Τελευταια Νεα
Φόρτωση...

Ψήφισμα της ΙΛΕΑ για την απώλεια του Γεωργίου Πανουργιά


                                                                                         Αχαρνές 29/04/2013                                                          
                                                ΨΗΦΙΣΜΑ 
Το Δ.Σ. της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών (ΙΛΕΑ) πληροφορηθέν τον θάνατο του ιδρυτικού μέλους και ενός εκ των πρώτων συμπατριωτών που συνέλαβαν την ιδέα του Λαογραφικού Μουσείου, Γεωργίου Πανουργιά, συνελθόν εκτάκτως, σήμερα αποφάσισε: 
1. Να παρακολουθήσει σύσσωμο την κηδεία του εκλιπόντος. 
2. Να συλλυπηθεί ως σώμα την οικογένεια του εκλιπόντος. 
3. Να καταθέσει αντί στεφάνου, εις μνήμην του, χρηματικό ποσόν στον Άγιο Βλάσιο και ισόποσο χρηματικό ποσό στο ταμείο της ΙΛΕΑ.

Πασχαλινό κλίμα στην έκθεση Αγιογραφίας και Ζωγραφικής του Δήμου Αχαρνών

Ιδού ορισμένα από τα θαυμάσια έργα της ομάδας Αγιογραφίας και Ζωγραφικής  του εικαστικού εργαστηρίου στην οποία συμμετέχουν και αρκετά μέλη του ΚΑΠΗ

Άρωμα Πασχαλιάς, στην αναδρομική έκθεση Αγιογραφίας και Ζωγραφικής του Δήμου Αχαρνών

ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΔΗ. Φ.Α
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την έκθεση Αγιογραφίας και Ζωγραφικής 


Μια εξαίσια έκθεση Αγιογραφίας και ζωγραφικής είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν όλοι εκείνοι που το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου βρέθηκαν στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Αχαρνών. Την έκθεση έστησαν με ιδιαίτερο κέφι και μεράκι, τα ΚΑΠΗ και το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αχαρνών με δημιουργίες από την ομάδα Αγιογραφίας και Ζωγραφικής των μελών του ΚΑΠΗ. Ξεχωριστή στιγμή της όμορφης βραδιάς υπήρξε και η απονομή βεβαιώσεων, στους εκπαιδευόμενους στα προγράμματα εκμάθησης υπολογιστών. Την βραδιά πλαισίωσαν μελωδικά με κλασικά έργα, η ορχήστρα «ΑΚΤΙΣ» υπό τον συντονισμό του Δημήτρη Καλομοίρη. Πιάνο έπαιξε η Ευαγγελία Χλωρού, βιολί οι Ανδρέας Βαλιανάτος, Γιώργος Μπούμης και Δόμνα Καραγιάννη και κιθάρα ο Αριστόδειμος Κοχλιός. Φιλόξενες οικοδέσποινες της βραδιάς η Έφη Μπόθου η Σπυριδούλα Λαζάρου και η Μαρία Γκίκα με τη συνδρομή και των εργαζομένων στα ΚΑΠΗ και στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αχαρνών, φρόντισαν ώστε να μη λείψει τίποτα, από κανέναν.

Πετυχημένη η πρώτη Μαθητική Γιορτή Παραδοσιακών Χορών

ΑΨΟΓΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη Μαθητική Γιορτή Παραδοσιακών Χορών την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 στο  δημοτικό γυμναστήριο Αχαρνών «ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΟΛΙΔΗΣ». Η γιορτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Συμμετείχαν σχολεία από όλη την Αττική από τον Δήμο μας συμμετείχαν: 10ο Γυμνάσιο Αχαρνών, 2ο Γυμνάσιο Αχαρνων, 4ο Γυμνάσιο Αχαρνών, 11ο Γυμνάσιο Αχαρνών καθώς και το Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αχαρνών. Όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν από τον Αντιδήμαρχο κ. Βρεττό Μιχάλη αναμνηστικά δώρα με το Αρχαίο Θέατρο του Δήμου μας και εξέφρασαν τις ευχαριστίες του  για την άψογη διοργάνωση. Τα παιδιά του σχολείου μας ήταν πολύ καλά προετοιμασμένα από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας Κα Άννα Λιώνη και απέσπασαν πολύ καλακευτικά σχόλια από όλους τους παρευρισκόμενους.

«Άλλαξε τον κόσμο. Το ‘χει ανάγκη»

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Κεντρική Πλατεία του Μενιδίου 


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και στην Κεντρική Πλατεία του Μενιδίου το Σάββατο 27 Απριλίου το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα μαθητικά φεστιβάλ που «ταξίδεψαν» σε δεκάδες πόλεις στην Ελλάδα, κινήθηκαν γύρω από το κεντρικό σύνθημα – φράση από το θεατρικό έργο «Η Απόφαση» του Μπέρτολτ Μπρέχτ «Άλλαξε τον κόσμο: το 'χει ανάγκη...» Όπως οι ίδιοι ανέφεραν σε σχετικό φυλλάδιο, «Συμμετέχοντας οι μαθητές έχτισαν το πρόγραμμα των Φεστιβάλ, με συλλογική δουλειά, επιλέγοντας πρωτότυπους τρόπους για να αναδείξουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, να δείξουν τη διέξοδο της ανατροπής αυτού του συστήματος η οποία σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ…»Στο μαθητικό φεστιβάλ των Αχαρνών συμμετείχαν:
  • Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αχαρνών με αφιέρωμα στο αντιφασιστικό τραγούδι. Μαθητές από το 7ο και 2ο ΓΕΛ Αχαρνών με θεατρικό σκετς μαθητικής πρωτοβουλίας. 
  • Mαθητές του 4ου ΓΕΛ Αχαρνών με απόσπασμα από την θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας Τσίρκο».
  • Bιντεοπροβολή με θέμα, «το σχολείο σήμερα» από μαθητή του 2ου Γυμνασίου Αχαρνών. 
  • Στο τραγούδι και στα θεατρικά σκετς συμμετείχαν επίσης μαθητές από την πόλη του Ζεφυρίου. 
Στο μαθητικό φεστιβάλ του Μενιδίου έδωσαν το παρών από την Λαϊκή Συσπείρωση Αχαρνών οι Θάνος Τραβασάρος και Παναγιώτα Αγγελοπούλου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φυλής Δημήτρης Τσιουμπρής, ο Χάρης Κωστόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΑ Παναγιώτης Γεώργος, το μέλος του Συλλόγου Γονέων Ανατολικής Αττικής Στάθης Νταντής, πολλοί εκπαιδευτικοί από Αχαρνές, Άνω Λιόσια και Ζεφύρι, ενώ το δικό του περίπτερο έστησε το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών Ε.ΣΥ.Ν, Θρακομακεδόνων.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ: Η Ανάσταση αναβλήθηκε για μετά το Πάσχα…

Κλώτσησε την ευκαιρία να ανέβει πρώτος από το νότιο όμιλο στη Β’ Εθνική, μετά από 28 ολόκληρα χρόνια ο Αχαρναϊκός. Ο Φωστήρας αποδείχθηκε και στο Μενίδι φονέας των γιγάντων και παίρνοντας τη νίκη με 0-1 έβαλε φωτιά στον όμιλο, αφού στο κυνήγι της πρώτης θέσης μπήκε τώρα και ο Παναιγιάλειος. Πάντως όλα για τον Αχαρναϊκό θα κριθούν τις δύο επόμενες αγωνιστικές, που απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας ντέρμπι κορυφής με τον Παναιγιάλειο, την Κυριακή του Θωμά (12-05-2013). Αν η ομάδα του Μενιδίου νικήσει στο Αίγιο, θα βρεθεί αγκαλιά με την πρώτη θέση, αφού στην τελευταία αγωνιστική (19-05-2013) θα αντιμετωπίσει, εντός έδρας, την μέτρια φέτος Καλαμάτα. Ευτυχώς για την άνοδο δεν τίθεται θέμα, αφού ούτως ή άλλως η ομάδα έχει ανέβει. 
Δείτε την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο γήπεδο οι φίλοι του Αχαρναϊκού: 

Ο Ζάχος, το Face Book και οι παλιοί συμμαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Χαραυγής

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το reunion του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών 










Κι όμως! Ο Χάρης Ζάχος ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά μέσω face book. O θρυλικός πάλαι ποτέ διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου της Χαραυγής, έγινε πρόσφατα μέλος της τεράστιας κοινωνικά δικτυωμένης παρέας του «φατσοβιβλίου» και θέλησε να μετρήσει τη δύναμη αυτού του τρόπου επικοινωνίας. Έτσι αυτή τη φορά το reunion του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, διοργανώθηκε μέσω διαδικτύου το Σάββατο 27 Απριλίου. Σ’ αυτό συναντήθηκαν μαθητές του από 18 έως 38 ετών καθώς και μερικοί από τους αγαπημένους τους δασκάλους. Αντάμωσαν, ξεδίπλωσαν τις αναμνήσεις τους, μίλησαν για τις ζωές τους σήμερα και στο τέλος αποχωρίστηκαν με την υπόσχεση να ξαναβρεθούν. Όσο για τον επίλογο της συνάντησης, αυτός γράφτηκε από το Χάρη Ζάχο, στην σελίδα του στο face Book "Ηρθαν τα χελιδόνια Περισσότερα απ ότι περίμενα. Ήρθαν για να τιμήσουν το δάσκαλο τους μετά απο χρόνια. Όμορφα κορίτσια, όμορφα αγόρια απο 18 μέχρι 38 ετών . Λέγανε ιστορίες απο παιδικές σκανταλιές και τραγούδησαν με το δάσκαλο και τραγουδιστή Βασίλη Κολοβό. 'Ηταν και μαμάδες με τα μπιμπερό. Να πω ευχαριστώ λίγο θα είναι. Μερικά γεγονότα δεν επαναλαμβάνονται. Ευχαριστώ τους δασκάλους...Τον Γιώργο τον Βασίλη τη Φωτεινή , τη Ντόλη. Ένα να θυμάστε . Η ευτυχία κρατά λίγο χρόνο στη ζωή . Αυτή γεύτικα χθες βράδυ 27 του Λαζαρου" Αυτά, με την ευχή, στα ίδια μέρη να ξαναβρεθούνε…Όχι μέσω face book, αλλά δια ζώσης. Γιατί καλή η κοινωνική δικτύωση, προτιμότερο όμως να κοιτάς τους φίλους στα μάτια, να τους αγγίζεις, να σιγοτραγουδάς, να γελάς ή και να κλαις μαζί τους...


Ο Αχαρναϊκός δεν πήρε φράγκο κι ο Ντούρος δεν ξέρει τίποτα...

Δεν είναι ότι νοιάστηκε όψιμα για την οικονομική ενίσχυση του Αχαρναϊκού ο Παναγιώτης Φωτιάδης, ζητώντας να μάθει γιατί δεν εισέπραξε τίποτα από την εταιρία που λειτούργησε το παγοδρόμιο. Είναι που ο Δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος πιστεύει ότι μπορεί να αποκρύπτει την αλήθεια και για το συγκεκριμένο θέμα. Και η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή έβαλε μπροστά τον Αχαρναϊκό για να εξυπηρετήσει την εταιρία BARCODE, εκμισθώνοντάς της έναν κεντρικό δημοτικό χώρο αντί πινακίου φακής ΚΛΙΚ 1 ΚΛΙΚ 2 ΚΛΙΚ 3 ΚΛΙΚ 4 Απαντώντας λοιπόν στην ερώτηση Φωτιάδη ο Δήμαρχος είπε το εξής απίστευτο. «Ο Αχαρναϊκός ζήτησε έναν χώρο και ο Δήμος του τον παραχώρησε. Ας τακτοποιήσει το θέμα με την εταιρία που συνεργάστηκε. Μεγάλα παιδιά είναι…» Και φυσικά προσπάθησε να διαψεύσει τον ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ, που από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το θέμα, επισημαίνοντας ότι ο Αχαρναϊκός μπήκε μπροστά έχοντας πιστέψει ότι η Δημοτική Αρχή θα φρόντιζε να αποκομίσει η ομάδα κάποια χρήματα από την BARCODE. O Δήμαρχος προσπάθησε επίσης να διαψεύσει τον ισχυρισμό του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ, ότι το μηχάνημα δημιουργίας και συντήρησης του πάγου είχε μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, πράγμα αυταπόδεικτο, από την κοινή πείρα, αν σκεφθεί κανείς ότι ένα μικρό κλιματιστικό μηχάνημα μπορεί να ρίξει έξω ένα οικογενειακό προϋπολογισμό, ιδιαίτερα σήμερα που οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Εν πάση περιπτώσει δεν είναι ανάγκη να διαφωνούμε με το Δήμαρχο για τα αυταπόδεικτα. Κι αυταπόδεικτο είναι ότι το θέμα μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα εκτάκτως, όταν τέθηκε θέμα νομιμότητας από το ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ. Αυταπόδεικτο είναι κι ότι ο χώρος εκμισθώθηκε στην BARCODE κι όχι στον Αχαρναϊκό, όπως προκύπτει από το παρακάτω απόσπασμα της Απόφασης 44/2013 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, δεν είναι αργά για να αποκομίσει κάποια έσοδα ο Αχαρναϊκός. Αρκεί μια παρέμβαση του Δημάρχου στην BARCODE. Άλλωστε αυτό είχε διαβεβαιώσει, από την αρχή τους επικεφαλής των παρατάξεων. Γι αυτό και παρενέβη ο Φωτιάδης, ο οποίος δεν φημίζεται, δα, για το μεγάλο ενδιαφέρον του προς τον Αχαρναϊκό, αν σκεφτεί κανείς ότι επί των ημερών του οι φίλαθλοι έκαναν πολλές φορές επιδρομή στο Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικώντας ψίχουλα για την ομάδα… 
Κι επιπλέον επειδή ο Δήμαρχος διαθέτει αδύναμη μνήμη, ας του θυμίσουμε ότι, όχι μόνο η "συνεργασία BARCODE-Αχαρναϊκού" τελούσε υπό την αιγίδα του, αλλά στην σχετική πρόσκληση που είχε, τότε, αποσταλεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το λογότυπό του φιγουράριζε δίπλα στου Αχαρναϊκού κι ο Δήμος Αχαρνών αποκαλούνταν "συνδιοργανωτής". 
Αφού ήταν συνδιοργανωτής ας "καθαρίσει" τώρα να πάρει λεφτά ο Αχαρναϊκός. Γιατί όπως λέει κι ο ίδιος είμαστε μεγάλα παιδιά...
Ιδού για του λόγου το αληθές και η πρόσκληση:

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ο Παρασκευάς Νομικός

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
Την γνωστοποίηση της απαλλαγής του από τα ποινικά δικαστήρια, για υπόθεση που αφορούσε στο διάστημα που άσκησε καθήκοντα Προέδρου στη Δημοτική Επιχείρηση Αχαρνών, γνωστοποίησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, 25 Απριλίου ο Παρασκευάς Νομικός. Χρειάστηκαν έξι χρόνια για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, αλλά τελικά το πέτυχα, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρος ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια και τους δικηγόρους του, Νίκο Παπαδήμα και Γεράσιμο Γκασούκα, οι οποίοι τον υπερασπίστηκαν. 

«Πυροσβέστης» ο παπα Δημήτρης

Φτάνοντας ο παπα Δημήτρης χαιρέτησε τους αστυνομικούς κι εν συνεχεία συμβούλευσε τον κόσμο να φύγει. Μαζί του έφτασε κι ο Βασίλης Γκόλτσιος, ενώ αγώνα για να επικρατήσει ψυχραιμία έδωσε κι ο Βαγγέλης Βάθης. Τελικά ο κόσμος πειθάρχησε κι αποχώρησε ήσυχα.
Το κύρος του παπα Δημήτρη Παναγακόπουλου και η εμπιστοσύνη που τρέφουν οι ενορίτες της Φυλής στο πρόσωπό του έδωσε λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 27 Απριλίου, μπροστά στην Πύλη της Μονής Κλειστών. Όταν ο ιερωμένος πληροφορήθηκε ότι οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πύλη του μοναστηριού κι απαίτησαν, με συνθήματα να τους δοθεί η εικόνα, ολοκλήρωσε γρήγορα το τελετουργικό, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής κι έσπευσε στο μοναστήρι, όπου έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, αφού οι ενορίτες γνωρίζουν ότι όχι μόνο στηρίζει σθεναρά το αίτημά τους, αλλά έφτασε στο σημείο να υποβάλει την παραίτησή του στην Μητρόπολη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Μονής. Ο παπα Δημήτρης ζήτησε από τον κόσμο να απομακρυνθεί από τη Μονή και τον διαβεβαίωσε ότι ο αγώνας για τη δικαίωση θα συνεχισθεί. Πράγματι, ο κόσμος πειθάρχησε και αποχώρησε αμέσως, αφού απέδωσε τα εύσημα στους αστυνομικούς που με την ψυχραιμία και το σεβασμό που επέδειξαν διατήρησαν την τάξη, δίνοντας, ταυτόχρονα, στον κόσμο τη δυνατότητα να εκφράσει το θρησκευτικό του συναίσθημα.

Ταφόπλακα Ντούρου στο Μενίδι με «δάγκωμα» προμηθευτών και «κούρεμα» οφειλών

Σοκ και δέος προκάλεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών της Πέμπτης, 25 Απριλίου, η κυνική πρόταση της διοίκησης του Δήμου Αχαρνών, για κούρεμα των οφειλών του Δήμου προς τους δημότες κατά 40%. 
Πρόκειται για χρήματα που ο Δήμος χρωστάει εδώ και χρόνια, για απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών. Η Δημοτική Αρχή ομολόγησε ότι το ποσόν των 23 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αρκεί για την πληρωμή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου, επειδή …«πολλοί φάκελοι είχαν ξεχαστεί στα ντουλάπια ή στη νομική υπηρεσία», με αποτέλεσμα να μην συμπεριληφθούν στη λίστα των οφειλών του Δήμου που στάλθηκε, το καλοκαίρι του 2012, προς έγκριση στο Υπουργείο Εσωτερικών
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Βρεττός παραδέχθηκε, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι εκτός από το ποσόν των 23 εκατ. ευρώ που έχουν εγκριθεί, ο Δήμος οφείλει άλλα …27 εκατ. για τα οποία αδυνατεί να πληρώσει. Πρόσθεσε ακόμα ότι αναζήτησε λύση τμηματικής καταβολής των οφειλών, αλλά όπως είπε, δεν προβλέπεται από το νόμο και κατέληξε ότι η μοναδική λύση είναι το κούρεμα των οφειλών για απαλλοτριώσεις και η άρνηση πληρωμής για οφειλές σε προμηθευτές, πέραν της πενταετίας, για τι οποίες ο Δήμος δεν έχει οχληθεί . Με απλά λόγια ο Δήμος σκοπεύει να διαπραγματευθεί κούρεμα οφειλών για απαλλοτριώσεις οικοπέδων και να «δαγκώσει» τους προμηθευτές στους οποίους οφείλει για χρονικό διάστημα πέραν της πενταετίας, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες. 
Το ποσόν των 27 εκατ. αμφισβήτησε ευθέως ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Θανάσης Φυτάς. Ο πρώην Αντιδήμαρχος ανέφερε ότι το καλοκαίρι του 2012 οι νόμιμες υποχρεώσεις ήταν περίπου 7 εκατ. ευρώ κι ότι υπολόγισε, κατ’ εκτίμηση, ένα ποσόν 10 εκατ. ευρώ για τις υποθέσεις που βρίσκονταν στη νομική υπηρεσία και δεν είχαν καταχωρηθεί στις υποχρεώσεις του Δήμου Αχαρνών, επειδή, όπως είπε, δεν υπήρχε σύστημα μηχανογράφησής τους. 
  Πρόσθεσε όμως ότι από το Σεπτέμβριο του 2012 το σύστημα λειτουργεί κι ότι η λίστα των οφειλών μπορούσε να επικαιροποιηθεί μέχρι και τον Ιανουάριο του 2013, ώστε να εξασφαλισθεί μεγαλύτερο ποσόν από τα 23 εκατ. που έχει εγκρίνει το Υπουργεί ο Εσωτερικών. Αίσθηση προκάλεσε και η προειδοποίησή του προς τις οικονομικές υπηρεσίες ότι οι οφειλές πρέπει να πιστοποιούνται με συγκεκριμένο τρόπο κι ότι δε συνιστά οφειλή μια απλή κοινοποίηση προς την οικονομική υπηρεσία. 
Από τα παραπάνω, προκύπτει ότι δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: 
Είτε ότι ο Δήμος είναι μπακάλικο, όπως τον χαρακτήρισε ένας Δημοτικός Σύμβουλος, είτε ότι η Δημοτική Αρχή «φουσκώνει» σκόπιμα το χρέος του Δήμου, με σκοπό να βρει πρόσχημα για το κούρεμά του. Προς το συμπέρασμα αυτό οδηγεί και το γεγονός ότι ο Δήμαρχος μονίμως καταγγέλλει ότι το ύψος των αποζημιώσεων που έχουν επιδικάσει τα δικαστήρια είναι αδικαιολόγητα μεγάλο. Φυσικά η επιδίωξη του Δημάρχου δεν έχει νόμιμη βάση, αλλά, πιθανότατα ελπίζει ότι λόγω της οικονομικής συγκυρίας θα πιέσει τους πιστωτές του Δήμου να συμφωνήσουν στο κούρεμα. Εξυπακούεται ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για εξαπάτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και για καταδολίευση των πιστωτών του Δήμου. Και φυσικά θα βάλει, οριστικά, ταφόπλακα στην τοπική οικονομία και μάλιστα σε μια εποχή που στενάζει από τη φτώχεια και την ανεργία…

Βασίλης Δήμας από το CAPRICE, Σάββατο, 20 Απριλίου στη Φυλή

Όταν η παραβατικότητα αποκτά Πρόεδρο...

Το είδε ένας παρατηρητικός αναγνώστης του ΜΕΝΙΔΙΑΤΗ στην περίφημη ενημερωτική εκδήλωση κι επεσήμανε ότι το Συμβούλιο είναι ΚΑΤΑ της παραβατικότητας. Στα λόγια βέβαια, γιατί επί της ουσίας δεν έχει προσφέρει το παραμικρό. Αλλά, τουλάχιστον, καλό είναι να ξέρουμε πως να το γράφουμε...

Κατάνυξη στον Άγιο Βλάση με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας από την εκκλησιαστική χορωδία και την ΕΓΕ Αχαρνών

Στιγμιότυπα από τη μουσική βραδιά 
Κατανυκτικές  στιγμές, ψυχικής ανάτασης έζησαν όλοι εκείνοι που το απόγευμα της Τετάρτης 24 Απριλίου, διάβηκαν την πύλη του Ιερού Ναού του Αγίου  Βλασίου Αχαρνών, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του παραρτήματος της ΕΓΕ Αχαρνών. Η εκκλησιαστική Βυζαντινή χορωδία του Αγίου Βλασίου και η χορωδία της ΕΓΕ ΑΧΑΡΝΩΝ  υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Κατσικογιώργου  και ο πατήρ Πέτρος Θεοδοσίου, ακολούθησαν  νοερά τα βήματα του Ιησού, σε ένα οδοιπορικό με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ ο πατήρ Παναγιώτης αναφέρθηκε στο βαθύτερο νόημα των ημερών.
Η πρόεδρος της ΕΓΕ ΑΧΑΡΝΩΝ  Λίτσα Αλεξάνδρου Πανά, κατά τον χαιρετισμό της, τόνισε την ανάγκη διατήρησης  και διάδοσης των υπέροχων  εκκλησιαστικών ύμνων και των παραδόσεών μας. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη δημιουργικής  συνεργασίας του Κλήρου με τους συλλόγους που πλαισιώνονται  από εθελοντές  «με πίστη στην ανάσταση θεσμών, αξιών και ιδανικών, που δυστυχώς πολλά απ’ αυτά ξεστράτισαν ή αλλοτριώθηκαν». Η εκδήλωση έκλεισε με «Το Μοιρολόϊ της Παναγίας» από τη χορωδία της ΕΓΕ ΑΧΑΡΝΩΝ, που συγκίνησε ιδιαίτερα το ακροατήριο.

Έκθεση ζωγραφικής από τα μέλη των ΚΑΠΗ, την Παρασκευή, 26 Απριλίου


Πασχαλιάτικο παζάρι στο 10ο Δημοτικό Αχαρνών


Μάρκος Σεφερλής και Comedy Night την Πέμπτη 25 Απριλίου στο EL Club


Ο Μιχάλης Μαραγκάκης την Πέμπτη 25 Απριλίου στο Orino


«Πρώτες βοήθειες» από την Αντικαρκινική

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ Ο «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ» ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ 4ΟΥ ΚΑΙ 14ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση και εκλεκτές παρουσίες 
Μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησε το παράρτημα Αχαρνών τηςΕλληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο Αχαρνών «Ο Κόκκινος Μύλος» και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των 4ου και 14ου Δημοτικών σχολείων Αχαρνών, την Κυριακή 21 Απριλίου, στο 14ο Δημοτικό σχολείο. Η εκδήλωση περιελάμβανε συζήτηση για τις πρώτες βοήθειες σε παιδικά ατυχήματα στο σπίτι, στο σχολείο αλλά και έξω από αυτά. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο παιδίατρος κ. Κίμωνας Τσομίδης, διακεκριμένος επιστήμονας με πλούσιο συγγραφικό έργο, που παρείχε τις υπηρεσίες του περισσότερα από 35 χρόνια στον Πειραιά. Σήμερα, παρότι έχει συνταξιοδοτηθεί,  πιστός στον όρκο του Ιπποκράτη και έχοντας περισσή αγάπη για τα παιδιά, παραμένει ενεργός γιατρός  προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες του στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Διονύσου,  ενώ συγχρόνως δίνει διαλέξεις σε σχολεία και  αλλού.

«Γράμμα στο παιδί μου» από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

1η Συνάντηση συμβουλευτική συνάντηση Γονέων την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Χόρχε Μπουκάι
ΤΙΤΛΟΣ: Γράμμα στο παιδί μου

          Γράμμα στο παιδί μου
Πριν πεθάνω, παιδί μου, θα ’θελα να ‘μαι σίγουρος ότι σου έμαθα:

· Να έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου
· Να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου
· Να παίρνεις τις δικές σου αποφάσεις
· Να υπερασπίζεσαι τις επιλογές σου
· Να λες το ναι μονάχα όταν το θέλεις και να λες όχι χωρίς ενοχές
· Να ξέρεις πως αξίζεις να σ ’ αγαπάνε
· Να φέρεσαι και να απαιτείς να σου φέρονται με σεβασμό
· Να δέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι
· Να μην θεοποιείς κανέναν και ακόμη λιγότερο εμένα
· Να ενθουσιάζεσαι με τη ζωή
· Να ζητάς βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι…κ.ά.


Όλοι κάπως έτσι σκεφτόμαστε για τα παιδιά μας!
Το σίγουρο είναι ότι δεν τα καταφέρνουμε πάντα!

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 8μ.μ στο χώρο του σχολείου. Μαζί μας στην πρώτη συνάντηση, η Συμβουλευτική Ψυχολόγος γονέων, παιδιών, Σουβλίδη Μαίρη.
                                                                      Με εκτίμηση το Δ.Σ      

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
Διευθ : ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ & ΣΑΜΨΟΥΝΤΟΣ-ΑΧΑΡΝΕΣ-Τ.Κ.13674
Mail : 18dim.protoporo@gmail.com
Blog : 18dimotikosxoleioaxarnon.blogspot.com

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Αχαρνών την Πέμπτη 25 Απριλίου από τη Λαϊκή Επιτροπή Φυλής

 

Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας την Τετάρτη 24 Απριλίου από την βυζαντινή χορωδία της ΕΓΕ Αχαρνών



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
"Μεγάλη Σαρακοστή
Μέρες Πνευματικής αυτοσυγκέντρωσης και ανανέωσης
Μέρες νηστείας , περισυλλογής και προσευχής
Η προσευχή από σκέψη γίνεται λόγος και από λόγος γίνεται μέλος
Και ο μελοποιημένος λόγος παίρνει άλλη διάσταση μέσω του ήχου και της μουσικής
Η μουσική από την αρχαιότητα ήταν η γλώσσα των θεών
Και ο άνθρωπος μέσω αυτής της                                γλώσσας υμνεί και δοξάζει το Θεό..."

Πλησιάζοντας προς το Πάσχα και λίγο πριν από την Εβδομάδα,
η Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία του Ι. Ναού Αγ. Βλασίου
και η Χορωδία της ΕΓΕ ΑΧΑΡΝΩΝ,
την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 7μμ, ,
σας προσκαλούν στον Ι.Ναό Αγ. Βλασίου όπου θα ψάλουν ύμνους
βυζαντινών μελοποιών της Μ. Εβδομάδος
Διεύθυνση-διδασκαλία: Κων/νος Κατσικογιώργος
Η Η
Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Ε.Γ.Ε. ΑΧΑΡΝΩΝ
ΑΓ.ΒΛΑΣΙΟΥ

Με μαντινάδα υποδέχθηκαν οι μαθητές του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη

Η συγγραφές είχε ευχάριστη και δημιουργική συζήτηση με τους μαθητές του Β2 του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών 
Με μια μαντινάδα, υποδέχθηκαν στο σχολείο τους, τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη, οι μαθητές του Β2 του 9ου Γυμνασίου Αχαρνών , την Παρασκευή, 19 Απριλίου. Και η μαντινάδα δεν ήταν τυχαία. Ήταν αφιερωμένη στο βιβλίο της «Το Δέντρο το Μονάχο», το οποίο αναφέρεται, μέσα σε κλίμα μαγικού ρεαλισμού, στις περιπέτειες παιδιών και μεγάλων που κατοικούν σε ένα απομονωμένο χωριό στην Κρήτη. Της επίσκεψης της συγγραφέως προηγήθηκε σκληρή δουλεία την οποία οι μαθητές του Β2 έφεραν σε πέρας, με την πολύτιμη στήριξη της φιλολόγου τους κ. Αθανασίας Πασχάκη. Εξάλλου ούτε η επιλογή του βιβλίου ήταν τυχαία. «Το Δέντρο το Μονάχο», έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο εφηβικού μυθιστορήματος και το Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού «Διαβάζω». Στη συνάντησή τους με την Μαρία Παπαγιάννη, οι μαθητές συζήτησαν μαζί της για θέματα που τους απασχόλησαν στο βιβλίο αλλά και για γενικότερα θέματα, όπως τα αυτοβιογραφικά στοιχεία ενός συγγραφέα στο κείμενό του, τα δικαιώματα του αναγνώστη κα. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε σύνδεση μέσω skype με μαθητές της Α΄τάξης του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας και τη φιλόλογό τους κ. Μ. Παπαζήση που συνεργάστηκαν με το Β2, στην επεξεργασία του βιβλίου. Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην αίθουσα του Β2 όπου η συγγραφέας είδε εργασίες των μαθητών και υπέγραψε τα βιβλία τους. Τέλος όλοι δοκίμασαν με ιδιαίτερη όρεξη τα κρητικά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά καθώς και τα παραδοσιακά γλυκά που έστειλαν ειδικά για την εκδήλωση, τα παιδιά από τη Λευκάδα.

Έτοιμα τα Γυπαετόπουλα για το «Χρυσό Τουρνουά» στην Κω

ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΤΟ «Golden Kos Academy Tournament» 
Για άλλη μια φορά, την τρίτη κατά σειρά, ο Αθλητικός σύλλογος Α.0.ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ τολμά και συμμετέχει σ’ ένα τουρνουά ποδοσφαίρου με διεθνή χαρακτήρα προσφέροντας στους μικρούς αθλητές του πρωτόγνωρες εμπειρίες ,μετά από το Πήλιο (2011) και Καρπενήσι (2012), αυτή τη φορά τα μικρά αρπακτικά –ΓΥΠΑΕΤΟΠΟΥΛΑ-θα ταξιδέψουν στην όμορφη ΚΩ και θα βρεθούν ανάμεσα σε 1.200 παιδιά από Ελλάδα και Γερμανία :
Από 26 Απριλίου ως 5 Μαΐου 2013 - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΑΤΟΜΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Α.0.ΓΥΠΑΕΤΟΙ ΑΧΑΡΝΩΝ, και με δύο τμήματα (ΤΖΟΥΝΙΟΡ-ΠΑΙΔΙΚΟ) 


ΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ : Πέμπτη 25/4/2013 - ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ : 15:30Μ.Μ 
ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ : ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ..

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ : Αντώνης Σουλακέλης : Γενικός και Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημιών και Γυναικών. 
Συμμετοχές : ΤΜΗΜΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ : ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ : Αντώνης Σουλακέλης 
ΑΘΛΗΤΕΣ : Στάθης Πάλμος-Δημήτρης Φλουρής-Σταμάτης Λυκούδης-Γιώργος Ποδάρας-Νεκτάριος Χρήστου 
Φίλιππος Χιώτης-Θάνος Σκυριανός- Σωτήρης Κανατάς-Δημήτρης Γκιζέλης-Αντρέας Τσαπατσούλης- Νίκος Σκοτόλη-Λευτέρης Λουκόπουλος-Σπύρος Ντρομάκας 

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ: ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ : Σωτήρης Μαντάος- ΣΥΝΟΔΟΣ : Τίμος Διακονιαρής 
ΑΘΛΗΤΕΣ : Γιάννης Πανταζής-Θανάσης Βάβος-Σταύρος Συρανίδης-Θάνος Τσίρμπας-Παναγιώτης Ναστούλης 
Δημήτρης Αχτσής-Παναγιώτης Διακονιαράκης-Δαμιανός Λιακάκης-Ματθαίος Σκυλάκης-Βαγγέλης Λυκούδης 
Μιχάλης Παναγόπουλος-Ηλίας Ξυπόλητος-Μάριος Πάλμος-Παναγιώτης Αναγνώστης-Γιάννης Κλεφτογιάννης - Πολύκαρπος Καραπατάκης-Μάρκος Νικολάου. 

ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ: 
Βασίλης Παναγόπουλος - Δήμητρα Κατσιέρη (Μητέρα-Συνοδός-Λάμπρος Κανατάς-Αναστάσης Λουκόπουλος) - Ελευθερία Νικολάου-Ελένη Κοντογιάννη και ο μικρός Φλουρής) - Αννέτα Γκηζέλη. Για πληροφορίες σχετικά με το τουρνουά και τη διαμονή της αποστολής στην Κω, μπορείτε να ανατρέξετε στις εξής διευθύνσεις Mini Football news.GR - www.kipriotis Village . gr

Του Παγκάλου τα παιδιά

Εντυπωσίασε και πάλι με την ανεξάντλητη φαντασία του ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Η πρόσφατη επιχειρηματική του επινόηση να πουλήσει αποτεφρωτήρες για την καύση νεκρών στους Δήμους της Αττικής KΛΙΚ, απέδειξε ότι για να προσφέρει στην πατρίδα, μέσω της πολιτικής, απαρνήθηκε μια μεγάλη επιχειρηματική καριέρα. Το κακό είναι ότι οι πολίτες δεν εκτίμησαν τη θυσία του πρώην Αντιπροέδρου και τον αποστράτευσαν πρόωρα, στερώντας τα χρειώδη από την πολύτεκνη οικογένειά του. Αυτό τον σπουδαίο άντρα, που επευφημούν δημόσια οι πολίτες σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, είχαμε την τύχη να έχουμε Βουλευτή στην Περιφέρεια Αττικής και δεν το εκτιμήσαμε. Κι ευτυχώς που, κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, πρόλαβε να γαλουχήσει τρία σπουδαία αυτοδιοικητικά στελέχη της περιοχής μας: Την Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Δήμου και τους Δημάρχους Αχαρνών, Σωτήρη Ντούρο και Φυλής, Δημήτρη Μπουραΐμη, οι οποίοι θήτευσαν στο Πολιτικό του Γραφείο και τον θεωρούν πολιτικό τους μέντορα. Στην θητεία αυτή οφείλουν την εξαιρετική πολιτική και αυτοδιοικητική τους κατάρτιση, χάρη στην οποία προσφέρουν τα μέγιστα στις τοπικές κοινωνίες, επαληθεύοντας την παροιμία, «τέτοιο δάσκαλο που είχες, τέτοια γράμματα θα μάθεις».

Μπίζνες Πάγκαλου με την καύση νεκρών

Επιχειρεί να προωθήσει τα μηχανήματα 
σε δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας

Το επιχειρηματικό του κοστούμι ετοιμάζεται να φορέσει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του στην καύση νεκρών. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σκέφτεται, όπως αναφέρει το "Πρώτο Θέμα", να κάνει εισαγωγή και εμπορία μηχανημάτων για την καύση νεκρών, τα οποία ήδη επιχειρεί να προωθήσει στους δήμους της Αττικής και την Περιφέρειας, λειτουργώντας ως μεσολαβητής για εταιρεία που φιλοδοξεί να κατασκευάσει το πρώτο αποτεφρωτήριο στην Ελλάδα. Η απόφαση αυτή του κ. Πάγκαλου δεν προκαλεί τόσο μεγάλη εντύπωση αν λάβει κανείς υπόψη του ότι σε επιστολές του προς τους δημάρχους αποκαλύπτει ότι και ο ίδιος έχει ζητήσει στη διαθήκη του, όταν αποδημήσει εις Κύριον, να κάψουν τη σορό του. Η εταιρεία που έχει ο κ. Πάγκαλος μαζί με τη σύζυγό του έχει σαν έδρα το διαμέρισμά του στο Κολωνάκι και αντικείμενο της είναι μεταξύ άλλων η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών επιχειρηματικής φύσης, οι υπηρεσίες έρευνας αγοράς και η παροχή συμβούλου επικοινωνίας σε θέματα τεχνολογίας και ενέργειας. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Συναυλία της Βυζαντινής Χορωδίας του Δημήτρη Καλομοίρη στην Πετρούπολη


H Άνοιξη ήταν μόνο η αφορμή για την Φιλότεχνη

ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΜΝΗΣΕ Η ΦΙΛΟΤΕΧΝΗ ΛΕΣΧΗ ΑΧΑΡΝΩΝ 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ανοιξιάτικη μουσική βραδιά της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών 
Η Άνοιξη αναμφίβολα, είναι η εποχή που εμπνέει τους καλλιτέχνες, αλλά και τους φίλους της τέχνης. Αυτό ακριβώς έπαθαν και τα μέλη της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών. Τ’  αγριολούλουδα και τα δέντρα άνθισαν, οι μυρωδιές τους αναδύθηκαν,  η Άνοιξη είναι εδώ και τα μέλη της ΦΙΛΕΑ, είπαν να την τραγουδήσουν. Έτσι το βράδυ της Κυριακής 21 Απριλίου αντάμωσαν στην νέα φιλόξενη στέγη τους (Εθνικής Αντιστάσεως 4), έβαλαν σπιτικούς μεζέδες, καλό κρασί και τσουγκρίζοντας τα ποτήρια τους, όχι μόνο απόλαυσαν αλλά και σιγοτραγούδησαν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια για την άνοιξη. «Ηθικοί αυτουργοί» και πρωταγωνιστές της βραδιάς ο πρόεδρος της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών Σούλης Κατάρας στο φλάουτο, ο Δημήτρης Δαμάσκος στα πλήκτρα και ο Αχιλλέας Κασουράς στο τραγούδι, δημιούργησαν με τις ερμηνείες τους ένα άκρως ανοιξιάτικο κλίμα στο οποίο συμμετείχαν όλοι, ψυχή τε και σώματι. Φυσικά η άνοιξη ήταν μόνο η αφορμή. Γιατί και το καλοκαίρι καλά να ‘μαστε πάλι θα υπάρξει κάποιος λόγος να συναντηθούν και να περάσουν καλά. Εξάλλου η μουσική και οι τέχνες δεν έχουν εποχές. Χρειάζονται ανθρώπους, με μεράκι και καλή διάθεση. Φιλότεχνους μ’ άλλα λόγια. Πάντα τέτοια λοιπόν!     

STOP από το Υπουργείο στη μεταφορά της εικόνας

Τεκμηριωμένη θεωρούν πολλά μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής, την άρνηση της Μονής Κλειστών να μεταφερθεί η εικόνα της Παναγίας στη Φυλή, το Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου, στο πλαίσιο του εθίμου. Η διοίκηση έχει καταλήξει στη θέση αυτή, μετά το έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με το οποίο ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ για να μετακινηθεί η εικόνα. «Από τη στιγμή που ο νόμος ορίζει ότι απαγορεύεται η μετακίνηση της εικόνας χωρίς την άδεια του αρχαιολογικού Συμβουλίου, πρέπει όλοι να πειθαρχήσουμε. Το πιο σημαντικό όμως είναι να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο απόσπασμα του εγγράφου, που θεωρεί αναγκαία τη συντήρης της εικόνας, η οποία αποτελεί ζωντανό κομμάτι της θρησκευτικής μας παράδοσης. Ας λύσουμε λοιπόν αυτό το πρόβλημα κι επανερχόμαστε του χρόνου, με αίτημά μας, προς την αρχαιολογική υπηρεσία και μάλιστα από νωρίς, ώστε να υπάρξει ευχέρεια χρόνου», τονίζει μέλος του Τοπικού Συμβουλίου που διακρίνεται για τη μετριοπάθειά του. 


«Το Μεγάλο μας Τσίρκο» ανέβασε η θεατρική ομάδα του 7ου Λυκείου Αχαρνών

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 7ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 
Ο κόσμος, που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων, παρακολούθησε με ενδιαφέρον ...
... τα ταλαντούχα παιδιά της θεατρικής ομάδας του 7ου Λυκείου...
...που έδωσαν επί σκηνής τον καλύτερό τους εαυτό...


... και κέρδισαν δικαίως τον θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα του κοινού τους 

«Το Μεγάλο μας Τσίρκο», το εμβληματικό έργο, του σπουδαίου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα, Ιάκωβου Καμπανέλλη, επέλεξαν ν’ ανεβάσουν οι μαθητές του 7ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών. Σε δυο εξαίσιες παραστάσεις που δόθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου, οι μαθητές της θεατρικής ομάδας του 7ου Λυκείου ξεδίπλωσαν επί σκηνής το ταλέντο τους και κατάφεραν να αποδείξουν στο ευρύ κοινό, πως η νέα γενιά αφουγκράζεται τα γεγονότα, έχει ανησυχίες κι ευτυχώς δεν μένει απαθής. Εργάζεται με τον δικό της τρόπο. Διδάσκεται απ’ το παρελθόν, μένει μάχιμη στο δύσκολο παρών κι αγωνίζεται για το μέλλον. Αυτά τα αποδεικνύει και η επιλογή του θεατρικού έργου. Γιατί «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία. Μέσα από τραγούδια, σατιρικά και δραματικά επεισόδια, το έργο διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας: Ο αρχαίος κόσμος, το Βυζάντιο, η Τουρκοκρατία, η επανάσταση του 1821, η βασιλεία του Όθωνα, η Μικρασιατική καταστροφή, ο πόλεμος του 1940 είναι ορισμένοι μόνο από τους βασικούς σταθμούς της πορείας που περιγράφονται σ’ αυτό το έργο-ντοκουμέντο, που παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και επίκαιρο στις μέρες μας, όσο ποτέ.
Για την ιστορία…
«Το Μεγάλο μας τσίρκο» ανέβηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1973 στο θέατρο Αθήναιον. Ο Σταύρος Ξαρχάκος έγραψε τη μουσική της παράστασης και ο Ευγένιος Σπαθάρης επιμελήθηκε τα σκηνικά. Πρωταγωνιστές της παράστασης ήταν η Τζένη Καρέζη, ο Κώστας Καζάκος, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, ο Χρήστος Καλαβρούζος και ο Τίμος Περλέγκας. Ερμηνευτής των τραγουδιών ο Νίκος Ξυλούρης. Η μαζική προσέλευση και η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στο πρώτο ανέβασμα του έργου ενόχλησε το δικτατορικό καθεστώς, που επέβαλε τη διακοπή των παραστάσεων. Μετά την πτώση της δικτατορίας η παράσταση ανέβηκε εκ νέου στο Θέατρο Ακροπόλ.
Η θεατρική ομάδα του 7ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών 
Άξια θερμών συγχαρητηρίων η θεατρική ομάδα του 7ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών απέδειξε επί σκηνής πως διαθέτει παιδιά με ξεχωριστό ταλέντο και όρεξη για δουλειά. Ήδη άλλωστε, τον Γιώργο Λιάτη , τον έχουμε απολαύσει στις επιτυχημένες σειρές «Ευτυχισμένοι μαζί» και σε πρωταγωνιστικό ρόλο ως τον σκανδαλιάρη γιό του διαχειριστή Πάνου Χαϊκάλη, στην «Πολυκατοικία» του Mega. Ο Γιώργος Λιάτης, έχει παίξει επίσης στις κινηματογραφικές ταινίες «Μια μέλισσα τον Αύγουστο» και «Ουράνια». Δεν αποκλείεται στο μέλλον πολλά από τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του 7ου Λυκείου, να τα δούμε να επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο της τέχνης της υποκριτικής. Μέχρι τότε, ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές της παράστασης. 
Επί σκηνής ανέβηκαν με αλφαβητική σειρά οι: 
Αγγελόπουλος Δημήτρης, Αχλαδή Ειρήνη, Βρεττού Άννα, Γρομητσάρη Ελένη, Δημητρέση Εμμανουέλα, Ζαφείρη Γεωργία, Ζαφείρης Διονύσης, Καραγιαννίδης Στέφανος, Κοσμίδου Ευγενία, Κοσμίδου Όλγα, Κουτσοκώστα Ειρήνη, Κρεούζη Μαίρη, Λαμπρίδης Αθανάσιος, Λιάτης Γιώργος, Μανάλης Δημήτρης, Μαυρίδης Γιάννης, Ντούρος Γιάννης, Παπαθανασίου Γιώργος, Πιέτρι Οριέλα, Σαίτης Οδυσσέας, Τσανικίδη Όλγα, Χολίδης Γιάννης. 
Ηχητική στήριξη: Τσίτσικας Ηλίας. Σκηνικά: Κακουλίδου Ελένη. Κοστούμια: Οικονόμου Αικατερίνη. Συντονίστριες: Μόσχου Ε. – Παπαπέτρου Π. 
Ευχαριστίες: 
Κατά την υπόκλισή τους οι μαθητές δεν ξέχασαν να απευθύνουν θερμές ευχαριστίες σε όλους εκείνους που στήριξαν την προσπάθεια. Τη Διεύθυνση του Σχολείου, το σύλλογο των καθηγητών, το σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, τις κυρίες Δήμου Κωνσταντίνα και Οικονόμου Αικατερίνη και τον κύριο Σταματάκη Γεώργιο για την πολύτιμη ηθική και υλική στήριξη που πρόσφεραν. Επίσης, όλα τα παιδιά της θεατρικής ομάδας που με τόση δουλειά, πίστη και αγάπη, στήριξαν αυτή την παράσταση. 
Ένα μεγάλο εύγε κι από εμάς. Με την ευχή, να συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο ζήλο και μεράκι, σε όλους του τομείς της ζωής τους.

Τα κοινόχρηστα ποδήλατα μας μάραναν…

Οι ευδυλλιακές ποδηλατοβόλτες του Δημάρχου στους Θρακομακεδόνες δεν είχαν πρακτικό αντίκρυσμα, με αποτέλεσμα  οι Αχαρνές να μη διαθέτουν ούτε ένα μέτρο ποδηλατοδρόμου, τη στιγμή που η "επαρχιακή" Καρδίτσα διαθέτει πολλά χιλιόμετρα...
Στο Δήμο Αχαρνών λέγονται, με τον πιο φυσικό τρόπο, πραγματικά απίστευτα πράγματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για διεκδίκηση προγράμματος ύψους 244 χιλ. Ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, που χρηματοδοτεί περιβαλλοντικά έργα, για την αγορά κοινόχρηστων ποδηλάτων, δηλαδή ποδηλάτων που θα δανείζονται οι πολίτες για την μετακίνησή τους μέσα στην πόλη. Βεβαίως τέτοιου είδους προγράμματα έχουν εφαρμοσθεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Μόνο που οι πόλεις αυτές έχουν εκτεταμμένα δίκτυα ποδηλατοδρόμων, στα οποία οι ποδηλάτες κυκλοφορούν με ασφάλεια. Δεν αγωνίζονται δηλαδή να επιβιώσουν στις καρμανιόλες του Μενιδίου, ούτε αγελοποιούνται, κινούμενοι κατά δεκάδες, για να κάνουν μια βόλτα την εβδομάδα με στοιχειώδη ασφάλεια. Στο Μενίδι, που δεν διαθέτει ούτε ένα μέτρο ποδηλατοδρόμου θεωρήθηκε σκόπιμο να φτάσουμε στο ωμέγα, χωρίς να έχουμε μάθει το άλφα. Και το τραγικό είναι ότι όχι μόνο κανένας δεν επεσήμανε το προφανές παράδοξο, αλλά ξεπερνώντας τα όρια της απόλυτης παράνοιας κάποιοι δυσανασχέτησαν επειδή θεώρησαν ότι ο Δήμος τους έκλεψε την ιδέα. Ιδέα που, όπως προαναφέρθηκε, προέρχεται από την Ευρώπη. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί η πόλη αυτή πάει από το κακό στο χειρότερο. Μα επειδή έχει πάρει διαζύγιο με την κοινή λογική…

Αδιαφορεί και για τα ζώα ο Δήμος Αχαρνών

Έκδηλη η αγωνία στα πρόσωπα των νέων ανθρώπων 
που έσπευσαν να βοηθήσουν τα άτυχα  ζώα

Η απίστευτη ελαφρότητα του Δήμου Αχαρνών δεν έχει επιπτώσεις μόνο στους ανθρώπους, αλλά και στα ζώα. Η έλλειψη φιλοζωικής πολιτικής και η οικονομική κρίση έχει ως αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί ο αριθμός των πεινασμένων σκυλιών που τριγυρνούν στους δρόμους των Αχαρνών. Δύο από αυτά είχαν την ατυχία να κτυπηθούν από διερχόμενο αυτοκίνητο, που εκινείτο το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Απριλίου στην οδό Λιοσίων. Οι περαστικοί έζησαν στιγμές φρίκης καθώς το ένα από τα ζώα ξεψύχισε ακαριαία, ενώ το άλλο μεταφερόταν επειγόντως από δύο φιλόζωους στον κτηνίατρο. Μοναδική αχτίδα φωτός τα φιλοζωικά αισθήματα των νέων ανθρώπων που έσπευσαν να βοηθήσουν με πραγματική αγάπη κι ενδιαφέρον τα δύο άτυχα ζώα. Μακάρι να ακολουθούσε το παράδειγμά τους η Δημοτική Αρχή που άλλοτε κάνει χιούμορ με το θέμα των αδέσποτων κι άλλοτε χρησιμοποιεί το φτηνό επιχείρημα ότι την ώρα που δυστυχούν οι συνάνθρωποι δεν είναι δυνατό να ασχολείται ο Δήμος με τα ζώα. Μήπως ασχολείται με τους ανθρώπους;

Ημερίδα για τις πρώτες βοήθειες στον Κόκκινο Μύλο


Magic Party στο Cafe Destiny το Σάββατο 20 Απριλίου