρτημα Αχαρνών και της Εύξεινης Λέσχης Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης». 
Τέλος ευχαριστούμε τους καταξιωμένους επιστήμονες που με τις εισηγήσεις τους, φώτισαν διαφορετικές πτυχές της Άλωσης, κάνοντάς μας κοινωνούς στη γνώση ενός τόσο ευαίσθητου, για τον ελληνισμό, θέματος.

Μέσω Face Book συνεχίζεται ο αγώνας του 4ου Γυμνασίου για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΑΠ΄ΕΞΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΑΚΗΣ ΔΟΥΚΛΙΑΣ
  Άδραξε την ευκαιρία των  Ανοιχτών Ομάδων στο fb "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ" και «ΛΥΚΟΤΡΥΠΑ-ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΑΙ-ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων  Άκης Δουκλιάς κι επανέφερε το ζήτημα της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του 4ου Γυμνασίου, για την οποία ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αγωνίζεται εδώ και 2 χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα. Δείτε τι έγραψε…

"Ας αρχίσουμε να βάζουμε διάφορα μικρά, μεγάλα ή τεράστια προβλήματα εδώ ... εάν και δεν βλέπω να συγκινούνται για τον Κόκκινο Μύλο!!!
Για αρχή θα βάλω ένα πανό που "κοσμεί" την είσοδο του 4ου Γυμνασίου Αχαρνών ... εδώ και 2 χρόνια ... και περνάνε οι Δήμαρχοι, οι Αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών ... ΩΧ ΣΥΓΓΝΩΝΜΗ είπα κατά λάθος περνάνε ... ήθελα να πω περνάγανε, γιατί πια ούτε απ' έξω δεν περνάνε ... ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα για τα παιδιά που φοιτούν στο 4ο Γυμνάσιο ... ΟΛΟΙ συμφωνούν ότι είναι δίκαιο και σωστό το αίτημα μας ... αλλά κανένας ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ... Τα σχόλια δικά σας ... "

Να θεραπεύσει τον… «στραβισμό» της Δημοτικής Αρχής έβαλε στόχο η σελίδα του fb ΛΥΚΟΤΡΥΠΑ-ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΑΙ-ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ


Σε μοχλό πίεσης, προκειμένου η Δημοτική Αρχή να κοιτάζει τους κατοίκους του Κόκκινου Μύλου στα μάτια, επιδιώκει να εξελιχθεί η ιστοσελίδα του face book ΛΥΚΟΤΡΥΠΑ-ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΑΙ-ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ, την οποία διαχειρίζεται ο Αντώνης Σουλακέλης. Κοιτάξτε το κάλεσμα που ανάρτησε στην σελίδα και θα καταλάβετε…
«ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!! ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!! ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ !!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!!
Τέταρτη μέρα (23/5/2013) και φτάσαμε τα 265 μέλη !!!
... Φίλε και Φίλη ,
ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ και όχι μόνο !!!
Αν θέλεις στήριξε και διέδωσε την παρακάτω σελίδα μας , ΛΥΚΟΤΡΥΠΑ-ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΑΙ-ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ, η οποία σελίδα περιλαμβάνει ιστορικά και συλλεκτικά στοιχεία όπως φωτογραφίες, Βίντεο, άρθρα, και άλλα κείμενα ,η αύξηση αριθμού φίλων θα μας δώσει τη δύναμη ώστε να δημιουργήσουμε μια σελίδα-ομάδα που θα καταφέρει να ενημερώσει αλλά και να γίνει μοχλός πίεσης και να απαιτούμε από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και όχι μόνο αλλά και ΟΛΟΥΣ τους διαχρονικά ( υψηλά-ιστάμενους και προϊστάμενους),ώστε και με αυτόν τον τρόπο να καταφέρουμε να τους πιέσουμε αλλά και να τους αναγκάσουμε να μας δουν στα μάτια χωρίς να αλληθωρίζουν και να εθελοτυφλούν σε βάρος μας κατατάσσοντας εμάς και την περιοχή μας στην δεύτερη κατηγορία ,ανθρώπων αλλά και παροχών στην περιοχή μας.
Με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής μας αλλά και ποιότητα ζωής μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ λοιπόν για κάτι ΚΑΛΥΤΕΡΟ !!!  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!! Σας ευχαριστώ θερμά !!!
Και θεωρώ ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σελίδα-ομάδα που θα καταφέρει να ενημερώσει αλλά και να γίνει μοχλός πίεσης προς κάθε αρμόδιο –υψηλά ιστάμενο έτσι ώστε και εμείς να επικοινωνούμε έστω και μέσα από την παρούσα σελίδα, αλλά και να προωθούνται όποια εμείς θεωρούμε προβλήματα προς την λύση τους.»

Κοπελιές μα και Κοπέλια, πρόσφεραν οκάδες αίμα

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η 14η  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ 
Μέλη, φίλοι αλλά και άγνωστοι αιμοδότες έσπευσαν να προσφέρουν το αίμα τους στην Τράπεζα αίματος του Συλλόγου Κρητών, προσφέροντας πολύτιμο δώρο ζωής, σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη
Με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών  πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου, η 14η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών. Ανταποκρινόμενοι στο «Κάλεσμα Ζωής» που απηύθυνε το Διοικητικό Συμβούλιο, άντρες και γυναίκες, πρόσφεραν λίγο από το αίμα τους, ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου και χαρίζοντας σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ένα πολύτιμο δώρο ζωής.  
Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Κρητών που λειτουργεί εδώ και 7 συνεχόμενα χρόνια, έχουν λάβει αίμα  δεκάδες συνάνθρωποι που βρέθηκαν σε δύσκολες στιγμές, χάρη στα μέλη τους φίλους αλλά και πολλούς   άγνωστους αιμοδότες, που στηρίζουν την όλη προσπάθεια. 

«Μάνες από τις Αλησμόνητες Πατρίδες»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 
Στιγμιότυπα από τη θεατρική παράσταση 

Μια εξαίσια θεατρική παράσταση αφιερωμένη στη Μάνα και βασισμένη στο αφηγηματικό κείμενο «Μάνες από τις Αλησμόνητες Πατρίδες» της Αναστασίας Βολάκου-Ντελέζου ανέβηκε στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων, το βράδυ του Σαββάτου, 18 Μαΐου με τίτλο «Μάνα, Πατρίδα της Καρδιάς». . Με αριστοτεχνικό τρόπο η αυτοσχέδια θεατρική ομάδα «Εξ επί Τούτου», προέβη σε μια άκρως πετυχημένη θεατρική απόπειρα που πάντρεψε την πρόζα με το αναλόγιο, το χτες με το σήμερα, το χαμόγελο με το δάκρυ, προσφέροντας στο κοινό στιγμές συγκίνησης, γέλιου και νοσταλγίας. Κι εκείνο της το ανταπέδωσε, με ένα ζεστό χειροκρότημα.
Τη Θεατροποίηση, Σκηνοθετική/Μουσική Επιμέλεια, Σκηνικά/Κοστούμια, φρόντισε η Μάγια Ντελέζου. Ήχος/Φως υπεύθυνοι: Ντίνος Παγώνης, Γιάννης Παναγιωτόπουλος.
Επιμέλεια Εκδήλωσης: Βούλα Γκιολή, Φιλόλογος, Κοσμήτωρ Π.Κ.Θ.

Λάβρος κατά της «ντροπολογίας» για τα δάνεια των κομμάτων ο Στάθης Γιώτας

Ο Στάθης Γιώτας είπε και πάλι, τα
πράγματα με το όνομά τους... 
Την ευαισθησία του σε θέματα ηθικής τάξης, που σχετίζονται με την λειτουργία του Πολιτεύματος απέδειξε, για ακόμα μια φορά, ο συντοπίτης μας πρώην Υπουργός Στάθης Γιώτας. Ο πρώην Υπουργός συνυπογράφει, μαζί με αρκετές ακόμα προσωπικότητες, εγνωσμένου ήθους, έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αναπέμψει (δηλ. να επιστρέψει ανυπόγραφο) στη Βουλή, νόμο που περιέχει «ντροπολογία», η οποία απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες τραπεζικά και κομματικά στελέχη που βαρύνονται για τις παράνομες δανειστικές συμβάσεις των κομμάτων. Πραγματικά μνημεία του γραπτού λόγου οι χαρακτηρισμοί της επονείδιστης διάταξης του νόμου. Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης καθώς και τους υπογράφοντες. Θα διαπιστώσετε, εκτός των άλλων, ότι δεν βρίσκονται τυχαία μακριά από την πολιτική ζωή του τόπου…

                               ΔΗΛΩΣΗ –ΕΚKΛΗΣΗ
Στο νομοσχέδιο για την «Σύσταση Γραφείου Ελληνικής Προεδρίας και άλλες διατάξεις» εντάχθηκε με τροπολογία και ψηφίστηκε από τη Βουλή διάταξη με την οποία απαλλάσσονται από κάθε ποινική ευθύνη διευθυντικά στελέχη πιστωτικών οργανισμών αλλά και κομμάτων, τα οποία βαρύνονται με παράνομες δανειστικές συμβάσεις. Η διάταξη αυτή, εξόφθαλμα σκανδαλώδης προσβάλλει βάναυσα την κοινωνική ηθική και το περί δικαίου αίσθημα του Λαού. Οι νόμοι όταν απογυμνώνονται από τον ηθικό χαρακτήρα τους και γίνονται μηχανισμοί προστασίας της οικονομικής ασυδοσίας επισύρουν την απαξίωση στην περί δικαίου συνείδηση των πολιτών. Η επιψήφιση της ηθικά διάτρητης και κοινωνικά προκλητικής διάταξης σε εποχή μάλιστα δεινής δοκιμασίας του λαού υπαγορεύει την ανάγκη ενεργοποίησης του άρθρου 42, παρ. 1 του Συντάγματος σε συνδυασμό με το εδάφιο δ΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 35. Εμείς οι υπογράφοντες την παρούσα διερμηνεύοντας και τα αισθήματα του προσβληθέντος λαού κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ να ασκήσει την προνομία, που του παρέχει το Σύνταγμα και να ΑΝΑΠΕΜΨΕΙ το νόμο στη Βουλή. 
                                                                                                              Αθήνα 21 Απριλίου 2013 

ΥΓ. Ποιος το περίμενε 39 χρόνια μετά την πτώση της χούντας και 46 χρόνια από την επιβολή της, οι Έλληνες Πολίτες θα γίνονταν μάρτυρες ευτελισμού των θεσμών της Δημοκρατίας; 
                                                                    Οι υπογράφοντες
-Απανωμεριτάκης Νίκος: Μέλος Δ.Σ. του «Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών».
-Βασιλικόπουλος Λεωνίδας: Ναύαρχος, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ.
-Γιώτας Στάθης: πρώην Υπουργός.
-Δρεττάκης Μανόλης: τέως Αντιπρόεδρος Βουλής- Υπουργός.
-Ζαρκάδας Αλέξανδρος: Επίτιμος Αντιστράτηγος- πρώην Νομάρχης.
-Κλωνιζάκης Γιάννης : πρώην Δήμαρχος Χανίων.
-Κρητικός Παναγιώτης: πρώην Αντιπρόεδρος Βουλής.

Εορταστικό αντάμωμα συγγραφέων στην ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ

H ατμόσφαιρα που επικράτησε είναι αποτυπωμένη στα πρόσωπα των συνδαιτημόνων
Μια παρέα πραγματική …βιβλιοθήκη, αντάμωσε το βράδυ της Τετάρτης, 22 Μαΐου, στην ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑ, για το καθιερωμένο τσιμπούσι, προς τιμήν των εορταζόντων, την προηγουμένη, μελών της. Μια εκλεκτή ομήγυρη που απαρτιζόταν από τους συγγραφείς του αξιολογότερου τμήματος της Αχαρναϊκής βιβλογραφίας. Ανάμεσά τους ο πρώην Υπουργός και συγγραφέας Στάθης Γιώτας. Η σύζυγός του αρχαιολόγος Μαρία Πλάτωνος, που ανακάλυψε το αρχαίο θέατρο και έχει συγγράψει την αρχαία ιστορία των Αχαρνών και της ευρύτερης περιοχής. Ο ιστορικός, πρώην Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΙΛΕΑ και αδελφός του Υπουργού Δημήτρης Γιώτας, που είναι ο ...ηθικός αυτουργός πληθώρας βιβλίων και μελετών, ιστορικού ενδιαφέροντος, με θέμα τις Αχαρνές και τους γύρω Δήμους. Η φιλόλογος Σταματίνα Στριφτού-Βάθη, συγγραφέας του δίτομου έργου ΑΧΑΡΝΑΙ, με θέμα την ιστορία των Αχαρνών, από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα. Μαζί τους και άλλα αξιόλογα μέλη της τοπικής κοινωνίας, με κοινό χαρακτηριστικό την ειλημμένη απόφαση να διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Κάτι που κατάφεραν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, αφού όλοι τους είναι πραγματικά περιβόλια και κάνουν πολύ καλή παρέα. Στην απογείωση του κεφιού βοήθησε το φαγητό και το κρασί της ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑΣ, με αποτέλεσμα να ζήσουν μια βραδιά που θα τους μείνει αξέχαστη. Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη.   

Ορθοπεταλιές για τον ιερό σκοπό της ανάδειξης, του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο 2ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Στις Αχαρνικές Πύλες - Αχαρνική Οδό, λίγο πριν την έναρξη του 2ου Ποδηλατικού - Αρχαιολογικού Γύρου Αχαρνών


Λίγο πριν την έναρξη του 2ου Ποδηλατικού- Αρχαιολογικού Γύρου Αχαρνών, στις Αχαρνικές Πύλες , Πλατεία Κοτζιά. Στο κέντρο διακρίνονται η Πρόεδρος του "Επισκήνιον" Μαρία Μίχα και ο Πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα για την ανάδειξη των Αρχαίων Θεάτρων "Διάζωμα", Σταύρος Μπένος
Η συμπολίτισσά μας ηθοποιός, Ράνια Παπαδάκου, στην Πλατεία Κοτζιά μεταξύ Αχαρνικών Πυλών και Αχαρνικής οδού, κηρύσσει την έναρξη του 2ου Ποδηλατικού Αρχαιολογικού Γύρου Αχαρνών
Πρώτη στάση στον Θολωτό Τάφο των Αχαρνών


Τερματισμός...Συμβολική κατάληψη της οδού Αρχαίου Θεάτρου στο σημείο που εκτείνεται η ορχήστρα και η σκηνή του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης των Αχαρνών, σύσσωμοι παρόντες στην υποδοχή των ποδηλατών μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών
Με αγάπη για την πόλη των Αχαρνών και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου, ο 2ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, που διοργάνωσε το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, για την προβολή του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών. Με αφετηρία τις Αχαρνικές Πύλες, όπου η ηθοποιός και δικηγόρος κ. Ράνια Παπαδάκου αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία για τις Αχαρνικές Πύλες και την Αχαρνική Οδό, η πρώτη στάση πραγματοποιήθηκε στο Θολωτό Τάφο Αχαρνών , η δεύτερη, στον Τύμβο του Σοφοκλέους και ο τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών. Ακολούθησε πολιτιστική εκδήλωση με ξενάγηση, από την αρχαιολόγο της Β΄Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Ειρήνη Αναγνωστοπούλου και τη συμμετοχή του Γιώργου Αμυρά, των Acharnai Ride ,της MONUMENTA, του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (ΠΕΠΑ), του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Αχαρνών και του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, υπό την αιγίδα του Δήμου Αχαρνών . Στον τερματισμό, οι πολιτιστικοί σύλλογοι των Αχαρνών σύσσωμοι υποδέχτηκαν και καταχειροκρότησαν του ποδηλάτες που διάνυσαν διαδρομή συνολικά άνω των 40 χιλιομέτρων, εκδηλώνοντας με την παρουσία τους την συστράτευση τους στον ιερό σκοπό της ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών. Αναμφίβολα η πρόεδρος του «Επισκήνιον» Μαρία Μίχα, που εργάζεται άοκνα εδώ και χρόνια για την προβολή του θεάτρου, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένη.

Γάμος Α ΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ στην Παναγίτσα

Όρκους αιώνιας αγάπης έδωσαν ο Στράτος Γενιτσαριώτης και η Παναγιώτα Ρεντιτάκου
Το μυστήριο...
Η αναμνηστική φωτογραφία με τους κουμπάρους...
...το κάλεσμα...
Πάνω αριστερά ο χορός του Ησαΐα...
....και μιά έκπληξη, καθώς ο γάμος συνέπεσε με τα γενέθλια του κουμπάρου Γιώργου Αντωνόπουλου  και του πρωτότοκου γιού του Αχιλλέα. Έτσι οι τούρτες που κόπηκαν ήταν τρείς! Αυτή του ζευγαριού και ακόμη δύο για τους εορτάζοντες...
Τον χορό άνοιξαν ως είθισται, ο γαμπρός και η νύφη...
Ιδού και οι ζεμπεκιές που έριξαν οι ευτυχισμένοι μπαμπάδες του γαμπρού και της νύφης...
Εμφανώς συγκινημένη η γιαγιά της νύφης (κάτω αριστερά) χτυπάει παλαμάκια...

Στο χορό που κράτησε καλά ως τις μικρές ώρες, μπήκαν όλοι! Μικροί και μεγάλοι έγιναν ένα!


Ήταν ένας γάμος με τα όλα του! Με πολύ αγάπη, έρωτα, νιάτα, συγγενείς, φίλους, γείτονες και τρικούβερτο γλέντι. Ο λόγος, για τον γάμο που τέλεσαν την Κυριακή 19 Μαΐου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δυο αγαπητά παιδιά της πόλης των Αχαρνών, ο Στράτος Γενιτσαριώτης και η Παναγιώτα Ρεντιτάκου. Τα στέφανα τους άλλαξαν, οι επίσης γνωστοί και μη εξαιρετέοι ενορίτες της  Παναγίτσας, Γιώργος Αντωνόπουλος  και Ευφροσύνη Χριστοπούλου. Ατραξιόν του γάμου, τα τρισχαριτωμένα παιδιά των κουμπάρων κι ανιψούδια του ζευγαριού, Αχιλλέας, Νικήτας και Βερονίκη. Η συγκίνηση δεν έλειψε από τα πρόσωπα των γονιών του γαμπρού και της νύφης, ενώ μετά το μυστήριο, ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι σε γνωστό κέντρο της λεωφόρου Πάρνηθος. Ευχή μας, να είναι  η ζωή τους, γεμάτη χαρές και φυσικά καλούς απογόνους!